Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 18 december 2012

Undergångsmamman Lanza en Hollywoodprodukt



På visst sätt bekräftar horoskopet för Nancy Lanza vad jag sade om hennes son och baneman i ett nyligt inlägg: Eld och Luft flyger så högt i vision och tanke att det är här vi får visionära extremister - på gott och ont. 

I mammans fall handlar det dock mer om en slags fundamentalistisk extremism - en sjuk övertygelse om att ett stundande Krig är ofrånkomligt (DN, AB, SvD). Krigaren Mars i konkret Jord i hennes horoskop berättar mycket för den som kan sina astrologiska symboler.

När nu fakta börjar framkomma visar sig Nancy Lanza ha tittat för mycket på amerikanska undergångsfilmer typ Terminator. Hon har uppenbarligen börjat leva ut Linda Hamiltons roll Sarah Connor - en vapenfetischist som sett att det inte finns någon morgondag för mänskligheten. 

"Överlevnadsmamma" på film
och i verkligheten. Lika som bär?

Sådan mor sådan son. Mamman samlade vapen och närde domedagsfantasier ur det negativa perspektivet - "mitt patetiska lilla ego måste rädda mig själv", medan sonen Adam satt och hjärntvättade sig själv med våldsspel framför datorn. 

Grattis näringslivet för deras (Pyrrhus-)seger. Här ser vi deras ideala konsument - ett monster till urspårad människa som de skapat i sin allt annat överskuggande jakt på mer pengar. Pumpa ut impulser utan urskillning och sedan vägra ta konsekvenserna. (Reinfeldts Moderaterna, tobaksindustrin och hundratals relaterade fall som alla lyder under samma girighetens och själviskhetens mekanism.)

Det skulle inte förvåna mig om symbiosen mellan Nancy Lanza och fiktiv figuren Sarah Connor blir till verklighet i stor skala så småningom, realiserandet av Reinfeldts favoritidé: allas krig mot alla eftersom "marknaden" stimuleras av att människan sänker sig till "djungelns lag".

Eller vad säger jag? Symbiosen har redan börjat bli verklighet genom Ormens avföda, den unga datorifierade generationen. Anders Breivik var som sagt ett annat exempel på att det är Eld och Luft som är de första att agera (likt konstnärer) på en civilisation som helt tappat styr på sina tankar och värderingar. Marknadsliberalismen har lyckats förstöra västerlänningarna på bara en generation.

*****

Som en glad målarkludd har jag fyllt Nancy Lanzas horoskop med kolorerade indikationer.

Husens essentiella färg eller element syns närmast hjulets centrum. Så är t.ex. det sjunde partnerhuset ett område för blå luft - här tränar man på att vara (eller bli) människa, på att utveckla social kompetens. Men modern Nancy är på den här punkten fylld av den fallna Venus småaktiga detaljkritik - ett enahanda anmärkande på enbart det praktiska kan ta död på det bästa äktenskap!

På grund av denna indikation misstänker jag att det var maken som tog ut skilsmässan. Planeter i sjunde huset är ofta de egna kvaliteter själen inte klarar av att se utan inbillar sig att partnern är bärare av!

Från det att bloggaren insåg att det var hans Saturnus i 7e huset som tog kål på alla relationer, slutade han med fasta förbindelser och ägnade sig enbart åt Saturnus systematik. Den här bloggen är ett exempel på nedbrytandet av mänskliga individer i strukturer eller modeller. Så dissocierade jag mig från partners tidigare i livet - som objekt att förstå sig på mer än leva med!

Säg varifrån en sådan böjelse kommer, det fanns inget i barndomshemmet som påminde om beteendet. Däremot kan bloggaren ha varit astrolog även i tidigare liv och därmed grundlagt en vana att se människor mer som yttringar för något större - Ödets väg - än som de rätt ointressanta säsongsblomster de faktiskt är.

Humanismen blir intressant bara om den också medger att människan dock inte är sista ordet i den här skapelsen, eller att DNA faktiskt bara är den mikrokosmiska spegelbilden av det omgivande universum - precis som antikens filosofer och astrologer sade.

Omvänt är första egohuset platsen där man lär sig att låta Eld ruscha ut, att göra en skillnad som person och människa. Tyvärr indikerar Nancy Lanzas impressionabla sinnelag i Fiskarna att hon på den lunära sidan var alltför lättpåverkad av sina egna intryck. 

När Månens disponent Jupiter dessutom står stark i sitt positiva härskartecken Skytten har vi ett inflöde av Eld som bringar Vattnet till kokpunkten. Eld/Vatten-krig passar förträffligt med de undergångsfantasier hon närde. 

Och väger man in aspekten mot Skytten från våldets och krigets Mars i brutalt primitiva Oxen (som vill äga sitt land) har vi en smutsig Eld, smutsad av Oxens simpla och bokstavstrogna materialism. 

Man kan inte bortse från Mars attack mot en redan från början störd Skytt när man funderar över det vanligen så harmlösa sinnelaget i martyriska offertecknet Fiskarna. Hon odlade verkligen fantasier om att bli ett offer - och blev det till sist.

Kopplingen till den krigiska mamman Sarah Connor var mest en ingivelse, men låt oss se på Linda Hamiltons horoskop. Det är ju ofta så att skådisen i princip "är" sitt livs roll. Framgången kommer genom en perfekt synergi mellan rollfiguren och de "energier" som skådespelaren tillför rollen.



Att horoskopen griper in så tydligt i varandra kan bara förvåna en skeptiker eller en som ännu inte upptäckt astrologin. Aktrisen Linda Hamiltons födelsetid är okänd men allt i rollen Sarah Connor talar för den brutala Oxen, en slags amerikansk nybyggarmentalitet som inte ger upp det territorium man anser sig ha rätt till utan strid.

Även om Månen når Tvillingarna strax efter lunch lokal tid skulle det vara ett perfekt sammanträffande om hon föddes runt tio på förmiddagen så att den mördade vapengalningen Nancys krigsplanet Mars toktände på den typ av jordbrun modersgestalt Linda Hamilton gestaltade i Terminator-filmerna. (Runt 10.00: Lindas Måne i 29 Oxen, "copycaten" Nancys Mars i 29 Oxen.)

Men även utan spekulationer kring aktrisens oklara månplacering kuggar kartorna i varandra på ett fatalt sätt. Linda Hamiltons karaktär slåss som sagt för individens överlevnad mot Maskinerna eller det AI-system som i filmen kallas Skynet. (Innehållet i Vattumannens urna består av osynliga men reglerande strukturer i himmelen - den finaste delen av rymden!)

Människans värdighet är något som den hyperindividualistiska Solen i Lejonet kan skriva under på, fråga bara Humanisternas ordförande Christer Sturmark, vars Sol-Lejon så vill vara universums medelpunkt att han blir tokig bara han hör ordet Gud. Lejonets hybris är att tecknet glömmer varifrån den fått sin individuella portion av "Solen"!

Den mördade mamman var som sagt Lejon, men det är aktrisen Hamiltons karta som triggar mamman perfekt här. Här ligger krigets Mars i det djupblå Lufttecknet Vattumannen som representerar den kosmiska rymden. Således "rymdkrig" eller SkyNet !!! Men segrare i den här speciella myten är förstås Lejonet, där segerrika Jupiter befinner sig i Linda Hamiltons horoskop.

Det är notabelt att den mördade mammans perversa månnoder, ömsom en överdriftens och ömsom en sågningens indikation, så perfekt överlappar krigarmodern i filmens fantasivärld!

Precis som i inlägget om moder Teresa vill jag understryka att jag inte letade horoskop i en timma innan det här inlägget. Linda Hamiltons namn kom i bakhuvudet genom ungefär halva texten. 

Bara detta är en indikation på att astrologin egentligen är en brygga till den högre intuitionens världar eftersom jag inte hade en aning om hur väl "Sarah Connor" passade in på den här vapengalna och till sist mördade mamman. 

Förr hette det att amerikanska trender nådde Sverige tio år senare, men det var på 1970-talet. Nu har vi dessutom en global marknadsdjävul som regisserar västvärldens hela konsumtion med samtidiga lanseringar över hela världen av det som småfolket förväntas jobba hela veckan för att konsumera på fredagen och lördagen och gärna också söndagen. 

Det enda som eventuellt hindrar galna massmördare från att börja löpa amok genom Sverige skulle vara att det svenska nationalhoroskopet - vår kollektiva själ - är av stillsammare typ än den uppenbart störda amerikanska.

Inga kommentarer: