Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 27 januari 2013

Den horribla f.d. Timbro-lögnaren


Segerfeldt: "Låt utlänningar leva som fattiga"
Ullenhag: provjobbar några dagar i Stockholmsförort

I DN ramponerade i en slutreplik forskaren Tino Sanandaji en osaklig bok från marknadsliberalerna Johan Norberg och Fredrik Segerfeldt, vilken de fåvitska karriäristerna i Stureplanscentern använt som underlag för sitt bisarra och utskrattade nya partiprogram.

Norbergs födelsekarta underkastades en tråkig och rätt detaljerad analys i ett nyligt inlägg medan ifråga om Segerfeldt bloggen redan två gånger (här och här) uppmärksammat denna säck full av lögner som lämnat både Timbro och Svenskt Näringsliv (förmodligen pga. alltför grumligt tänkande för dessa demoniska lobbyisters syftemål). Dårskapen är tydlig t.ex. i forskaren Sanandajis korta summering av Segerfeldts position:

"Segerfeldt har beskrivit det som positivt att invandrare lever på ”existensminimum” och om sin vision att i samband med införandet av fri invandring avskaffa välfärdstaten."

Att med Fredrik Reinfeldt och Anders Borg förespråka ett samhälle där den fula medelklassen driver tillbaka sjuka, fattiga och arbetslösa - och invandrare - till existensminimum borde få åtminstone några av de kollektivt skyldiga att vakna upp ur sin tidigare naivitet. De gör sig genom sin röst medskyldiga till ett samhällsskick som kommer att sluta i blodig klasskamp! Så kortsiktigt att ha fått den där extra slanten i din plånbok om priset blir att dina barn lemlästas på öppen gata! 

Medelklassen är i själva verket de mediokras segment, de skiljer sig på inget sätt från dem de trampar ner för att stå ett snäpp högre på statusskalan. Faktiskt, sparkade du inte nedåt, skulle dina fattiga statusprylar - billiga imitationer av de verkligt välbeställdas föremål - ta sig som de marknadens ihåliga bländverk de är. Men du är medioker så du kommer inte högre i detta liv. Du vandrar i självlögnen. 

I det gamla Persien hatade man Druj, Lögnens ande och det här moraliskt starka folket imponerade så starkt på judarna att också den kulturen anammade en kosmologi som byggde på spänningen mellan Sanningens ande (Ljuset) och Lögnens ande (Mörkret). 

Det är mer än troligt att det är denna dualism som möter i en av astrologins äldsta schematiseringar, den om den positiva och den negativa polariteten. Enligt denna kommer negativt Jord och Vatten aldrig att "ärva Himmelriket" (Eld och Luft), för de förlorar sig ner i ett mörker av materiella fixeringar och partiska perspektiv. 

De ser aldrig den komiska grundsanningen, Alltet finns i allt med det åtföljande moraliska imperativet: allt du önskar för egen del måste du också tillerkänna din medmänniska. Att skapa klasskrankor som högern, är det första brottet och tecknet på att man tillhör Lögnens ande eller Satan själv.

Ett horoskop helt i Jord och Vatten saknar troligen andlig orientering och ger en materialistisk disposition. Fick Svenskt Näringsliv bestämma, skulle alla barn dödas om de inte hade perfekta konsumist-horoskop av denna typ. Likväl påmindes jag häromdagen att astrologin också har sätt att upphäva sina egna omen: instinkten att vilja profitera på allt och alla för den egna vinningens skull - Jungfruns tecken - neutraliseras effektivt om den placeras i 12e huset för "försakelser" eller "världsliga förluster". 

Lite eftertanke visar hur logiskt detta är: för att Jungfrun ska vara beredd att offra sin sociopatiska och navelskådande natur krävs att Jungfrun toppas av ett högre motbud. Och det händer när Vågen stiger i öster och förpassar Jungfrun till 12e "offerhuset". Vågen är en motbild till Jungfrun och betonar varken Jordelementets prylvansinne eller tecknets självtjänande natur (Jungfrun vill verkligen inte ha några nära förbindelser eftersom de offer som därmed avkrävs står i strid med tecknets själva grundtema: att profitera!)

Hur högerextremisten Segerfeldt kan härbärgera så sociopatiska och funktionsodugliga idéer trots att han är född i Vågen, diskuterades i de två första inläggen. Problemet ligger i att hans horoskop i långa stycken ser ut som en variant på "temat" Fredrik Reinfeldt, en självisk och inte helt klartänkt individtyp, vars förmåga att konstruera tankemodeller är svårt skadad av en instinktiv rädsla för avvikande människor. (Vad ger det? Populistiska och slätstrukna åsikter! Ointressanta människor samlas i flock och normaliserar sin egen brist på karaktärsstyrka.)

Den "fallna" krigaren Mars i ämnesomsättningens Kräfta ger en irrationell rädsla för att gå hungrande för egen del. Bättre då att låta andra svälta om det kan säkra det egna hemmet. Det här är "modersprincipen" när den är som sämst, när enkel biologi slagit ut de högre förståndsgåvorna. Vi får rädda människor som rationaliserar sina magars kurrande och skapar sjuka samhällssystem som enbart gynnar dem själva. 

Kräftan George Bush Jr. blev känd för "förebyggande attacker" (preemptive strike)! Det egna kylskåpet - partsintresset - före allt annat. Det är förekomesten av Kräfta i USA:s horoskop som gör nationen till en sådan katastrof som politisk stormakt. USA ser inte hur skeva värderingar de har. Läs också Katrine Kielos om "Cameron hjärta Reinfeldt" - två privategoistiska Kräftor mellan vilka det uppstått ljuv musik. Reinfeldt ställer sig också in hos tyskan Merkel - ännu en Sol-Kräfta! Detta är en av zodiakens principer som UTESLUTER ANDRA, ett livsfarligt tecken att ge makten till.

I en annan värld borde sådana som Reinfeldt och Segerfeldt lämnas till änglamakerskor som spädbarn - allt för att säkra världen mot framtida dårskap. Rasbiologi på ett nytt sätt. 

Problemet är astrologins urvalsprinciper, fastän remarkabelt tydliga i stora drag, inte är helt exakta på individnivå. Den fallna Mars i Kräftan uppvisar också en signifikant korrelation med homosexualitet (se testet av 120 hbt-horoskop), och man skulle kunna tänka sig att denna sjukdom faktiskt bygger på en irrationell och djup fruktan för det motsatta könet. 

Homosexuella är helt enkelt patologiskt fega människor som  tidigt i sina liv börjar demonisera det andra könet. Senare har deras libido bara ett alternativ kvar för sitt uttryck, om individen inte alls förmår sublimera sina lägre energier: att ränna efter på folk av samma kön som dem själva.

Skulle då även homosexuella tas av daga för att vara säker på att ett land inte får några vettvillingar som ledare? Nej, det här är en tillspetsning!

Eftersom de dominanta dissonanserna i Segerfeldts horoskop redan diskuterats, prövar jag här att genomsöka drygt 7.300 horoskop efter andra med snarlika drag.

Med astrologiprogrammet ZET:s skriptspråk hittar man snabbt 14 personer enligt följande:
variable = mo;
ma90 := ma.90.variable & variable.<.ma;
so.0.ma & ma90 & ma.can
Vi behöver alltså hitta den unikt indiska 90-gradersspekten som Mars enbart kastar och därtill bara framåt i zodiaken. Den ska kastas från sitt fallna läge i Kräftan (Cancer) framåt mot Månen i mentaliserande Vågen. Kräftan ska också vara soltecknet.

Segerfeldts horoskop är, som tidigare nämnt, en intensifierad variant av Reinfeldts Sol-Kräfta med Mån-Våg. Båda varianterna utlöser "dissociationssyndromet" vilket kan beskrivas som en förmåga att leva i självlögn, eller låta primitiva biologiska behov bygga upp en låtsasvärld där "arbetslösa är parasiter". 

Gör sedan ideologi av denna dissociation från samtliga fakta i målet och på denna Förintelsens åminnelsedag då detta skrivs är vi genast mot rationaliseringar som gör det klokt att gasa ihjäl alla som vi i vår mediokra mentalitet för tillfället råkar anse vara ett hot mot vårt eget välmående. 

Detta är den bistra sanningen om tokliberaler och nymoderater: de står för Lögnens ande av värsta sort. De lever i en helt inbillad verklighet, företrädesvis i Stockholms chica innerstad eller solsidans förorter.

Styrker då de 14 träffarna på denna extrema variant av dissociationssyndromet tanken på den skyggande typen av sociopat, som helst vill dra sig in i ett rikemansgetto och "svälta bort" hela världen utanför sin egen kokong? ("Dissociation" i samband med sociala Vågen och privatistiska Kräftan ger ofta torg- och folkskräck.) Tja...
  • Knut Hamsun;4.8.1859 - Norges största folkförrädare
  • Rudolph A. Marcus;21.7.1923 - kemist, Nobelpristagare
  • Baruch Samuel Blumberg;28.7.1925 - läkare, upptäckte mekanismerna för hur sjukdomar sprids (se symboliken!), Nobelpristagare
  • George Klein;28.7.1925 - immunolog (se symboliken - igen!)
  • Mikis Theodorakis;29.7.1925 - musiker, populariserade grekisk folkmusik genom filmen Zorba
  • Per 'Plura' Jonsson;10.8.1951 - för "immun" eller skyddad verkstad, se Pluras alkoholism/drogmissbruk och Kräftans skyddade zon: "Pluras kök"! (Jfr Reinfeldts sänkta matmoms för att förmå alla att dra sig in i det skyddade köksskalet och bara leva som hukande rädda djur som äter, äter, äter för att kunna uppnå djurets välmående. Reinfeldts värld passar för lägre djurarter, inte människor!)
  • Jill De Vries;20.7.1953 - utvikningsbrud i Playboy
  • Thomas Friedman;20.7.1953 - Pulitzerbelönad skribent på N.Y. Times, miljömedveten (Kräftan som "Naturen", störningen till mentaliserande Vågen som "miljöproblem".)
  • Jocke Ahlund;9.8.1970 - musiker, Teddybears gitarrist, föll i trappa och bröt nackkota men tillfrisknade mirakulöst på bara två månader.
  • Fredrik Segerfeldt;10.8.1970 - Apropå föregående snabba tillfrisknande hyser Vågen inte bara Månen dessa två dygn år utan också "räddaren i nöden", Jupiter!
  • Erik Ullenhag;20.7.1972 - politiker (fp) - inte särskilt övertygande integrationsminister eftersom "dissociationen" mellan det slutna sällskapets Kräfta och den sociala harmonins Våg inte är lätt att överbrygga.
  • Mila Kunis;14.8.1983 - ger röst åt den vidrigt mobbade dottern i tecknade serien Family Guy. Störste mobbaren är hennes egen far. (Tv-serien har en så avgrundssvart humor och en så skoningslös blick för människans tillkortakommanden att man ofta sätter skrattet i halsen.)
  • Oskar Linnros;15.8.1983 - musiker men kanske mer känd som föredetting till Veronica Maggio - en kvinna djupt ner i Vattenelementet och med en viss sexualbesatthet i sina juvenila texter. Detta är inte ett "guilt by association"-resonemang, utan en påminnelse om hur "lika barn leker bäst" och hur tydligt detta syns genom det astrologiska symbolspråket.
  • Mattias Bäckström-Johansson;25.7.1985 - främlingshatande politiker (sd)

Hur passande att den här sökningen började med Knut Hamsun, en landsförrädare, och en Sverigedemokrat, förrädare av hela mänskligheten ("människan" har eller är en enda Form; främlingsfientliga lever i ett luddigt mentalt tillstånd som ibland snöar in på etnicitet som är ett rent "Vatten-fenomen", alltså bara biologi). 

Ibland handlar det om att Luft inte tänker klart när Naturen (Vatten) grumlar intellektet. I några fall i listan här ovan har tydligen tankeskärpan varit intakt med den irrationella själen har drivit hälsofixerade individer att studera kroppens immunförsvar (Kräftan är protektionismens princip). 

Lite obehagligare är upptäckten av läkaren som undersöker "smittsjukdomars spridning". Nu är vi genast mycket nära främlingsfientliga åsikter rakt ur den irrationella själen. Och tokliberalism och Reinfeldts arbetsföra "etniska svenskar" vittnar om hur mentalsjukdomen smyger i det undermedvetna även bland de som lyckats. 

Faktiskt, om man lyssnar till en Segerfeldt eller Fredrik Reinfeldt och utgår från att de använder sitt eget liv för skrävel, är man sanningen om dessa debila intellekt mycket nära. De rationaliserar, som sagt, bara sitt eget välmående och demoniserar och tillskriver andra skulden för det motsatta tillståndet. 

Egentligen borde alla politiker och lobbyister tvingas genomgå kriminalvårdens stora psykundersökning. Då skulle vi genast få mindre desinformation och råljugande i svenska medier. Folkkroppen skulle snart tillfriskna!


1 kommentar:

Anonym sa...

Knut Hamsun;4.8.1859 - Norges största folkförrädare, Nobelpristagare