Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


torsdag 10 januari 2013

Fler sådana som Annie Lööf

Upptäckten av den transsexuella rättshaveristen med en astrosignatur som liknade Annie Lööfs, gav en antydan om två personer som inte klarar att hantera frihetsbegreppet eller "liberal-ismen". Jag tror vi har en början på en hållbar trend för Mars i fria Luftelementet här...

Jag genomsökte min nu cirka 7.300 kartor stora samling efter följande signatur, snarlik den som kan ses på den slingriga, baksluka och ljugande Lööfs himmel:

Omoraliska Mars i amoraliska Tvillingarna, i attack mot valfri planet i Jungfrun, samtidigt som Tvillingarnas och Jungfruns härskare Merkurius står sjunken i kalla Vattentecknet Kräftan. Låter inte särskilt inbjudande...

Jag hittade 19 horoskop av vitt skilda slag.


  • Jean Calvin;10.7.1509 - Pervers religionsreformator som hävdade att människors individuella rikedom var ett mått på att Gud behagades av dem, att de var förutbestämda till frälsning. Av kalvinismen har vi fått det schweiziska banksystemet, skyddsapparat för världens alla kriminella och storskaliga skattesmitare - mänsklighetens verkliga svikare...
  • Geoffrey Rush;6.7.1951 - Remarkabel brittisk karaktärsskådespelare som spelar slemma och opålitliga typer bättre än någon annan jag sett! Minns bara Skräddaren i Panama och hans roll som Kate Blanchetts spion i en av alla dessa filmer om drottning Elisabet I.
  • Christer Hallerby;7.7.1951 - Politiker (fp) - har glömt varför han fångade mitt öga.
  • Gregory Isaacs;15.7.1951 - Reggaesångare med exceptionellt dålig karaktär och märklig självbild, skrev texter om att han kunde vara ute och drälla i dagarna tre (hora runt med andra kvinnor) och sedan återvända hem "fylld av kärlek till dig, min kvinna". Mars i duala Tvillingarna så det förslår! Efter ett framgångsrikt 70-tal gick han totalt ner sig på droger under 80-talet och satt i fängelse flera gånger.
  • Jan Hammarlund;17.7.1951 - protestsångare från 70-talet. En av de första öppet homosexuella svenska artisterna.
  • Robin Williams;21.7.1951 - Snabbpratad komiker, med mentala problem i ungdomen. Väldigt moralistisk och predikande i filmerna på äldre dar.
  • Jan-Eric Gustafsson;22.7.1951 - Professor i utbildningsvetenskap (pedagogik). Konsten att predika.
  • Jan Forsberg;22.7.1951 - SJ:s utskällda vd, med uppdrag att profitera på ett företag som borde vara en samhällsnyttig nonprofit-verksamhet.
  • Cyndi Lauper;22.6.1953 - "When the working day is done/Girls just wanna have fun" - pophistoriens ytligaste kvinna eller ett totalt offer för det pastellfärgade 80-talets anstormande marknadsterror? Färre idoler men mer mainstremade för att sälja i gigantiska upplagor (Michael Jackson).
  • Michael Newdow;24.6.1953 - ateistisk jurist
  • Lester 'Dillinger' Bullock - Ännu en reggaeartist, hans mest kända hitlåt "Cocaine in my brain" för direkt tankarna till nyssnämnde Gregory Isaacs djupa kokainmissbruk... Mars attack mot merkuriala tecken kan ev. ha kopplingar till stimulantia, eller också är det den "svampiga" Merkurius i Vatten vi ser här igen. Bloggen tycker sig ha kopplat Vatten till missbruk av alla de slag.
  • Mesina Miller;7.7.1953 - Utvikningsbrud i Playboy (sep 1975).
  • Lars Trägårdh;10.7.1953 - Högervriden historiker som sökt skriva bort socialdemokratin ut den svenska historia moderaterna desinformerar omvärlden med. Detta som ett led i regeringen Reinfeldts (inkl Per Schlingmanns) arbete med att skapa en högervriden bild av landet! Till den astrologiska signatur vi nu studerar hör definitivt den här extrema typen av avsiktlig lögnaktighet och kallsinnig förfalskarmentalitet.
  • John Ausonius;12.7.1953 - rasistisk mördare
  • Bebe Buell;14.7.1953 - Ännu en utvikningsbrud i Playboy (nov 1974). Fyndet förekommer ett inlägg jag tänkt skriva vid tillfälle, om hur min genomgång av de första 25 årens Playboymodeller "kom i klumpar", dvs vissa "årgångar" tycks vackrare än andra om valet av månadens modell är ett kriterium på skönhet. Eftersom jag inte sett någon på bild vet jag inte om de liknade varandra.
  • Michael Fascitelli;14.7.1953 - rik fastighetsmäklare
  • Sara Foster;2.8.1981 - Aktris, mest känd för rollen som kriminell femme fatale i filmen The Big Bounce.
  • Pernilla Magnusson;4.8.1981 - Anorektisk, fitnessbesatt kvinna som var yrkesmilitär i åtta år.
  • Anonym;2.9.2011 - Spädbarnsdöd efter tio dagar i medfödd lunginflammation - Mars i luftvägarnas Tvillingarna! Mottagare till attacken i Jungfrun var Liemannen Saturnus, som i sin tur kastar en begränsningens aspekt mot Tvillingarna!

Så där har vi det. Nitton personer som tydligt visar att detta inte är en lycklig aspekt. Det är väl många personer med tydliga karaktärssvagheter, vi har lögnhistorikern Lars Trägårdh som låter lika trovärdig som Annie Lööf när hon hävdar att hon aldrig varit nyliberal!

Sångaren Gregory Issacs har jag tyckt om för hans intensiva och klagande röstläge och förmåga att få till en romantisk melodi. Men när man studerar hans texter inser man att det var något som inte stämde med människan. Jungfrun och Tvillingarna är duala tecken och dubbel bokföring eller falsk historieskrivning tycks vara ett återkommande tema med den här signaturen. 

*****


Anmärkning

Jag har vridit och vänt på de cirka 7.300 sparade horoskopen i försöket att utröna om datasamlingen blivit skev - om den innehåller en alltför stor andel av "freaks" och sjuka människor. Eftersom inspirationen att hämta datat i hög grad kommer från tidningsrubrikerna finns det en risk att ett mångårigt insamlingsarbete ger en "Vem är vem" av världens avskräde, giriga direktörer, korrupta politiker och rena gangsters och utflippade svenssons - allt som tidningarna göder den dumma nyhetskonsumenten med utan att någonsin erbjuda botemedlet från den farligaste av alla åkommor: förvärldsligandet. 

Samtidigt är datasamlingens procentsats brottsdömda mycket låg (lägre än i samhället), liksom antalet hbt-horoskop (som jag samlade på en tid för att bedöma om sjukdomen hade någon särskild astrologisk signatur). Cirka 400 sparade nakenmodeller och porraktriser av 7.300 kartor är troligen en något överrepresenterad grupp och man ser till hur många yrkeskategorier samhällen i historia och nutid har. 

Atleter och idrottsmän saknas nästan helt i samlingen. Å andra sidan har jag sparat samtliga riktiga Nobelpristagare (inte ekonomerna och fredspristagarna - drygt 500 stycken. Så ytterst tror jag ändå att datasamlingen ger ett rätt bra tvärsnitt på fenomenet människan.

Men vad som är normalt och avvikande ligger i hög grad i betraktarens öga, och hur man presenterar en människa. Min snabbskiss i två meningar av Jean Calvin här ovan är t.ex. knappast ofärgad. 

En eller annan riktigt degraderad city slicker skulle inte förstå sitt eget intellektuella förfall och i konsekvens därav inte uppleva något konstigt med Annie Lööf. Förbrytare och vanelögnare kan inte se skillnad på ondska och godhet för de har redan valt.

Inga kommentarer: