Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


fredag 18 januari 2013

Folksams förfall till spionorganisation

Enligt Folksams historik var man först med försäkring av egendom, att tjäna pengar på människors vilja att försäkra sig i händelse av död kom man på några år senare. 

Eftersom försäkringsbolagets hemliga register rör det moderna kapitalistiska företagets paranoida kostnadsskräck, är det svårt att säga vilket av födelsehoroskopen man ska använda. Men om man anser att det äldsta horoskopet väger tyngre och de uppgifter om försäkringstagarna som registrerats, berör både tänkbara utbetalningar för liv och egendom, ser Folksam ut så här:


Sinnelagshoroskopet: Ondskan som en dominant

Den Onde, stjärnan Algol eller Satans huvud, spelar uppenbarligen en viktig roll i det här horoskopet. Eftersom Månen används för en ascendent är det en "psykisk" karta, hur företaget som sinnlig varelse upplever världen den verkar i. (Företaget upplever "sinnligen" genom alla de människor som arbetar för dess verksamhet.)

Svenskt Näringsliv har också Djävulen på topp men kombinerat med den repressiva och dominanta Saturnus på topp. En ond arbetsgivare.

Det är uppenbart att Folksam började som ett brandförsäkringsbolag. Eldsvådans Mars i de materiella ägodelarnas tecken Oxen. Mer exakt sorterar hem och fasta inventarier under fjärde huset och med månascendenten är olyckans Mars "ägare" till detta hus. 

Dessutom angriper Mars planeten för hemmet, Månen! "Burning down the house", som Sol-Oxen David Byrne (med massor av Eld från Väduren) en gång sjöng!

No visible means of support and you have not seen nuthin' yet
Everything's stuck together
I don't know what you expect staring into the TV set
Fighting fire with fire

I nätkommentarer om textens innebörd kommenterar någon C-G Jungs "lån" av den antika tanken om Eldelementet som förbränningen som driver livet vidare mot nya upplevelser:

Låtens innebörd: Psykologen Carl Jung sade att elden representerar den psykologiska transformationsprocessen. Att bränna ner huset är att förstöra en personlighet för att skapa en annan. Som ni kan se i videon tar en person över en annan. David Byrne sade själv att det var detta låten handlade om i en BBC-intervju... (källa)

I Folksams horoskop är det dock den enbart destruktiva Mars och inte Solens kontinuerliga transformation som verkar i det materiella och skadar i vilket fall obeständiga hus och hem (Månen). 

Astro-psykologisk utvikning: C-G Jung menade att vi själva kan initiera en succession av omvandlingar för att nå Solen - vårt andliga själv. Här på bloggen liknas självet vid den levande andesjälen och dess värd, zodiaktecknet, ger en bild av dess grundläggande orientering i detta liv. Sol i Jord önskar verka genom det fysiska, Sol i Luft genom det intellektuella. Sol i Eld är livsutlevelse för livets egen skull! Sol i Vatten slickar såren.

I en alternativ indisk tradition toppas Solen av atma karaka, "själens åtrå". Jag har inte lyckats harmoniera dessa två traditioner och det verkar som om de är helt skilda tankeutvecklingar. Faktum är att mycket text på nätet söker just en harmonisering utan att jämna att atma karaka-begreppet kommer från en helt separat indisk tradition med siaren Jaimini som halvt mytologisk grundare.

Den onda stjärnan Algol representerar uppenbarligen "all världens jävelskap" (tionde hypervärldsliga huset) som Folksam önskade försäkra sina medlemmar mot. Solen står så sent i Väduren (tyvärr baserad på olyckas Mars i Jord) och kommunikationens Merkurius så tidigt i Oxen att det uppstår en slitig härva precis i "Djävulens hjärta", i denna märkliga övergång från Eld till rykande aska, eller den brända jordens taktik.


Två av "upplösningens hus", åttonde dödshuset och "befrielsens" tolfte hus, befolkas av de två stora ödesplaneterna Saturnus och Jupiter, Dödens Saturnus i åttonde och välsignaren eller räddaren Jupiter i upphöjt läge i Kräftan (tecknet som naturligt motsvarar fjärde huset för hem och fasta ägodelar).

Jupiter i Kräftan tecknar lindring och beskydd av i hemmet (särskilt i samband med 12e huset "förluster"), men merparten av horoskopet är grovt, destruktivt och illvilligt. 

Har Folksam självt blivit Den Onde med åren, på samma sätt som Svenskt Näringsliv faktiskt är Djävulen personifierad? 

Har Folksams vilja att försäkra sig själva mot "dränering" från fuskare (Reinfeldts och högerns myt om "soffliggare") drivit fram dessa STASI-inspirerade arkiv med hemliga uppgifter om svenskar?

Ett sätt att studera en varelses skiftande öde och kanske också sinnelag över dess hela livscykel är det indiska dasha-systemet med planetära perioder. De år som tilldelas en planet som är ytterst svag i födelsehoroskopet kommer att motsvara en problematisk eller svag period i livscykeln. Problemet är att dasha-systemet kräver en exakt födelsetid och Folksam ger inte mer information än att bolaget vaknade till liv med dess öppningsmöte någon gång under den 10 maj 1908. 

För att få någon hållhake väljer jag att rita om horoskopet med ascendenten i dygnets "öppningstecken". Allt som händer under det kommande dygnet (t.ex. ett försäkringsbolags bildande) ska ju finnas som en potential hos det nya dygnet (nu är det dygnet som entitet som begrundas).

Midnattshoroskopet: Ondskan som Olyckan


Nu hettar det verkligen till - eldpilens Skytt stiger över Stockholms östra horisont och den djävulska olyckan (Algol + Mars) hamnar i sjätte huset för fiender och olyckor! Minns bloggens försök att rekonstruera den olycksaliga Jungfruns tecken med associerat sjätte hus via de ålderdomliga föreställningarna om den oskyddade stjärnan Spica. 

Åkerbrukaren Jungfruns skörd (och liv eller existens) är hotad, precis som Jungfruns oskuld/ärbarhet i ett samhälle där ens värde helt förstörs om ungmön är befläckad. Detta förklarar varför Jungfruascendenten Fredrik Reinfeldt har offrat fler ministrar än någon annan svensk politiker men likafullt lyckas hänga fast vid makten och se oskyldig ut till sitt ideologiskt motiverade övergrepp på Sverige. Han är en Jungfru som skövlar landet för sin grupps vinning, en motbjudande uppvisning i småborgarens egennyttiga tänkande. 

Se DN:s siffror som visar Stockholms stads privatisering av vård- och förskolor på skattebetalarnas bekostnad så fort moderaterna fick makten! Inte konstigt att sjätte huset kallats för en fiendskapens och olyckans sektor om alla bara söker gynna sitt eget hus!

Faktum är att midnattshoroskopet på vissa sätt verkar beskriva Folksams födelse bättre än månhoroskopet (som bara tecknar sinnelaget). De startade som brandförsäkrare och Eldpilen i öster baseras på Jupiter upphöjd i Vatten för att släcka samma brand Skytten startar! Eld/Vatten-krig där dock Jupiter i Vatten har sista ordet som ascendenttecknets disponent. Men Jupiter-Kräftan bjuder på en ny intressant iakttagelse: "välmåga via andras pengar" - Jupiter i åttonde huset.

Här är ju försäkringsbolagens själva affärsidé: de lever själva som parasiter på de många olycksrädda människor som betalar in årsavgiften men aldrig är med om några olyckor. 

Jupiter är girigt i alla Vattentecken, jag kan inte se någon annan förklaring till att så många av världens rika direktörer hade Månen i Fiskarna, en jupiterisk Måne. Fastän Fiskarna står för förluster (till skillnad från Jungfruns vilja till vinst) finns uppenbarligen en motsatt kraft inbyggd i duala Fiskarnas tecken, en väg leder till syndafallet, och det är direktörens och rikemannens väg. Fiskarna som den materiella förlustens (eller avsägandet av materialism) är i själva verket "vägen upp" ur syndafallets förnedring. 

Själv föddes jag med Jupiter i Skorpionen i sjätte olyckshuset och min själ var GIRIG vid ankomsten till detta liv. Det tog några snatterier och avslöjanden i barndomen för att vakna upp till detta och byta mentalitet. Det är därför själarna kommer tillbaka till jorden gång på gång, för att justera och korrigera sig själva!

Folksams midnatthoroskop med Skyttascendent har planeter med dessa verksamma egenskaper:

Jupiter, ascendenthärskaren är bara neutral eftersom den är naturligt välvillig men också äger det fjärde huset, ett hörnhus, vilket leder till en reversion. Det goda ägandeskapet över förstahuet håller dock emot så att planeten förblir neutral. Folksam både tar och ger.

"I världen" är både Sol och Måna placerade i dharma-hus (andlig plikt) och viktiga. Solen är verksamt god från den goda lyckans femte hus och Månen betecknar ett neutralt sinne. Det är redan klart att detta inte alls är något gangsterhoroskop, så vi kan avbryta insamlandet av "omen" här.

Frågan blir istället om Folksams olagliga register sammanfaller med en planetär cykel då horoskopets eventuella svagheter varit dominanta. Tyvärr framgår det inte av AB:s avslöjande artikel hur länge detta pågått. 2009 är det tidigaste årtal som nämns och då pågick registreringen för fullt.

Jag skulle vilja föreslå att det här är ett utslag av svenskarnas nya IT-fascism, datoriseringens aldrig skådade förmåga att samköra och detaljkontrollera ett ämnesområde. En gissning är därför att Folksam rullat igång den här verksamheten just med hjälp av Näringslivets små underhuggare, datateknikerna, vilka jag skrev om bara häromdagen, för vilken gång i ordningen vet jag inte. 

Dessa är de verkligt onda i samhället, över genomsnittet begåvade (dataprogrammering kräver ett intellekt som kan hålla i många trådar samtidigt) men med skrämmande outvecklad förmåga att sätta sin nisch i relation till än större modeller av livet. De tror sig vara så smarta, men är i själva verket bara nyttiga idioter för krafter. De allra smartaste kombinerar ondska och girighet och blir själva klippare och penningjägare, totalt ointressant människor.

Jag loggade in på FB för första gången på nästan ett år - senkommen medlem insåg jag snart att jag inte längre kände de människor jag en gång känt via arbete. Det första blicken föll på var en kommentar från en f.d. yrkeskollega inom it. Han skrävlade om sina telefonräkningar på 15.000 om året och ondgjorde sig över att telekomleverantören bara på hans resor i sitt personliga ekorrhjul hade 4-5 täckningsluckor. 

Då mindes jag direkt hur ynkliga de här människorna - troligen moderater allihopa - är. Tänk, bara nämna teleräkningarna sisådär, för att visa att "han är någon att räkna med" och sen gnälla över brister i täckningen som en patetisk undermänniska. Problemet är att jag mindes honom som en rak och energisk person med viss burdus charm. Men att med tid och avstånd höra sanningen via en sån här FB-kommentar säger mycket mer om den verkliga människan. 

Eller kanske: hur tiden och FB korrumperar vissa människor, så att de nu kollektivt tagit hissen en våning djupare i helvetet på jorden. Där sitter de nu och skyltar inför varandra via it-fascismens verktyg med hur förträffliga och i Fredrik Reinfeldts mening socialdarwinistiskt dugliga de är. Vem behöver sådana människor i sitt liv? Efter IT och i mötet med de antika tänkarna (i bokform) har jag vuxit tio gånger mer än varit möjligt om man tvingas anpassa sig till dessa obegåvningar som översvämmar svenskt näringsliv.

Folksam kan alltså tänkas ha tagit samma hiss ner till den kverulanta och näriga människans helvete, där man med Reinfeldt bara ser soffliggande bidragstagare och kostnadshål som måste täppas till. Försäkringstagarna blir potentiella parasiter allihop - eftersom man själv nu blivit den Onda Parasiten och måste projicera sin natur på andra.

Låt oss se om Folksams planetära cykler i någon mån överlappar svenskhetens förfall (se det äldsta inlägget om Sverige under en ond demon 2002-2020 och några följande studier av de planetära dasha-cyklerna).
 
Vimsottari Dasa:

 Maha Dasas:

 Ket:  1901-10-15  -  1908-10-14
 Ven:  1908-10-14  -  1928-10-15
 Sun:  1928-10-15  -  1934-10-15
 Moon: 1934-10-15  -  1944-10-15
 Mars: 1944-10-15  -  1951-10-15
 Rah:  1951-10-15  -  1969-10-15
 Jup:  1969-10-15  -  1985-10-15
 Sat:  1985-10-15  -  2004-10-15
 Merc: 2004-10-15  -  2021-10-15


På min ära! Vi har en mycket intressant synkronisering med det svenska ödet här. Folksam går in i it-planeten Merkurius storcykler (maha dasha) i oktober 2004 och kommer så att förbli under samma period Sverige lider under den onda demonen (som för övrigt direkt påverkar landets 3e hus för kommunikationsteknologi).

Milt hoppfulla över att vara något på såren, måste nu Merkurius förehavanden i Folksams horoskop studeras närmare. Är det, som kan misstänkas, en ond planet i horoskopet? Då skulle man genast kunna peka ut dessa som åren då Merkurius visar sina fula sidor, tjuv istället för handelsman, desinformatör eller lögnare istället för gudarnas budbärare (ängel), och så vidare.

Skyttascendenten har en neutral kraft i kommunikatören och handelsmannen Merkurius, men är det inte Folksams syn på fiender vi ska studera? Uppenbarligen har företaget börjat betrakta sina kunder som potentiella fiender, helt i linje med Fredrik Reinfeldts kampskrift Det sovande folket från 1993. Vad om sjätte huset? 

Här sammanfaller alla våra lösa intryck! Merkurius står natalt i fiendens hus och är korrumperad av Satan själv. En bättre beskrivning på en lång och skamfull period i företagets historia är det svårt att föreställa sig. Den demoniska, genomnegativa och demoniserande stjärnan Algol ingår förstås inte i indisk astrologi så det här är en klassiskt synkretistisk utsaga. 

All sammanblandning är förstå inte av ondo. Varning för akut tankegrummel måste utfärdas bara om någon samtidigt försöker använda tropisk och siderisk zodiak för sitt resonemang - dessa två synsätt utesluter ömsesidigt varandra. Att upptäcka att antikens onda Algol faktiskt är en bekymmersspridare och därpå inympa den på det indiska dasha-tänkandet och tala om en ovanligt förvriden Merkuriuscykel, det låter sig däremot göras.

Vi har alltså en i grunden till intet förpliktad Merkurius som verkar på samma oberoende sätt i Folksams horoskop. Men den tar stryk av positionen i det kanske ondaste av alla hur: det näriga och självtjänande sjätte huset. Profitprincipen ligger bakom denna fiendskapens sektor, och Merkurius är händelsevis Jungfruns härskare. 

Det är alltså den "algoliserad" eller demonisk typ av snud vinningslystnad som ligger bakom utvecklandet av STASI-arkivet. Det är samma onda mentalitet som styr moderaterna och högerfolk i allmänhet, den lilla och själviska människans misstro mot allt och alla. Överallt ser parasiten någon som söker utnyttja dem i deras hederliga värv och pliktskyldiga skatteinbetalningar. Folksam är som en gigantisk version av den snåla högervridna svensken!


De nio planetära cyklerna upprepas i med bevarad proportionalitet i en mikrocykel. Här är Merkurius sub-cykel, som troligen är lättare att se via händelserna i tiden än de stora och väldigt långa cyklerna.

Vimsottari Dasa:

 Merc MD:  2004-10-15  -  2021-10-15

  Antardasas in this MD:

  Merc: 2004-10-15  -  2007-03-10
  Ket:  2007-03-10  -  2008-03-06
  Ven:  2008-03-06  -  2011-01-07
  Sun:  2011-01-07  -  2011-11-15
  Moon: 2011-11-15  -  2013-04-12
  Mars: 2013-04-12  -  2014-04-09
  Rah:  2014-04-09  -  2016-10-30
  Jup:  2016-10-30  -  2019-02-02
  Sat:  2019-02-02  -  2021-10-15


Avslöjandet om Folksams hemliga registrering av folket (kunderna) inträffar i januari 2013, mitt under Månens period, november 2011 - april 2013. 

Spontant är detta en ytterst träffsäker sub-cykel eftersom Månen har med offentligheten att göra. Månen rör människomassorna. Detta tycks som en paradox eftersom Månen är naturlig signifikator för det privata och inlåsta egna hemmet, men faktum kvarstår: Månen har en mycket publik sida i meningen att den är den ansiktslösa massan som jublar över Solen/idolen eller ledaren!

Det är Månen som tittar på tv-nyheterna om kvällen och läser morgontidningen därpå, Månen är "folkvimlet" på gatan, en i allra högsta grad publik realitet.

Hur mår då "mannen på gatan" i Folksams horoskop. Månen är också verksamt neutral för en Skyttascendent, vilket kan ha att göra med dess fluktuation (ebb/flod) vilket bara periodvis gör den tillräckligt öppen för att förstå Jupiters (Skyttens) storhet. Planeternas verksamma natur avgörs bl.a. av vilka hus de tillfälligt äger, så det måste ändå sägas vara en rätt bra Måne eftersom Kräftan här äger det onda åttonde korruptions- och dödshuset. Eftersom alla "vattenhus" syftar till upplösning och elimination av det onda biologiska livet får Månen klartecken som neutral här - den gör bara vad den ska. Tömmer och fyller på nytt. Ser vi försäkringsbolagets inre puls här?

Åttonde är också huset för "andras pengar" och "den andre" är förstås alla de försäkringstagare som Folksam ingått partnerskap med. Bolagets hunger efter partnerns årliga inbetalning av försäkringsavgiften kan samläsas med att det luktar pengar om Folksams kunder. Vi har pengarnas Venus i sjunde huset för de allierade, men också en Venus/Rahu - en girig Venus, åtminstone på Luftens eller tankeslottets nivå. Har redan från Folksams födelse det funnits en tanke om att kunder är bedragare som "bränner ner sina hus" för att få ut pengar? Rimligen.

Men det är hyperkatalogiseringen av försäkringstagarna som luktar den nya tidens extrema it-system, så den långa cykeln 2004-2021 kvarstår som själva fundamentet för alla andra resonemang. Och den här perioden är lika ondskefull som Sverigehoroskopets akuta IT-vansinne. Leker man med symboliken finner man att de två kartorna inte är så olika varandra. Så det är bara att gräva vidare och upptäcka exakt hur många av rekryteringsföretagen som också håller sig med sådana här STASI-arkiv. 

Ett är säkert, det går inte längre att få jobb i Sverige om man inte passar perfekt in på it-fascismens prefabricerade idealmänniska, som är inbyggd i datasystemen som mätbara uppgifter. Kreativitet är it-fascister för ointelligenta för att kunna profilera och skapa en datarutin för, så systemen sorterar bort de bästa resurserna! 


Tidigt 00-tal var jag kallad till intervju i IT-branschen. Jag sattes på ett skriftligt personlighetstest och genomskådade strax dess upplägg. Samma typ av fråga återkom gång på gång och fikade efter sökandens chefsambitioner. Som den ickekarriärist jag är, satte jag avsiktligt låga poäng på de frågor som - vad de än verkade prata om - i själva verket undersökte om jag var ett chefsämne. 


När de personalansvariga (och it-chefen) mötte mig efter utvärdering av testet var de båda bekymrade och kunde inte hantera situationen. De visade mig hur mina svar som graf bildat en nästan perfekt utspänd cirkel (Platons idealsjäl beskrivs som rund eller en sfär) förutom på ett ställe: en skarp tårtbit var bortskuren, punkten om ledarambitioner hade imploderat! 

De hade låtit systemet ta kontroll över sin egen intelligens och som fundamentalistiska slavar under Överheten saknade de begåvning nog att ana och problematisera den artefakt jag AVSIKTLIGT introducerat i deras testresultat. Jag var i allra högsta grad Ledare eftersom jag förmådde sopa bort varje spår av ledarskap i deras pajdiagram. 

Men jag mind-fuckade dem mer än jag kunnat förutse. Vad som kunde blivit ett spännande testunderlag för en diskussion om chefskap kontra värdet i en lojal trotjänare inträffade aldrig - enligt testet var jag "skadat gods" och inget att befatta sig vidare med. 

Jag fick inte jobbet och i en fascinerande sidoutveckling spred it-chefen (eller någon av företagets anställda) en falsk historia om att jag kommit alldeles för sent till intervjun och arrogant förklarat att jag glömde tiden eftersom jag shoppande i en butik. Historien är så bisarr att det måste vara en fjäder som blev en höna. Jag kan ha nämnt en specialistbutik några kvarter bort, som jag tyckte var bra. 

Och noll framtidslöfte var kanske just det jag var, egentligen inte intresserad av en bransch jag redan studerat i tre år från insidan och i grunden genomskådat för dess rovkapitalism (brände oansvarigt 400 miljoner riskkapital och gjorde sedan konkurs), fula trick för att skörta upp kunderna lite extra, och de anställdas banala ambitioner. Att anse mobilräkningar på 15.000 är ett mått på framgång och det goda livet handlar om att servas med täckning överallt, verkar mest handla om en människa som aldrig vågat vara sig själv. 

Vad gick fel i den människans uppfostran? En del kanske helt enkelt inte är födda att begripa mer än vad Överheten trycker in bakom deras pannben...


AB/Ledare: Folksams register öppnar avgrunden

Inga kommentarer: