Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 27 januari 2013

Kapitalismen skapar massdöd 2030

Forskare varnar för att vanliga infektioner kommer att leda till döden inom trettio år pga. västerlandets hämningslösa bruk av antibiotika (Expr, även SvD). 

Naturen tar hämnd och struntar högaktningsfullt i vad de i anden tyskättade kemisterna kokar ihop i läkemedelsföretagens laboratorier världen över. 

Människosläktet kommer att decimeras extremt och det är Borgs och Reinfeldts och nyliberalen Annie Lööfs dolda regissörer, Rovkapitalisterna, som startar massmordet på mänskligheten. 

När inte fattigdom för de arbetslösa eller lönedumpning och kravet på den fega medelklassen att jobba fler timmar utan övertid, återstår det bara en sak för de snuskigt rika - att minska antalet munnar som måste mättas. Den egna rikedomen måste säkras. Det kan göras genom att med en blind dåres envishet fortsätta spotta fram läkemedel enligt marknadskapitalismens regler. Uppfinnarna har blivit galna i penningens tjänst.

Det är detta svindlande föraktfulla och människohatiska projekt Anders Borg och Fredrik Reinfeldt genomdrivit i Sverige under sex borgerliga år, men borgarna kommer alltså att falla för Ondskans mekanismer, de med! Och de farligt rika kommer alltså via sin ohämmade produktutveckling och galna reklam för medicinering av minsta snörvlande att vara det redskap Naturen tar till bruk!

Här är bloggens förslag till massdödens början. Det finns ett riktigt ruskigt tidsfönster under 2030, väl i linje med forskarnas "inom 30 år". För att tydligt se de bärande Principerna har lättviktiga planeter tagits bort från kartan:


Satan, Absolut Negativism eller Korruption ligger fast i Oxens fot och mot slutet av september är det åter tid för tillväxtens Jupiter att ställa sig i opposition i dödens tecken Skorpionen. En riktigt ful variant av den "sataniska axeln" som bl.a. tycks relatera till kroppslig hälsa. Oxen står för näringstillförsel och Skorpionen för elimination av slaggprodukter. 

Här ser vi hur Satan predikar KONSUMISM (jfr horoskopet för Svenskt Näringsliv) och hur Saturnus för ackumulerad synd på temat inmundigande står kopplad till bestraffningen: den giriga demonens halshuggna Draksvans.

I Skorpionen - "syndens lön är döden" - befinner sig naturligtvis det giriga Drakhuvudet och det är extremt girigt pga. delat tecken med Jupiter som också är en förstärkande influens. Synden, sjukligheten och döden på tillväxt och hunger och problem i "näringsintagets" Oxe, således.

Skorpionens härskare Mars står dessutom som en skönhetsfläck i livsförmågans tecken Lejonet under någon månad denna höst.

Man kan återknyta till psykologen Melanie Klein som populariserade Freuds tes om en till libido motsatt kraft, thanatos eller dödsdriften. Hon föddes då månnoderna stod som de kommer att göra 2030. 

Bloggen noterade tidigt hur samma giriga Drakhuvud i Skorpionen runt 1974/75 i sinom tid ledde till två uppmärksammade självmord i den svenska skådespelarkåren. Ta det som ett tidigt tecken på hur den närmast religiöst läkemedelsfixerade svensken kommer att stryka med som flugor när det kvartalskapitalistiska utsugarsystemet går under med dunder och brak - på flera plan samtidigt.

Varför inte börja tänka Rätt redan idag? Du slipper du dö som en huttrande och ärelös hund när Skördetiden kommer. Dina läkemedel kommer inte att rädda dig.

*****

Det finns inte ett enda fall av Drakhuvudet och Jupiter i Skorpionen i opposition mot Liemannen Saturnus i min samling av f.n. ~7.300 horoskop. Förklaringen är enkel. Samtliga faktorer har så långa omloppsbanor att den här samlingen celebriteter som så smått rullar igång för några århundraden sedan och fokuserar på samtida folk, inte någon har "superdöd-signaturen":

Hur ovanlig är den? Astrologiprogrammet får beräkna perioden 1 januari år 1 fram till 1 januari år 3000 med månadsvisa stickprov på planeternas placeringar. Jag utelämnar lilla "triggern" Mars som förvisso är en pest- och olycksbringare men ändå en liten detalj jämfört med det stora scenario Saturnus, Jupiter och noderna målar.

Range of search: 1.01.0001 - 1.01.3000
In steps of: 720h 0m
Search for...:
nod.sco & ju.sco & sa.tau

Realization intervals (begin - end):
 5.02.0263  0:00 (GMT) -  2.12.0263  0:00 (GMT)
 9.10.2030  0:00 (GMT) -  6.02.2031  0:00 (GMT)
 6.07.2031  0:00 (GMT) -  5.08.2031  0:00 (GMT)
27.08.2885  0:00 (GMT) - 26.10.2885  0:00 (GMT)
Att år 2031 så snabbt följer på 2030 beror förstås på att Jupiter lämnat Skorpionen men snart nog i backande läge (retrograd) gör en liten returvisit.

Har då historien bevarat något minne av massdöd eller katastrofer från år 263?
Märkligt nog leder lite googlande till starten för den kinesiska Chin-dynastin just år 263, eller med pinjin-transliteration, Jin-dynastin. Hur säkert året är vet jag inte. I sin "A History of Chinese Philosophy Vol. II" från 1953 uppgav den kände historikern Fung Yu-lan dynastins start vid 265.

Men intressant är att dynastin uppstod ur den oförblommerade katastrof som var de tre dynastiernas period, om vilken chinahighlights.com säger:
Through the natural disasters and warfare at the end of the empire and during the Three Kingdoms Period, the population of the region was reduced.
Läs mer i artikeln om den gamla kinesiska folktron att mänskligheten ödeläggs när makthavarna förlorat Himmelens mandat, vilket de gör varje gång de börjar tänka och bete sig som de rövare som nu dominerar västerlandet. 

Studera bara högerregeringen och deras bakomliggande intressenter för en bild av hur dessa mänsklighetens mördare beter sig på våra breddgrader. I precis allt de gör visar de sin demoni. Håller nere bostadsbyggandet i Stockholm för att driva upp priserna och så själva bli rikare på kuppen - de som redan bor i det här området. Det borde vara skottpengar på moderaterna och kan mycket väl så bli om medborgargarden spontant uppstår för att säkra sin överlevnad i takt med att väst faller sönder... (Se AB: "Våran generation kommer att flippa ur.")

Två minuters googlande på år 263 för således direkt till temat: mänsklig nöd i stor skala. Jag vet att det finns en och annan numerologiskt intresserad läsare av denna blogg. Vad om 2 + 6 + 3 = 1 + 1 = 2? Är inte tvåtalet Satans egen symbol, splitens, (klass-)delningens och osämjans tal?

Ska man vara strikt i sitt parallelltänkande är det alltså nu västerlandet lever i motsvarigheten till den skakiga tredynastiperioden med dess mänskliga nöd. Du ser helvetet marknadsliberalismen skapat på jorden var dag, från svimfärdiga, slavarbetande sömmerskor åt svenska H&M till utförsäkrade sjuka svenskar i moderaternas på pin kiv förstörda välfärdssystem i Sverige!

I så måtto har googlandet inte styrkt tanken om massdöd med start år 2030 - vi sjunger redan på västerlandets sista vers. Allt som återstår för Lögnens människor är att slå in sista spiken i kistan. För ingen tror väl att oreglerad kvartalskapitalism har framtiden för sig, eller en helt stupid befolkning som sitter och dumglor på gladiatorer som pucklar på varandra på tv? 

Detta är botten av mänsklig civilisation. Antikens folk hade häpnat över den låga varelse jobba-för-att-shoppa-människan är. I den meningen är Löfvens sossar så tokigt ute man kan komma. Det är inte sysselsättning som är problemet. Röj bara undan högerns människoförakt och ge den del som inte marknaden vill ha en dräglig ekonomisk existens! 

Själv finansierar jag min arbetslöshet med en tusenlapp i månaden - för att komma upp till fattiggränsen! Tills dess bankboken är tömd. Sedan blir det socialen. De svenska politiker som skapade det här systemet för att driva ner överkvalificerade människor i låglönejobb (till allt lägre löner) är i mina ögon inte människor, de är djävlar! Och det finns en plats reserverad i helvetet för dem, den dagen de avslutar sina jordeliv.

2 kommentarer:

Nicklas Eriksson sa...

Du har helt rätt i din kapitalismkritik. Synd bara att ingen tar dig på allvar med all astrologi du pysslar med. Du skriver bra och hade kunnat vara en värdefull medhjälpare i kampen mot kapitalet annars.

Seaward sa...

Historien är obönhörlig. Mänskligheten kommer, tids nog, att i större mängd förstå det mänskligheten i sina bästa stunder alltid har förstått och vilket då och då kodifierats som stoisk filosofi, som Hammurabis lag (som spikar människans värdighet) eller i det avancerade astrologiska system som lär ut hur Idéer bryts mot varandra.

Den här bloggen skriver jag inte för kampen mot kapitalismen utan som en utsådd. Kan bara två svenskar upptäcka vad de kommit att bli genom sin återfödelse till en materialistisk världsbild där myten om atomerna misstas för att vara sista ordet, har den nått sina mål.

Ledsen att säga emot dig här, men att bli tagen på allvar är sådant som barn strävar efter. I den verkliga världen är det graden av sanningsenlighet mot sin bästa förståelse som är den verksamma kraften. Det är så universum själv "drivs".

Det är en evighetsmaskin och trohet mot Centrum är bränslet. Kamp om rådande samhällssystem är egentligen bara en fråga om man föredrar att leva i sanning eller i lögn. När man tagit det beslutet följer allt annat med lätthet.