Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


torsdag 10 januari 2013

Könsbytaren som vägrade kapa lemmen

Ännu ett horoskop av den sällsynta och ovärderliga typ som hjälper till att bättre förstå stjärnornas signaler! Om SvD skriver om samma könsbytare som satt och, faktiskt, gnällde i P1 Morgonradion hörde jag där en mansröst.

Men var det en kvinna som fått manligt könshormon eller en man som fantiserar om att egentligen vara en kvinna? Man-till-kvinna men vägra skära tasken av sig är egentligen bara min gissning, det intressanta är horoskopets störning just i frågan om könsidentitet.




Horoskopet kommer extremt märkligt i tiden, just efter inlägget om Annie Lööfs och Stureplancenterns bisarra ideologi om månggifte och allt vad det nu är. Jag antydde där att hon och Federley kanske inte är så olika ändå, och direkt dyker ännu ett fall upp som beskriver Mars-i-Tvillingarna i attack mot den kverulerande och ständigt missanpassade Jungfruns tecken!

Här involverar sig dock Mars och Venus med varandra, och "frihetens" och "tillväxtens" Jupiter hålls fången av "själens form" (Saturnus) och allt detta i det tecken som inte kan tänka klart utan somatiserar eller konkretiserar varje inre föreställning!

Efter fyra år av principdiskussioner behöver jag inte längre förklara vad detta handlar om, utan adderar denna intressanta karta till bloggens stadiga förråd av bra illustrationer på hur stjärnorna gör oss till åtlöje om vi inte tar ansvar för vår andliga och högre sida. 

Naturligtvis har den här personen rätt som "redan tre år gammal" insåg att han/hon hamnat i fel kropp. Är inte detta helt typiskt för det bloggen kallat den "rationaliserande människan" eller horoskop där Luft slösas bort på att stirra på det döda fysiska Jordelementet. Den här kartan visar höjden av ofruktbart navelskådande, ett missbruk av intellektet där allt kommer att handla om att negera den egna fysiska kroppen.

Naturligtvis är detta en form av mentalsjukdom. Själen har haft "oturen" att byta kroppstyp mellan två jordeliv och av någon anledning är negativiteten så stark att den väljer att inte accepterar att växa med sin nya kropp utan barrikaderar sig i reservation. Jungfrun är i allra högsta grad verksam i detta horoskop, den eviga hårklyvaren och nej-sägaren och jag tror att bloggen haft andra fall från tidigt 80-tal där Jupiters förmåga att växa upp kidnappats av den bromsande Saturnus.

Notabelt är att både Sol och Måne står i det visuella och föreställande elementet Eld. "Seeing is believing". Det räckte förmodligen med att barnet för första gången blev medveten om att det fanns två sorter här på jorden, och direkt slog Jungfruns negativism till.

Eftersom jag nästan alltid glömmer vilka horoskop ur mediebruset jag kommenterat gör jag en sökning på Saturnus och Jupiter i Jungfrun (själens form föreskriver hämmad lycka i Jungfruns fysiska form) och där detta lilla missljud förstärks av attacken från Mars i den intellektuella sfären. Av över 7.000 horoskop visar sig följande sju ha samma signatur:


  • William Randolph Hearst;29.4.1863 - makthungrig industriman, slaskjournalistikens skapare
  • Taylor Kinney;15.7.1981 - bedrog sin flickvän med Lady Gaga
  • Anonym;21.7.1981 - "sadomasochistisk lirare", en avlägsen bekant höll på att involvera sig i denna perversa man som gillade att "nästan strypa" kvinnor. Notera Mars attack i luftvägarnas Tvillingar riktad mot bl.a. kvinnans Venus !!!
  • Elaine Eksvärd (fd Bergqvist);26.7.1981 - retorikexpert, samma aspekt men nu luftvägarna som artikulerad kommunikation!
  • Sara Foster;2.8.1981 - aktris, observerad som sexig femme fatale i "Big Bounce"
  • Pernilla Magnusson;4.8.1981 - mediekåt nog att beskriva sin anorektiska fitnesshysteri och åttaåriga yrkesmilitära karriär - ytterligare en potentiellt transsexuell kroppshatare? Varför slåss fitnessfolk så oerhört mot sina naturligt givna kroppar?
  • Patrik Brogren;17.8.1981 - självmordsbenägen barnvåldtäktsman


Inte värst lustiga livsöden den här könsbytaren delar "tidzon" med. Jag noterar särskilt Hearst som skapade skitpressen. Mars degradering av mediebranschens tecken Tvillingarna och inte minst den sjaskiga typen av Jungfrun med hennes omåttliga intresse för snaskiga fysiska detaljer. Det verkar som om båda de här två tecknen i samma horoskop kan locka fram det sämsta ur varandra.

Se också inlägget Maktens privilegium: gubbar och unga kvinnor - om sångaren Bryan Ferry som händelsevis också har Mars i Tvillingarna i attack mot planeter i Jungfrun.

Ingen av de sju träffarna är det märkliga utfall av en Jupiter hämmad av Saturnus i Jungfrun som jag försökte dra mig till minnes. Jag är rätt övertygad om att det horoskopet också rörde "själens form" (Saturnus) som hämmade individens andliga tillväxt (Jupiter) i detta liv.

Inga kommentarer: