Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 6 januari 2013

Miljöpartister, bättre människor än moderater

Det debattinlägg i DN om den hjärntvättande skitreklamens förfulande av Stockholms tunnelbana som tre unge miljöpartister författat, låter exakt som samma text skulle ha författats för fyrtio år sedan, 1973, men då av vänsterpartister. För det finns insikter om gott och ont, rätt och fel, som går bortom politisk tillhörighet, precis som mytologins Djävul förmår förkläda sig och viska lögnord som låter förvirrande lika sanningens. Fredrik Reinfeldts moderater som nytt "arbetarparti" är ett exempel på hur Djävulen förleder de korkade, korttänkta eller sniket egoistiska.

Jag blir genast nyfiken på om de tre miljöpartisternas horoskop enligt den österländska zodiaken ska avslöja en hemvist i de enda mänskliga tecknen, de i Lufttriangeln, tecken som representerar ett moget mänskligt tillstånd. Själar som vuxit ur sina barnsliga djurkroppar och inte lägre likt t.ex. Reinfeldt eller Löfven drivs av närigheten, inte längre tror på tillväxtmyten. 

Jag har tittat på väldigt få miljöpartister tidigare, och det är ju faktiskt möjligt, men inte särskilt troligt att Jordelementet definierar partiet. Naivt sett är ju miljöpartiet "natur", dvs. zodiakens negativa polaritet (Jord och Vatten), men den bärande idén om jämvikt mellan människa och miljö är inte naturlig utan en medveten insikt i tingens högre ordning! Apor och instinktsdrivna kreatur förmår inte - eller har ingen lust att höja sina sinnen till den nivån - och slutar sina liv som löneslavar, nasare eller dåraktiga konsumister. Men det är just den sortens skitliv miljöpartiet vänder sig mot, och därför verkar Luft som det rimligare elementet. 

Låt oss snabbgranska de tre namntecknarnas kartor! I brist på födelsetid stannar vi vid dubbelindikatorerna Sol och Måne och deras respektive disponenter. (Solen i härskarläge i Lejonet eller Månen i härskarläge i Kräftan har ingen disponent - de förfogar på gott och ont över sig själva. I alla andra fall kan planetens placering modifieras eller helt motsägas av dess disponent i dess egen teckenplacering.)

Artikelförfattarna är i nämnd ordning Björn Lindgren, Rebecka Carlsson och Hanna Lidström:

 

Björn Lindgrens sinne (Månen) är extremt idealistiskt, i Lufttecknet Vattumannen och disponerat från Saturnus i Eldtecknet Skytten. (Går man ännu ett steg ner och söker sinnelagsdisponentens disponent, är den Jupiter i Oxen, vilken med Solen och harmonins Venus naturligtvis kan läsas som en djup identifikation med vår materiella värld. 

Intressant här är den onda stjärnan Algol, Djävulen eller Korrumperaren. Kopplad till handelsmanna- och kommunikationsplaneten Merkurius verkar detta just vara budskapet om krämarnas förstörelse av tunnelbanan med skräpkommunikation.

Eftersom nästa namn, Rebecka Carlsson, innehåller exakt samma Satanshuvud på rät linje med Merkurius (faktiskt ännu mer exakt) blir frågan om hur en individ förhåller sig till Satan akut. Inte alla horoskop verkar vara Djävulens språkrör (se Svenskt Näringsliv för ett helt Algol-influerat horoskop). Det tycks vara en antingen/eller-grej. "Är du inte för oss är du emot oss". Antingen blir de för födslarna Djävulens hantlangare eller också föds eller vaknar de till medvetenhet om Det Stora Bedrägeriet och tar aktiv ställning mot Djävulen.

När dygnet öppnar, befinner sig visserligen Rebecka Carlssons sinnelag i Jungfruns tecken och når inte den mer idealistiska Luften förrän tre på eftermiddagen. Oddsen är således lite sämre för en Mån-Våg, men efter att kort ha tittat på dels hennes klara och typiskt "vågiga" ögon och det hon skriver på sin blogg, är jag helt övertygat om att detta måste vara ett psyke som svarar mot idealisten Vågen snarare än profitören Jungfrun.

En typ av ögon bloggaren
kommit att förknippa
med den sideriska Vågen



Jag har för alla med någon planet i Jungfrun återkommit plågsamt ofta till tecknets antisociala kärna, baserat, kanhända, på stjärnan Spica som "Den Ensamma" (och ensam är svag). Jungfruns tendens att instrumentalisera andra människor och till och med sina egna kroppar (prostitution) är för att nå den åtråvärda vinsten som hela detta jordbrukartecken representerar. Jungfrun är ett Jordtecken och tycks uppleva att trygghet kommer genom att arbeta upp en stor hög resurser som den kan kalla sina egna. Jungfruns tycken tycks vara själva urtypen för arbetsnarkomanen.

Men i Rebecka Carlssons bloggtexter ser jag direkt typiskt "vågiga" ordvändningar, som, "kärlek till det egoistiska – i sin mest fruktansvärda form" (svensk vapenexport) i kontrast till "villkorslös kärlek till varandra" och "samarbete baserat på villkorslös kärlek – där vi ger för att ge och inte för att ta – ett hus för allt som gör livet värt att leva." (http://rebeckacarlsson.wordpress.com)

På den aktivistiska solsidan sker något snarlikt det första horoskopet: Solen i Väduren har aktivisten Mars som disponent och den placerar sig också i ett positivt polariserat tecken, intellektuella Tvillingarna. Här är därför ett typiskt horoskop där den sataniska axeln - den slappa, själviska och privatkonsumistiska axeln mellan Oxen/Skorpion (en ren konsumtionsaxel - se horoskopet för Svenskt Näringsliv) inte får stå oemotsagd.

Fullmånen i Rebecka Carlssons horoskop är verkligen taggad!

Den tredje namnundertecknaren är Hanna Lidström och här befinner sig sinnelaget onekligen i det fysiska och handfasta Jordelementet, principtecknet Stenbocken (med dess särskilda betoning på materiell fördelning). 



Men genast luckras det här budskapet upp, eftersom miljöpartisten tillhör den "årgång" där Stenbockens härskare Saturnus står nobel och upphöjd i den idealistiska Vågens höga luft! Samma "generationsbarn" som språkröret Gustav Fridolin med andra ord. 

(En upphöjd Saturnus är nu ingen absolut garanti för rättrådighet - bland de värre horoskopen född under samma 2½ år återfinns det för Annie Lööf. Allt handlar om att den himmelska mixen måste vara rätt så att inte någon självisk eller underlägsen tendens kapar himlavalvet i det mest kritiska ögonblicket - det då individen föds.)

Det är troligen bara en slump, men den tredje namnundertecknaren har också kommunikationens Merkurius i dess kanske mest primitiva placering: Oxens tecken med dess instinktiva vilja att äga och förfoga över prylar (eller pengar för att genom dessa kunna skaffa prylar). I studien av 107 moderatpolitiker (på lokal eller riksnivå) dominerade den materialistiska Oxen som både sol- och måntecken. 

Det kanske förklarar varför det här perversa partiet (så dominant i Stockholm) varken kan läsa eller räkna riktigt fullgott. Oxen är ett ungt tecken och tycks nästan omgående falla för den materialistiska snaran. Sen går ett bortkastat idiotliv snabbt. Jag tror alla själar måste göra den här trippen en eller ett par gånger och bygga upp immunitet. Det är inte själens långsiktiga lott att sluta som lögnare som Borg och Reinfeldt och de andra skandalmoderaterna - torsken Littorins tungt Ox-dominerade horoskop är en formidabel påminnelse om borgerlighetens brist på moral och sund ideologi.

Men enstaka planeter i Oxen kan snarast bli katalysatorer som utlöser högre och mer nobla strävanden i ett födelsehoroskop, och det tycks vara fallet med samtliga dessa tre miljöpartister. Intressant nog har också Hanna Lidström den kritiska Mars i Tvillingarna och denna mentalt vitala aktivist bildar bra synergi med Solen i Tvillingarna. Vi har med andra ord fått full utdelning på vår inledande föraning om att det är LUFT - den andliga delen av människan - som driver dem som sett igenom Jordelementet som den döda återvändsgränd det är.

*****

Vad om namn nummer två nu har en Måne i Jungfrun, ett sinnelag som utmärkt sig negativt på den här bloggen genom sin överrepresentation bland brottsdömda, fifflare och främlingsfientliga? 

Ja, titta på Rebecka Carlssons himmel en gång till. Då skulle Månen falla under "bestraffningens" halshuggna Draksvans, dvs känslolivet vara allmänt negativt inställt till självtjänandets symbol. Samtidigt utövar den altruistiska Fiskarna på andra sidan ett enormt positivt inflytande, med allkärlekens Venus i sitt noblaste och upphöjda läge, samt det universella välmåendets Jupiter hemma i sitt negativa härskarläge. Så mycket energi för det goda, för allas välmående! Så tydlig önskan att hålla nere Jungfruns privatistiska och själviska tendens, den som brukar höras från ynkliga människor i ord som "jag hatar att betala skatt för att andra ska åka snålskjuts på min rygg". 

Jämför denna sublimt vackra Fisk i Rebecka Carlssons horoskop med hur Venus och Jupiter står i Nya Moderaternas partihoroskop? Kan det bli tydligare? Moderaterna som narcissistiska, småaktiga girigbukar och Fiskarna som den behagfulla själen som likväl tvingas till martyrrollen när de döda materialisterna söker suga all must ur Naturens processer och binda upp i privat ägande eller idiotkonsumtion. 

Vinst/förlust-axeln (Jungfrun/Fiskarna) är verkligen inte en plats för människosläktet att stå och balansera värst mycket längre. Den blå människan från rymden måste inympas i det här fallna släktet. Själva tycks jordmänniskorna inte klara av att höja sig över sina simpla och kortsiktiga begär. Den som bara är gyttja kan inte samtidigt leva vackert, som i en dans. Materialister och ateister är och förblir fulare. Och det tragiska är att de inte har vett att förstå och inse att det är de som står på minussidan, som behöver gå ett steg till i sitt tänkande...

På många sätt är Löfvens (s) och även (v) uträknade. Det verkar nu vara (mp) som närmar sig samhällsproblemen på samma sätt som (vpk) gjorde på 1970-talet, men nu ur ett ekologiskt hållbarhetsperspektiv istället för ur det beklämmande industriarbetarperspektivet - slaven som hamnat i hemskaste beroendeförhållande till de onda strebermänniskorna. Det är så klart ett tidstecken, med allt mer robotstyrda industrier och allt mindre faktiskt material i prylarna att miljöpartiet nu ter sig långt mer radikala och anpassade för framtiden än högersosseriet och vinstkramarna under Löfven.


Inga kommentarer: