Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 13 februari 2013

Nike Markelius tillspilloger borgarmaran

Punkrocktrummisen Nike Markelius har tydligen givit röst åt regeringen Reinfeldts förnedringspolitik, borgarklassens härska genom att söndra, de mediokra människornas enda sätt att känna medvind genom att trycka andra ner i skiten. 

Markelius vittnesbörd inifrån högerns sjukförsäkringshelvete och människoförnedrande arbetslinje har tydligen fått även normalt skygglappsförsedda människor att förstå hur mannen som kallade svenskarna "sovande" har genomfört en politik som syftar till FATTIGDOM (DN). Fast inte för de etniska och lyckade och friska svenskarna, eller de i Stockholmstrakterna som kan parera Filippa Reinfeldts fullskaliga destruktion av sjukvården. 

Musikern beskriver den andra ytterligheten av regeringens häpnadsväckande ekonomiska inkompetens och oförmåga att sköta om folkets pengar till deras bästa. Energiaffären på nästan 100 miljarder av svenska folkets skattepengar gav värre elräkningar än i mannaminne, och TeliaSoneras diktatorsfasoner och Saudiarabaffären som tvingade en moderat försvarsminister att avgå ska vi inte ens nämna! 

Tv-licenssmitarna, svartjobbsbeställarna och sexköparna Reinfeldt redan fått peta ur sin regering har varit milda västanfläktar jämfört med den SANNING som nu börjar dagas över vad detta anhang håller på med!

Socialdemokratin har vidöppet mål, och faktiskt har Stefan Löfven tuffat till sig lite och kräver nu att Fredrik Reinfeldt som ytterst ansvarig för Vattenfall-skandalen förklarar sig.

Men trummisen Nike Markelius är gudasänd. En stark kvinna som mitt i sin sjukdom och förflyttning till förnedringens sophög Fas 3 har förmågan att sätta tydliga ord på det som pågår i Sverige idag. Det kanske inte var åren med Tant Strul utan just detta hennes liv var menat för. 

Hennes föräldrar kanske anade något när de gav flickan namnet Seger (Nike). Inspirerat var det i alla fall, för att ställa skitstöveln Fredrik Reinfeldts horoskop bredvid Nikes, det låter sig inte göras. Den kvinnliga musikern har exakt det födelsehoroskop som anstår en sann och älskande folkledare. Reinfeldts himmel tecknar, och inte bara i jämförelsen, ett själviskt rövhål.



Den västliga 1800-talsastrologen Sepharial (verkligt namn: Walter Old Gorn) sökte med måttlig framgång popularisera ett obskyrt judiskt system som kombinerade numerologi och astrologi. Från denna tradition lyfte han fram föreställningen att nymånen i Lejonets tecken skapar "superior natures", personer vars karaktär är av högsta kaliber. 

En sådan "överlägsen natur" är Nike Markelius, men det krävs naturligtvis den ålderdomliga zodiaken, så som babylonierna tänkte sig den och som Indien kommit att förvalta arvet från antiken, för att se detta. Tänk efter, hade Nike kunnat föra sånt liv och få ett sådant gensvar om hon varit född i Jungfrun, som västastrologin håller före?

Det är en helt fenomenal kreativ eller aktivistisk axel som enligt siderisk zodiak löper mellan Jupiter, välviljans planet, och denna nymåne i den goda härskaren Lejonet. Nike Markerlius har helt och hållet genom sin inneboende insikt om det rätta lyckats skapa en text som kontrasterar gott och ont. Och den här regeringens åtgärder är Ondskan själv!

Det är aldrig populärt att diskutera intelligens i Sverige, eftersom vi har ett hämmande bildningsideal och ett jämlikhetstänkande som i vissa avseenden tjänar som en livslögn. "En annan är väl lika god som nån." Men Nike Markelius fullständigt självlysande rapport inifrån den förnedringsbyråkrati höger skapat och döpt till "arbetslinjen" vittnar om just den förhöjda intelligens som Jupiter i kontakt med Solen, intelligensens planet, ger. 

När Jupiter välsignar Solen är det en betydligt större effekt än när eldplaneten Mars gör detsamma. Lägg sedan till det faktum att Solen står ytterligt stark i sitt eget tecken Lejonet i det här horoskopet. Det är frestande att dra fram gamla kartor från bloggen som istället uppvisat den snåla och krympande Saturnus i opposition till Solen, men jag avstår.

En bloggläsare påpekade nyligen att fd chefredaktören för SvD, Mats Svegfors var kristen - han som i sin kritik av fallande journalistisk kvalitet nyligen fick sittande chefer att avslöja hur lite de hade övers för kvalitetsmedier. I hans horoskop fanns ett komplicerat men mycket fascinerande förhållande mellan den hårda slavdrivaren Saturnus och den inspirerande Solen i ledartecknet Lejonet, samt kungavärdighetens stjärna Regulus - den viktigaste av de fyra persiska kungastjärnorna.

Nike "Seger" Markelius har av allt att döma också hon pekats ut av ödet som en potentiell härskarinna. Nu saknas tidpunkt, men begagnar man det antika och mest generösa intervallet om ±7½ grad, så plockar hennes Måne eller sinnelag upp vetskapen om MÄNNISKANS VÄRDIGHET precis hela dygnet. 

När den 29 augusti 1962 är till ända har Månen bara separerat från Regulus välsignelse med fem grader. Jag skulle gissa att kvinnan föddes med folkets Måne och konungens välvilja på tämligen rak linje. Hela hennes insats för folket via skriverierna i DN tyder ju på det!

Att hon inte bara kan drämma en trumpinne i skinnet utan också har kraft i pennföringen ser man av krigaren Mars i skrivarens tecken Tvillingarna. Härifrån hetsar den skrivaren Merkurius själv, hemma i sitt andra härskarläge i Jungfrun. Jag har tidigare påpekat att betoningen på båda de merkuriska tecknen verkar dyka upp bland en hel del journalister eller åtminstone dem som utmärker sig för en VÄLDIGT vass penna! 

Innan högerkrafterna såg till att förpassa (s)-ledaren Håkan Juholt till historien hann svenskarna uppleva något av hans förmåga till retorisk kraft. Också Juholt var född Lejon med krigaren i snabbtänkta Tvillingarna och i aspekt mot författarskapets Merkurius. 

I en kanske aningen lång artikel i DN, en brevväxling mellan Juholt och en journalist, framgick det vilken human och kulturell varelse Juholt var. Men då var det så dags. Högerpressen och högersosseriet med deras intressen i vårdvinsthelvetet var fullt beslutna att inte låta honom fortsätta skapa opinion mot det som pågick, och pågår, i landet. 

Men stupar en ärbar människa i ett lömskt kallas nästa hjälte i Rikard Lejonhjärtas eget tecken fram att fortsätta arbetet på medvetandegöra svenska folket! Nike Markelius tillhör den goda sidan i detta mytologiska krig som för den sekulära vardagsmänniskan, hon utan vettig begreppsapparat att hänga upp händelser på, bäst kan fattas som den eviga kampen mellan själviskhet och dem som förstått vilken enastående human modell Sverige faktiskt utvecklade under många årtionden: välfärdssamhället. 

Oxen fattar värdet av sin svans först när styckmästaren huggit av den för att göra soppa på. Flugornas herre sänder sitt otyg i tusenden och oxen plågas svårt när han inte kan freda sig från Den Ondes nedbrytande kraft.

Konceptet med ett välfärdssamhälle var egentligen inte nytt. Det handlar om uråldrig hyfs och moral. Redan gamla orientaliska kungar formulerade samma insikt: den som är stark måste vara snäll, ta hand om änkor, faderlösa och fattiga. Reinfeldt och Borg är ingetdera. "Landsfadern" har t.o.m. viftat bort hela idén om det goda samhället och hänvisar utsatta och nödlidande till den hjälp anhöriga kan ge. De som inga anhöriga har, ingår tydligen inte i den här råtthjärnans föreställningsvärld.

Högern har en livsfilosofi som kommer från helvetet självt. Man kunde tro att en så inavlad mentalitet skulle möta folkligt motstånd. Men svenskens kollektiva psyke är i farozonen pga. det ständiga malandet om privatekonomi i medierna. Operation indoktrinering är Storskalig! 

Till följd av näringslivets intresse av en regering som pushar "egna plånbokstänkandet" och inget därutöver håller svensken helt på att förlora förmågan att greppa så stora frågeställningar som t.ex. hur det goda samhället bör designas. Högerns härska genom att söndra folket i små privatkonsumerande enheter har reducerat alltför många till patetiska små lorthögar. Och hatiska dessutom i dessa osäkra kristider! 

Frågan är om Nike Marknaders vittnesbörd tillsammans med regeringen Reinfeldts uppenbara ekonomiska oansvarighet kommer att räcka som väckarklocka inför nästa val. Folk står till midjan sjunkna i självtjänandets träsk. De drivs, som astrologin kan beskriva det, av Vatten och Jord, dunkla behov och drifter, inte av tanke och klarsyn.


Se även: En egenartat relaterad fortsättning på berättelsen om den "olönsamma" kulturarbetaren Nike Markelius här.

Inga kommentarer: