Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 27 mars 2013

Att tro lidelse är valfrihet

Ingen mindre än Kungliga Vetenskapsakademin kräver i SvD ett stopp för det borgerliga vansinne regeringen Bildt startade 1992 med friskolereformen - vuxna som profiterar på nästa generations behov av skolning för att bli dugliga och fungerande och inte alltför korkade samhällsmedborgare.

Se: Borgarnas skoldestruktion (nyplatoniskt perspektiv) 

Med datafascismens påfallande brist på intelligens garnerar SvD:s publiceringssystem huvudartikeln med besläktat material från det förflutna. Högst upp (och viktigast) ett inlägg från Svenskt Näringsliv i förklädnad - det är centerpolitikern Hanna Wagenius som förra året upplevde den kritik som då fanns mot profitmentaliteten som ett "förakt för vanliga människors rätt att välja."

Det kommer säkert som en överraskning för Wagenius och andra i den begåvningsreserv som gjort sig till marknadens språkrör, men "vanliga människor" saknar förmåga att välja på ett informerat och upplyst sett. Högers pladdrande om denna "valfrihet" förmår inte skilja på intellektuellt baserade val och den irrationella djursjälens simpla girighet - "monkey see, monkey do" - fast som Pavlovs experiment på hundar. Tv-reklam ---> ut och shoppa.

Detta är inte valfrihet, men hur skulle Hanna Wagenius kunna förstå detta - hennes horoskop vittnar tydligt om den subtila nivå just på gränsen mellan medvetslöshet och medvetande där den reklamstyrda marknadens signaler siktar in sig och destabiliserar svaga individer.

Och svaga individer finns det gott om i en population. Enligt en tidig definition av "dissociationssyndromet" har vart tredje födelsehoroskop en tendens att låta begärets Vattenelement skena i en separat process från det intellektuella Luftelementet.

Där girighetens och begärets fula tryne nuddar vid intellektets luftiga domän, där sker en "dissociation" - man kastar ifrån sig insikten om att man beter sig som ett svin, som en girigbuk, etc, och rationaliserar istället någon snygg historia om till exempel "valfrihet". Det finns inget "fritt" i det här beteendet. En tredjedel av folket lider av en lättare psykisk sjukdom, av ett orent och djuriskt känsloliv.

De har ännu inte säkert bevisat sig värdiga att kallas "människor" - den visa arten homo sapiens. Det är ett mellanting mellan en nidbild av det glupska djuret och en tänkande varelse. Det är möjligt att evolutionen behöver en miljon år till med den här arten om inte dess drägg - borgerligheten och de verkligt mäktiga som de tjänar som knähundar - hinner avsluta den här arten innan dess.

Månen i Vatten och Solen i Luft -
skilda världar - en livslinje vars
mognad dröjer eller uteblir helt



Hanna Wagenius horoskop är en mildare form av Fredrik Reinfeldts störning mellan instinkt och rationalitet och jag man statistiskt borde kunna visa att marknads- och valfrihetsförespråkare oftare har "dissociationen" ("livslögnen") än den tredjedel som slumpmässig fördelning postulerar.

Hos centerpartisten är det uppenbart eftersom Månen härskar i det lidelsefyllda (Rajas guna) Kräftan. Sinnelaget är "hemma" och tar således inte order från någon annan planet. På gott och ont!

Detta är den rena symbolen för den vegetativa själen som girigt öppnar munnen och gapar efter mer. I takt med månens faser sluter sig Kräftan och assimilerar, men sedan är det dags igen. Det är det biologiska livets behov att leva en dag till som vissa människor så illa förstår sig på att de blivit offer för en drift som de sedan kombinerar med tanken på "valfrihet" eller olika sätt att hålla den simplaste delen av människan välsmord. Kvinnan har Solen i ävenledes passionerade men vacklande Vågen och det är härifrån besattheten av "valfrihet" kommer in. 

Vågens tecken behöver alltid åtminstone två alternativ för att kunna praktisera sin mentala avvägning. Det är tyvärr en mindre tragik att kombinera Vågen med en irrationell och girig Vattensjäl (Månen i Kräftan) eftersom det irrationella instinktslivet driver fram en ovanlig form av Vågen. Vi ser det tydligt hos Fredrik Reinfeldt (Solen i Kräftan och Månen i Vågen). Han kommer aldrig att förstå sin egen luftslottskonstruktion. Lidelsen (Rajas) gör honom helt intellektuellt förblindade och en fånga i sin egen ideologi. 

Dessa horoskop är förmodligen de sämst skickade av alla att styra ett land för de är oresonliga. Vattnet korrumperar det rena förnuftet och de kan t.o.m. bli maffians springpojkar. Bakom Wagenius Centern och Reinfeldts Moderaterna har vi hela det penningstinna Sverige - fabrikörerna som vill hålla folk korkade och ständigt lystna på att konsumera mer i denna travesti på vad verklig valfrihet innebär.

En annan astrologisk indikation på Wagenius besatthet inför bristen på "valfrihet" är att den stränga myndigheten Saturnus kastar en stram aspekt mot Jungfruns tecken, det tecken som kan beteckna intresset att instrumentalisera vad som helst i syfte att själv tjäna på det. 

Att Jungfrun - "den rena och orörda" - i själva verket är zodiakens hora, var inget som förvånade bloggaren vid hans genomgång av de första 25 årens utvikningsbrudar i Playboy. Finns det bara pengar släpper Jungfrun alla moraliska hänsyn (men fortsätter förstås bakslugt att spela med på samhällets hycklande moralism, om sådan finns). 

Det går att bedöma om man har en vinstlysten och självtjänande Jungfru eller om tecknet uppvisar sin högre och bättre sida (tjänande, lågmäld, intellektuell om än alltid med ett öga mot de praktiska frågorna). I Hanna Wagenius månhoroskop (Mån-Kräftan som förstahusmarkör) har vi helt klart med en profithungrande Jungfru av typen hora att göra eftersom härskaren, den handelsorienterande Merkurius här är en verksam illgörare och så också pengaplaneten Venus - som dessutom räknas som "fallen" i det materiella egenintressets tecken.

Venus "rimliga" uttryck är annars kooperation, äktenskap och liknande, men Jungfrun avböjer samhällets skolor eftersom hon vill själv ha ut mer av allt än andra. Venus är således kaputt i Jungfrun, och det bästa man kan hoppas på med den här placeringen är att den inte dominerar horoskopet, som den gör i Nya Moderaternas karta. Då blir den sociopatiska och egoistiska materialismen graverande tydligt.

Med både Venus och Merkurius "verksamt onda" är det svårt att säga annat än att Hanna Wagenius har en rutten attityd till det mesta. Genom att sätta den instinktiva Kräftan i som förstahusägare blir den sluga och självtjänande Jungfrun ägare till tredje intellektshuset, ett handelsmannahus i sådana fall inte information eller undervisning (skola!) inte verkar tillämpliga tolkningar. ("Sång och dans" är en intressant indisk tredjehusaktivitet som inte tycks finnas i den västerländska traditionen.)

Med sådan falskhet i tredje intellektshuset är det begripligt om profithungern inte gillar Saturnus försök att via 270-gradersvinkeln kontrollera den egna bakslugheten! Saturnus befinner sig här i sjätte huset för fiender, vilket är en kuriös placering eftersom planeten har så mycket med den egna förmågan att korrekt dra gränser och förstå tingens strukturer. 

Månen i Kräftan är själv motståndare till gränser i den meningen att vatten tenderar att formlöst breda ut sig. Kräftan har ett yttre skal och saknar ryggrad. I detta vatten råder en kall hungrig lidelse, även om inte Månen aktivt motsätter sig den reglerande övermakten Saturnus. (Se det indiska schemat för planetär vänskap m.m. där Månen upplever Saturnus som en neutral influens.)

Tredje huset är merkuriskt och har med intellektuell hederlighet att göra, och med två verksamma illgörare - en av dem är Merkurius! - kan man inte ge det här horoskopet några toppbetyg. Åtminstone inte i frågan om "valfrihet" när det gäller typen av skola. Kvinnan praktiserar Reinfeldts kluvna tunga och menar egentligen "vår rätt att tjäna pengar på era barn" när hon låtsas bry sig om "den vanliga människans" rätt att välja.

Lockar marknaden till sig de lägst utvecklade själarna i det här solsystemet?

Inga kommentarer: