Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


fredag 1 mars 2013

Bara under Svenskt Näringslivs regim - kvinnokroppshandel

Så det är Statens medicinsk-etiska råd som ställer sig positiv till surrogatmödrar (SvD). Jag säger som alla andra: "follow the money" och det ska säkert visa sig att det äger högerns avreglerings- och privatiseringslobby som nu försöker driva fram förändringar som tvingar fattiga kvinnor att sälja sina kroppar mot ersättning - en variant på horets vildvuxna träd. Skriv upp att läkemedelsbranschen ligger i startblocken med små "starter kits" för surrogatmammor!

Vi har hört Fredrik Reinfeldt förklara att i hans själviska civilisationskultur må de sämst lottade klara sig via släktingar eller ... på något annat sätt. Och simsalabim året efter sådana här uttalanden från Reinfeldt kommer mirakulöst SMER med detta denna fantastiska möjlighet för de sämre lottade att sälja sig! 

Anm. Titta på den årsgamla DN-artikeln i länken och vitala 34 bloggkommentarer! Det här var innan DN - på order utifrån? - bestämde sig för att dölja bloggosfären från DN:s läsare. Härskartekniker och ett led i indoktrineringen av borgarna. De måste skyddas från sanningen om högerpolitiken.

Där cyniska djävlar tar kommando över ett land, där regnar det snart av den ena tunnelbaneräden omänskligare än den andra. Det är fascinerande och otäckt att se hur Sverige blivit en experimentverkstad.

Vad visar experimentet med den mest obildade och inkompetenta högerregering Sverige någonsin haft?  Jo, att den sekulära, norm- och ryggradslösa profitjägaren är inte är värdig epitetet homo sapiens, den visa människan. 

De här människorna är inget annat än dynghögar, men gud så de krälar och kravlar för att nå fram till det hägrande pengaberget! Skulle de under klättrandet och trampandet på alla andra ådra sig någon liten förslitningsskada skriver de bara in sig vid Filippa Reinfeldts 70-miljarders skrytsjukhus, reserverat för de etniskt vita och framgångsrika svenskarna.

Fast alla kort ligger på bordet fortfar Fredrik Reinfeldt att åtnjuta sitt folks förtroende och nästan en tredje del av svenskarna anse att detta moderaternas politik bottnar i en adekvat människosyn och världsbild.

De här människornas förmåga att slå dövörat till vittnar om en så grov moralisk härdsmälta att man för helhetens bästa borde frånta dem rösträtten vid allmänna val. Kort sagt: det är dags att avskaffa demokratin som vi kände den. Den har i vilket fall kapats av osynliga personer med väldigt mycket pengar, vilket morgonradion avslöjade. Näringslivets i politiken inbäddade spinndoktor Per Schlingmann var bara det senaste exemplet på att demokratin är en låtsaslek. Amerikanska CIA har länge bedrivit dold propaganda i Sverige för att gynna "den fria världens" - dvs. amerikanska företags affärsintressen.

Jag talar ibland (sällan) med uttalade högersympatisörer. Det utmärkande för dem är att ingen av dem inkluderar nackdelarna med deras monstruösa tillväxtideologi. För dem existerar inte de formidabla tecken som avslöjar hur mänskligheten degraderar sig själv genom att jaga vinster. Det behövs en distinkt uppgradering av mänskligheten och dess tankemönster. Den ligger visserligen inplacerad i det nya kosmiska blueprint som vi når med Vattumannens tidsålder, så det är egentligen lugnt. 

Men de nästkommande generationerna kommer att uppleva fasa på jorden medan den rike mannans värld faller sönder och en ny anda sprider sig. En anda det socialdemokratiska Sverige redan hade förstått något av men som galna och onda människor som Anders Borg och Fredrik Reinfeldt hatade med hela sitt hjärta. Vi befinner oss här i Sverige just nu mitt i ett mytologiskt krig mellan Ljuset och Mörkret. 

Vi är bara så ovana att tänka färgstarkt att vi inte förstår att detta är en liten delstrid i det större och allt övergripande Harmageddon, en världsordnings undergång (den västerländska) och en tid för andra aktörer att ta över. Att det ekonomiska fokus glider mot Kina är ingen hemlighet, men vad få i den självtjänande medelklassen tycks förstå är att det rovkapitalistiska incentivet håller på att få på båten. 

Motivationsgrunden för en låg människa kommer om, säg, 60 år att vara en skam för henne själv, och vad hon än tänker i sitt hjärta kommer hon att finna det för gott att anamma en mer human ideologi. T.o.m. borgerliga svenska tidningskolumnister förefaller övertygade om att Reinfeldt och Borg kört politikerförtroende så i botten att valet 2014 leder till ett regeringsskifte.

Det är nu det händer.

Inga kommentarer: