Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 19 mars 2013

Feta Jupiter gör nytta!


DN 130319


Till skillnad från regeringen Reinfeldts piskliknande arbetslinje och Lövfens lika barocka överbetoning av arbete, arbete och mera arbete, säger mig den här hälsonyheten att det tvärtom är friheten från arbete som gör människan gott.

Minns Saturnus som äter sina barn, tär på allt den berör. Saturnus som den hårda arbetsgivaren som kramar skiten ur undersåtarna, kräver allt mer övertid av dem (som Kronos, tidens herre) och sedan känslokallt ersätter dem med nya kugghjul när de blivit utslitna. (Saturnus i sjunde himmelen är iskall - så långt i exil från den värmande solen...)

I antiken var det Jupiter som både ett generöst sinnelag, tur och guldkant åt tillvaron - inte minst den där fläsksvålen på köttet som var det fina i kråksången (gamla kinesiska texter är lyriska över fettet som är det som krävs för att ge smak åt anrättningen). Jupiters glädje skapar också dessa extrakilon som förlänger livet. Den magra Gautama i askes har inte fattat ett dugg än, som Buddha (den upplyste) avbildas prinsen ofta som korpulent.


Titta nu på våra dagars kroppsfascister som ränner på gymmet för att hålla varje anstymmelse av tecknen på ett gott liv och ett generöst sinne borta. Hur sjuk har västerlänningen egentligen blivit? Det är Slavdrivarens ideal som hänger som ett lågt svart olycksmoln över det västerländska samhällets konsumister.




Och tack vare ett klockslag på invigningspartajet vet vi nu att det är Svenskt Näringslivet som är den ytterst ansvariga här i Sverige för korruptionen av alla goda tankar, genom falsk marknadsföring (hästlasagne) och förvridet tankegods. Det är inte illa pinkat när man kör igång balunsen under en konjunktion mellan Satans stjärna och den hårda slavdrivarens Saturnus!

Diskussion av kartan här, för den som trots många puffar ännu tagit sig igenom den texten. Apropå de senaste inläggens nyvaknade intresse av att summera många faktorer och ge en övergripande tummen upp eller ner, är 10e makthuset naturligtvis ett viktigare hörnhus än det sjunde och det fjärde där vi hittar prominenta (dvs. hörnhusplacerade) planeter.

Merkurius i opposition till ascendentens show av Lejonhärskare tål dock att begrundas. Merkurius är näringslivs- eller handelsmannaplaneten den är här en verksam illgörare. Därtill står den i den storskaligt planerande och konceptuella Vattumannen, och Merkurius som kommunikatör eller förmedlare har således en högre instans över sig: Saturnus. 

Dessvärre är också Saturnus en verksam illgärningsman då Lejonet stiger i öster. Vad vi här ser är inget annat än den djupt desinformerade grupp av lobbyister som under Reinfeldts sju år alltmer sökt kapa åt sig politisk makt genom högertidningarnas benägna bistånd!

Vad än horoskopet har som av bra kvaliteter (främst rikedomens Jupiter för dem i 10e husets härskarposition), dominerar således ett ränksmidande och falskt sinnelag. Men det är väl så alla alltid vetat att marknadsfolk är funtade... De ljuger oavbrutet och lurar kunderna. 

All anledning, således, att inte tro ett ord av det regeringen Reinfeldt och i synnerhet Nya Moderaterna säger. De är köpta språkrör för denna totalt havererade "själsliga form" som kallas Svenskt Näringsliv.

För det var ju där vi började, med Saturnus som själens form och dess koppling till den onde Satan i Oxens (materialismens) tredje grad.

Att svenska folket har fått en sådan här parasitorganisation på sig och som dygnet runt hjärntvättar, förklaras naturligtvis bäst av att nationalhoroskopet också har tumme med Den Onde, via dess aningslösa känsloliv (Månen).



Inga kommentarer: