Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


torsdag 21 mars 2013

Födas, leva & dö som svensk stolle




Ännu ett stickprov på det svenska folkdjupet. Jag får syn på främlingshataren Torbjörn Sundelin i AB:s kommentarspalt till ledaren som säger det alla ser: att rasisten Tobias Billström är en politisk skandal. Att söka hålla tolkarna han i uppenbar rasism inte vill ha in i Sverige borta med argument om fördelaktig särbehandling säger väl allt om sinnesförfattningen hos en psykopat. Och den veke Reinfeldt gav honom nyss en chans till!

Så tolkar dock inte den svenska främlingshataren Billström:


 
Om någon kan tveka om denne Sundelins läggning, listar han en lång rad preferenser på introduktionssidan till Facebook. Att han som inspiration uppger en nazitysk som sökte mörda Hitler, verkar mest vara ett sätt att skaffa sig ett alibi - "naziperspektiv hos mig? inte då!" - Samtidigt säger det en del av vad han skulle vilja göra med Reinfeldt som han tydligen också hatar, gissningsvis som Breivik hatade de socialdemokratiska "landsförrädarna".

Att rätt person identifierats framgår av en twittrare som kallar sig LeifTobbe och som är engagerade sig i invandringsfrågan. Den enda Leif Torbjörn i Sverige bor i Eskilstuna, och den staden nämns på FB-sidan. Cirkeln är sluten.

Horoskopet är naturligtvis inte vackert, men i stora drag har åtminstone jag blivit övertygad under fyra års bloggande att himmelen har ett sätt att påannonsera vissa människotyper eller ska vi säga vissa dispositioner genom sitt symbolspråk. 



Hos Billströms försvarare hittar man intressant nog precis samma slitiga koppling mellan Skytten och Stenbocken (Eld/Jord i krig) som hos migrationsministern själv! Och sen är det Jord, Jord, Jord för hela slanten. En död själ som bara lever upp när han får stå där i gränslandet mellan Skyttens vida och generösa värld och Stenbockens snålare och mer reglerade tillvaro. 

Det kan vara en slump, men Billströms och den här invandrarhatarens signatur tyder på en ny konfliktzon i zodiaken. Det här området har inte tidigare varit signifikant representerat i den här frågan, även om Skytten naturligtvis står för utlandet och i förlängningen till antingen människor som reser långväga eller kommer långväga ifrån.

Och så denna Måne i Oxen, så ofta territoriellt snäv i synsättet och i inbillningen om att på något sätt äga ens den fläck jord den står på. Med Mån-Oxen i 1a huset blir som bekant såväl sinnelag som dess disponent Venus verksamma illgörare, vilket kan märkas på en ogin grundnatur som kanhända växer bort vartefter individen tillägnar sig mer av sin inneboende ande (låt oss använda Solen som symbol för denna i det här sammanhanget).
 

Praktiskt nog har jag för en födelse i Skytten och Oxen som månascendent redan skrivit en drapa. Se det nyliga inlägget Anders Borg & vanvettets signaturer.

Främlingshataren Sundelin tycks således ense med Anders Borg om att staten är det ondaste som finns, särskilt en stat som hjälper människor i behov. Hos Sundelin ser det riktigt illa ut, för den verksamma illgöraren Venus står i konjunktion med den verksamma illgöraren Jupiter vilket skapar en gigantisk sårig böld av oförmåga att hantera ämnet pengar och rikedomar på ett korrekt sätt. När dessutom denna onda kombination lägger sig i nionde huset för "utlandet" förstår vi plötsligt hur han ser på invandring: som en kostnadspost lik den Anders Borg ser i den allmänna svenska välfärdsmodellen som han jobbat hårt bakom ryggen på Reinfeldt att förstöra i snart sju år.

Främlingshatarens Månhoroskop ger oss en intressant vinkling på samma sjuka sinne som finansminister Borg har, men det materialistiska Ox-sinnelagets disponent Venus berör istället utlandshuset och visar på så sätt vartåt han vänder sin illvilja. För vad är en Venus som inte längre är god? Jo, social inkompetens eller en oförmåga att samarbete med andra. Här tycks inkompetensen gå i taket i samband med nionde huset. Det är säkert ingen vild gissning att han också hatar religion av hela sitt hjärta. 

Detta nionde ägs visserligen av en "verksamt god" Saturnus, men vilket högre samvete (9e) den här mannen än har, så störs det av att Saturnus står i sin fiende Solens tecken Lejonet, att Solen själv "bara" är neutral och - som hos Anders Borg - är inlåst i korruptionens och syndens åttonde hus. Den "goda" ägaren till nionde är därför inte i bästa skick, och det möjliggör för den onda materialism som Venus och Jupiter brukar hemfalla åt när de inte klarar av att vara generösa och goda.

Här är ett av de horoskop vars öde det är att spela skitstövelns roll i livet och ha viss framgång i det. Nionde är ett dharma-hus (själens plikt mot sig själv) och placerad i ett hörnhus (4e) har den en hållhaka på världen vilket hjälper den till ökad effektivitet. Det här är inte en aktivist som sitter och muttrar i sin stuga över negerjävlar i landet, han säger sin mening öppet (bl.a. lite varstans i sociala medier, på apberget Newsmill finns han också bland kommentatorerna - innan det forat stängde av hatarnas kolumn).

Men fanns det något sunt i hans Saturnus, i hans syn på strukturer (hudfärg?), så körs det över av två tillfälliga illgörare i nionde huset. Den verksamt goda Saturnus är som sagt underminerad av en Sol i ett dåligt åttonde hus, så det är egentligen Sundelins egen andliga korruption han lastar över på invandrare.

Även det dominanta femte ledarskapshuset är ett dharma-hus och här har vi det tydligt diskriminerande tecknet Jungfrun och därtill illviljans planet Mars. Krigaren tycks tendera mot illvilja och snarstuckenhet i det här tecken snarare än storskaligt krig. I Merkurius opererar Mars via kommunikation och kanhända också genom subversiva praktiska åtgärder. Merkurius är gudarnas skrivare och regeringen Reinfeldt har korrumperat svenska lagar och förordningar åtskilligt genom att skriva in den ena negativa och destruktiva förändringen efter den andra.

Då Oxen stiger i öster (här som månascendent), är dock Mars en verksamt neutral influens. Åtminstone tills man ser att den på denna himmel flätats samman med den "bestraffande" södra månnoden Draksvansen. 

Minns att vi nu tittar på ett sinnelagshoroskop, och minns att rasisten hatar Fredrik Reinfeldt - som symbol för politiker som "öppnar kranarna" och låter ohyra från utlandet välla in. Minns hur han idoliserar en tysk som försökte mörda en annan dominant ledare, Hitler. Nu svartnar denna konjunktion av Mars och Drakhuvudet betydligt, för vad står 5e huset för? Jo, politiker. Sundelin är inte bara rasist, han är också en negativ gnällspik och politikerhatare! 

I sitt sinne har han redan mördat Reinfeldt många gånger om och det är därför ämnet sinnelagsetik faktiskt är så intressant i samband med astrologins symbol för sinnet eller psyket. Skulle Jesus och hans moderorganisation Ljusets barn få råda, är Torbjörn Sundelin en mördare. Chandra lagna-horoskopet pekar på ett medfött sinne i svärtans tecken och i synnerhet ett som hatar niondehusets jupiteriska expansion: dvs. hur "utlandet" väller in (via Oxens härskare Venus) på HANS marker! Ett perfekt horoskop på en obildad primitivist.

Inga kommentarer: