Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 6 mars 2013

KTH-professor ramponerar SVT:s licensanspråk

En KTH-professor i SvD smular kort och koncist sönder det befängda tilltaget att driva in tv-licens från ägare av smartphones från Eva Hamilton och hennes båda intressesfärer SVT och Radiotjänst. Som styrelseledamot i Radiotjänst förmodar jag att hon själv blir rikare om hon som SVT-chef försöker driva in så mycket licenspengar som möjligt från teknisk apparatur som inte omfattas av licensen. 

KTH-professorns argument är helt vattentätt så vitt jag kan bedöma, och får Hamilton och hennes maktutövning att framstå som simpelt diktatoriskt godtycke. Jag har något avlägset minne av henne som en välformulerad och karismatisk person, men kvinnan har mer och mer börjat framtona som en slirig moderat, en obehaglig och nyckfull människotyp, pengafixerad i det extrema - sorten som aldrig bör ges särskilt mycket makt. Dessutom är hon, likt chica stockholmsmoderater, en egocentrisk linslus. Det sades mig att hon gjorde en liten roll i uttagningarna till årets schlagertävling.

Stämmer detta med horoskopet? Nu går det visserligen inte att se politisk partitillhörighet i horoskop, altruistiska eller egoistiska signaler finns på alla stjärnhimlar och det finns säkert en och annan altruistisk gammelmoderat och långt mer än en eller annan egoistisk och materialistisk sosse. Men karriärism borde synas i kartan.

Det är länge sedan jag tittade till den här kartan för första gången ser jag hur "hög och klar" luften är i horoskopet. Hamilton har onekligen sinnet i Vattumannen även om det finns en liten möjlighet mot dagens slut att den hunnit in i Fiskarna. Anledning? Jo, med Månen i Vattumannen vänder sig hennes sinne mot hela Sveriges Solen i Vattumannen. Att vara chef för dumburken som hela svenska folket hypnotiserat glor in i gör detta till en perfekt sol- månmatch.


Kvinnan består med ett enda undantag av placeringar i den positiva polariteten och det är kanhända det jag reagerat på som hennes nästan elektriska karisma. Se inte minst den upphöjda Solen i Väduren som står starkt genom att disponenten Mars också befinner sig i Eld.

Men är den subjektiva och nyckfulla Väduren alltför stark? Disponenten har förenat sig med den giriga demonen Rahu (Drakhuvudet). Och dessutom aspekterar Mars "stora och lätta pengars" Jupiter. Det här är naturligtvis linslusen och inte minst viljan till personlig makt och auktoritet - se den komplexa Solens "diktatorsopposition" med enväldiga Saturnus. 

Formgivaren Saturnus opposit sin fiende, ögats Sol i Väduren, kan också ses som ett enormt intresse för visuella medier och önskan att kontrollera och t.o.m. lagbinda folk till det egna (SVT) perspektivet.

Jämför med den annan "proaktiv" (positivt polariserad) opposition mellan Sol och Saturnus, Humanisternas ordförande Christer Sturmark, som också har en diktatorisk attityd inom sin valda aktivitet: leka samhällsomdanare och rensa bort alla religiösa markörer från det offentliga rummet. (Ett märkligt "kall"...) Sturmark har Solen i Eld-Lejonet och Saturnus i Luft-Vattumannen.

Men Eva Hamilton har en negativ polarisering - hon är "jordad" på en enda punkt och det är här åsknedslagen kommer: hon ser Satan fiffla med licensen i de svenska hemmen (hus 4), och det är där hon ser massor av pengar (Venus) att driva in utifrån sin solära diktatorsaxel.

Att svenska folket är en Sol-Vattuman och därför stärker oss i tanken på Hamiltons Mån-Vattuman stärker dessutom signifikansen av "sataniska pengar" i det svenska folkhemmet - dvs svenska licensskolkare.

Hamiltons far var militär och vi ser hur dottern sannolikt ärvt överhetens arrogans och hat mot samhällets små. De ska tuktas och disciplineras och det är helt klart Anders Borgs och Fredrik Reinfeldts fula attityd ("ett sovande, bidragstagande folk" - och fuskande!) som går igen i Hamiltons och Radiotjänsts stollighet om läsplattor och mobiler. 

Storhetsvansinnet finns i Hamiltons horoskop eftersom Drakhuvudet i princip kan läsas som "här är punkten där du lättast kan drabbas av hybris". Denna sårbara fläck rymmer dessutom hennes solära disponent och framgångens Jupiter söker få denna uppstudsighet att svälla och bli ännu mer omoralisk och vanartig. 

Backar man och ser på hennes livslinje - från barndomshemmets Måne till den egna Solen och karriären och individualiteten ser vi alltså en resa mot en tilltagande galenskap eller maktfullkomlighet. Saturnus DRAR hennes Sol mot en allt tydligare självsvåldighet och troligen blir läsplatteskandalen den punkt som får Hamilton att vakna upp ur den Lögnens självbild hon levt i ända till nu. Med Hamiltons ankomst till SVT följde också högerns utrensning av "vänsterfolk" i tv-huset. Allt under svepskälet att det skulle "omorganiseras". Mängder av dugliga trotjänare fick gå.

Att i synnerhet Eld ger extremism har jag föreslagit tidigare, och med Hamiltons himmel kan man se tydliga paralleller till Adolf Hitlers födelsehoroskop. Väduren och Skytten kräver SITT LIVSUTRYMME. Eva Hamilton och anhang tror uppenbarligen att de redan tagit över hela det svenska folkhemmet och missade det finlir KTH-professorn pekade på: på nätet måste man själv VÄLJA att initiera en informationsöverföring.


Skarp miniatyr då den är kopierad från ett äldre inlägg


Två "arier" (Väduren = ARIES)
med sidoinflytande från Skytten, tecknet
med anspråk på att vara allomfattande

4 kommentarer:

Anonym sa...

Kommer att tänka på en annan mäktig kvinna med "elektrisk karisma", som intervjudes i tv igår: korruptionens fiende nr 1 som gått hårt åt mäktiga män - Inga-Britt Ahlenius, som också är vädur med mars i skytten! (19/4 1939). Dessutom mycket möjligt även med månen i väduren. Hennes mars är dock inte uppblåst på samma sätt som Hamiltons (däremot i fejd med både jupiter och saturnus) men intressant nog har hon Rahu i rättvisetecknet vågen, och alltså solen med Ketu.
S

Seaward sa...

Det var en komplicerad historia. Solen vid den avhuggna svansen men revanschlystet blickande mot "förhävelsens" Drakhuvud. Jag inser i detta läge att jag inte alls är säker på noderna och att de under fyra års bloggande aldrig blivit systematiskt utredda.

Att hitta Republikanske föreningen grundad med Drakhuvudet i Lejonet (+ två språkrör) häromdagen tydde förvisso på att tecknet gör att drakens hunger själv vill detronisera kungen.

Det kunde i Sverige tas som uttryck för jantelag, en simpel äregirighet som missunnar andra att ha med bättre ställt. Frågan är om Drakhuvudet i Vågen på något sätt skulle bli mindre avartig av att tecknet står för social rättvisa snarare än som Lejonet fokusera härskarskap... Som bäst tror jag Drakhuvudet ger en "glödande hunger" som i mångas ögon kanske uppfattas som lite "over the top".

Det finns 2.400 år gamla kilskiftstavlor i Babylon som noterar när planeter exakt tangerar månnoderna ("riksu" på ackadiska), men dessa är astronomiska texter och inget har hittats som förklarar vad om något man trodde att en planets möte med en nod signifierade...

Däremot tycks man ha trott att Månen utövade gott eller dåligt inflytande beroende på om den klättrade mot nordliga latituder eller kanade neråt efter att ha brutit solekliptikan på sitt nedåtgående halva varv. Detta tyder på att babylonierna INTE som indierna såg med misstro på en "klättrande", begärsfylld Måne! Tvärtom var det ett omen om framgång och blomstring!

Kulturella skillnader helt klart, indierna ser med pessimism på den världsligt strävande människa som låter Månen ta kontroll över livsplanen! :-)

Anonym sa...

Jag blir inte heller klok på noderna, fast jag har den ena med solen/merkurius/mars! :-) Men hur som helst verkar det inte ha varit till förfång för Ahlenius med Solen/Ketu, varken för moralisk kvalité eller karriär. Månne hon kanske hade varit för ivrig och obalanserad med så stark vädur, och blivit för hetsig och aggressiv och därmed gjort sig omöjlig på ett tidigt stadium i karriären om hon inte haft dämpande Ketu? Hon måste ju vara iskall och smart också, för att kunna avslöja korruption på så hög nivå. Samtidigt kanske Rahu i Vågen driver på för att skipa rättvisa...
Jag har läst hennes kritiska bok mot Ban Ki-moon och inte undra på att de inte gick bra ihop och att hon fann honom passiv, "blek" och byråkratisk: Han har stark betoning på oxen och kräftan!
S

Seaward sa...

Medan Mars sägs kulminera vid 28, så att en röjig människa sansar sig med åren, kan man betrakta noderna som saker som "händer", och då blir det indiska dasha- och antardasha-systemet intressant.

"Ambitionens" Drakhuvud har en egen huvudcykel som individen kanske, kanske inte, kommer att uppleva i sitt liv. Jag har tidigare nämnt att jag föddes till några barnår under detta Drakhuvud och hade en grasserande girighet som barn - allt jag såg ville jag ha! Stämmer exakt på den indiska myten.

Senare i livet återkommer noderna som sub-cykler inom andra cykler och dessa skulle man ev. kunna koppla till "besinningslöshet" i vissa fall: se Svenska horoskopets pågående cykel i Drakhuvudets (Rahu) tecken och hur SVT/Radiotjänsts försök att kalla ALLT tv-apparat omvittnar demonens girighet inte mindre än att Sverigehoroskopet tredje hus för it-utrustning verkligen verkar vara helt "demonbesatt" just nu, tillsammans med tidningsdöd och allt annat som primärt sorteras som tredjehusämnen...