Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 19 mars 2013

Löfven och det öppna målet


Målet ligger vidöppet för Stefan Löfven efter att moderaten Billström bekänt färg. Och ja, han klipper till bollen! (AB) Lätt poäng.

Sedan var det ju det där med det "omöjliga" i avskaffandet av vårdvinster. Så många sossar har ju gått och blivit små burgna kapitalistherrar och i allt väsentligt anammat det haveri som den materialistiska livssynen leder till. 

Den saknar t.ex. den indiska vishetens förståelse för att det finns högre nivåer för en människa att förverkliga sig på. Att inte non-stop arbete för någon hysterisk avgud som kallas Tillväxten är den enda modellen för ett samhälle. Att människor faktiskt kan chilla och hitta rikedom om de bara tillåts plana ut, utan marknadens ständiga oväsen genom reklamen.

Men... då är vi redan på god väg in i framtidens remarkabla verklighet, där den genen som skapar girighet och rädsla för det egna livet (samma sak) effektivt kartlagts och opererats bort ur människosläktets kartriktning. 

Ska det vara på den vägen arten äntligen blir gudar, som insiktsfulla tänkare i så många tusen år anat? Genom att själen först sjunker så lågt att hon verkligen tror det materiella substratet är hon själv, och på den nivån av dårskap tar ansvar för artens överlevnad genom samma sorts tänkande som vi idag skäms över att svenskar och Hitler delade för inte så länge sedan? 

Att mänskligheten helt enkelt rensar ur underlägsna gener. Då ryker alla moderater direkt och sverigedemokraterna också. Bakom dessa partietiketter ser vi landets mest räddhågsna människor huttra och huka sig. Det är den rädda människan, hon som bara tänker med magen och dess behov av nästa mål mat som skapar dessa sjukt kortsiktiga kvartalskapitalister. 

Logiken är tydlig i fallet Reinfeldt, mannen som absolut inte vill berätta vem som finansierar hans parti. Han har givit 5 miljarder till verksamheter som producerar mat för magen - han är född (sideriskt) i magens och konsumtionens och den fysiologiska assimilationens tecken Kräftan. Samma tecken som omvänt står för frukta och rädsla att förlora tillgången på näring.

Att som regeringen Reinfeldt gjort genom politisk destruktivitet, stjäla från sjuka och arbetslösa för att göda sin egen medelklass, det är inget annat än en livs levande och motbjudande bild av Naturen i arbete, pur instinkt utan ett spår av mänsklig intelligens som ledstjärna.

Märkligt hur ett land kunnat sjunka t.o.m. under minimidefinitionen av mänsklighet. Men när moderaterna började jaga mörkhyade i Stockholms tunnelbana, då äntligen fattade svenska folket vad som var i görningen! Glöm inte vilka som förgiftade samhällskroppen så till den milda grad, när det närmar sig val om ett år.


PS. Varför drämmer Löfven till bollen bara när det är öppet mål? För att också han, likt Reinfeldt, är född under trygghetstecknet Kräftan! Han är också en populist. Problemet är att en politiker måste vara det i Sverige. Folket är ju så under all kritik otränat i analys. Om det inte röstar på bara förnimmelsen i kroppen av en fungerande kemi med den ena eller andra politikern, så är det enkla one-liners så får avgöra rösten. Och så har det varit sedan historiens gryning. 

Men nog var det avsevärt högre medvetenhet hos svenskarna på 70-talet? Med egokulturen och 80-talets pastellfärger började raset ner mot den tanklösa konsumist och politikerföraktare som jag ser runt mig överallt i Stockholm. Jag märker hur en del forna arbetskollegor har svårt att klara medelklasslivet - för den som inte strebrar uppåt allt fler timmar om dagen utan övertid, han faller ner i den skrämmande underklassen. Så har Reinfeldts hemliga bidragsgivare bestämt att det ska vara. 

En sådan värld får man tyvärr oavsett om man röstar höger eller på socialdemokraterna som idag mer eller mindre identifierat sig med marknadsekonomins gradvis allt råare anspråk på att vara samhällets de facto-härskare. Så var det inte alltid! 

Frågan, som jag sett andra bloggare ställa sig, är varför Vänsterpartiet efter att ha tvättat av sig kommuniststämpeln är så vanvettigt dåliga på att få press? Har de inget att säga längre för att väcka massans slumrande kapacitet till rätt tanke och rätt handling? Eller är (v) också bara ett materialistiskt parti som glömt bort varför Marx ville att människorna själva skulle sköta sina liv istället för ett politiskt skrå som gick fabrikörernas ärenden? 

Tillägg. Minuter efter inläggets publicering ser jag att (v) faktiskt tar skarpare ställning än Löfven: "Avgå Billström", säger Lars Ohly enligt SvD.


Se även: Billström & astrologins prediktiva värde

2 kommentarer:

Anonym sa...

Ser du inte mönstret här, högern har knappt 40% i senaste mätningen nånstans, dom behöver SD för att kunna bilda regering, så vad göra?
Mjuka upp i blatteträsket, ta två steg fram, komma ett steg fram, sen hoppa ett steg vid sidan om!
Frågan efter nästa val kommer att handla om vem som vill bilda regering med SD
Samtidigt,i en annan del av landet, utesluter SD ett gäng hårdföra SD; are, allt för att bli så rumsrena dom nånsin kan även om dom flesta husdjur då och då bajsar på fina mattan !

Tack för din blogg, ger en del aha upplevelser, synd bara att den inte syns därute så mycket som den skulle behövas, men du har nog en för hård stil, för mycket skorpa som min gamla vän Zolt sa om sånt...

Seaward sa...

Tack för att du visar "the big picture", positioneringarna som pågår...

Bortsett från den klassiska svenska konflikträdslan (allt är så gulligt och småttigt i orden här), har bloggen ett annat och större problem: den började som en studie i den österländska zodiaken, och de som inte omedelbart hoppar över ett "flumämne" har redan abonnerat på den västerländska metoden. I den gruppen finns det många som inte vill förstå att det är originalet som ger respons vid statistiska undersökningar, inte den havererade västerländska modellen.

Lägg till allt detta en tydlig tendens i nätmedierna (=ägerägda) av förlorat intresse för bloggosfären, så att tidningsläsarna inte automatiskt får veta vilka bloggare som vinklat aktualiteten på sitt sätt... Men det har nog att göra med ett kommande val, det också. Jag tror nämligen det är fler "vänsterbloggare" (som naturligtvis inte kan acceptera den här bloggen eftersom de är materialister/ateister) än högerbloggare i politiska frågor.