Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 17 mars 2013

Moderater - ibland bara nyttiga idioter

För att ingen ska påstå att den här bloggen urskillningslöst demoniserar pr-tricket Nya Moderaterna vill jag här presentera horoskopet för Elisabeth Svantesson. En kvinna som fick i uppgift att kommunicera Anders Borgs senaste satanspåfund: att till och med hota redan svaga grupper i samhället med reducerat stöd om de inte spelar med i hans plan att totalt krossa all godhet i den svenska samhällsmodellen! 

När jag satt och analyserade Borgs djävulska horoskop ännu en gång var jag helt omedveten om att tidningarna i samma ögonblick kablade ut detta ovedersägliga bevis på vilken allt igenom ond och inhumanitär individ Anders Borg faktiskt är. Det här moderata förslaget vittnar om exakt samma monstruösa människosyn som svenska folket just börjat skönja hos regeringen Reinfeldt genom den uppmärksammade Reva-skandalen.

Se upp! Regeringen Reinfeldt kanske likt Adolf Hitler förbereder en statskupp innan den allt tydligare valförlusten 2014!

Elisabeth Svantesson skulle jag snarast sortera som en moderat av typ "nyttig idiot". Det här horoskopet drivs av mycket välvilja och idealistisk lidelse, men problemet är att kvinnan har en intelligensnivå som lämnar mycket att önska. Därför klarar hon inte att genomskåda den monstruösa dimensionen i moderaternas nya hatattack mot de arbetslösa. 

Det handlar inte ens om att sätta fler i arbete på näringslivets villkor - till slavlöner - utan är en åtgärd som bottnar i både Borgs och Reinfeldts förfärande svarta syn på människor och vilja att pennalisera dem som inte är "flitiga nog" enligt moderaternas mått. Och hur skeva deras värderingar är, kan bara deras krympande väljarkader ännu vara omedveten om.



Själens form Saturnus: verksamt neutral men svag och depressiv i Fiskarna. Det kalla, otillfredsställda och näriga Vattenelementet söker stipulera graden av fysisk ansträngning (Mars) hos Fienden: de arbetsföra i sjätte träldomshuset!

Själv en träl, uppvisar Svantesson denna pinsamma frenesi genom att hennes illgörare Mars energiskt attackerar hennes eget näriga psyke - Månen i Kräftan är inte en ond placering, men den saknar moraliskt rättesnöre, och under angrepp från Mars blir det bara en rastlös "tossa" som ligger i och ställer till problem där det egentligen inga fanns. "If it's not broken, don't fix it". 

Kvinnan har köpt in sig på Borgs och Reinfeldts demonisering av "slappa bidragstagare" - Reinfeldts idiotbok från 1993 drogs försåtligt tillbaka från landets stadsbibliotek men det är så moderaterna alltjämt ser på människor! 

Som bloggen visat via Nya Moderaternas horoskop är det en skamlöst girig själviskhet som gör att dessa undermänniskor hatar varje skattekrona som går till en allmänt human samhällsmodell. Moderaterna är verkligen jordens avskum, gemena egoister. Och det finns tillräckligt många människor så här lågt utvecklade för att de ska få makt i ett samhälle...

Se hur kvinnan rövslickar makt och ära och rikedom: andra huset för ekonomi är nästan parodiskt i sin positivitet. LejonKungen är förstås hennes överordnade, oklart om det verkligen är Reinfeldt eller Anders Borg här. Finansministern och 2a ekonomihuset ger en tydlig vink om vilket härskarlejon det är...

Att Regulus välsignar Storkapitalet (Jupiter) påminner om gamla tiders ond kristendom som såg den rike mannen som välsignad av Gud och den fattige mannen som bevis för att det var något fel på honom, och att Gud genom fattigdom visade sitt misshag.

När den vegetativa själens renaste indikation, Månen i Kräftan, tjänar som ascendent är Jupiter en verksam välgörare. Det är ingen tvekan om att kvinnan ÄLSKAR pengar, ju mer ju bättre. Anders Borgs periodiska gnabb med bankfolket kan inte dölja hans egentliga kärlek till det materiella tänkandet. Svantesson gnabbar troligen inte ens - hon älskar rikedom och lyx.

Venus ömsesidiga reception med Solen i Vågen är emellertid det som knäcker horoskopet, för Venus (pengar/komfort/identifikation) har här funktionen som en ond planet, och detta underminerar intelligensens Sol som därtill är fallen i Vågen och skadad av den halshuggna Draksvansen! Det här kastar frågetecken över kvinnans talang i 2a husets frågor om ekonomi och vålmående (Jupiter). 

Att hon ens lånar sig till tankar om att straffa arbetslösa genom att ta ifrån dem t.ex. den del av socialbidraget som avser täcka tv-licens och tidningar visar hur chockerande ur spår detta uppsvullna andra hus är! Ljuger moderaterna nu igen? Ingår ens tv-licens och prenumeration på en dagstidning i det som ingår i "existensminimum". Skulle inte tro det. Vilka djävlar dessa moderater är, Svantesson tycks inte ens känna till hur påvert den arbetslöse har det!

Också kommunikationens Merkurius är en ond planet när den skiftande och obeständiga Vatten-Månen i Kräftan håller i rodret. Notera detta: positivt betyg för den irrationella och näriga själen men dåligt betyg för förmågan till logiskt och koherent tänkande! 

Det är därför fullt möjligt att vi hör en tvättäkta lögn-Merkurius - en desinformatör - uttala sig om lämpliga bestraffningar för arbetslösa som inte godtar att bli behandlade som slavar under sittande regim! En regering som själv satt de arbetslösa i deras belägenhet genom uselt styre. Och sedan har Borg mage att på detta lägga sin djupt omänskliga och ekonomistisk syn på människan - människan som enbart en siffra i någons lönsamhetsberäkning eller statliga budgetkalkyl!

Vilket skulle du välja om du inte kunde behärska både den lägre och den högre delen av ditt mänskliga väsen? Skulle du känna dig god och präktig för att du guppade runt i Kräftans vatten, i den näriga och flyktiga verklighet som är ungefär lika stabil som magen håller sig lugn från frukosten och fram till lunch?

Eller skulle du hellre vilja ha ett fungerande huvud, som förstått Näringslivets hånfulla syn på dig som den där lilla siffran i deras hoppfulla lönsamhetskalkyler? 

Skulle du i ditt i och för sig acceptabla bejakande av den näriga och ständigt hungrande "irrationella själen" (en människa måste trots allt äta) kunna tillåta dig att missrepresentera arbetslösa på en moderats sätt, kalla dem ett sovande folk av bidragstagare, och seden påbörja en förändring mot ett samhälle som AKTIVT söker svälta ihjäl de som haft otur i livet, genom trakasseri och minskat basalt stöd genomdriva den fula och snåla arbetsgivare som betalt moderaterna för att få till stånd billigare arbetskraft? 

Då är du i sanning inte något annat än ett monster i människokläder.

Vi har idag fått en regering som tror att staten är ett företag som ska drivas enligt kvartalskapitalismens metoder. Detta är rent sagt för djävligt. Hör moderaterna och hör "jag är driftig men totalt obegåvad" - den dominanta profilen för de galnaste av marknadsförespråkarna. 



Anmärkning. 
Jag skulle vilja kalla denna duo av Sol och Måne som aktiverar Vågens och Kräftans tecken en mild form av vanvett eller "dissociation". Månen är ren instinkt och Solen i Vågen driver på och rationaliserar kring de basala behov magsäckens Kräfta står för. Notabelt har Fredrik Reinfeldt samma två tecken som sol- och måntecken, men omkastade.

De här tecknen tycks inte bringa fram det bästa av varandra eftersom livslinjen (Måne ---> Sol) tenderar att utspela sig på två olika nivåer - Vatten/Luft - vilka har olika regeluppsättningar. Det kan vara därför Reinfeldt totalt saknar empati i sin politik. Han förstår helt enkelt inte konsekvensen för en människa av det "rationella" beslut han tar. 

Detsamma tycks gälla den här kvinnliga moderaten. Jag har i ett test visat att åtminstone en typisk variant på störningen mellan Vatten och Luft så till den grad hämmad det sunda förnuftet att signaturen var signifikant frånvarande i horoskopen för Nobelpristagarna i matematik/fysik - människor i absolut behov av ett fungerande förstånd.

Men svenskarna accepterar alltså sopor som politiker, och i synnerhet dem som röstar på moderaterna.

2 kommentarer:

Anonym sa...

psykografi ! men de prickar aldrig in helt rätt (marknadsuträknarna).
människan är mer än så , vi är inte bara livstilar, vi är komplexa i våra
tecken.ena dagen står vi för något nästa dag kanske vi säljer vår själ.

Seaward sa...

Den typen - på gränsen mellan ytterligheterna - beskrivs i den indiska astrologi med termen RAJAS - själar som står i spänningen mellan sanning och svek, själar som drivs av lidelse (passion). Kombination av RAJAS och TAMAS (mörker och okunskap) är en ofta farlig kombination, vilket Sofia Arkelsten bittert fick erfara när hon försökte stötta sitt parti genom att förfalska Moderaternas attityd till kvinnor under 1900-talet.