Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


torsdag 21 mars 2013

Moderaterna som diktaturens censur


Aftonbladet 130320


Om man bortser från journalisten Eva Franchells fäktande för att urskulda medierna för drevet som resulterade i Håkan Juholts avgång, levererar hon ofta bitande hårda krönikor som visar exakt hur illa det är ställt med mognaden i det pr-jippot Nya Moderaterna. 

För första gången i historien har ett folk kvaddat i roten av all tv-reklam gått på en ren förfalskning. Detta är inte ett verkligt politiskt parti, det är ett gäng lymlar som samlats för att genomdriva vilka idéer deras godtycke och begär resulterar i från stund till stund. Korttänkta - en del verkar inte alls tänka! - och despotiska, sådana är människor som dras till det här partiet. Inte undra på att det börjat stinka rasism om dem, utöver allt annat det redan utsatt den klick av svenskar byfånarna fått makt att trampa på genom att försämra samhällets trygghetsnät. 

Detta är åren Sverige kommer att skämmas över när morgondagens invånare ser tillbaka. Man kommer att fråga hur farfar eller mormor överhuvudtaget kunde ha en så klen omvärldsorientering. Men svaret ligger inte långt borta: alla frossade och konsumerade bara för egen del. En sådan människa tappar ansenligt delar av sin tilldelade IQ-kvot här i livet.

När nu Franchell påvisar den nymoderata härskartekniken och lyfter fram en av partiets många skamfläckar, Regina Kevius, kan det vara intressant att utvidga den mycket kortfattade tidigare kommentaren till hennes horoskop ("Regina, du måste lära dig lyssna") med en avgörande detalj, en detalj som faktiskt exakt påminner om Fredrik Reinfeldts kanske tydligaste problem på sin födelsehimmel: krigaren Mars, som när den inte lever upp till hjältens nivå - krigare för en god sak - i värsta fall kan förfalla till att bli en omoralisk egoist, en usling som fäktar omkring sig för att själv få ut maximal vinning av sitt engagemang.

Notera hur ointresserad Reinfeldt verkar vara av politik när han inte själv står i centrum. Politiska kommentatorer har noterat båda likgiltighet och arrogans i hans beteende tills det vankas stor partiledardebatt, då HAN i egen HÖG PERSON ska få visa sig på styva linan. 

Hela det här beklagansvärt skeva perspektivet på vad politik handlar om, kan återföras till hans Jungfruascendent som blir sämre än normalt av att illgärningsmannen Mars befinner sig i det första egocentriska huset. Naturligt ond, blir Mars dessutom "verksamt ond" just när Jungfrun stiger i öster. Attacker mot Reinfeldts egen person kan vara en möjlighet - han har ju stulit så mycket fraser om än inte politik från socialdemokraterna, så varför skulle inte kopieringsprocessen kunna börja skena och sluta i ett statsministermord också? Minns tillbudet utanför Rosenbad förra året!

Men som jag tidigare påpekat ska man inte i första hand leta externa scenarier när planeten tydligt markerar det första jag-huset. Illviljan och arrogansen och själviskheten är uppenbara problem som springer ur Reinfeldts eget ego och uppfattning av omvärlden.

Men vad har Regina Kevius himmel (här baserad på en månascendent) med Reinfeldts stigande Jungfru-Mars att göra? Horoskopen är ju inte det minsta lika?




Eftersom Månen inte når Skytten förrän 23.00 kan man nästan helt spika det "fallna" psyket i Skorpionen för moderatpolitikern. Och detta gör Månens disponent Mars till en förstahusfråga även i Kevius fall.


När man sedan hittar Mars i starkt härskarläge i Väduren - den låter sig inte disponeras av någon annan! - då har vi Väduren som det egocentriska barnet. Vi har nu en om möjligt ännu värre irritabel narcissism än den hos Reinfeldt!

Och ingen ska missa att indisk astrologi kallar området just under den västra horisonten för fiendernas zon - lömska krafter som lurar och inväntar soluppgången, då de smyger sig fram i lönndom och i skydd av moderat mörkläggning driver sitt vanvettiga spel. Just en sådan är Kevius enligt astrologin, och exakt så rapporterar Eva Franchell att hon sköter sitt arbete i Stockholms kommun.

Jag tror inte de många små borgare som röstat blått fattar vilket patrask de släppt fram till makten och det helt enkelt för att deras egocentriska jakt på den fräscha livsstilen gjort dem till helt oansvariga medborgare - kollektivt skyldiga till att landet mer och mer börjar likna ett enda tragiskt skämt på den internationella kartan. Och, inte att förglömma: haveriet började förra gången moderaterna hade makten och genast privatiserade det svenska skolväsendet! Nu ser vi hur mycket blindgångare deras system resulterar, och de värsta byfånarna är de moderata politikerna själva.

Hur tragisk Kevius är förstår man kanske inte förrän man tittar på kartan en gång till. För denna Mars i fiendens hus gör inte bara att hennes första ego-hus är "sin egen värsta fiende". Nej, Mars förfogar ju över nästan hela horoskopet, och absolut över hela "livslinjen" (från Måne till den mogna Solen). 

Här kan man, utifrån sinnelaget tala om mixade budskap kring barndomshemmet - Skorpion-Månen i 1a huset anses ju inte helt fallen, och dess disponent Mars är åtminstone verksamt neutral enligt den förenklade tabellen här. I de detaljerade indiska spelreglerna visar sig detta budskap om Mars inte hålla, eftersom den äger det onda sjätte huset. Den i och för sig goda (men fallna!) Skorpion-Månen rasar likafullt och blir ett obehagligt omen eftersom Mars ÄR både essentiellt OCH verksamt ont. Just en sådan Mars som också Fredrik Reinfeldt föddes under, men i Kevius fall härlett ur ett månhoroskop snarare än ett horoskop med känd födelsetid.

Det här är inte ett bra omen för livslinjen - vägen fram till den individualiserade Solen. Mars äger ju också den Sol som med Skorpionen i öster annars hade varit verksamt neutral. 

Väduren är som att säga "pojkar kommer alltid att vara pojkar" men Solen dras ned av dess aktivt illvilliga disponent Mars! Det är inte ofta man ser Vädurens tecken framträda i så här i grunden sjukt skick! Och det är det sjätte fiendehuset som är boven i dramat - händelsevis det hus som också förklarar varför Jungfru så ofta beter sig som en samhällets sociopatiska fiende i sin vägra att spela med och i sitt envisa framhärdande av det ohållbara vinstmotivet som blivit dess öde att spela (då Fiskarna mittemot symboliserar världslig försakelse). 

Kevius extremt sjuka sjättehus (som ju också i väst kommit att handla om "wellness" - ytliga västerlänningar som inte förstår vidden av privatismens sjukdomstillstånd!) - gör således att både sol- och måntecken presenterar sig själva i sina värsta varianter. Tänk nu om detta hade varit en själ född i en manlig kropp och som fått pojkars kulturellt betingade uppmaning att agera ut! Hade vi då haft en mördare eller ungdomsbrottsling om födelsen ägt rum i en fattig miljö? Hade vi fått en oärlig smusslare om personen fått jobb på bank? Hade vi fått en rovkapitalist om personen varit född i fina omständigheter?

Det svarta fåret Tele2 har i sin reklam och som så många svenskar identifierar sig med, är nog i själva verket en vädur. Bolaget är ruttet och godtyckligt och, lästa man nyligen, försökte blockera en mobilanvändare som de tyckte surfade för mycket, trots att abonnemanget gav fri surf. Inte bara Stenbockens "nyckfulla horn" ("capri cornus") kan ge en godtycklig diktatorsstil, även Vädurens små horn har samma tendens i sig.

Stenbocken, som står för kontroll och struktur, är märkligt dubbelsidig eftersom den också innehåller denna vink om makthavarnas godtycklighet - de kan vända sig mot folket och kommer att göra det om deras makt blir total... Meningslösa försök har gjorts att förklara Stenbockens kombination av getabock och fiskkropp med årstids- och jordbruksbaserade resonemang. Det är typiskt västerlänningar med deras tropiska zodiak att göra detta tankefel men babylonierna hade inte sin zodiak knuten till kalenderåret. 

Symboliken har inget med Eufrat och Tigris och de bördiga fälten i tvåflodslandet. Istället ska man söka förklaringen till fiskkroppen i de gamla traditioner (universella, faktiskt) som låter Laggivare dyka upp ur vatten! Babylonierna har en sådan figur och de gamla kineserna har också en tradition om hur ett kosmologiskt system uppenbarades av en sköldpadda som kom upp ur vatten. En tanke värd att utforska mer när någon gång Stenbocken som Lagens verkställare är huvudämnet.

Lag och ordning - begränsning av vattnets kaosliknande karaktär - ingår odiskutabelt i Stenbocken och härskaren Saturnus innersta kärna. Men när auktoritetsplaneten Saturnus "faller" i egocentriska Vädurens tecken, riktar den sin indiska 270-gradersaspekt mot föräldra- och auktoritetstecknet Stenbocken. Väduren skiter i hur mycket än Stenbocken representerar en universellt giltig systematik. 

Väduren är ännu bara ett ego och har sin egen horisont att vidga i detta liv. Gissa vilket hat dessa barn kan hysa mot överhetspersoner! Kevius slapp åtminstone kombinera någon mer personlig planet med den sänkaren! Istället har hon Saturnus i Jungfrun som 11e husideal. Se inlägget om vänsterpartisten Seluah Alsaati för en diskussion om Jungfrun i denna hussektor.

Inga kommentarer: