Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


lördag 30 mars 2013

Moderaters krig mot egna demoner


2 x Solen i sideriska Kräftan (Vatten) med sitt
  fundament Månen i Eldelementet


Nya stockholmare behövs. Den svenska modellen för social välfärd utmanas idag av moderata stadsbor. När deras komfortabla liv i pittoreska områden som Enskede gård sätts i perspektiv genom tiggare i Stockholms innerstad föder intrycken bara egoistiska försök att förbjuda allt som stör den egna Törnrosasömnen. 

Moderata stockholmskvinnors ordförande Eva Solberg är en av dessa som märkligt väl stämmer in på partiledaren Reinfeldts hånfulla ord om ett "sovande folk" från hans famösa bok från 1993. Moderaterna verkar vara människor som skulle må bra av att deporteras till Sibirien eller skickas till saltgruvorna tills de lärt sig lite medkänsla med människor i alla positioner.

Det är naturligtvis inte alls en fråga om "kriminella tiggargäng" som Eva Solberg låter förstå i DN, utan om hennes patologiska rädsla för nöd. Hennes förslag på den Slutgiltiga lösningen skiljer sig bara i grad från Adolf Hitlers gasande av judar och romer, men inte i sak. När en idiot ger sig in i politiken och misshagas av något, söker idioten eliminera de synliga effekterna, men går inte till roten med problemen. 

Hade Solberg kunnat tänka redigt, hade hon tillskrivit DN om den onda marknadsliberalism som förgiftat västvärlden och i slutändan kräver sin tribut i formen av utförsäkrade sjuka, svenska fas 3-slavar - allt enligt moderaternas arbetslinje - eller den fria marknadens offer, fattiga tiggare på drift genom Europa.

Men så högt kan hon inte höja sin tanke, för då skulle hon tvingas ifrågasätta sitt eget partis existensberättigande snarare än tiggarnas rätt att förstöra "de goda vibrationerna" på våra Stockholmsgator genom att påminna om vilka som betalar för vårt västerländska välstånd. Satans nolla!

Solberg har just ett så ointellektuellt och överemotionellt horoskop som man kan förvänta sig av en som ser något med sinnena, hoppar över hela den reflektion som äger rum på höga nivåer i själen och väljer att istället koppla allt till moderaternas sjukliga aversion om att lägga ens två strån i kors för en annan människa i nöd. 

Det handlar bara om att hon som stockholmare inte vill vara med om att finansiera en generell välfärd. Hon skulle kunna vara Anders Borgs utskickade lobbyist - finansministern som minsann inte var sämre än den unge Reinfeldt utan också skrev en kryptofascistisk text om att man med smärta för alla berörda måste bryta sönder den svenska (socialdemokratiska) välfärdsmodellen.

Solberg är alltså en ond människa, visserligen inte är så hjärndöd att hon inte registrerar sinnesdata, men ond på det korkade viset. Hon ser saker och tänker sedan fel. Den judiska filosofen Hannah Arendts beteckning "banal ondska" - som applicerades på nazismens tjänstemän - skulle med föga modifikation kunna gälla även för Eva Solbergs tankemönster.

Att hon helt saknar placeringar i det enda verkligt mänskliga elementet Luft, är inte i sig något tecken på en lägre intelligens. För att ta hennes soltecken Kräftan, har jag redan i samband med fysikern och biologen Erwin Schrödinger pekat på hur detta i grunden instinktiva tecken ändå producerar en och annan tänkare av hög kaliber.



Men det är naturligtvis Fredrik Reinfeldts soltecken Kräftan som spökar även i det här horoskopet. Kräftan har inga visioner framåt, för en del av den här "himmelska arten" är visioner till och med "farligt" (Reinfeldt till sina egna på en partistämma). Notera Kräftans nyckelord "fara" - detta är Naturens inbyggda protektionism - tendensen att sluta skalet och förneka andra åtkomst till föda som en irrationell varelse tror är bara hennes. 

Vissa föds faktiskt utan komplett mjukvara - deras värld saknar intellektuell kartritning för den överlägsna kooperativa modellen. Allt som återstår för dessa bokstavliga "undermänniskor" är att följa myten om djungelns lag och frammana fiender närhelst livet bjuder på en scen - en smutsig tiggare - och den egna kognitiva kartan har en vit fläck. 

Tomrummet är i sig hotande och verkligt primitiva människor som Eva Solberg förvandlar dem tomrummet till något demoniskt som måste förskjutas ur det egna psyket och placeras på någon yttre fiende. Men moderaterna kan bara översätta livet i pengar, så Solbergs definitiva psykologiska handikapp blir i slutändan ett resonemang om att tiggare kostar stockholmska skattekronor.

Det krävs kanske ändå Luftelementet för att tydligt kunna se igenom dessa chimärer som artsuppdelningar av alla de slag - svenskar och invandrare - för med sig. Är man människa man mer besläktad med de enklare djurarterna duger man inte till att styra ett samhälle och stifta lagar. Moderaterna består uppenbarligen av folk av mycket låg kaliber. (Se genomgången av 107 moderata politiker på lokal och nationell nivå.)

Moderatkvinnan har en glättig och positiv Måne, sinnet i optimistiska Skytten kombineras dessutom med Jupiter, planeten som ger komfort och stort välstånd. Men använder man Månen som ascendent blir budskapet naturligtvis "välstånd för mig" och då ringer varningsklockorna. Nya Moderaterna har just ett sådant här egocentriskt partihoroskop som, i kombination med ett fult och egoistiskt sinnelag i åttonde korruptionshuset, vittnar om vilken avskyvärd sorts människor som dras till det här partiet. 

Som synes upprepar Solbergs Chandra lagna-karta just den samtidiga betoningen av "ego" (hus 1) och "korruption/död") (hus 8). Någon kan ha upptäckt det genom flera års bloggande med lätt "indisk kryddsättning", men det går faktiskt att "göra" astrologi med de indiska planetaspekterna även fast planeterna själva inte kastar några aspekter.

Det är krigaren och dräparen Mars som, i sitt naturliga härskarläge i Väduren som i sin tur korrelerar med det första huset, äger 210-gradersaspekten. Från Mars "naturliga" startpunkt pekar samma planet som låter ett nytt barn bryta sig ut ur moderssubstansen rakt mot sin egen stundande död i åttonde huset.

Generaliserar vi, kan varje horoskop med simultan aktivering av första och åttonde huset sägas beskriva en uppfuckad självbevarelsedrift. Jaget associeras perverst med ohälsa, missförhållanden och död. Den här kombinationen av två hus blir som en protektionistisk Kräfta på steroider! I Eva Solbergs fall är det Eld som hotar Vatten, dvs. en halvt paranoid människas rädsla för att bli dehydrerad! 

Notera hur det är hennes eget sinne och egos jupiteriska åtrå efter rikedomar som föder monstret i åttonde huset - helt enligt det tidigare resonemanget om vita fläckar på hennes kognitiva karta. Det åttonde huset är en i särklass vit fläck eftersom huset är helt mörklagt, instinktivt och omedvetet!

Eva Solberg klarar med andra ord inte av att se rynkiga och slitna människor sitta i slitna kläder utan att få akut ångest (åttonde huset = fysiologisk degeneration). Och vad gör idioter om inte försöker lagstifta mot ett problem som sitter i deras egna förytligade själar! 

Jävlar, svenska folk. Se upp för moderaterna. De är som nazister!


*****


Teknikaliteter & ytterligare kommentar

Det här är den mest svårbedömda sortens Kräfthoroskop eftersom soltecknet också huserar krigaren Mars som sannerligen är fallen i tecknet (se överrepresentationen av "fallen libido" i horoskop för homosexuella). Det kan alltså finnas något i grunden sjukt i de här människornas instinktsliv. De är födda med en patologi.

Samtidigt ger Skytten i första huset fördelar till Mars och den förvandlas, åtminstone i teorin, till en "verksam välgörare". Här är astrologi i ett nötskal. Nu ställs två regler mot varandra och tolkaren måste vidga perspektivet för att om möjligt kunna fälla ett generellt omdöme om Mars, om den verkligen är en tillgång för individen eller inte. Och här kommer då Mån/Jupiters brinnande Eld in, för det är ju denna Måne i brand som förfogar över allt innehåll i Kräftans tecken.

Både Månen och Jupiter är verksamt neutrala, men godheten hos Jupiter, viljan till liv och välmående - åtminstone för närkretsen (Månen = Stockholms moderata skattebetalare). Kvinnan är också lyckosam - hon är trots allt ansiktet för alla Stockholms gym-trimmade och joggande unga moderatkvinnor, inte en enda av dem helt oberörd av det problem som kallas hönshjärna.

Månen i Kräftan är den feminint uppfattade Naturens eget sinnelag och just denna hönshjärna: Månen och sinnet rör sig ständigt, mättnaden just nu är hunger och psykisk oro om bara fem timmar. Det är en fasa att bara ha nått djurets medvetandenivå! Dessa människor lever inte annorlunda än pickande höns i hönsgården. Se åker kollektivt till jobbet, äter en lunch och åker hem för några timmars rekreation. De upprepar samma mönster hela livet och tar en utlandssemester och utnyttjar underbetalda människor utan att ens fundera över vad det är för spel de deltar i... Shit for brains.

Första och åttondehuskopplingen i detta horoskop förstör allt det goda. Sensationalismen gör kvinnan överkänslig, och det är naturligtvis Kräftans inskränkta definition av samhället som blockerar all normal tankeutveckling. 

Vi ser samma problem hos de manliga Kräftorna Fredrik Reinfeldt (m) och Stefan Löfven (s), där speciellt den senares svar på hårda tag mot profitörer på det sjuka påminner om Kräftans inkompetens: "Omöjligt" att återställa en vettig ordning har Löfven sagt, och det är också det stockholmsbaserade högersosseriets position. Många av dem har själva gjort karriär på att tjäna pengar på svaga och sjuka. De är en skam för själva grundtanken i socialdemokratin och står i själva verket närmare Eva Solbergs typ.

Solbergs horoskop innehåller ytterligare en intressant nöt att knäcka. Indisk astrologi ser fader Saturnus och dottern Venus som bästa vänner. I ett patriarkalt samhälle gör dottern Venus såväl som horan Venus bäst i att hålla sig väl med den bemedlade auktoriteten Saturnus. Minns hur illa det är för den fallna Venus i Jungfrun (prominent i Nya Moderaternas horoskop). 

Vad är en befläckad dotter värd för Saturnus och de arrangerade äktenskapen i antikens alla kulturer? Sexuell upphetsning och så äktenskap på detta - och uppslitande skilsmässor några år därefter - sådan är det degenererade västerländska samhällets nyordning och den går inte längre tillbaka än sent 1800-tal och borgarnas sedeslösa leverne i Europas städer.

Det intressanta är här att "planetära vännerna" Saturnus och Venus har en konjunktion som dessutom äger rum på Venus hemmaplan, Oxen - symbolen för det lokala territoriet och markvärde och därför också en symbol för materiella resurser och deras symboliska uttryck "pengar". Men Saturnus är den stora landägaren och han gästar här är dotter eller piga och tar henne i anspråk. Solberg kan mycket väl vara ett incestoffer eller ha gjort obehagliga upplevelser. Det kan vara sådana undertryckta minnesbilder som nu kommer tillbaka när hon ser tiggare på Stockholms gator. De påminner henne om pigans maktlöshet i en feodal miljö. Ja, det kan faktiskt vara traumatiska tidigare liv-minnen som inte kommer upp till ytan men skapar en så korrupt tolkning av omvärlden som den hennes obegåvad Sol-Kräfta i åttonde producerar.

Mitt skäl till denna dramatiska tolkning är att både Saturnus och Venus är onda ur perspektivet av en Skytt i första huset. De står dessutom båda i pigans och drängens sjätte hus, även fiendens hus enligt indisk astrologi.

Detta är således hatet eller fiendskap mot denna onda "organisation av penningtiggeriet", dvs. Saturnus + Venus. Solberg följer alltså tesen att det bakom fattiga människor har skurkar som regisserar tiggeriet. Det är som hon missat att de som regisserar fattigdomen i världen är sådana som hon själv! Det är moderaterna som föder klasskillnaderna, utanförskapet och tiggeriet. Men shit for brains förstår inte ens dessa elementära sammanhang....

Den onda och fientliga och monetärt fixerade Saturnus är således moderatkvinnans egen "själsliga form" och den läcker tydligt ut i sin vrångaste gestalt genom Venus andra hus för "min ekonomi". Huset ägs tillfälligtvis av Saturnus i det här horoskopet och pga. Saturnus och Venus konjunktion har vi hittat en verkligt sårig punkt! "De kriminella tiggargängen tär på MIN ekonomi."

Den intelligenta läsare som lyckats följa denna närläsning av horoskopet förstår nu att jag alls inte överdriver när jag använder ord som "patologi" eller "hönshjärna". Här är ytterligare en moderat politiker som mer ser ut som ett dårhjushjon när man skalar bort de fina kläderna och den mondäna livsstilen. Moderaterna tycks attrahera gårdagens fattigsvenskar - de som dog under nödår och nu är återfödda som själviska svarta hål. Och de är inte nöjda med den välfärd som Sverige under god social demokrati bjöd dem - de har något hatiskt i sig allihop och vill förstöra för andra samtidigt som de berikar sig själva. 

Sverige är ett land vars ansamlade karma uppenbarligen är ganska solkig. Trots folkets förtegenhet pågår onda stämningar under ytan, och en vämjelig själviskhet när det kommer till pengar. Se nationalhoroskopets sinnelags Måne och hur den "ägs" av den fula Mars i pengarnas tecken Oxen, i sin tur infekterad av Ondskans ansikte (stjärnan Algol). Jag frikände förvisso detta sinne i en sektion av ett långt resonemang om horoskop baserade på Månen, men hur saker ter sig beror på om man ser det från sinnelagets, andesjälens eller kanske intellektets synvinkel...

Eva Solberg faller perfekt in i det mönstret av fattigsvenskar utan bildning och begripliga i sitt krafsande. Bara att hon bär på en ond själslig form (Saturnus) och attraherar kvinnor (Venus) som också har samma onda och monetära sinnelag. Det är de här kvinnorna som för beskrivs som kattor som slåss och klöser varandra när det är rea på exklusiva kläder. Djävulen äger dem i varje kroppslig cell. De är Cancer-sjuka allihop. (Krabban eller Cancer = koppla bort kontakten med omvärldens cirkulation och sedan påbörja en degenerativ process som i åttonde huset börjar visa tydliga tecken på stundande organisk död.)

Inga kommentarer: