Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 5 mars 2013

Republikanismens astrologiska störning

[Notabelt: Republikanska Aftonbladets censurenhet svartlistar det här harmlösa inlägget med dess tankeväckande sidobelysning av artikelinnehållet. Sverige är fyllt av omdömeslösa viktigpettrar på alla nivåer.

Jag är rätt säker på att något rabiat skeptiker som inte kunnat få något annat jobb än som censor på Interaktiv Säkerhet retade sig redan på rubrikens "astrologisk". Den där firman har inte gjort annat än avslöja hur korkade människor i det här landet är - och medierna inhandlar fortfarande deras så kallade moderering...]

Republikanska föreningens affischpojke Peter Althin med kvinnlig bisittare skriver i Aftonbladet om varför Sverige skulle vara en bättre plats utan kungahuset.

När jag återbekantar mig med Althins horoskop ser jag ett misstänkt missljud på hans födelsehimmel (eller egentligen flera stycken). Alla vet att Solen är fallen i Vågens tecken. Den majestätiska Solen är inte längre som i Väduren upphöjd. "Å mitt majestät", som någon ledande kyrkoperson utbrast, fylld av gudomligt ljus, och förorsakade en smärre kris för misstänkt avgudadyrkan. 

Den fallna Våg-Solen är heller knappast längre en Sol i härskarläge i Lejonet - den arketypiska symbolen för konungen. Nej, i Vågen handlar allt om social jämlikhet och eftersom bloggen upptäckt att ateismen frodas i detta begränsade tecken - begränsat till frågor om sociala relationer - stämmer det bra att koppla republikanism till Vågen. 

Hela idén med monarkin bygger ju på den gamla tanken att konungen är utvald av Gud själv, satt att vara det ultimata dygdemönstret (eller möjligen bara ett skådebröd). Det är bara alltför uppenbart att den teorin inte matchar verklighetens konungar!

Men titta nu på advokaten Althins rojalistiska Lejonet - i tecknet händer något:



Althin föddes under brinnande världskrig och den giriga demonen Drakhuvudet hade ett storhetsvansinne värre än någon annanstans i zodiaken genom att ta färg av härskaren Lejonet. 


Eftersom indisk teori säger att Drakhuvudet ger full kraft och förstärkning åt den planet som agerar som dess tillfälliga värd, blir det i Lejonet ytterligt avgörande hur individens Sol är placerad.

Och Althin har Solens överlägset sämsta placering. Det får honom nu inte att begrunda sig själv, utan på klassiskt manér visar han sig besatt av det onda öde han föddes under och bekrigar därför istället själva Lejonet - monarkins bakomliggande idé eller arketyp - och i förlängningen Gud själv.

Inte undra på att han har Satans huvud kopplad till sin själsliga form (Saturnus) och även till det egna sinnelaget. 

Men vem är då vänsterpartisten han valt att underteckna debattartikeln med? Jag hade aldrig hört namnet Mia Sydow Mölleby tidigare, men efter att ha räknat ut hennes horoskop lär jag inte glömma henne. 

Hon föddes ett månnodsvarv efter Althin så att åter Drakhuvudets makthunger står i Lejonets härsklystna tecken, och återigen sammanfaller denna förstärkta vilja till makt med Solens faktiska styrkeförlust i det tecken som betonar jämlikhet på plattmarken! 

Vilket radarpar att underteckna den här typen av text - båda drivs till republikanism av samma träffsäkra symbolik! Eller, mer noggrant: bådas skäl till den republikanska styresformen koinciderar med samma symboliska födelseomen.





Båda har också Månen i Jordelementet och därmed kan beskrivas som rena materialister oerhört inskränkta och fokuserade på resursfrågor. Republikanerna vill bara åt pengarna, de missunnar landet dess tradition. Den som söker avrätta Lejonet eller krossa den här Grundprincipens uttryck i fenomenvärlden har samtidigt dödat hela Vattumannen - hela det motsatta folkdjupet. 

*****

Det vore väl naivt att tro Republikanska föreningen bara förmådde värva användare födda med 19 års mellanrum, då när hybrisdrabbade Darkhuvuds-Lejonet anser sig själv viktigare än konungen eller Gud. Det visar bloggens föregående granskning av två filurer från samma lobbyorganisation - se Republikanska - ligisternas sammansvärjning.

Ändå är det inte utan att man undrar, när man ser var det demoniska och för gudarna förhatliga Drakhuvudet befinner sig då Republikanska föreningen bildades - i slutet av Lejonets tecken! (Se första kartan i länken.)

Det är värt att påminna sig att Drakhuvudet (norra månnoden) alluderar till det jordiska och korkade mänskliga sinnet när det blir som mest dåraktigt och omdömeslöst att det tror sig om att ha en plats bland de odödliga. Norra månnoden indikerar var sinnelagets Måne under sitt månatliga varv runt planeten Jorden klättrat till sin högsta latitud och symboliskt söker överglänsa till och med mer gudomliga väsen än människosläktet.

Redan av den anledningen kan ingen tänkande människa ge den här lobbygruppen någon kredd. Särskilt inte som Althins horoskop stinker av en dold materialistisk agenda. Vänsterpartiet är ju bara den historiska reaktionen på de besuttnas eviga tendens till maktmissbruk och kan inte klandras lika hårt. Den som körts i botten av en ond och girig arbetsgivare kan inte förväntas tänka högt och rent och förstå människosläktets verkliga öde - den människan har av en medmänniska reducerats till ett djur som klöser omkring sig för att rädda sitt eget liv. 

Men det innebär inte att republikanism skulle vara något svar på något alls, så länge inte teismen återinförs som en grundval för varje befolkning i världen. I fallet Althin är det uppenbart att han är går Djävulens ärende och att hans speciella skäl till republikanskt styre beror på en svår andlig störning som uppstått i ett tidigare liv - Satan är redan vid födelsen djupt integrerad med hans själsliga Saturnus-form. 

Denna totala vilja till död och upplösning kombineras särdeles olyckligt med en Sol (livskraft) som samtidigt faller till sitt minimum och förstärks till en grotesk bild av en drakliknande demon som söker tillvälla sig makten från det av Gud utsedda Lejonet - den kärleksfulla härskaren!




Inga kommentarer: