Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 19 mars 2013

Täby-andan i hatiska paroxysmer

Hon är för rolig, den årsgamla ordföranden för Vänsterpartiet Stockholm! I ett debattinlägg i SvD föreslår Seluah Alsaati att det är de rika som inte tar sitt ansvar för landet, alltmedan de skyller på invandrare för ditt och datt. Hon pekar på den skrämmande låga ambitionsnivå för nybyggnation av hyreslägenheter hos de rika, borgerliga kommunerna.

Det är då den konspiratoriska tanken slår mig att moderata Billströms oförlåtliga dravel om blåögda och blonda och hans chef - Täby-sonen Reinfeldts pladder om att etniska svenskar minsann inte har problem - att dessa uttalanden utgör delar i en större helhet. Att detta är moderaternas hemlagade version av etnisk rensning och att den knappast har uppstått de senaste månaderna som någon journalist nyss skrev. Hela moderata partiet är en genomrutten härd av outtalad rasism eller åtminstone elitistiskt segregationstänkande. 

Alsaatis konstaterande, att Täby kommun inte har en enda hyreslägenhet inplanerad för 2013 års nybyggnation är knappast någon sensation. En mindre medieskandal har redan passerats (och glömts) om denna moderata kommun gradvis stött ut människor som hållit en i deras tycke för låg ekonomisk standard. Reinfeldts ord om etniska svenskar är i själva verket ren och skär Täby-anda, en uppblåst räknenisses diskriminerande grundsyn på sin medmänniska! Sedan är det bara en glidande skala nedåt tills vi får helt rasistiska figurer som Billström.

Det roliga med ordföranden Alsaati i det haveri bemedlade svenskar hamnat i - den mänskliga bankrutt de kommit att bli medan de krafsade åt sig mer och mer monetära medel - det är ju hur orimligt hennes anspråkslösa förslag är. 

Det är med en diabolisk glimt i ögat hon framlägger sitt anspråkslösa förslag. Hon vet mycket väl att dessa kommuner eller delar av Stockholm fullständigt skulle hata den blandade befolkning som en ny och mer human anda över Sverige skulle medföra. Hyresboende i den miljö de så noga skapat för att få odla sitt klasshat och sina myter om att de förtjänat mycket bättre! Kommer inte på fråga!

Dessa människor var potentiella as från födelse och de har uppenbarligen realiserat det sämsta i sina naturer. Fruar och barn är, tills de gör uppror mot sina degraderade hustyranner, medskyldiga till det elitistiska asets människosyn. De håller just nu på att bygga sig en återfödelse till Jorden man bara behöver titta ut över världens alla krigshärdar för att förstå hur den i princip kommer att te sig. De kommer att placeras precis därifrån de kom som de förnekade ett humant välkomnande och en hjälpande hand! Sådan är lagen, den som löper genom evigheten.

Det diaboliska är uppenbart i Alsaatis horoskop, och jag tror delvis det otroligt skorpioniska (döden) horoskopet kan förklaras genom Vänsterpartiets uppgift att hon "växte upp i invandrartätat förorterna Akalla och Tensta". Det står inte att hon var född där. Naturligtvis föds det extremt skorpioniska barn i Sverige vid samma tid, men olika nationella öden ger olika kontext. Här kanske dessa barn utsattes för övergrepp inom familjen istället för krig. Jag har några spektakulärt vanartiga Skorpioner födda samma höst som jag själv, alla från välbärgade miljöer, men alla "svarta får" med våld i sitt inre. 

Här kan inte det onda skorpionblodet skyllas på miljöfaktorer (så vitt jag känner till), utan är kanske själens eget svarta bagage som börjar sippra ut när själen äntligen hittar en lugn återfödelsemiljö... "Krigslarm" i tidigare liv bedövade den egna själens osundhet men nu dyker själens arv upp genom den nya värdkroppen. 

Det är precis samma resonemang som det om varför en del inte kan hantera sin nya kropp om de byter kön mellan två liv. Ekot från den gamla identiteten finns där om man ger ekot näring - som görs i det homokramande Sverige - garanterar man att dessa själar även i nästa jordeliv har samma problem kvar - att de inte lyssnar och lär utan låter sig styras av inre spöken. (Andra själar åter, kanske valde att bli avvikare just för att träna upp modet, även om jag kan tänka mig bättre och enklare metoder för de fega att lära sig Mars kvaliteter under livet...)




Nog publikfrieri och över till bloggens nya och mer ambitiösa tolkning av horoskop baserade på en månascendent. Även om man antar en tidzon lite längre österut än den svenska bjuder horoskopet på osäkerhet. Tidigt på eftermiddagen når Månen Skytten. Men eftersom kvinnan som nyvald ordförande deklarerade att hon skulle skjuta in sig på bostadsfrågorna - den svenska vuxenvärden har sin glidning högerut mot privategoism helt uraktlåtit att hjälpa nästa generation framåt - så är Hemmets planet Månen i Skorpionen inte alls dum. 

Månen är ju "fallen" i hatets och mörkrets tecken. Vill man ta strid för problemet att ens kunna bo (en förutsättning för allt ordnat liv!) så är en "fallen" hemplanet närmast perfekt. Särskilt om den bidrar till en nymåne, så att här anas en projektstartare, en människa som drivs av ett motiv.

Men Skorpionens motiv är ju om inte rent hatiskt, så åtminstone en negativ dygd: den bromsar och spjärnar emot och vägrar dö! Alla tre Vattentecken har det gemensamt att de som inte lyckas i sin närighet istället blir visselblåsare eller bildar klagokörer. Vattenelementets sång är en sorgesång eftersom den positiva Elden var först på plan och valde livet och glädjen. 

Som bäst blir Vattenelementet en komponent i en aktivist som drivs av insikten av bristerna men också har förslag till lösningar. Skorpionen (och efterföljande Skytten) är emellertid rätt brutalt rättframma tecken, så det är ibland rent kontraproduktiva i sin framfart. Se kraftfullheten i Vänsterpartiets Jonas Sjöstedt (mycket Skytt i horoskopet). Han får högern att skita på sig.

Enligt den nya "närläsning" av horoskopen som började med påve Franciskus (naturligtvis har ett och annat äldre inlägg också varit mer ambitiöst), kan vi först notera att månascendenten med Skorpionen som 1a hus i hög grad rehabiliterar den här Månens svarta rykte! Månen omvandlas faktiskt till verksam välgörare eftersom den härskar över bara ett tecken, Kräftan, och detta tecken av nödvändighet kommer att ockupera det nionde huset för religion och andlig plikt. Varje Måne i Skorpionens tecken är således en fallen Måne men är ur sinnelagsnivån en bra Måne eftersom ett så här totalt fall också gör det till en andlig plikt (9e) att inte fly från förfallet utan adressera det!

Och det är just det Alsaati gör!

Men Månen är inte sin egen lyckas smed förutom i hemmaläge i Kräftan (och där saknar den helt konsekvens pga. dess egen natur av tidvattenföränderlig och nyckfull känsloström - lycka den Måne i Kräftan som har en stark Sol att leda den). Här hittar vi Månens disponent Mars i Jungfrun - samma tecken, intressant nog, som hos Fredrik Reinfeldt. Men det är förstås en helt annan Mars, för "Landsfadern" spelar planeten en alltigenom ond skurkroll, vilket blir allt tydligare ju längre han sitter kvar vid makten.

Som förfogaren över Alsaatis goda (men kritiska) skorpionsinne, är vänsterpartistens Mars verksamt neutral, den varken strävar efter att bli en hjälte eller försöker förstöra till följd av den inneboende hatiskhet och destruktivitet som så tydligt animerar Reinfeldt. Jungfrun är ju ett extremt skarpt diskriminerande tecken och det är det man märker när Landsfadern halkar med tungan och börjar prata om "lyckade etniska svenskar".

Sinnet är alltså hyperkritiskt hos denna kvinna och motiveras av en neutral Mars som i Jungfrun är en analytiker och pragmatiker. Men mer än så: Mars hamnar i 11e idealhuset, vilket kombinerar frågan om problematiskt boende (Månen) med någon form av idealitet. Nu är Jungfruns ideal av privatistiskt och självtjänande slag så Alsaatis hjärteämne är troligen en spegling av hennes eget livsöde och problem med att hitta en egen plats på jorden att få vara ifred på. Vilken paradox - det är ju det Täby-borna också vill. Ordna sig ett separat liv där de slipper all osäkerhet i ett samhälle de knappt ens förstår sig på och än mindre vet hur man ska sköta.

Nå, det sägs ju att "it takes a thief to know one", och det går inte att komma ifrån att svagheten med USA:s nationalhoroskop just är Jungfrun i idealhuset: deras besatthet av att ha en egen jordlott och avsky mot statlig inblandning. Gammal hederlig nybyggaranda med andra ord och ännu ingen verklig integration med samhället - i USA:s fall eftersom det var människor missnöjda med samhället som flydde Europa och började om. Jag utgår från att det var missnöje som också drev Alsaatis föräldrar till Sverige. 

Men här måste vi stoppa - för nu driver tråden i fel riktning! Alsaatis horoskop är i själva verket mycket bra, det omvittnar ett gott sinne och en mycket löftesrik livsväg, just för att livslinjen börjar med Månen men leder över i Solen, den mogna individualiteten. Det är inte alla horoskop som ser ett medfött löfte så fint som detta, men Skorpionen i första huset låter åtminstone Solen vara neutral, och den behärskas förstås också av sin disponent, den verksamt neutrala Mars i idealhuset. 

Här är då "takhöjden" i Alsaatis livsgärning: hon kommer alltid att slåss för individens rätt att vara sin egen distinkta person. Hon skiljer sig i den meningen inte från något högerparti. Den sociala dimensionen i Jungfrun i 11e idealhuset är helt obefintlig. Men möjligen skulle idealet kunna vara "privat boende för alla", om det bara finns något annat i horoskopet som tar kontroll och äger ett större perspektiv än Skorpionens negativa dygd, dess vägran att dö, eller den idealistiska krigaren för privatismens sak i Jungfrun.

(Jag noterar i förbigående att politikern naturligtvis bor i den hippaste och mest åtråvärda statsdelen i Stockholm, på Söder. Men jag bor själv i innerstan så man ska inte döma en bok utifrån bara omslaget...)

Och det finns faktiskt en odiskutabel höjdare i detta månbaserade horoskop: den förstahusplacerade Jupiter, planeten jag liknad vid kommunismens grundväsen: "allt gott åt alla" och tillika Guds vilja. Det är bara själviska egoister som missbrukar pragmatiska resonemang som invänder sig mot "allt åt alla"-idén som den ädlaste av utgångspunkter. Jag upprepar: bara en djävul skulle finna fel med att ha den här ädla tanken i sitt hjärta.

Alsaati har Jupiter nära sitt hjärta - hon har Jupiter invid hjärtats planet Solen. Detta skapar en långt över genomsnittlig intelligens, särskilt som även Mars i Jungfrun ger skärpa. Den brittiske västastrologen Charles Carter ansåg att Mars eller Jupiters aspekter mot Solen var den bästa indikationen på hög intelligens och i så fall har vi en dubbelindikation här. 

Samtidigt ser vi en regression i livet som jag tror har att göra med att livet börjar i "dödsskuggans dal" Skorpionen men tack vare den såväl essentiellt som verksamt goda Jupiter välsignar Månen (och det fortsatta livets Sol). På livslinjen leder åren till en rörelse från den fallna Månen mot en Sol. Båda disponeras från Mars, men i ett tecken som ligger tidigare i zodiakens negativt polariserade berättelse än Skorpionen själv. Det är som om livets början (Månen) och den fortsätta livsvägen (Solen) retirerar undan hela frågan om Döden (Skorpionen) och idealiserar privatistiska Jungfrun.

Något säger mig att Alsaatis familj - var hon än kommer från - var förmögen i sitt hemland innan flykten till Sverige. I Sverige är en utlänning ingenting, svenskarna är ett socialt rätt inkompetent folk, och till delar rasistiskt. Alsaatis förflutna räckte inte till de finare kvarteren men hon har varit en oerhört ambitiös människa som kommit så här långt. Och nu vill hon att det ska byggas hyreslägenheter även i de rikas villakvarter. Jo, jag riktigt hör det illmariga leendet i personen bakom personen till detta utopistiska förslag!

Men Jupiter i Skorpionen är som sagt en GOD planet här, "allt åt alla" och den äger tillfälligtvis det andra huset för ekonomi (ytterligare en indikation på att barndomsfamiljen/Månen hade det gott ställt inom omständigheter tvingade dem att fly till Sverige) SAMT det femte, lejonlika huset. Detta är kungars och ledares hus och inte bara kreativa eller lekfulla människors arena. 

Lejonet är ett tecken som likt alla andra kan uttrycka sig på olika nivåer beroende på helheten men när dess naturliga femte sektor går i Fiskarnas tecken, anas en välvillig människa som vill leda åt de svagas vägnar. I sin debattartikel säger Alsaadi att (v) främst företräder väljare som hyr sitt boende och avsaknaden av ägandemotivet i Fiskarna borde vara helt klartgjort efter att bloggen pekat på att privat ägande sorterar under Fiskarnas komplementära princip Jungfrun (eller, för den delen, något av de andra handfasta resurstecknen av typ Jordelementet).

Men det som övertygar mig om en god och generös vilja i detta horoskop är inte bara Jupiter, som här gör ett så tydligt mycket bättre jobb än t.ex. Billströms självberikande Jupiter i första huset, utan det eleganta sätt varpå horoskopet desarmerar två potentiella illgörare. Både Saturnus och Venus har rollen av ondingar i horoskopet, men genom att förpassas till "exilens hus" - det 12e huset "bränns dåligt karma".

Notera att det onda karma som måste brännas är Saturnus - kontrollbehovet - och Venus för pengar. "Kapitalägandet" eller ägandet över fasta strukturer måste brytas ned för att synden ska kunna sonas. Här ser jag återigen att Alsaadis familj eller släkt tycks ha offrat position och pengar i samband med exilen - vilket var Ödets sätt att nollställa oegentligheter dessa själar gjort sig skyldiga till. 

Alsaadi symboliserar en ren omstart som slipper dessa två onda krafter, och intressant nog bottnar hennes nymåne i Skorpionen i den neutrala krigaren Mars i 11e som ser som en hög och viktig målsättning att bekriga det andra huset för ekonomi där vi har Förstahusskorpionernas tredje illgörare: den merkantila krämaren Merkurius.

Någon kanske har upptäckt att det här horoskopet faller någonstans mellan helgon och syndare, mellan osjälvisk idealism och aktivism i allra högsta grad motiverad av ett egenintresse. Och så är det väl med de flesta av oss. Men det är ingen tvekan om att den indiska metoden, som studerar planeter och deras bakomliggande disponenter i termer av "välgörare" eller "illgörare", här visar på en i huvudsak positiv vilja att göra gott och att berika människor. Skulle jag tvingas välja en planet från den här nymånen är det just den naturliga välgöraren Jupiter här också verksamt god. Den skiner från den sjätte himmelen, och ingen ond planet kapar dess stråle. Godheten når ner till Solen som redan undanröjt den irrationella giriga själen (Månen) genom nymånetiden. Det är en stark signal från Jupiter som når aktivisten Solen!

Genom det politiska femte huset kommer så till sist också de små fiskarna i havet att gynnas av Alsaadis egen lyckade resa till de välbeställda politikernas värld, där en central lya i Stockholms city är en självklarhet. För det går inte att komma ifrån: allt som händer i Skorpionen - det ljuvliga budskapet från Jupiter som går genom hennes Sol. Det är ändå den privatistiska Jungfrun som är spelplats och som 11e husideal vittnar detta om en typisk skorpionmanöver för att slippa dö: regrediera och välja att följa den enskilda individens privatism. 

Är det kanske just för att Jungfruns motiv är det högsta man kan tänka sig som dödens emblem är brännmärkt på själen? Är det därför den fallna Månen (en privat planet) har som sitt oåterkalleliga dharma (plikt mot sin själ) att arbeta med niondehusfrågor - religion och filosofi och sådana typer av tankens utflykt som bryter denna dödsframkallande Jungfru-privatism? Det arbetet väljer i så fall Alsaadi att kasta över till folket i de rika kommunerna.

Någon sann universalist är Alsaadi kanske ännu inte, för det är den enda planet som gått bortom egodöden - Merkurius i Skytten - alltför svag. Men Jupiter i hennes hjärta är onekligen en vilja att alla ska få ha det lika bra som hon nu äntligen fått det. 

Vad mer en genuin fysisk ascendent skulle kunna tillföra, spelar inte så stor roll. För vi har upptäckt att inom den rätt snäva världsbild som Jungfrun erbjuder - egennyttans horisont - uppvisar horoskopet ett sinnelag som går det goda ärendet. Månen är god och Jupiter är god och disponenten till båda är åtminstone neutral i sin verksamhet. I just det här horoskopet "bränner" Solen Månen men Jupiter-till-Solen ger samma bild som domineras av välvilja, fast ger en mer handlingsbenägen tendens än den tillbakalutade och reflekterande Månen. 

Dock ska man inte glömma att detta är Chandra lagna - livet sett ur Psykets perspektiv. Men lika lite får man missa att nymånar alltid ger Surya lagna i samma andetag. Den solära horisonten är här densamma som den lunära. Ur religiöst perspektiv är det nu andesjälen bränner den låga simpla konsumtionssjälen och blir en verksam kraft för högre värden. 

Jag börjar bli velig! Jag kanske saknar grundläggande godhet att förnimma en riktigt ren instans av Jungfruns tecken? Den här Mars i Jungfrun i 11e kanske är något helt annat än den Jungfru bloggens läsare fått vänja sig vid genom mina studier av förbrytarhoroskop och främlingsfientliga politikers horoskop! 

Det finns också en god Jungfru som har beröringspunkter med Vågens tecken. Persephone resulterade nämligen ur Zeus äktenskap med Themis (som identifierats som bl.a. Justitia, som råder över det rätta och lämpliga mellan människor - Vågen som social kompetens.) Dottern Persephone/Jungfrun har i sina bästa stunder ärvt något av sin mor! Se vidare den grekiska gudinnan Themis och Persephone - den senare jungfru den renhet som avkrävs av den själ som vill skåda högre ting. 

Detta är något helt annat än den profitlystnadens Jungfru bloggen noterat i samband med t.ex. Nya Moderaternas horoskop. Jungfrun stigande i öster i det horoskopet skulle kunna varit bättre om bara den fallna Venus stigit i första huset som en essentiell och accidentell välgörare (med viss reservation för att en fallen Venus alltid bär en del missljud med sig. Men det blir "bara för mycket" när också den gigantiska rikedomens Jupiter stiger i öster och den är, precis som i Tobias Billströms fall, en verksam illgörare! Här tappar Jungfruns symbol formen och degraderar sig till en privatistisk profitjägare. 

Det är därför jag blir kluven när jag ser Alsaadis horoskop. Bloggen har hittat ganska säkra tecken på att självisk vinningslystnad tillhör symbolens djupa natur. Men en alltigenom god Jungfru resonerar istället till renhet utan rashygien och rasism utan de rikas privatistiska "gated communities" - kommuner som vänsterpartisten räknar upp. Den genuint rena Jungfrun motsvarar en själ redo att höra sanningen om privatismen som den verkliga ondskan på Jorden.



PS. Jag ser nu att hon är "
instruktör i feministiskt självförsvar", vilket naturligtvis rimmar perfekt med krigaren Mars i privatintressets Jungfru (värna sin oskuld) i 11e idealhuset. Kalla "feministiskt självförsvar" en sekulariserad omvandling av hederskulturers värnande om döttrarna som kapitalvara inför bröllopet. Se en gång till på horoskopet: rikedomens Jupiter i första huset och Månen för hemmet och privata känslor. 

Mars som krigaren som slåss för renheten, som Reinfeldts förstahusplacerade (och dubbel-onda) Mars-Jungfru slåss för att Täby ska förbli obefläckat från det patrask han och hans likar uppenbarligen håller låginkomsttagare för att vara. De får ju inte ens bo i hans hemkommun!

Inga kommentarer: