Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


torsdag 28 mars 2013

Tips till vårdvinstförsvararna

Aftonbladet beskriver hur en brasiliansk läkare har hittat det ultimata sättet att förbättra vinsterna i vården. Och på ett humant sätt. 

Något för högern och dess allierade högersossar att ta till sig?

I denna sköna nya värld förutsätts ju var och en bära sin egen ekonomiska börda och det gör uppenbarligen inte de som behöver Sveriges nya privatiserade apotek för mer än en hudcreme eller stegräknare för den urbana människans joggingrunda. 

För vem i närighetens mörka tid vill ta sig an "de svåra fallen"? Diskutera den frågan med Filippa Reinfeldt - en stockholmsmoderat - och lögnen kommer rinna som rännskit ur munnen på henne. Det finns grundläggande problem med moderaternas hela världsbild och det här folket hatar att bli påminda om det.

Lätta pengar eller snabba cash är melodin alla gnolar på. Västerlänningen håller (återigen) på att fördöma sig själv, men det härliga är att de sekulära - folk som aldrig tänker på de stora frågorna eller livet på andra sidan - de vandrar glatt trallande rakt ut i mörkret...

*****

Tre horoskop som redan när de föddes denna gång på jorden var märkta med det stora korset i Mörkrets kvalitet:

Fredrik Reinfeldt
Anders Borg
Göran Hägglund

- alla perversa vinstförespråkare. Medvetslöshetens mörkret gör detta med människan. Det finns med andra ord de (en hel del dessutom) som inte kommer att uppleva något efter döden. Det nästa de erfar är sitt eget första skrik som nyfödd bebis. Dessa själar är reserverade för Satans arbete, som det hette förr. 

Ingen vet väl om de har det i sig att vakna ur sin livslögn, religiös, borgerlig eller vänsterorienterad. 

Jag har ännu inte hittat någon vänsterpartistisk eller socialdemokratisk politiker med storkoret i Tamas guna, men de finns säkert. Jag skulle dock föredra en fundamentalistisk vänsterpartist varje dag i veckan framför en mörkerman av högertypen. Den vänstra ideologin tar åtminstone parti för mänsklighetens framtid, det gör sannerligen stockholmsjoggaren med sin stegreäknare.

4 kommentarer:

Anonym sa...

skapelsemyter kräver en djävul..som det vackert heter! håller med det borde kanske vara V men dom är som sagt motståndare till jesus...

Seaward sa...

Religionsforskningen har idag klargjort Jesus starka beroendeförhållande till en kommunistisk rörelse i Palestina, växlande känd som "De Fattiga", "Ljusts barn", eller i flera grekiskspråkiga historiska källor, som "esséerna".

Att dessa var rent revolutionära i sin kommunism - gruppen kallas YAHAD (jihad!) i de hebréiska texterna - blir tydligt när man ser Jesus gripa till fysiskt våld mot handelsmännen som förorenar tempelplatsen med sin tids "marknadsliberalism".

Göran Hägglund tillhör den typ av kristen som inte längre förstår hur snett kristendomen seglat. De står nu på Ägarnas och inte folkets sida. KD är en styggelse för det Jesus och hans grupp representerade.

För kristendomens sanna upprinnelse, se vidare:

Robert Eisenman - "The Dead Sea Scrolls and the First Christians". Dessa är banbrytande forskarrapporter samlade i en volym, av en judisk forskare och därför smutskastade a kristenheten. Men Eisenman började en process av självrannsankan och några årtionden senare är det annat ljud i källan, vilket följande titlar exemplifierar:

Grabriele Coccacini - "Beyond the Essene Hypothesis", samt "Roots of Rabbinic Judaism".

Och kompendiet från ett forskarseminarium i ämnet: "Enoch and Quman Origins" (över 50 föredrag av forskare, huvudred. samme Boccaccini)

Anonym sa...

Jonas Sjöstedt har ju storkors i Tamas Guna. (Ingen planet, men väl Rahu, i Oxen.)
S

Seaward sa...

Det stämmer när du säger det, men i det senaste inlägget om hans horoskop (sommaren 2012), går jag noga in på varför hans Eld måste sägas vara det viktigaste budskapet.

I dagens inlägg använde jag storkorset i Tamas som retoriskt slagträ, vilket är just som indisk filosofi också gör ("helvetesvärldar", "galenskap", etc). För mycket mörker gör människan ointresserad av sanningen och kanske t.o.m. aktivt söker förmörka och skapa dimridåer. Nya testamentet nämner något om människor som hade Ljuset i världen, hos sig, men föredrog Mörkret.

Det kan aldrig hända med ett horoskop som Sjöstedts, där Solen är sattvisk, är i Eld och är en eldplanet, och där dess disponent är passionerat rajasisk, själv eteriskt sublim och där dess ägare Mars förvisso är tamasiskt mörk Eld och placerad i Lejonet.

Men detta ger en fenomenal ringdans mellan de tre Eldtecknen så att Sjöstedt mer tycks vara en som kämpar mot mörker och ignorans. Hans livsande hör hemma i Ljuset och därmed blir storkorset den börda han vänder sig mot.

Ingen av de tre allianspolitikerna har något som liknar detta horoskop, de är alla mer negativa och sjunker ner i världar där man ser och förstår mindre.

Anders Borg delar förvisso Sol-i-Skytten med Sjöstedt, men då är vi tillbaka på nybörjarnivå - "Titta! Röd färg." Även här skiljs männens vägar så fort man börjar studera närmare: Sjöstedta sattviska Jord-Måne mot Anders "usla prognoser" Borgs tamasiska Jord-Måne, och så vidare.