Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


torsdag 7 mars 2013

Xenofobins astrosignaturer - igen

Svensk inskränkthet redovisar sig som aldrig förr. Och den sideriska zodiaken hänger med med påminnelsen att alla ännu inte drivs av någon nämnvärd välvilja eller önskan att göra världen till en lite bättre plats. 

Med en märklig stringens är det samma astrologiska tecken eller kombinationer av tecken som återkommer gång på gång när ämnet gäller främlingsfientlighet.

För den rasistiska galleristen i Malmö som ställer ut Lars Vilks verk hänvisar jag till Martin Aagårds svavelos i Aftonbladet. Jag skulle själv kunnat ha satt en liknande rubrik och skrivit en snarlik text som "astroanalys". Det framgår kanske tydligare när man jämför galleristens horoskop med kartan för "Den obegåvade löjtnanten" från 2009. Aagård använder ordet "korkad". Same difference.

Klicka för tydligare bild


Visst är det märkligt att exakt samma kombination av sol- och måntecken resulterar i samma föga smickrande hänvisning till förståndet. Jag tror nu inte Aagård studerat etiketten främlingsfientlighet och gjort egna astrokalkyler, så det här är ännu en jungiansk synkronism. Ett meningsfullt sammanträffande som där inget bakomliggande uppsåt finns. Det är Verkligheten själv som talar till människan och använder de till buds stående medlen - t.ex. ett enkelt astrologiskt schema.

Sol och Måne står här i självtjänande tecken och det kan noteras att "kungavärdighetens" stjärna Regulus ÄR aktiv men inte på något direkt moraliskt upplyftande sätt. Den välsignar konstens och pengarnas Venus så att det tycks vara galleriverksamheten som Regulus nådigt överinser, men inte de djupare och viktigare frågorna som inbegriper intelligens och en människosyn värd namnet.

Ren stupiditet är förknippad med den tröga Saturnus och med Månen i härskarläge i slutna och protektionistiska Kräftan, har Aagård - utan astrologi - hittat exakt rätt diagnos i sin text. Det här måste vara en oerhört rädd människa.

Kräftan är egentligen omväxlande sluten och öppen (som månens faser), men Saturnus välkända moltystnad tycks här ha skapat ett kroniskt inskränkt och blockerat sinnelag. Den dumdryga skåningen tycks summerad av den här kartan: Solen i Jungfrun för ett ständigt kritiskt gnällande och den allmänna betoningen på Jord och Vatten för den där andliga apatin och fallenheten för ett liv som enbart handlar om mat och dryck och komfort.

Jämför gärna kartan med den där silikonbröstskånskan som numera kallar sig konstnär. Fatta! Jag kommer inte ens ihåg namnet på henne. Så snabbt rensar hjärnan bort oviktiga personer efter femtio om man inte envisas med att repetera dem dagligen.



PS. Galleristen kallar sig snajdigt Rönnquist men stavningen Rönnkvist förekommer på flera ställen på nätet, bland annat i en lokal skånsk förteckning av gallerister. Horoskopet, baserat upp uppgift i birthday.se är således 100%-igt säker. 

Och det visste jag förstås i samma ögonblick jag ritat ut kartan och kände igen de två klassiska xenofob-tecknen Jungfrun och Kräftan - de har varit med bloggen i fyra år nu och vägrar försvinna. Den här bloggen har uppenbarligen avtäckt en baksida av båda tecknen som aldrig någon astrologibok skulle skriva om eftersom astrologi i västerlandet handlar om falsk ego-boost och inte om att återerövra sin sanna natur som andlig varelse i tillfällig jordisk dräkt.

Det ska tilläggas att jag också hittat några fall där invandrare födda i Jungfrun FÅTT LIDA av främlingsfientlighet! Men det bekräftar egentligen också att Jungfruns vilja till kritisk urskillning ligger den rena diskrimineringen mycket nära. Se bara Fredrik Reinfeldts Jungfru med illvilliga Mars stigande i öster och hur han ser på sjuka och arbetslösa eller överhuvudtaget människor som inte haft turen att vara "etniska och lyckade svenskar". Den mannen har smuts i tankarna han aldrig skulle våga yppa inför svenska folket. Men ibland slinker det ut saker under sinnessvaga ögonblick...


6 kommentarer:

Anonym sa...

http://www.vg.no/nyheter/innenriks/artikkel.php?artid=561939

Seaward sa...

Tecken på extrem inavel är när man inte ens förmår hålla sig till textens ämne utan pissar i den enda simmigt gula färg man klarar av.

Den norska nyheten har naturligtvis inget som helst med hetsjakten i svensk t-bana att göra, men det förstår inte landets begåvningsreserv. "Guilt by association" är för de verkligt talanglösa att syssla med.

En del VILL bara hata. Den här gången råkade det bli utlänningar som kom i skottgluggen. I ett annat liv kanske det varit supporters till grannkommunens fotbollslag.

Internet har för första gången i världshistorien givit världens alla byfånar ett forum! Hör på dem medan du har chansen, framtida teknologi kommer säkerligen att stänga dem ute från offentliga nätplatser.

Gaijin sa...

Väldigt nära näthat från en flummig astrolog.

Aagård skriver:
"Alla gruppvåldtäkter ­begås numera enbart av mörk­hyade män som fötts strax norr om Sahara-öknen och öster om medelhavet, påstår Rönnquist.

Det är såklart inte sant, men det behöver man inte ens granska de manipulerade siffror han använder som argument för att förstå. Det är en så orimlig myt att man måste vara ordentligt korkad för att tro på den."

Enkel sammanfattning så att det blir lättförståeligt:
- Aagård hävdar att Rönnquists påstående är en "myt"
- Norsk polis har SJÄLVA gått ut med detta och det kan bekräftas i norsk media.

Slutsats: Aagard fabulerar och låter sina åsikter fungera som sanning, TROTS att verklighet (dvs faktiska källor, dvs norska myndigheter och norsk press) stöder det som Rönnquist säger.
Förvisso är underlaget för slutsatsen som norsk polis kommer fram till rätt så tunt, men det är ändå solitt.

Förresten är det väl bara familjen Kim i Nordkorea som tror på astrologi nu för tiden? Kim Jong-Un kanske nyanställer så du kan ju skicka ditt CV. Du verkar ju passa där med tanke på din syn på åsikter som skiljer sig från din egen.

Af Dunkelspel sa...

Och Sverigerasisterna tror på järnrör.
Förövrigt är verklighet och sanning inte de ord som jag först kommer att tänka på när det gäller de bruna lössen.

Gaijin sa...

Och fakta, dvs sådant som sammanställts genom t.ex. empiriska observation, är inget som man kan förkasta genom att tycka att den som uttrycker det har fel åsikter.
Om en frikyrklig pastor skulle komma med faktiska påståenden som gick att kontrollera och bekräfta så skulle jag acceptera det, även om jag i allmänhet tycker att han är stollig.

Endast den strutslike gräver ner huvudet i sanden och angriper personen istället för eventuella argument.

Seaward sa...

Varför denna oförmåga att hålla sig till ämnet?

Inlägget är en blänkare som påminner om de -just det- empiriska studier av xenofobiska människors horoskop bloggen bedrivit i flera års tid.

Sakfrågan rör således astrologins sanningsanspråk - här exemplifierat genom två zodiaktecken som fokuserar de element av diskriminering och rädsla som finns olika fördelad i olika medlemmar av det mänskliga släktet.