Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 21 april 2013

Aftonbladet & Marknaden före Kraschen

Nät-Expressen var från första början en maktfullkomlig maktmegafon. Envägskommunikation utan intresse för läsarnas feedback. Bonniers lade sedan om kursen även för Dagens Nyheter, som numera praktiserar nästan samma filosofi. Bara enstaka nyheter är öppna för läsarkommentarer och blogglänkar. 

Om en människa bara har SÅ mycket tid för en nättidning är det naturligt att DN istället söker sälja på sina läsare en betalartikel bestående av precis samma billiga Wikipedia-journalistik som goda bloggar ditintills tillhandahållit gratis. 

Minns hur jag presenterade mitt astrologiska studium av 161 mördarhoroskop och Aftonbladet banaliserade ämnet och inom några veckor hade en betalartikel om 168 mördare? Eller när SvD:s popjournalist skrev en av sina sämsta krönikor genom att tro att den här bloggens astrologiska grepp på popartisteri kanske var en idé att ta efter (Amster skriver klart bättre när han inte imiterar).

Medierna skannar bloggosfären och när de plockat russinen ur kakan stänger de helt sonika dörren så att inte deras läsare ska se sambanden. Tja, så fungerar den konkurrensutsatta marknaden - en plats där bara mördare eller otroligt primitiva människor skulle vilja vistas.

Det ser inte bättre ut än att också denna högerägda Aftonbladet följer Bonniermediernas mönster och helt eller delvis slutar ge folket dess kommentarspalt (numera kopplad till Facebook för lättare kontroll av personerna bakom åsikterna) eller bloggarna deras möjlighet att byta länkar. 

Det är när inte ens den djupt demokratiska Jan Guillous krönikor går att länka till jag inser att någon nyligen har hänt. Allt oftare har jag noterat Aftonbladets tilltagande ointresse av att både informera och samtidigt bjuda på en demokratisk mötesplats för varjehanda åsikter.

I praktiken innebär dessa kommersiella avväganden att högerkrafterna - mitt inför våra ögon - inför åsiktscensur på Internet. Den dumma massans naivitet måste skyddas, hela det västerländska paradigmet står på spel.

Vilken obehaglig tid vi lever i - var kommer det att sluta? Storfinansen FÖDER just nu en reaktion på sitt ekonomiska förtryck av mänskligheten och reaktionen kommer att bli global. 

Ingen vet ännu VILKET LAND som kommer att höra Guds vilja och ta på sig att näpsa Ondskans regim (byt gärna ut Gud mot de Kosmiska Vågskålarnas naturlag om det känns olustigt att ha ett personligt förhållande till Livet). Men det gnisslar illa i många instabila länder och något av dem KOMMER att falla och bli ett omedvetet verktyg för det väst kallar Ondska, men där rollerna ur Vishetens perspektiv kanske är ombytta. Allt är inte vad det ser ut att vara! 

Jag vet inte hur beredvillig den katolske, fd rymdflygsingenjören och filosofen Wolfgang Smith skulle vara att medge detta, men Gud är arkitekt till såväl det människor kallar gott som ont. Människor är primitiva och associerar gott med njutning och ont med smärta och där tar deras intellektuella utveckling slut.

Gud har i själva verket kontroll över Satan själv, som i sin tur kontrollerar filialer som Svenskt Näringsliv här på Jorden. Verksamheter som prånglar ut njutningsmedel enligt den sataniska och falska definition som likställer njutning med det goda.

I motståndet mot Satans korruption av den ideala verkligheten och de korrekta perspektiven ser Gud vilka själar som är av det rätta virket och vilka som ännu bara är passiv rekvisita i en värld som andra utvecklar framåt eller förstör genom att betona individualism (som alltid förblindar helhetsperspektivet). 

Bonnier och andra aktörer på denna Ondskans marknadsplats vill naturligtvis söndra människor genom att ge gem varsin app som en betalportal för halvdåliga produkter som de tidigare kunde läsa som du just läser det här - med din tid som enda kostnad. Det var enligt exakt samma modell Bill Gates tjänade hutlösa summor att sälja ett stycke mjukvara till varje dator. Företagsekonomi 101: 

"Massproducera, så slipper du tillverka varan om och om igen. Låt arbetaren eller arbetaren bojad vid maskinen/skrivbordet utföra det repetitiva momentet. BLI RIK i världens ögon! Tänk ut det luftblå principschemat och låter sedan de diffusa kropparna av Jord slira runt i ekorrhjulet åt dig. BLI RIK i världens ögon och dö sedan, dåre."

Så kom Internet - en representation av det globala och delade intellektet. Och återigen ser man Satans och splitens tillskyndare stycka upp fältet till små åkerlotter där var närig individ uppmanas kliva in, bli sin egen företagare och dyrka Jorden - det materiella. Tjäna för all del pengar på sjuka och skolbarn. Vi satanister låter minsann inte moral hindra oss!

Det blir definitivt inte Sverige som hörsammar kravet på en ny världsordning. I det här landet vill t.o.m. de styrande inom arbetarrörelsen (s) bara förtrycka sina medmänniskor genom vårdvinster eller anti-intellektuell främlingsfobi. Ja, som svartanställda rut-slavar duger de förstås, "utlänningarna" - ännu en bekräftelse från borgarna på hur enkelt folk reducerar sig till ynkryggar om man ger dem allra minsta rörelsefrihet. 

Människor som Fredrik Reinfeldt och Anders Borg borde aldrig ha släppts in på den politiska arenan till att börja med. Det måste införas politikerkörkort i Sverige. Båda brister avskyvärt i ämnet humanitet och de är inte ens skickliga i sitt huvudämne, ekonomi. Men det blir nog så att tidningshusen kommer att stå där som Twin Towers på den Yttersta Dagen när hela världen brinner igen. Västvärldens tendens i klorna på Storfinansen är vedervärdig och politikerna är alla köpta. Vi har tappat styråran och historien ligger nu i Ödets händer, och vad Ödet vill, det sker.


2 kommentarer:

Carina Agrell sa...

Briljant skrivet, och tyvärr - eller dessbättre på längre sikt - har du rätt! Kanske är det bara vi som hyfsat greppat Jung som kan se det även utan horoskop och kristallkula... :-)

Seaward sa...

Tack! Sådana här haranger är det förvisso lätt att spotta ur sig spaltmeter av.

Jag menar, det krävs ju knappast någon högre matematik för att se hur Spelet lagts upp.

(Skrev f.ö. min första och enda pjäs vid elva - monstren hade möte i greve Draculas slott, bekymrade över att ingen längre trodde på deras existens! Tala om tidiga föranstaltningar till ett senare symbolintresse...)