Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 2 april 2013

Den fanatiske vårdvinstivraren som kallar sig socialist

[Se också: (S)-kongressen. Pengar är gott, men folkdjupet gillar vi inte!]


Widar Andersson (s) registrerade jag i något sammanhang där han aggressivt yttrade sig för privata vinster inom vården. Typiskt nog noterar jag nu att han också varit ordförande för Friskolornas Riksförbund. En klassisk klassförrädare med andra ord, en som bara använder socialdemokratin för att det ger honom ett nätverk i hans maktambitioner.

Horoskopet för denna man som i SvD ger statsvetaren Ulf Bjereld svar på tal är intressant. Men den som först nu upptäcker Sideriska siktet bör ha en IQ som ger passersedel till Mensa, det är helt enkelt inte längre möjligt att "on the fly" hämta upp tillräckligt mycket ledtrådar ur texterna för att på ett intellektuellt plan följa och förstå de tekniska resonemangen.

Widar Anderssons horoskop är spännande inte minst för de problem den bereder en uttolkare även med bloggens nya högre växel och bemödande att inte bara se t.ex. en välvillig - och välståndsskapande - Jupiter (här i Lejonets tecken) utan också utifrån sinnelagets Måne bedöma om det är en Jupiter som arbetar på sin högsta växel eller om planeten yttrar sig på sin fula sida, som en chanstagare och jägare efter lätta pengar - en typisk beståndsdel i din genomsnittliga ideologiska förrädare inom socialdemokratin.

(Göran Greider har samma dag med bravur visat hur de gamla tio Guds bud kan uppdateras och göras begripliga för just parti vars existensberättigande handlar om att stå på människornas snarare än kapitalets sida. En fantastiskt tydlig text, och knivskarp i logiken. Läs den för ett korrektiv till Widars orientering i livet! Finns i AB)

Den som skönjer något fanatiskt och påstridigt i den här högersossens blick, ser rätt. Det ska Vatten och Jord (den negativa polariteten) ha kredd för: de verkar resultera i väldigt få eldsjälar, eller fanatiker (beroende på vilken sida man bejakar). Det är uppenbarligen tonvikten på Eld och Luft i horoskopet som ger vinstvansinnet hos den här människan och visar samtidigt på hur Vågens tecken kan tappa hela balansen när inte individualiteten är stark nog att hålla begäret under kontroll.



Den sociala balansakt Vågens tecken är känd för ligger i det här månhoroskopet snyggt placerad i det kollektiva elfte huset för ideal - Vattumannens naturliga hus och ett perfekt hus för socialt demokratiska värderingar. (Det är ett faktum att få människor klarar av att hålla flera uppsättningar ideal i luften samtidigt - Fredrik Reinfeldts Jungfru i öster, ger t.ex. Kräftan i idealhuset och det är förvisso den privata lyckans tecken och som sådant en ren negation av den potential det elfte huset egentligen bär på. 

Vattumannen är ett betydligt större tecken i tanke och gärning än Kräftan och innefattar den enskilda, med dennes behov av en sluten liten Kräft-cell att kalla sitt hem och vara lycklig och trygg i. Vattumannen är "bakåtkompatibel", men Kräftan kan ännu inte se den större tänkare den också en dag kommer att tvingas bli.

Widar Andersson har således högre ideal och ideal mer lämpade att ta politiskt ansvar än Fredrik Reinfeldt som bara höftat till en politik (med likasinnade) som själviskt syftat till att ge dem i en position liknande hans egen ett lyft. Widar Andersson har åtminstone en teorietisk idealitet som omfattar Vågskålarnas insikt om rättvisa och jämlikhet. Inte minst är Venus hemma i härskarläge och detta är också ett år så domaren Saturnus passerar sitt upphöjda tillstånd i Vågen. Lustigt nog har vi Saturnus i Vågen just nu så det här är en avgörande tid när Åldermannen kommer att visa Widar Andersson om han valt rätt väg i livet eller inte...

Men det är inte svårt att lokalisera ett begär efter vinster och lyx och vällevnad som kan skada hans fina ideal... Månen i Eldtecknet Skytten ger ett förstahus som har båda eldplaneterna Solen och Mars med sig, som välgörare. Solen i Vågen är emellertid fallen i Vågen och har svårt att hävda sig utan att ingå i ett kollektivt sammanhang - men det har den här Vågen löst snyggt genom att Solen ockuperar det 11e huset för t.ex. ideologiskt grundat gruppumgänge. 

Solen i Vågen är nog den första att medge att "ensam är inte stark", men Widars sinnelag i Skytten har insett att sättet att expandera och lyckas i livet är att "nätverka" med andra. Den fallna Solen i Vågen kan sägas kompenserad, och den är för övrigt en verksam välgörare.

Sinnelagets Måne är neutral när Skytten håller första huset och detsamma gäller för dess disponent, den allmänt välvilliga och positiva Jupiter. Den som söker demonisk girighet i de här placeringarna söker förgäves. 

Om inte... Och här kommer jag tillbaka till en tanke om planeters "potential" jag prövat några få gånger. Sinnelaget i Skytten är i sanning ett universalistiskt sinne i teorin vill den "allt åt alla" eftersom Skyttens härskare är som ett ymnighetshorn. Jupiter är nu bara "neutral" - det är alltid gott att äga första huset, det ger planeten en verklig hållhake på livet (även om vi nu bara studerar sinnelaget, som är en realitet ett steg före syndafallet blir totalt och själen tar plats i en fysisk kropp).

 Varför Jupiter inte når full godhet trots att ett av dess två tecken ockuperar det viktiga förstahuset beror på att den är en naturlig välgörare som tillfälligen (accidentellt) råkar äga ett hörnhus (det 4e). Och då spegelvänds Jupiter och blir en verksam problemhärd. "Lätta pengar" är inget den här mannen borde befatta sig med om han vill förverkliga det 11e idealhusets vision om social jämlikhet.

Men vill han ens ha jämlikhet? Venus är hemma i härskarläge i Vågen men denna planet, som också har en bibetydelse av pengar och komfort är för den ständigt hungriga och expanderande Skytten en ond kraft! Skytten, som sann universalist, kan aldrig nöjda sig med Venus balans, den vill mer än så! Därför är inte Andersson en trogen partivän utan en klassförrädare. Trots att planeterna tekniskt sett inte varslar om några större problem.

Faktum är att Venus låter sin vän Saturnus leda vägen i Vågen och också begränsare Saturnus är en fiende för Skytten som vill mer! Nu börjar vi ana att Widar Anderssons 11e husideal är något så märkligt som ett hat mot vissa ideal - han hatar de "onda läror" som säger att det måste finnas en främre gräns för hur mycket pengar som hämtas ur socialt orienterad verksamhet (Luft).

Enligt läran om planetens potential är Månen i Skytten - allt gott åt alla människor - en större vision än den här högersossen egentligen tror på. För titta var sinnets disponent ligger: i Lejonet, ett mindre utvecklat Eldtecken än Skytten själv. Lejonet är fortfarande individcentrerad och har inte nått universalismens stadium. Högersossens psyke är således ett falskt sinnelag i den mån han ropar ut socialistiska slogans, det han egentligen vill är ohämmad expansion och stor rikedom (Jupiter) för Lejonen, dvs. cheferna i samhället. Och detta upplever han som sitt dharma, sin andliga niondehusplikt. 

Utan att ens ha ett ont dharma - utan att ens vara en spelpjäs som aktivt förstör för andra - driver denne man ett spel som han genuint tror på, och som åtminstone kallas för en "neutral" niondehusexpansion. Problemet är bara att han befinner sig i fel parti för denna vilja att berika sig själv och andra i privilegierade positioner! Det är därför man måste misstänka att han alltid varit en klassförrädare, hans sinnelag har sedan barndomsben velat liera sig med de rika salongslejonen (Jupiter i Lejonet), för det är ett sådant han alltid identifierat sig själv som. 

Men hans svaga Sol i Vågen insåg att som moraliskt veka Vågar ofta gör, att det enda sättet att förverkliga sinnelagets begär efter guldkant, var att liera sig med den social ideologi (Lufttecknen står för sociala och ideologiska dimensioner). Solen ser nämligen kärlek och pengar hägra lite längre fram i Vågens tecken, följd ännu längre fram av den dominanta chefsplaneten Saturnus. Men dessa båda som Solen vill haka på är verksamt onda och särskilt Saturnus är, tror jag, förklaringen till den fanatiska hårdhet med vilken han långt fram i livet bekänt färg. Hans 11e-husklubb är nu de som nått Jupiter-Lejonet - rikedom för individen genom att sälja ut socialdemokratins värderingar.

Men det här vore ett uselt försök att levandegöra den här himmelens tendenser utifrån kända fakta om man bortsåg från viljan till makt i horoskopet: ett tungt betonat tiondehus. Här hittar vi Mars i Jungfrun, men detta är en Mars som är verksamt god (till skillnad från t.ex. Fredrik Reinfeldts verksamt onda Mars-Jungfru i hans första ego-hus). 

Nu har det tionde inget alls att göra med personens djupare kvaliteter och i ett sinnelagshoroskop är det helt enkelt så att hans Mån-Skytt finner att kämpaanda för att nå maktens torn och tinnar vara något gott. Att Jungfrun står för arbetare och slavar men också för viljan att göra en vinst på sitt arbete kan tyckas som en motsättning, men som tidigare noterats arbetar inte Jungfru pro bono utan plöjer åkern i sitt anletes svett. 

Det här är ingen idealist, Jungfrun vill med få undantag ha ut något om hon ska engagera sig. För Widar Anderssons vidkommande, går det inte att undvika tanken på Mars-Jungfrun i tionde makthuset som en enerverande pickande och rätt självisk vilja att nå makt och därigenom förbättra sin materiella status i livet. Mars i Jungfrun ligger på hans expansionslystna sinne som en iller och när Jord angriper Eld så smutsas ofelbart den klara intelligensen och solkas av nesliga materialistiska betraktelsesätt. Så även om Mars i Jungfrun här är en verksamt god Mars (flitig och ligger i på Jungfruns vis), så finns en misstanke om att maktens tionde hus lockar av enbart materiell anledning och att det hårda arbete Jungfrun förvisso lägger ner ändå inte ska komma arbetaren tillgodo utan Lejonet - chefen! 

Inte ens "goda" placeringar kan hålla den faktiska historien utom synhåll. Det här horoskopet är inte arbetarens bästa vän, det är snarare än sådan svikare som säger; "får bara vi chefer ta ut en bra vinst så kommer säkert några brödsmular också att ramla ner till den fattige mannen." Det är med andra ord högerns kapitala lögn.

Är hela denna historia inte bara en tendentiös tolkning av ett egentligen rätt bra horoskop?

Låt oss se saken så här: det ideal du hyser i 11e huset påverkar din maktambition och din tiondehuskarriär. (Och omvänt är ju 11e huset "eventuell förmögenhet" av maktposition/karriär - det 11e är analogt till hur det 2a står för "min ekonomi" i relation till förstahuset.)

Om dina ideal är onda, är det då inte skäl nog att vara försiktig med tolkningen av det tionde huset. Widar Anderssons 10e idealhus börjar så bra med en svag ("fallen") Sol i kooperationens tecken. Tänk om det räckt så! Men detta är bara första steget i en trestegsraket som kan tyda på att själen i den här Widar-kroppen kommer att visa sin sanna form ju längre han lever. 

För det är ju så att Solen i och Saturnus är varandras motpoler. Hans ideal ännu i 30-årsåldern var säkert snarlikt den fallna Solens "kooperativa" (Vågen) känsla. Men den planet som leder hela detta minidrama inom Vågen och idealhuset är ju Saturnus, både i grunden en ond planet och här också verksamt så. Det är också den fula och snåla arbetsgivarens planet (som naturligt korrelat till det tionde arbetsgivarhuset).

Vad vi ser i 11e idealhuset är således en livslång degradering, så att ett gott ideal (Solen i Vågen/kooperativism) sakta - via pengarnas eller den onda Venus fula inflytande så småningom blir till en ond Saturnus som visserligen står i kooperationens tecken - och idealets hus - men nu har blivit folkets fiende, och socialdemokratins. 

Och vad driver på denna urartning genom livet, där hemskheten i hans själs förutbestämda form blir tydligare ju äldre han blir - Saturnus drar ju mot ålderdom och död? Jo, det hela började med sinnelagets Måne - barndomen och det första steg man har att använda sig av närhelst klockslaget är okänt. Det är Mån-Skyttens vilja att avancera och växa sig större som säkert har sin motsvarande berättelse i 11e idealhuset om en allt mäktigare och allt ondare människa.

Men för den här typen av analys av hur en bra människa kan sluta i helvetet krävs egentligen exakt klockslag och djupa kunskaper i de planetära cyklerna (dasha) som verkar på en människa under hennes hela liv. Den här bloggen förfogar över ingetdera, men med fantasi kan men knyta ihop den expansiva sidan i Eld med degenerationen i den intellektuella Luft som gjort denne Widar Andersson till en sjuk profitkramare.

Ibland är det helt enkelt bara dåligt gry i barnen, och vad än föräldrarna gör, går det åt helvete för avkomman.



Tillägg

Jag hade bara läst ett stycke av högersossens replik till statsvetaren innan jag skrev detta. Nu har jag på tio sekunder samplat en mening här och en där, och finner, till min förtjusning (eller förskräckelse) att han dels anlägger ett semantiskt tjafsperspektiv på ordet "domesticiering" - helt i linje med Fredrik Reinfeldts Mars-Jungfru - för vilken allt handlar om att härska genom att söndra, analysera sönder och på så vis smita från ämnet. 

För det andra att hela hans upplägg är historicerande. Han pratar om vilken socialdemokratisk självbild man ska välja och lägger upp en lång tidslinje. Detta närmast bevisar att han skrivit texten utifrån sin egen "sena" ålderdomsposition Saturnus (Tidens herre) - denna onda makthavare som nu förverkligat individuell makt och rikedom och, som den klassförrädare han faktiskt är, ställt sig på kapitalets sida och hävdar att det är sådan socialdemokratin ser ut. Definitivt ett tragiskt fall för Gehenna.

7 kommentarer:

Anonym sa...

Widar Andersson var ju tidigare en av frontfigurerna i Hasselakollektivet, som arbetar med rehabilitering av narkotikamissbrukande ungdomar. När man kollar runt lite på nätet ser man hur omstridda deras metoder är. Jag är inte insatt i frågan så jag har svårt att bedöma deras kvalitet. I alla fall så var det ju intressant det där med "livslång degradering så att ett gott ideal (...) så småningom blir (...) en ond Saturnus"...
När WA började inom Hasselakollektivet måste han väl ha haft goda avsikter, liksom grundaren säkert hade. Sen kan det ju ha utvecklat sig på ett annat sätt... Jag noterade att Hassela solidaritet, som det heter numera, presenterar sig själv som en ideell förbundsorganisation, men att det numera finns avknoppningar i form av LVU-hem som drivs som privata aktiebolag. Det är förstås det WA syftar på när han på något ställe beskriver Hassela som var "ett privat välfärdsföretag".
S

Seaward sa...

Tack för detaljerna! Ja en "späd" Sol i Vågen som väljer ett 11-huskooperativ eller kollektiv för att med andra hitta gemensam styrka passar ju på Hassela.

Att Venus och Saturnus här är onda och att de tar över är legitim indisk tolkning, där planeten som hunnit längst leder de andra.

Man kan också begagna perspektivet att Venus är "belägrad" mellan en god Sol och en ond Saturnus, och att det inte blir bättre av att pengarnas Venus själv är ond i detta horoskop och att den står sliten mellan två planeter som är varandras naturliga fiender! Hela detta kaos i sinnelagshoroskopets idealhus!

Det är Saturnus som nystar in livets trådar ju mer slutet närmar sig. "Själens form" lyser allt klarare (men brukar säga att åldringar reduceras till riktiga typer.) Här nämnde jag inte ens att "den onda Saturnus" också är horoskopets längst framskrida planet till gradtalet, alltså dess "atma karaka" eller symbolen för själens åstundan. Om Månen är maktlösa massor är Saturnus makthavarna, så det är rätt uppenbart vad själen hungrade efter i detta segment tid...

Anonym sa...

Bill Gates, född en vecka senare, verkar ha haft en motsatt utveckling, och där anför du just denna konstellation i vågen som en förklaring till hans godhet. :-)
Gates venus är också "ond" både med mån- och fysisk ascendent, och enligt månascendenten är också Saturnus ond, däremot endast neutral med fysisk ascendent. Gates har ju förresten också en jupiterisk måne, fast den i hans inte är bestrålad av sin disponent. Enligt WAs månascendent hamnar Jupiter i 9:e, och med regulus dessutom, det är lite svårt att fatta i hans fall. Men det är ju den fysiska ascendenten som har sista ordet, och man kan ju spekulera i att WA kanske har Asc/Mars i Jungfrun precis som Reinfeldt. Då hamnar Jupiter/Regulus i 12:e och kommer inte till sin rätt. Dessutom bestrålar en verksam illgörare en annan verksam illgörare då...
S

Seaward sa...

Om du tror jag sitter och stämmer av varje skrivuppgift mot uppemot tiotusen sidor på denna blogg, får jag nog göra dig besviken! :-) Desto tydligare är hur typisk din Sol i Jungfru du är, med detta fokus på de små detaljerna, där det enda man hittar enligt ett brittiskt talesätt är Djävulen. (The Devil is in the details). Förklaringen till talesättet tror jag är detsamma som får den indiska filosofin att i Katha-upanishaden utbrista att "det analytiska (söndrande) intellektet är en mördare".

Men så långt som ett Chandra lagna horoskop sträcker sig måste man anta att den här högersossens 11e idealhus genomgått en besynnerlig omvandling under livet. Skytt-sinnets begär efter personlig tillväxt mot Lejonets typ av figur har samtidigt lett till en förvandling av 11e huset (det sinnet ruvar över som sitt ideal).

Att du ens för Bill Gates på tal i det här sammanhanget tyder på att tiotusen sidor är för mycket även för dig att överblicka! Dessutom är Gates Saturnus inte verksamt ond utan verksamt neutral och belägen i det femte huset för dharmisk-plikt mot hans individualitet. Detta går knappast att jämföra med högersossens konfiguration. Om jag inte missminner mig finns ett inlägg om Gates som diskuterar hans mognad till altruist, och nyckeln till denna förändring har förstås inte heller något med högersossens horoskop att göra.

Bill Gates har helt enkelt inte en lika viktig Saturnus, även om den uttrycker hans själs åstundan efter makt (och han blev också en av världens mäktigaste). Men tänk nu efter. Vilket av dharma-husen 5 och 9 skulle du tillmäta störst betydelse? Gates har redan för länge sedan förverkligat sin halv-onda Saturnus i det femte huset för individualistiskt skapande. Han är numera universalist. Hans viktigaste budskap är förstås Kräftascendentens Måne som ligger i nionde huset för filantropi och religion (ego + samvete) - med särskild betoning på ekonomisk välvilja mot världens svaga, den essentiellt och verksamt goda Jupiter har sannerligen skattkistor att ösa ur i det 2a huset för ekonomi. Således: ”mina pengar” + ”altruismen” och empati med Fiskarna/samhällets olycksbarn.

Fortsätter...

Seaward sa...

...fortsättning.

Det viktiga är alltså att Gates har två motsatta bud, båda upplevs som ”dharma” eller en plikt: Saturnus i 5e som åldermannen och atma karaka skulle kunna tyda på en alltmer gemen typ med livets gång. Men när han nått maximal makt dog Saturnus tydligen, medan kroppen levde vidare. Ascendenthärskaren Månen är i nionde helt fenomenal och motsvarar helt den återfödde "andlige" välgöraren Gates.

En koll av hans planetära cykler (i vilken ordning i livet han gått igenom sina medfödda planeter) skulle kanske ge ytterligare klarhet. Det finns många redskap för den som begagnar dem, och det intressanta är hur ofta de sammanfaller och pekar på en viss disposition...

Saturnus i femte var Gates paranoida år som egenmäktig Microsoft-diktator och tjuv av andras uppfinningar. Besatt av upphovs- och andra tvister med övriga datavärlden. En rätt förskräcklig planet (Saturnus) att ha i det "fria" och kreativa femte huset. Gates var heller inte känd som någon som någonsin egentligen skapat något eget. Microsoft blev företaget som köpte upp andras uppfinningar.

Kanske sökte du här plocka en billig poäng genom att jämföra två Saturnus men glömde i ivern fyra år av tjatiga bloggrepetitioner - det är inte illa! Se upp för din Algol-Måne, den har faktiskt så här mycket tendens att förvränga verkligheten! :-)

Visst skulle det ha varit bra med klockslag för högersossen, men även om du berövar Gates horoskop dess fysiska Kräftascendent får du samma fina niondehusbudskap för en människa högsta plikt, nu genom att månascendenten i Fiskarna gör den verksamma välgöraren Mars till ägare av astrologins finaste hus, det nionde för samvete.

Jag noterar hur klockrent Gates GODA krigare i Jungfrun i 7e skiljer sig från Fredrik Reinfeldts ONDA krigare i Jungfrun i 1a egohuset! Reinfeldts Jungfru tillhör helt klart den låga typen, söndraren, kritikern, lögnaren, profitören. En så snål människa att han aldrig skulle skänka något i välgörenhet om han inte kunde få skatteavdrag för det.

Anonym sa...

Nej, det är ju uppenbart att du inte stämmer av mot tiotusen sidor när du skriver, vilket självklart är ogörligt, och det märks också på inläggen - det var därför jag påminde dig om Gatesinlägget ;-)
Och självklart är tiotusen sidor för mycket även för mig att överblicka, men jag råkade minnas att även Gates är född i slutet av oktober 1955.
Gates Saturnus är neutral ja (ur den fysiska ascendentens ståndpunkt)precis som jag också påpekade. Det kan vara _en_ av skillnaderna i horoskop som har betydelse.
Däremot är hans Saturnus inte placerad i 5:e utan 4:e.
S

Seaward sa...

Fjärde för Gates Saturnus ska det vara, ja. Gammal vana från västastrologin att se en planet så nära femte husets spets som en femtehusaktivitet. Jag tror det kan ligga en del i den här praktiken, även om indierna ser vart tecken som ett vattentätt skott (gränser som jag ändå tummat på genom att tillåta fixstjärnorna en orb – ex.vis får Algol påverka en ev. planet precis i slutet av Väduren).

Att du väljer att påminna mig om att DU korrigerat mig trots att jag tillbakavisade din kommentar är en intressant diskussionsteknik. Jag vederlade nämligen din (milda) kritik. I det läget är jag van att man byter strategi, droppar frågan, ger opponenten eller skaffar sig nya argument! :-)

Det konstiga är ju att du egentligen själv har anfört så många punkter som skiljer Gates från högersossen att frågan om en god, neutral eller ond Saturnus känns obehövlig att insistera på, speciellt sedan jag påmint om att jag faktiskt skrivit om Gates väg till altruism tidigare. Jag håller med om att högersossens Regulus och Jupiter ser konstig ut – om man missade att jag i inlägget förklarar att hans sinne gapar över mycket (universalistiska Skytten) men att disponenten bara känner sig kallad (dharmiskt) att berika sådana som lyder under Lejonets symbol !

Givet Saturnus som via pengarnas Venus ”drar” mot en missfärgad idealism har jag faktiskt förklarat att denna Jupiter i Lejonet inte är så god som man kan tro. Men man förlora sig in i horoskopets hela dynamik.

Du kommenterar verksamt god, neutral eller ond, som skilda storheter. Men alla spelregler i astrologin måste stötas och blötas. Men gå tillbaka till det senaste inlägget om Anders Borg och hans onda sinnelag i Månen och se hur jag konstaterar att den Sol i Skytten han har, inte tycks räcka för att utifrån livslinje-perspektivet upprätta ett sinne disponerat till det onda.

Givet dessa rätt krävande tanketurer kan man säkert räkna med motsättningar mellan 10.000 sidor inlägg till följd av tankefel eller TAPPADE parametrar av betydelse. Men främst av det enkla faktum att bloggen gradvis skruvat upp ribban. Att fråga sig varför en Saturnus-i-Vågen inte beter sig som en annan Saturnus-i-Vågen är en kanske väl sen fråga i klassrummet år 2013.

Särskilt som du, det är sant, själv noterade att Gates Saturnus är neutral och laborerar med flera variabler. Gates nionde hus (fysisk ascendent) är ju helt perfekt. Högersossens heliga plikt är att globalt låta cheferna berika sig! Se vad zodiaken säger! Alla tecken är inte lika goda, men alla har de sin roll att spela. Kontemplera sedan en gradvis allt fulare själslig form hos högersossen och hur denna påverkar hans högsta plikt i livet (9e) – den handlar om härskarnas välmående! Se skillnaden mellan Gates fysiska nionde hus som vänder sig mot världens lottlösa.

T.o.m. om man väljer månascendenten för Gates är det Mars-i-Jungfrun som påverkar det nionde Kräftans hus. Hans nya mission är att ge människor i fattiga länder vettiga sanitära förhållanden: Kräftan/Vatten, smutsens Jord men en GOD Mars som arbetar mot dåliga latriner. En perfekt symbolik även på sinnelagsnivån (och Jungfrun är här god och inte en rasbiolog, främlingshatare eller liknande – den vill renhet åt alla istället för att diskriminera mot vissa).

Den dagen jag springer på ett alltigenom ont horoskop där individen gjort gott just genom att vada i dyn i en högre kallelse, då är jag beredd att gå med på att individen har gjort bättre ifrån sig än t.o.m. skrivet i dess preparerade vägkarta för detta liv!

:-)