Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 28 april 2013

Den onda Jordmodern & heterokrigaren Blondinbella


"Blondinbella" är moderat, den sortens människa som mot allt bättre vetande fortsätter att tro på den amerikanska drömmen, dvs. myten om att ensam är stark, grundat i nybyggarnas hat mot både stat och kanske det omgivande kosmos (kosmos=ordnad struktur). Egocentriker antingen förnekar omgivande strukturer eller ser dem som något ont, något som hämmar deras personliga frihet..

Den här typen av individer har så pass allvarliga intelligensstörningar att de inte förmår lägga ihop 2 + 2 och visualisera den delikata företeelse som är mänskligheten, där en del som jobbar för varandra och andra som bara söker stjäla för sig själva. 

De ser med andra ord inte de strukturer de själva skapar genom sin primitivism och saknar förståelse för behovet av en rättvis och effektiv stat som söker bromsa de giriga från att ta allt från de bröder och systrar som antingen är svagare eller helt enkelt friskare - de har inte moderaternas sjukliga själviskhetsgener.

Blondinbella företer också den obildade människans grovmalna begreppsvärld - gendertänk är vänstertänk för den här unga entreprenören.

Ändå gillar jag den unga kvinnan, hon är positiv och framåt och skämdes inte som tonåring för att smyga till sig gratis prylar genom att blogga fördelaktigt om dem. (Det är så korttänkt att man inte ens orkar moralisera.) Hon är sexig på ett lite slampigt sätt - som den klassiska älskarinnan en chef - säg en Bill Clinton eller en Fredrik Reinfeldt - gärna sätter på men aldrig skulle överväga att ta till hustru.

När jag på söndagsmorgonen knäpper på datorn händer något magiskt som jag aldrig trodde jag få se. Aftonbladets förstasideredaktör kan omöjligen ha grupperat de tre nyheter på bilden ovan för att ge undertecknad en homage för dess utforskningar. Det måste vara en ovanligt stark synkonicitet. 

För faktum är att rubrikerna

  1. Blondinbellas krig mot genderflummet och ett separat omklädningsrum för de som varken känner sig som det ena eller det andra (herregud, det är ju bara tonårens osäkerhet och dessutom i ett havererat västerland!),
  2. fotografen Agneta som plåtat ursinnig lava som strömmar ur vulkanen Etna, samt 
  3. nyheten om att Veronica Palm omvalts till överfeminist i Stockholms arbetarekommun
alla möts genom ett och samma astrologiska tema!

Blondinbella är således inte feminist, det är tydligt eftersom hon reducerar ordet med "vänster". Hon vill ha båda könen, och illustrerar så långt perfekt den sideriska Sol i Vågen hon föddes under. Vågen, passionerad (Rajas guna) i sin orientering mot de två könens möte och föreningar i en högre enhet. Ja, simpla människor av kött har bara ordet Orgasm för det här. 

Filosofiskt lagda människor talar kanske om visioner av "1" eller Den Ende, som för de religiösa förstås är Gud. Är det Väduren mittemot Vågen som den senare söker återkalla genom sin dragning till heterosexualitet? Väduren utropar ju gärna att den är den första, den bäste och ibland den ende. 

Jag har gräsliga exempel på en skadad Vädur i horoskop där individer är helt inkapabla till dialog - de är rena solipsister och snor föregående talares argument och uttrycker samma sak i jag-form, eller byter som den simplaste stalldräng samtalsämne utan förvarning om ämnet inte är i deras smak. Vädurens direkthet är också dess brist på sociala talang och diplomati. Den framstår ofta som en tölp. 

Men Vågen söker alltså denna starka kärna, denne Enhet som Väduren symboliserar genom att Solen (ännu en symbol för Enhet) "upphöjs" i Väduren. Sett ur Matrix perspektiv (Kräftan) är Väduren förstås det nyfödda barn som följer nio månader efter motsatsernas förening i Vågen.

*****

Min snabböversättning av astrolog-diktaren Manilius skildring av horoskopets tolv hus var sannolikt första gången världens äldsta text om husen presenterades i Sverige. Romaren Manilius Astronomica är ärligt talat en plåga att ta sig igenom, och ändå har den engelska översättaren övergivit det latinska originalets hexameter för vanlig prosa.

Inlägget, ett av bloggens viktigaste under fyra år, föranledde inte en enda kommentar. Det är i sig anmärkningsvärt eftersom Manilius hjälpte till att tydligare än någonsin synliggöra den flitigt kommenterade "sataniska axeln". Men Manilius presenterade en motbild till feminismens förgudligande av kvinnan, vare sig fattad som kön eller det nymodiga gender eller via hennes mytologiska förlaga Gaia, moder Jord. Och sådant faller inte i god jord i Sverige, där vi alla är insvepta i den svenska folksjälens speciella form av sinnesförmörkelse. 

Så grov och primitiv är den svenska folksjälen att "feminism" antingen blir ett tillhygge i pöbelartat pladder (se Blondinbella) eller något religiöst laddat absolut värde som utlöser motsvarigheter till religionskrig. Se bara hur Omar Mustafa med all säkerhet petades ur (s)-styrelsen just pga. obelagt misstänkliggörande av Mustala som förespråkare för en syn på man och kvinna som ojämlika. Ja, att han alls talat med sådana människor var tillräckligt för den skrämmande obildade socialdemokratin.

Det Manilius sade i anslutning till det andra huset om en ond moder Jord (moder Svea?) och hennes illbatting till son, var närmast en örfil mot det svenska folkkynnet med dess oreflekterade förhållande till kroppen och Jorden! 

Bloggen strödde här pärlor för svinen (Matteus 7:6), men inget arbete är förgäves och fynden ska inarbetas i den engelska versionen. All verksamhet är karma (t.o.m. tankar på kammaren), och karma skördar antingen gott eller ont. Det är därför indisk astrologi (och Jesus i den litterära kompositionen "Bergspredikan" som bygger på lärosatserna i de äldre, sekteristiska Dödahavsrullarna) granskar Månen eller sinnet enskilt. Indisk astrologi kan diskutera hela planeten Jordens satellit som Jordmoderns sinnelag det ena eller det andra dygnet och konstatera att planeten ofta är en rasande och destruktiv kraft! Mitt inlägg klargjorde således den föga populära men solklara insikten att feminism kan beskriva ren fanskap, "det rasande fruntimret från helvetet".

Det svenska kynnet är en oreflekterande materialism. Månen i Väduren är jagisk och disponenten Mars i Oxen har ingen självdistans alls. Så går det till när man får en nation av dumstrutar som antingen härjar om ett överhängande klimathot mot moder Jord och en annan grupp som hävdar att något sådant hot inte föreligger, men där ingen i den här simplistiska antingen/eller-diskursen förmår lyfta sig i håret och förstå det fiktiva i att till att börja med betrakta Jorden som det enda perspektivet. 

Materialismen ligger verkligen som en obegåvningens mörka våta filt över ett folk som äter piller för precis allting, jobbar och flåsar och tycks tro biologi är det slutgiltiga svaret på gåtan om varför vi alls existerar. 

Ja, sann existens åtnjuter inte människan enligt antikens tänkare - vi lever i ett skuggornas rike, ett Hel, ett Dödsrike, jämfört med den verkliga världen. Den kan antingen kan visualiseras som en för oss osynlig värld en våning över vår (det diffusa "himmelriket") eller rent av som vårt solsystems högre planetbanor, fast återigen förstås på en osynlig nivå. 

"Av jord är du kommen" i din lägre aspekt, och därför ser människan bara solsystemets kroppsliga och döda aspekt. I själva verket tycks det vara fullt party runtomkring oss, ändå upp till Saturnus som i stillhet rymmer detta himmelrike inom sig. Som Saturnus ser på sitt inre liv, finns där en svart smutsfläck längst ner på botten dit de mest oförsiktiga själarna faller. Det är planeten Jorden. Bortom det här solsystemet föreställde sig de inspirerade indierna även andra lokas eller lokaliteter ("världar"). Vem är för övrigt den fornnordiske ondingen Loke? En metafor för en helvetesvärld? 

Fornnordiska gudinnan Hel är helvetet (bara de hjältemodiga når himmelen eller Valhall), och hur Hades bytt kön är förstås en gåta, om än inte en unik tilldragelse. Enligt en tradition i Kina var månen maskulin och solen feminin, och även i det gamla Babylon var Månen (Sin = vårt "sinne"?) en maskulin gudom. Runt Medelhavet däremot kopplades Månen till det kvinnliga.

Feminismen har således problem om den vill grunda sig historiskt-mytologiskt. den måste välja. Det "andra könet" har en varierad ikonografi.

*****

Den fantastiska trippeln av rubriker återskapade alltså inför mina yrvakna morgonögon alla dessa tankar i en enda hyperkomprimerad bild av DJUP MENING.

För hur såg nu Blondinbellas horoskop ut? Jo, hon är en passionerad och pådrivande Sol-Våg (likt undertecknad) men har Solen placerad som en goddag yxskaft i relation till sinnelaget. Och det är sinnelagets Måne som släpar in den sataniska axel som i detta är tung och mörkt hungrig.


Blondinbella har sitt sinnelags mörkt materialistiska sinnelag riktat mot Månen - hon får sin aggressiva materialism direkt reflekterad tillbaka mot sig själv. Det har gått några år sedan hon var en bloggsensation och hon tycks få allt sämre opinionssiffror varenda gång hon yttrar sig, trots att en del av det hon säger faktiskt inte är helt fel. Hon har helt rätt i "hen"-frågan, men hon resonerar så klent och att röra in "vänsterflum" gör inte saken bättre. 

Hennes motbild är förstås den fundamentalistiska feministen Veronica Palm. Här råkar Blondinbellas hopklumpande av feminism och vänster stämma.


Som inlägget om Manilius och de tolv templen kom att visa, uttalade sig den ena kvinnan efter den andra MOT Omar Mustafa och alla, Veronica Palm inkluderad, visade sig ha den sataniska axeln representerad via planeter i opposition eller via kontakt mellan Oxens och Skorpionens härskare.

Och så den mellersta rubriken i Aftonbladets häpnadsväckande "tematiska komposition", en Agneta (Agni = eldguden i hinduismen) som från sitt fönster fotograferar den sicilianska vulkanen Etnas ökade aktivitet

Här är då romaren Manilius egen lokala version av helvetesmyten som jag relaterade i det förbigångna inlägget: den onda moder Jord har fött en riktig djävul till avkomma, drakmonstret Tyfon som nu ligger inspärrad under Etna och röjer sin och förmodligen sin moders vansinnesvrede! 

Viss feminism är föga mer än det blinda och destruktiva drevets drift - sådan var den slutsats jag drog. Hade den här typen av kvinnor (och män!) inte haft det patriarkala samhället att hata, skulle onåden istället falla över något annat. 

I Jordens innanmäte bor Hatets princip, för att knyta an till filosofen Empedokles som såg Hatet och Kärleken som universums två drivande grundprinciper. (En apokryfisk tradition hävdar t.o.m. att Empedokles ändade sitt liv genom att kasta sig ner i vulkanen Etna!) 

Moder Jord (Gaia) är verkligen bottennoteringen i det antika kosmos, en svart fläck av 100% negativ destruktivitet - sett från den gudomliga själens (Saturnus) perspektiv. Därför kopplingen mellan Kvinnan och Djävulen, Månens månatliga blodströmmar av mens - inte olika Etnas röda utflöde. 

Blod är vrede och vanvett. Därför är Oxen - tecknet där blodets Måne firar sin "upphöjelse" - en mer eller mindre explicit rasist och simpel blodsdyrkare. Den horribla modern som tror sig äga sina barn eftersom Jordelementet lindar in allt i ett materialistisk och fysikaliskt flum. Jordmodern förstår inte ens att det finns LUFT ovanför henne! 

Förstå då Jesus som i det förbjudna evangeliet hutar åt de svartsjuka manliga lärjungarna för att han ägnar sin kvinnliga elev, den f.d. prostituerade Maria från Magdala extra tid. Hon har, påpekar Jesus, tagit den dubbla utmaningen genom att både arbeta sig ur det kvinnliga könets medfödda problem och också ta sig an den högre lärdomen! Skulle inte denna heroism vara värd extra uppmärksamhet?

I det svenska nationalhoroskopet ligger Mars i Oxen och avslöjar vår patetiska kroppsfixering och dyrkan av det egna blodet. (Har svenskarna ett incestproblem?) Sveriges 1974-horoskop från socialdemokratins "mogna år" formligen dryper av inskränkt fördomsfullhet på den lunära (instinktiva) sidan!

Mars är härskare i Väduren och representerar som sådan Hatets princip eftersom den söker distansera sig från den bindande Jordmodern. Venus är härskare i Vågen och en symbol för Kärleken som söker motverka Mars splittrande inverkan.

Men detta är inte en helt bra liknelse, för Väduren är fortfarande del i den positiva polariteten. Ett alternativt synsätt på Empedokles två principer är att se Kärlekens princip som den positiva polariteten (Eld och Luft). 

Där är Venus i Vågen (Luft) kvintessensen av den attraktionskraft Den Ende utövar på själarna i förskingringen. Venus attraherar den att åter anknyta till sin källa och därefter förstå att alla själar hör samman och delar samma väsen. I den meningen är Väduren Vågens sparringpartner som bärare av den upphöjda Solen i denna fenomenvärld. Venus i Vågen känner genast igen sin källa och söker reparera sin "vågiga kluvenhet" genom att alliera sig med Solen i Väduren. De två blir ett och Enheten är återställd.

Empedokles Hatets princip beskrivs troligen bättre genom astrologins negativa polaritet, det är Jord och Vatten som aldrig får ärva himmelriket (den höga intelligens som ser igenom de knådade fysiska kropparna av lera och förnimmer den bakomliggande högre verklighet där alla själar på ett gåtfullt sätt är medvetna om att de alla är uttryck för en och samma yttersta verklighet). Jord och Vatten är de negativa och separatistiska elementen - förutom Fiskarna så arbetar på att upplösa det emotionellt-biologiska fördärvet som grumlar själens högre intellektuella förståndsgåvor.

Men Hatets eller separationens själva kvintessens måste placeras med Jordmodern (Gaia) som i astrologin skildras via Oxens tecken och där följaktligen satelliten Månen är "upphöjd". Månen i sin tur representerar det flyktiga och processartade i jordelivet. Det är Månen upphöjd i Oxen som talar vid begravningen genom prästen: "av jord är du kommen och till jord skall du åter varda".

Alla antika tankar pekar mot detta tecken som kosmos absoluta nollpunkt. Platon kallar inträdet i en materiell kropp att gå in i en dödens grav. Olika antika mysteriespel låter människor grävas ner i Jordmodern och symboliskt förekomma sin slutliga kroppsliga död genom att dö och återuppstå från det enbart fysiska livet redan i detta liv. Det andra huset i hellenistisk astrologi kallas Hades port och i början av Oxens tecken hittar vi den onda stjärnan Algol, av judarna kallade Satans huvud. 

Det är inte svårt att se denna figur senare dyka upp i Miltons "Paradise Lost" som Djävulen fjättrad i Helvetets nionde och djupaste avgrund. Miltons fjättrade figur påminner för övrigt inte så lite om jordmoder Gais vanartiga barn Tyfon som spärrats in under Etna och ibland avslöjar vansinnet som är en inneboende del av den här planeten och förklaringen till att den är vårt kosmos lägsta station. 

Ja, utöver att se Satan sticka ut sitt huvud ur Oxen/Jorden röjer judiska förkristna legender i Henoks bok också typiska myter om andra onda varelser som spärrats in i Jordens innanmäten. Dödsriket ÄR således moder Jord och de märkliga varelser hon gömmer i sitt mörker men är fullt villig att släppa ut under sina återkommande utbrott av rent destruktivt vansinne. 

Jag har personlig kännedom om tre personer som tillbringat tid på sinnessjukhus och i ett fall gällde Oxen stigande i öster,  i ett annat storkorset i Mörkret (Tamas guna) och Saturnus i Oxen, samt i det tredje ett specialfall, en slags variant på andra husets portal in i Dödsriket. För uttryckligt ondskefullt och också med en klar koppling till dödssymbolik är det sjätte huset, likt Dödsrikets port också ett "jordhus" (eller snarare "underjorden") och som synes brinner helvetiska Eldar i detta Jordhus som denna person som i sin ungdom hade påfallande maniska drag och spärrades in en tid:



Se åter inlägget med Manilius beskrivning av de tolv templen och hur han ser det sjätte som det första stadiet i underjorden efter att solen har sjunkit i väster. Antikens folk tycks ha målat in döden lite varstans i sina system, men symboliken är korrekt. Det är nutidsmänniskans självförljugenhet som reducerat ondskan i sjätte huset till Jungfruns "fitness-orientering"! Huset betydde inte alls hälsovård i antiken utan just ohälsa, olycka eller fiendskap (till följd av fruktan för ohälsa, olycka och hot - "invandrare som en smitta eller ett hot mot de egna åkerfälten).

Det kan tilläggas att även horoskopet för den första institutionaliserade individen var fyllt av konflikter mellan de omaka Eld- och Jordelementen, medan horoskopet med storkorset i Mörkret istället led av svåra glidning mellan Luft och Vatten - det sociala utstötningskomplexets Vattuman och Skorpion - i detta fall uttrycks genom fobiska föreställningar om grupper och raser!

En variant på denna fobi och mycket annat finns i Fredrik Reinfeldts horoskop. Förstå nu hans "Hatets princip" genom Mars i självtjänande Jungfrun i första huset. (Detta är värre än Väduren som en separatism. Här har vi separatism i den negativa polaritetens Jordelement och dessutom är Mars både essentiellt och verksamt illgörande. På sju år har den mannen - en av den materialistiska Jordmordens fula Tyfoner - lyckats så split bland svenskarna och med sitt moderata anhang förstöra den svenska välfärdsmodellen, det goda samhälle som gav alla en hygglig plats och chans i livet.

Gissa om sådana själar kommer att sänkas i Etnas djup vid döden. Gaia återvinner sina barn från helvetet och sår ut dem på nytt som just inte mer än bestialiska djur med materialistiska värderingar och önskan om en extremt privatistisk livsstil - raka motsatsen till "himmelens barn" som kan se igenom det kroppsliga synsättets dimma.

*****

Aftonbladets triptyk var således sensationell som ett eko av den här bloggens försök att rekonstruera den antika föreställningen om den ska som drabbar själar som identifierar sig med den här planetens "evolution".

Och naturligtvis måste detta återklinga även i morgonens planetära transiter. Jag kastade genast en blick på klockan när jag såg att triptyken var "min" och datorn visade 7:40. Stockholms morgonhimmel runtomkring bloggarens födelsehoroskop, särskilt ascendenten, säger allt som behöver sägas!




Stiger i båda kartorna gör den himmelska budbäraren Tvillingarna. I bloggarens födelseattest är tidpunkten angiven som 19.00, en misstänkt jämn födelsetid men dock den officiella uppgiften. Tvillingarnas 10e grad stiger och "i ascendenten" också Månen i 12e graden.

Bloggarens blick faller på Aftonbladets triptyk just som Tvillingarnas 12e grad stiger över Stockholms östra horisont!

I övrigt kan man konstatera att den sataniska axeln i en av de värsta och mest själviska versionerna ligger på himmelen igår och idag: den fallna Månen i Skorpionen i självefterlåten "opposition" till drömmen om stora pengar i Oxens tecken. För Aftonbladets arrangör av förstasidan var det således snarast så att han eller hon var direkt radiostyrd av den rådande sataniska principen på himlen just nu. En annan synkronicitet, således.

Se även gårdagens text om hur SvD nyligen infört en mekanism, inte för driva nätläsare till Kristus (parafras på Luther) utan till en prenumeration. Den sataniska helvetesaxeln, den onda Jordmodern som söker binda sina barn till sig själv och sin natur.

Inga kommentarer: