Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 14 april 2013

Djävulen äger (s) i beslutet att ställa Mustafa inför ultimatum

Nu kommer kritik mot (s)-ledningens sätt att ge Omar Mustafa på båten (SvD). Med hjälp av AB:s uppgift om att krismötet startade 19.00 på lördagskvällen är det lätt att se hur rent Fredrik Reinfeldska vibrationer styrde mötet. I slutändan resulterade Jungfruns tendens att diskriminera och klyva det som innan var helt och gott och framskapa Fienden - ett Jungfruns attribut som framtonat under den här bloggens grävande i historiskt material.

Det är Jungfruns skarpa kritik och önskan att urskilja folk från fä som resulterar i martyrier för de mindre lyckligt lottade mittöver, i Fiskarnas tecken. Och det är just typiskt att Mustafa var född Fiskarna. En märklig födelsedag detta, att först väljas in i styrelsen till Sveriges största politiska parti och under Fiskarnas sista dag för i år sparkas ut igen!




Precis som i fallet Fredrik Reinfeldt befinner sig välviljans och filosofins Jupiter i ett väl outvecklat tecken för vad denna planet egentligen representerar. Som bäst indikerar väl Jupiter i Oxen en monetär välvilja, men vid minsta kris uppstår istället den dekadenta Jupiters beteenden: omotiverad vilja att expandera det egna territoriet eller fylla den egna plånboken maximalt, helt utan några utvecklade tankar på vilka konsekvenser det kan få för omgivningarna.

Problemet med Jupiter närhelst profit- och egentjänandets princip stiger i öster, är att "lyckoplaneten" blir ett problem för den som vill leva det individualistiska livet, vilket Jungfruns tecken indikerar. Jupiter blir en "verksam illgörare" och om Jungfrun lyckas lägga händerna på stora pengar, eller ger sig tid att titta upp från det åkerfält hon så frenetiskt bearbetar för att skörda rikt (arbetsnarkomani, den självgoda borgaren som "minsann gör rätt för sig till skillnad från olönsamma sjuka och arbetslösa"), då kommer denna filosofi att skada individen, inte hjälpa henne.

Redan Jungfruns privatism är nämligen en försyndelse mot Världssjälens önskvärda tillstånd och det är därför inte förvånande att rikedomens och den stora generositetens Jupiter blir en ond planet. Ond inte minst för att Jungfrun avskyr generositet - det är bara spill på pengar hon själv vill behålla i sin plånbok. Om det fanns ett horoskop som bara innehöll Solen i Jungfrun och inga andra planeter på himmelen, dvs. en 100% ren illustration av principen, då skulle man se hur det rena och skära egenintressets beter sig. 

Jungfrun står för "det praktiska intellektet", det som söker hitta nytta (eller vinst) i precis allt det fokuserar. Det är lyckligtvis bara i få fall den här tendensen börjar dominera - som hos Fredrik 'kallsinne' Reinfeldt vars kallt aggressiva Mars i första Jungfruhuset inte har några svar på vart svenskar utan anhöriga ska ta vägen om det går dem illa efter att högern monterat den allmänna välfärden och skapat privata (och dyra) alternativ. 100% Jungfru i horoskopet och hela civilisationen skulle haverera på några år. Vi ser det hända i Sverige med detta tecken som ascendenttecken på landets nominella "landsfader".

Jag har sett det i flera sideriska Jungfrur med mindre lyckade månplaceringar (sinnelaget), inte minst Månen i Vatten, och något mer bakslugt beräknande är svårt att föreställa sig. Vänlighet finns alltid - Jungfrun har något "unassuming" över sig - men alltid den där dolskheten i blicken hos någon som oavbrutet kalkylerar: "och vad kommer det här att kosta mig, då?" 

Jag har sett goda vänners lag haverera på grund av just de här horoskoptyperna som i paranoia tror de håller på att åka på för stor del av restaurangnotan. Det finns en sjukdom i profittänkandet och jag tror det är därför indisk astrologi skriver FIENDEN med stora bokstäver över Jungfruns naturliga sjätte sektor. Med Jungfrun i horoskopet behövs sannerligen en eller annan viktig indikation på att individen vill något mer än bara se till sitt eget bästa.

Jungfruns härskare Merkurius är i teorin en tillgång när tecknet stiger i öster, men se själva vilket kaos planeten befinner sig i: dalande i väster och i tecknet för dess "fall". Och rent tragiskt blir det när man inser att det är Jupiter som "äger" Merkurius i detta horoskop.

Det är lätt att tro krismöteshoroskopets Jupiter handlar om Mustafas religion - Jupiter i nionde huset är ju också en tydlig indikation om religion eller filosofi (med reservation för Oxens i allmänhet ljumma intresse för ett liv bortom sinnesnjutning). Men det är inte islam horoskopet handlar om utan det socialdemokratiska ledarskapets krismöte utlöst av deras problem med åsikter som inte rimmar väl med deras egna. Det är med andra ord den högsta (s)-ledningens egen "religion" eller "filosofi" som avslöjas. 

Och den var precis lika ful som man kunde misstänka. Det är inte bara högersosseri med dess kärlek till pengar, ägande och vårdvinster, det är dessutom Djävulens onda viskningar i innerörat som påverkar partiledningens själva själ och mer än något annat påminner om ett främlingsfientligt, sverigedemokratiskt horoskop. 

Så snabbt kunde den sluga planen vända, att ge Mustafa en position för att  vinna väljare i muslimska förorter till Stockholm och hjälpa högersossarna till valseger 2014. Snabbt reducerades planen till ett skämt till en satanisk, provinsiell Ox-mentalitet. Oxen är soltecknet hos tre av de fyra främlingsfientliga nordiska partiledarna och här tecknar en ond Jupiter vad partiledningen upplever som sin "andliga plikt" att hålla vad de upplever som en demonisk fundamentalism borta. I själva verket är det sin egen lågutbildade och anti-intellektuella syn på islam som blockerar och perverterar deras nionde hus för "högt samvete och andlig klarsyn"!

Man kan också notera att den onda stjärnan Algol i sitt värsta uttryckssätt är ren Satan, ren Negation och en tendens att bara vilja se Förstörelse. Det är minst sagt ond destruktivitet som styr det här krismötet - Mustafa ska "mördas". Se också mörkret i åttonde dödshuset! Väduren - debutanten - måste dö! I det här horoskopet skulle den verksamt goda Venus kunnat ha givit den onda Jupiter lämpliga ramar, men Venus själv stod maximalt illa till i mörkrets och korruptionens åttonde hus och var angripen av en dubbelt ond Mars! Vilket hat mot Mustafa för att hans åsiktsregister var bredare än partiets. Partiet reducerar sig här en simpel mördares nivå! Jag har aldrig sett en så ondskefull Måne sedan Anders Breiviks (sossemördaren). 


  • Jungfrun/egentjänandets princip gör det sinnliga organet Månen till en ond eller problematisk faktor.
  • Månen influeras av en ond Jupiter och den onda stjärnan Algol
  • Venus förfogar över både Månen, Jupiter och Algol men är själv under total attack från den naturligt onda och för en Jungfru också verksamt onda Mars, och befinner sig i det onda åttonde huset som är känt för sitt dåliga humör och illvilja (det är dock Skorpionens hus!). 

Det finns förmildrande finlir men i huvudsak är detta ett fullständigt demonbesatt psyke. Socialdemokratin har i mina ögon förlorat all legitimitet som de svagas försvarare. Nu finns bara Vänsterpartiet kvar på den sidan.

Så tragiska de är, dessa sossar, nästan lika tragiska som moderaterna. Det kanske är bättre att tala om tragiken i den svenska folksjälen eftersom partierna tillsammans skulle få politisk majoritet. Det är en byfånarnas sammansvärjning som håller landet i okunskap och bara marknaden tjänar på dessa idisslande kossor till konsumtionsenheter.

Beträffande den onda stjärnan Algol, som jag kallar vid det hebréiska namnet Satans huvud närhelst horoskopet som helhet tycks svårt vanartigt, så befinner sig Månen (sinnelaget) i Oxen i inte akut nära den korrumperande influensen. 

Men givet helheten i detta nionde hus är det en rätt förfärande berättelse som ges. Formidabel destruktivitet fyllde partiledningens själar. Djävulen som en oansvarig Trickster-figur som vara ställer till med okynne har jag varit inne på förut. Uppenbarligen har denna världens onda herre (materialismens herre) bestämt sig för att djävlas med sossarna. 

Gud låter helvetets alla demoner börja gå loss på partiet för dess enorma svek mot vad de en gång stod för. Är det inte MYCKET bättre än moderaterna och tar tydlig strid på klasskaparpolitiken och profitmotivet som det dominanta, kan högern lika gärna få vinna 2014 och fortsätta driva Sverige mot ett oundvikligt inbördeskrig mellan de rika och de fattiga.



Se också en antik romersk teori om feminismens onda rot (den här också en god): Drevets psykologi & antikens tolv tempel

Inga kommentarer: