Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


måndag 8 april 2013

Djävulen som en kedja av viskningar & rop

 
Mannen som i DN tipsar sin egen sort inför öppen ridå


Bloggen är tänkt som en växande datainsamling vars blotta omfång till sist lyfter läsarnas blick till insikten att det inte längre handlar om "enskilda fall" eller anekdotiska episoder som då och då råkar bekräfta en lärosats eller åsikt utan att astrologin faktiskt - åtminstone i ögonen på de intelligenta, de som kan se tillvarons Principer även i det som för andra är ett kaotiskt myller - bekräftar existensen av dessa Principer eller arketyper.

Detta är samtidigt döden för naturalism, materialism och ateism eftersom den sjuka människan just förnekar existensen av en intelligens på ett högre våningsplan än hon själv för tillfället råkar befinna sig på.

Förklaringen till rubriken står att finna i det korta tillägget längst ner i föregående inlägg om vari verklig rikedom består i kontrast skillnad från den fascistoida borgarens synsätt. Ja den verkliga rikedomen beskrevs aldrig explicit annat än som motsatsen till det intellektuella haveri som den fascistoida borgaren är skyldig till - folket som bara kan tänka och tala kindergarten-språket "ekonomiska". Hela det föregående inlägget har därför allt i världen att göra med den här Thomas Fürth, rådgivare till Svenskt Näringsliv, vars horoskop som bekant indikerar Djävulens närvaro i egen hög person.

Om någon undrar varför den onda stjärnan Algol (arabernas al-Ghul) i vissa horoskop ges med dess gamla hebreiska namn Rosh ha-Satan (Satans huvud), så har bloggarens egna preferenser med saken att göra. På en viss nivå är inte den kåta Pan rolig längre (se Charlie Sheens horoskop för den första karta där Algol liknades vid en oseriös skälm eller en trickster-figur). 

Men när mörka moln tornar upp sig i horoskopet uppstår något svartare än så, och man måste kanske tala om avsiktlig illvilja i syfte att själv tjäna på tumultet. Då har vi Satan snäppet värre än den åklagare Gud utsett för att testa själarna. Då har vi det rena Mörkret eller Materiel själv som en fridsstörare. Kaos önskar sig mer kaos, Total Negativitet är enbart en "appetite for destruction" - Materien själv är ingenting utan en Form eller struktur som Aristoteles konstaterade. Någon FORM av Djävulen skulle alltså kunna vara den sista utposten mot det absoluta mörkret om vilket inget positivt alls kan sägas.

Men sanningen är att Former lever utmärkt och faktiskt bättre utan materien. "Former" är levande varelser bortom den materiella världen! Av detta följer att platonismen inte ens räknar Jordelementet som del av den levande, manifesta själen i denna värld. Det är ett symboliskt men samtidigt grafiskt tydligt val.

Djävulen är således föga mer än denna världens avundsjuka herre, avundsjuk på de levande varelser som passerar revy som skraltiga biologiska livsformer inom hans domän utan att han själv någonsin blir förlöst. De har visserligen bara ett kort liv man han har inget alls!

Bilden av den nedstörtade Lucifer i helvetets nionde krets, där Djävulen sitter fastfrusen, illustrerar perfekt Jordelementets relation till de tre högre elementen. I Jord tenderar människan (tyvärr) att förtingligas och att förtingliga sig själv. Här börjar man prata ekonomiska och sätta prislappar på sina medmänniskor.

Just detta gör att Thomas Fürth bara måste ha en sen födelse, så att Månen hunnit fram till den onda stjärnan. Skulle Månen alltjämt ligga kvar i Väduren är det emellertid ingen undergång, eftersom Mars sent i Väduren då bygger en bro till den onda stjärnan så att hela den ruschiga och "effektiva" Väduren infekteras av monetärt tänkande. Oavsett i vilket tecken Månen befinner sig, se hur väl "prestanda" och "pengar" möts i Fürths osannolikt äckliga DN-propaganda (länk i förra inlägget)! Astrologin stämmer varje gång. 

Och tyvärr, denna jakt på "lågpris" är också det svenska nationalhoroskopets förbannelse. Vi har kollektivt en egocentrisk Vädurs sinnelag som är nedsmutsat av måndisponenten Mars vänslande med Satans huvud i pengarnas tecken Oxen. Mer cash åt mig! 

Så tänker den fulaste människa zodiaken har symboler att beskriva. Och nationalhoroskopet kommer från socialdemokratins sista glansår, så med facit i hand kan man konstatera att ett projekt som enbart bygger på materialism uppenbarligen skadar medborgarnas intelligens för att sedan, under borgerlig ledning både beröva dem social trygghet och än mer av den återstående intelligensen efter skolväsendets privatisering. 

Se hur Sverige håller på att ta död på sina egna invånare - det har hänt under i stort sett samma trettioårsperiod som den s.k. marknadskapitalismen seglat upp som en ond ande i världen.

Lösningen? Platon föreslog som en ren österlänning kontemplation! Den som renar begärets säte - Månen eller sinnelaget - kan har roligt med det lilla. Behöver inte längre shoppa som en avtrubbat och besatt. En så dålig konsument är förstås döden för det vinstdrivna system vi har idag, och med den bra människans födelse är vi förstås framme vid Vattumannens tidsålder, en klimatsmart och måttfull tid i Jordens historia. Kanske föregås den här och var av blodbad när västländerna ett efter ett bryter samman inför den stundande nya ordningen.

Ge Kina 100 år till att få ordning på sin grasserande rovkapitalism - odjuret de kanske avsiktligt släppte in från väst. Sen kommer en fin ny värld som alla otänkande förestpråkare av "valdrighet" kommer att hata, eftersom de lika lite har hjärna att greppa den kommande världen som de kunde höja sig till att förstå vad social demokrati i Sverige var. 

Naturligtvis finns en dold elit kvar då också (det går inte att hantera ett system utan experter), men jordmänskligheten kommer att ha en mer likvärdig standard. Många själar, återfödda från ett föregående liv i det rika väst kommer att ha en avtändning som blir svår dem att att hantera. Orimliga begär och känslar av hat (skorpionen) kommer att välla upp ur dem och de kommer inte att förstå varför de inte trivs med sina standardförpackade liv - alla egendomslösa men inpluggade till en central mediakälla för rekreation. 

Många av dessa själar med myror i sina kroppar kommer att bli den tidens förbrytare eftersom den vegetativa Vattensjälen är helt förstörd hos dem efter ett tidigare liv i t.ex. Mälardalen, Sverige eller liknande platser dit hungriga och giriga samlats för att berika sig själva.

Detta är en sann saga.

Inga kommentarer: