Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


fredag 19 april 2013

DN och den klena läsförståelsen

I rapporteringen av socialdemokratins självgenererade Mustafa-skandal sätter DN tydligen inte in sina toppkrafter. Det behöver de inte eftersom partiets skam ligger i öppen dager, fast inte som DN själva tror. 

Vad som nu hänt är att (s) visar sig vara samma maktfullkomliga sammanslutning som regeringen Reinfeldts dominanta parti moderaterna. De använder samma härskartekniker för att slippa krypa till korset och ödmjukt erkänna att ett parti inte är mer än deras medlemmar.

Istället förvarar den totalt otillgängliga Löfven precis som Reinfeldt ett varumärke med näbbar och klor - genom att helt göra sig otillgänglig. "Skydda presidenten!" skriker livvakterna medan högsta hönset smiter in i skyddsrummet.

För andra gången på kort tid och i samma affär visar nu samma DN-skribent prov på klen läsförståelse. I rapporteringen om en växande intern (s)-kritik mot hanteringen av Omar Mustafa och en eventuell ursäkt från partiet menar skribenten att "partisekreteraren Carin Jämtin undvikit att svara på frågan om han ska få någon ursäkt".

Men det är att ha kort minne av vad den egna tidningen publicerat i frågan. Bara en timma och trekvart tidigare lägger DN ut inköpt material från TT (bra journalister kostar ju så mycket!). I detta är Carin Jämtin, trots att hon pratar politikerns falska "linda in det-svenska", extremt tydlig i frågan om en ursäkt till Mustafa:

"I vårt parti är det partikongressen som utser partistyrelseledamöter på nominering från partidistrikten. Stockholms arbetarekommun har haft en dialog med Omar och valt att be honom att avgå efter den dialogen, det har kommit en förklaring från dem i går, en förklaring som jag har förtroende för, säger Jämtin."


Jämtin är nöjd med Veronica Palms och Olle Burells demagogiska utfall i Mustufa-frågan och har med andra ord visst svarat på frågan om han ska få någon ursäkt.

Att svenska folket inte längre nöjer sig med maktens megafoner håller en så här generande låg kvalitet på sin nyhetsförmedling, är uppenbart. Gammelmedia går i graven inför våra ögon. Låt dem klia varandras ryggar och dela ut priser till varandra, låt Expressen (Bonniers) gå på artighetsvisit till Aftonbladets (Schibsted) redaktion och vice versa och prata gott om den andre. 

Det är i själva verket bara en enda aktör: Storfinansen som söker mindfucka svenska folket att inte tappa den högervridning som först tio år med Göran Persson och sedan landets akuta sammanbrott under Reinfeldt lett till. För vad vore medierna utan politikerna. I samma säng ligger de och känner sig gudalika och upphöjda över gemene man. I DN tycks medelmåtta och maktbehov ingått en särdeles ofruktbar kombination.

Inga kommentarer: