Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


måndag 29 april 2013

DN och vanäran




Minns detta skändliga datum: måndagen den 29 april 2013. 

Det var då stockholmstidningen Dagens Nyheter släppte alla pretentioner på att vara en vederhäftig nyhetsförmedlare och istället blev marknadens minaret för konsumismen, denna sänkande pseudoreligion! 

Och se på fan - de ska t.o.m. ta betalt av läsaren för att berätta vilket köpkort som passar individens typ av slavmentalitet bäst! 

Det här kan knappast vara annat än direkt produktplacering från bankkartellen maskerat som "samhällsinformation".

Är det verkligen möjligt att Storfinansen tror DN:s läsare är sådana suckers? Utan en anstymmelse till förmåga att se hur Parasiten äter sig djupare och djupare in i hela deras föreställningsvärld?

*****


Dygnets horoskop måste rimligen återspegla denna skamlösa och fejkade "valfrihet" som DN marknadsför...



Ett månhoroskop, utan exakt klockslag eller platsangivelse, beskriver en kortlivad tidsanda. Men var eller för vem?

Horoskopet är lunärt, dvs "psykiskt" och rör den inre värld som just föregår framstigandet i en kroppslig (verklig) klädedräkt. Eftersom det är Månen som är markör för den uppstigande lutar jag nu åt att det är felaktigt att tala om hela Världssjälens eller vårt solsystems sinnelag. Jag tror jag imprecist använt den formuleringen några gånger, särskilt då den indiska astrologins månascendent var en nyhet på bloggen.

Men bättre är nog att beteckna Månen som Jordens satellit (vilket den ju astronomiskt är) och tala om Jordmoderns sinne. Antik filosofi lär ju att det som timar på Jorden tillhör en lägre verklighet än det själar på de andra planeterna upplever. 

Det är bara de som fallit ner i det kroppsliga som tvingas se timmarna passera förbi och till sist döden dö. Så upplever man inte livet på de andra planeterna!

Elddominansen med speciellt den aningslösa nybörjaren Väduren i det femte och glädjefyllda huset för lek och spekulation visar på pricken att DN söker binda upp unga och livshungriga småglin i shoppingkarusellen. Det är förstås den giriga kontrollören Saturnus (girig pga. kopplingen med hybrisens Drakhuvud) som via ett smart koncept söker lura de små barnen att binda upp sig på en livsstil av den impulsiva värudiska konsumtionscirkusen.

Men låt oss inte springa förbi det mes uppenbara: Moder Jords begärliga sinnelag dessa dagar. en Måne som i Skyttens tecken vill expandera och breda ut sig alltmer i människors medvetande. Månen ligger som synes inte i ren Eld (pur, av pyros) - det hade varit ett andligt budskap eller något som tilltalar människans ädlaste ambitioner.

Nej, den jordbruna smutsen kommer från psykets eller sinnets ägare Jupiter, expansionens planet som här befinner sig i ägandefixeringens och materialismens eget tecken Oxen. Även känt som pengarnas tecken. Här är således Jordmoderns vansinnigt fula försök att med DN som medkumpan låsa och binda och förorena läsarnas sinnen, solka ned dem och begränsa dem till Jupiter-Oxens materiella instinkt att "vara någon genom att äga/köpa".  Den värsta lögn en medmänniska kan tuta i en annan.

Att Jupiter i Oxen kan producera gott ibland råder inga tvivel om (se ingenjören och filosofen Wolfgang Smith) - varje planet måste bedömas mot andra budskap samt de närmare omständigheterna för planeten själv. 

Här befinner sig tyvärr det expansiva sinnets koppling till Jordelementets vilja att äga och kontrollera människornas sinnen i astrologins kanske fulaste hus: det sjätte huset för olyckor och fiender.

Hur ska man nu tolka detta? Jo, DN bara ser färgsprakande och positiv ut när den lovar att ge råd i kontokortsdjungeln, men i själva verket kommer denna artikel från mänsklighetens Fiende nummer ett: särintresset. För sjätte huset och Jungfruns tecken symboliserar båda separatismen och den fula önskan att göra vinst på till och med sin egen kropp (horor) eller andra människor. 

Den här svarta baksidan på ett tecken som också har påtagligt charmanta sidor har bloggen till sin förskräckelse men också fascination upptäckt genom många små studier. Det är bilden av Jungfrun som håller hårt i sin bärgade skörd som framtonat: principen att man aldrig ska bjuda till om man inte själv tjänar på det. En rätt snuskig och låg attityd till livet, som antikens astrologer inte missade när de kallade sjätte huset "olyckans" eller "fiendens" tempel. 

Således beskriver även horoskopet för detta dygn vad DN-artikeln så flagrant visar. Kan något gott inträffa ett sådant här dygn (eller egentligen 2½ dygn med Månen i Skytten)? Nej, egentligen inte. Titta på all den skit som hänt i världen den senaste tiden med den extrema själviskhet som markeras i Väduren för närvarande. Månens vandring mellan tecknen tycks inte i grunden kunna rubba det oerhörda tryck på egocentricitet och bristande demokratisk sensibilitet som Väduren f.n. tecknar.

Socialdemokratin som röjde sin odemokratiska inre struktur och religionsfobi i Omar-skandalen. Marknadskapitalismens tjänare i låglönelandet Bangladesh som svartbyggde ett åttavåningshus där sömmerskor slavade och där huset rasade med hundratals. Martyrer för Marknadens ondska. Frankrike som gav klartecken för homoäktenskap. Rovkapitalisterna Schibsted som drog ner rullgardinen fullständigt för dem som gärna läser SvD på nätet men inte tycker tidningens nivå är värd en prenumeration. Med mera...

Det är bara själviskhet och ondska i luften just nu. Och bekanta i min omvärld verkar inte ha det bättre. En man in akut på sjukhus efter obegripliga magkramper samma timma fullmånen mellan Vädur och Vågen slog till (fast han såg inte den kopplingen, som också grep in i hans horoskop). En annan bekant, vars far dog efter en tids sjukdom. Ytterligare en bekant som är mer än normalt solipsistisk i sin korrespondens för tillfället:

[Bloggaren:] Intressant hur jag nämner och länkar till Sveriges kanske mest uppskattade ekonomiska skribent (Cervenka) varpå du svarar: ”Men, jag tror, liksom många med mig...”

Dina synpunkter är värdefulla, men blir du inte lite mörkrädd av att genom min vakenhet upptäcka hur ditt ego beter sig som ett svart hål som sväljer allt och alla? Tala om att kräva monopol på problemformuleringen. :-)

Ja, motparten har Mars i egocentriska Väduren i direkt opposition till en Vågascendent som merparten av tiden helt verkar sakna insikt om hur en dialog med en annan förs. Det är Mars i Väduren som kontrollerar hela den människans psyke fast planeten tekniskt ligger i 7e huset för "den allierade". 


Fenomenet yttrar sig också som extremt copycat-beteende - ämnen jag tar upp klipper människan ur sitt sammanhang och gör sig själv till avsändare till! Det är som att höra degenererade ekon av sig själv komma tillbaka. Ämnesstölderna medger aldrig någon dialog eftersom Vädurens "jag i centrum" uppenbarligen helt styr människan (ja, man kan bli besatt av "onda andar").

Bekantskapen är så bisarr och dysfunktionell att den roar mig att uppleva på nära håll. (Det finns som bekant både harmlösa tokar och farligt aggressiva marsianer.)



Inga kommentarer: