Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


torsdag 25 april 2013

Felrekryteringen Filippa

Det är möjligen inte ointelligens men väl ett stort mått falskhet som får moderaterna att tala om valfrihet och sedan i Flippa Reinfeldts privatiserade Stockholm konstruera en diktaturens lönekartell för att hålla sjuksköterskors löner nere (SvD, SR). Vilken kvinnornas ärkefiende denna "sjukvårds"chef är! 

Precis som ex-maken Fredrik kan hon bara attrahera tjuvaktiga personer med 200% fokus på sin egen framgång och noll susning om alla de faktorer som driver en värld utanför den ynka lilla hjärncell som tänker på "ekonomiska". 

Ekonomiska tycks vara det enda språk som underbegåvningar lyckats lära sig. Men med åren blir de riktigt bra på de fyra räknesätten och använder dem uteslutande i sina bedömningar av världen.

Sedan senaste skandalrapporterna om nya skrytsjukhusets kostnad har Filippa har legat lågt. Nyheter från Stockholm - möjligen fabricerade - meddelar att skrytsjukhuset för de rika inte alls drar över lika mycket som det talats om. 

Men så skönt! Genast glömmer vi allt annat moderaterna åstadkommit i Stockholm - jakten på papperslösa i t-banan med mer. Det här är staden som gärna tippar övriga Sverige på sopen och enbart ägnar sig åt sig själv som en egenkär kvinna framför kammarspegeln. Stockholmarna är som små inskränkta haremskvinnor. (Jag har inte levt ett arabiskt liv på 800 år men liknelsen är, som vi strax ska se, inte alls dum.)


*****

Låt oss granska Filippas horoskop på just punkten "ekonomiska" - ärthjärnans sätt att reducera allt till kredit eller debet, vinst eller kostnad.

Faktum är att en "naturlig zodiak" i det här fallet blir skrämmande tydlig. Den naturliga zodiaken slår samman de 12 tecknen med deras motsvarande hus, för enklare men tydligare bilder. 

Väduren och första huset är JAG (gärna med stora bokstäver). Vågen i sjunde huset är RELATIONEN mellan två eller flera parter. En avgrund i mentalt processande skiljer dessa två utblickar på livet.


Och så har vi Filippa, med Solens strålkraft helt absorberad av det materiella Jordelementet, i pengarnas tecken Oxen. "Snål som en skotte", måste första gången ha sagts just om en Oxe. De här människorna är verkligen tajta med pengar och det beror på att Oxen också representerar den otänkande människans spontana identifikation med det materiella. 

Att abstrahera en princip bakom ytskenet är mycket svårare och Oxarna stannar ofta som naiva realister. Det är därför de som sätter prislappar allt de ser utifrån graden av äganderättskänslor som föds av blotta åsynen av föremålet! Som en fullvuxen man född i Oxen skrev till mig i ett mejl (hans mejl handlar ALDRIG om något annat än prylar): "Vill ha!" 

(Ja, hans intelligens tycks låg. Första varningen kom när han som enda vuxna person i umgängeskretsen började använda inklistrade emotikoner i korrespondensen. Men säg vem som inte tappat förståndet i väst: mamma Madonna som i åratal sökt utmanövrera egna dottern i ung hipp stil...)

"Vill ha"-mannen röstar förstås socialdemokratiskt. Låg bildningsnivå, korttänkthet och överdriven materialism är inget moderaterna har monopol på. Det är en del av Fattig-Sveriges nedärvda förbannelse och vi är för dimma att tänka oss ur de tankesnaror den illvilliga Storfinansen lägger för oss, för att vi ska slira vidare i samma hjulspår.

Det är bara logiskt att Svenskt Näringslivs vd också är född Oxe och att denna monsterkapitalismens lobbyorganisation har en ovanligt monstruös Oxe i tionde huset för maktanspråk!

Går man tillbaka till de äldsta skriftliga beläggen för astrologins tolv hus eller livsområden, ser de först förvirrande ut. Jungfruns nära koppling till sjätte huset och egenvård, friskvård - hur har det kunnat uppstår utifrån den ursprungliga tanken om ett Olyckasns eller Fiendens hus? 

Tja, åkerbrukande Persefone våldtogs av dödsrikets herre Hades och en värre smutsfläck att gnugga på utan att någonsin kunna tvätta bort, är svår att tänka sig. Helt logiskt "faller" kärleksgudinnan Venus i Jungfrun (och måste väl sägas illa placerad i sjätte sektorn) och besudlas av Jordelementet. En fallen kvinna är redan en hora och så föds istället tanken på att tjäna pengar på det kroppsliga, det som tillhör Jordelementet.

Men Venus härskar ju över ett Jordetecken - Oxen. Varför lider inte det här tecknet av samma kritiska förhållande till det egna (vilket föder det egentjänande som Jungfrun är känd för)? Tja, Oxen förstår ännu inte att skadan redan är skedd. Oxen förstår inte att dess identifikation med det materiella - och med pengar - redan har fört den ner i den döda människans domän - ner i Hades! 

Arkeologer har nyligen återfunnit Hades port i Turkiet, och man hittade spår av en tjurkult (Oxe) där! Judarnas dans kring guldkalven (fixering vid det materiella) hör naturligtvis till samma uråldriga insikt om vad som gör en människa både blind och döv för de verkliga frågorna.

På den här primitiva tolkningsnivån drabbas förstås alla som likt Filippa Reinfeldt föddes till sideriska Oxar av samma kritik: de är födda andligt blinda och döva och har bytt ner sig till "dödsriket" genom att vara så kroppsligt och materiellt fixerade. Men astrologin är en snårig avvägning av faktorer, och det är nu man måste studera Venus som äger eller disponerars Filippas aktiva Oxe-vilja att äga materiella ting och pengar.

Nu kollapsar himmelen fullständigt! För fastän Venus i Kräftan har stöd från framgångsrika Jupiter - också planet för förmögenhetsansamling - så är det uppenbart att de negativa elementen Jord och Vatten saknar alla högre ambitioner i livet. Hon är materialist och "livsstilsmänniska" ända ut i de polerade naglarna. 

Men titta på det fjärde husets begränsade omvärldsorientering: detta är kvinnans eller haremets hus, dockskåpet där man lever i en rosenskimrande dröm på behagligt avstånd från den yttre verkligheten. Det fjärde huset ger seriöst bra hemmafruar och vidriga politiker! Se horoskopet: hon gör ju karriär (Solen) som räknenisse enbart för att gynna sin egen komfort! (Och dem som befinner sig i en snarlikt position till henne själv.) När hörde vi senaste om så totalt inskränkta och t.o.m. korrumperade politiker?


Och det tar inte slut här, för den goda lyckans femte hus innehåller just hemmets planet Månen, med dess naturliga koppling till fjärde avskilda haremshuset. (I indisk traditionen hänför sig det femte till individens inre lycka.)

Månen i Lejonet söker det storslagna och identifierar sig helst med framgångsrika människor. Den romerske poeten Manilius (1a århundradet) skissar en helt vidrig bild av Lejonet som ett rovdjur som slaktar sina omgivningar just för att det är dess natur att vilja lägga alla under sig.

Kombinera nu denna primitiva vilja att dominera med dess disponent Solen (i Oxen). Se hur missfärgat det brinnande Lejonets hus blir av Oxens simpla materialism. En smutsfläck i synfältet. Filippa är det lägsta sortens rovdjur, men har talets gåva (Merkurius hemma i härskarläge i Tvillingarna) för att snabbt, snabbt, prata sig förbi alla tröga och oförberedda journalister. 

Men låt inte Tvillingarnas kända förmåga att snacka eller den mjuka emotionella basen i Venus/Jupiter i begärets Vatten dölja vad horoskopet i övrigt visar. För se hennes vilja att tjäna pengar på de fattiga och sjuka - de som drabbats av det tolfte husets ofärd. 

Hades våldför sig på Persefone
- roten till att borgaren blivit så självisk
"Vad har någonsin någon gjort för mig?"
Den patologiska frågan körs runt, runt tills
hatet mot Staten blivit en moderat besatthet.

Den axeln - mellan Persefones eller Jungfruns vilja att profitera på fälten och tolfte huset för offren för denna nytto- och profitmentalitet - det är det Filippa efter sin död kommer att få svara för. Mer än den naiva flickans besatthet av att få leva det lyxiga märkeslivet.

1 kommentar:

Anonym sa...

Jag kände en man en gång som i sin tur hade en ex-fru som visste en hel del om just Filippa... Hon är ogillad av många i sin närhet, d v s de som jobbar med henne inom landstinget.