Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


lördag 20 april 2013

Girighetens återkommande struntprat


"Björn Ulvaeus kan inte se några nackdelar med att skippa kontanter (på ABBA-museet i Stockholm).
– Det tar längre tid att lämna fram en hundralapp när man köper en kopp kaffe." (AB)

Den mannen har inte stått i en ICA-kö på många år! Han vet inte vad han pratar om. Själv alltid utrustad med erforderlig mängd hundringar, har jag i åratal från min köplats häpet observerat alla de tusen och ett problem som kortägarna ställer till med, jämfört med folk som lätt och ledigt levererar cashen. Kort tar längre tid, totalt sett!

Personalsäkerhet må vara något han fiskar kreddpoäng med ("no cash on the premises" som jag under promenad noterade på en dörr på pengastinkande Östermalm i Stockholm), men Ulvaeus är precis som de giriga bankerna - han vill tjäna mer på varje omsatt krona. Men det kan han inte säga, för då framställer han sig som en småsnål liten tönt, så världsberömd den plumpt Boston-skämtande ateisten än är.

Och småsnålheten ligger händelsevis just i hans psyke - Månen i Jungfrun. Bloggen har i sitt test av 402 brottsdömda visat att det är just det skörde- eller profitorienterade tecknet som avslöjar sig genom att dömas för mer brott än någon annan sinnesförfattning.




Skälet till hans och andras ateism, skulle jag tro, är i de flesta fall bara snålhet. De unnar inte sitt intellekt tillräckligt vidlyftiga tankegångar för att uppsnappa alla fakta som talar för existensen av ett större intellekt än människans. Och om så vore, hur ska man kunna slå mynt av denna större intelligens?

Det pikanta i Björn Ulvaeus fall är att inte bara hans måntecken utan också soltecken (Väduren) toppar sin liga av kriminell mentalitet! Var det inte samme Ulvaeus som motvilligt betalade tillbaka stora summor till staten för suspekt skatteplanering? Tro inte att han bryr sig om personalens säkerhet. Det är de minskade kostnaderna för kontanthanteringen han vill åt. Han ljuger som den värsta politiker. 

Det är tragiskt att poptrollet med platåbootsen från Brighton 1974 inte åldrats med mer värdighet än så här. Men han har umgåtts i dåliga kretsar på senare år. Jag säger bara "Humanisterna", detta blufföretag som poserar som en livsåskådning.

*****

Det här är det andra bestickande fallet där Sattva guna, den ljusa och medvetna kvaliteten, dominerar utan att individen tycks visa prov på verklig intelligens. Det första var den holländske rasisten Geert Wilders

Det är möjligt att man vid praktisk horoskoptolkning inte ska överskatta inflytandet från de tre gunas (kvaliteterna). De är så att säga en bakgrundsfaktor i antik indisk kosmologi - själva förbehandlingen av tavelduken på vilken de sju klassiska planeterna och månens noder sedan ska etsa in sina indikationer på den återvändande själens karmiskt betingade disposition.

Dessutom hänför de tre kvaliteterna sig till det fysiska universum och kartan ovan indikerar inte den fysiska ascendenten utan utblicken från Månen, själens näst sista "förtätning" innan LOGOS BLIR KÖTT, innan den förnuftsprincip som är en själs innersta kollapsar och faller in i den imaginära bubbla som vi kallar vårt fysiska världsallt.

(Vi är således var och en oändligt mycket större än den värld vi häpet stirrar "ut" på från det vi föds, en modell som får ateisterna att gå i spinn i vrede och vanmakt eftersom de så gärna VILL tro sina yttre sinnen, hur felbara psykologisk forskning än visat att de är.)

I fallet med rasisten Wilders har bloggen analyserat hans karta noga och till sin belåtenhet funnit förklaringen till varför holländaren missbrukar den sattviska medvetenhet som blivit honom given i detta liv. Något missbruk kan väl ändå inte tala om i fallet Ulvaeus. 

Han är till att börja med inte särskilt intelligent till att börja med och den dubbelt onda Mars (essentiellt och accidentellt) angriper hans egocentriska psyke i Jungfrun från ett fientligt sinnat hus. Det tyder på en rätt ogin och ogenerös människa i botten, och snålhet hämmar alltid intelligens eftersom intelligens bara är en synonym till generositet! 

Jämför med Fredrik Reinfeldt som också har Vattumannen/folket som en fiende - är alla Vattumän i sjätte huset fientligt inställda till staten eftersom dess verksamhet syns på skattsedeln? Jungfrun hatar som bekant att betala in tionde till Överherren. Hon låter gärna hela världen gå åt under tågräls och hela fanskapet bara hon har det bra i sitt avskilda och privata boende. Det är faktiskt ett rätt förskräckligt tecken i kläm mellan det stora och generösa hjärtats Lejon och den socialt kompetenta och rättvisesträvande Vågen. Lycka den som har mer än bara Jungfrun i sitt horoskop!

Faktum är att det är bättre att jämföra Ulvaeus, inte med Wilders utan med en annan pengakåt supermaterialist: Jerry Bruckheimer som producerat hur mycket som helst av den skickligt konstruerade strunt som kommer från Hollywood. Pedanten från helvetet skulle kunna gälla också för Ulvaeus när han inpräntar i musicaluppsättningen hur en ABBA-låt officiellt måste låta från scenen.

Trots haveriet under hans andra livshalva, när han skulle bli "intellektuell", gjorde han sin goda insats redan tidigt och gav världen massor av melodier att minnas. Däri ligger hans förtjänst till skillnad från rasisten Wilders och liknar på det sättet Jerry Bruckheimer (född samma år men med Solen i Jungfrun istället för Ulvaeus Måne). Det finns dock anledning att misstänka mindre rumsrena åsikter om invandrare även hos Ulvaeus, men det är han klok nog att inte gå ut i pressen med. 

Månen i Jungfrun var tydlig även i bloggens test av främlingsfientliga personer, även om statistisk signifikans fortfarande lämnar oss med en fullt normal majoritet av Mån-Jungfrur! Den vanliga lågmälda, kritiska och rätt lättirriterade typen, miniräknartypen som kalkylerar allt till en absurd gräns - en som lever i belåtenheten över att "ha koll" på siffrorna.

Att indisk filosofi ber människan ge sig ut på ett sökande när karriär och äktenskapliga plikter är avklarade innebär inte att alla är det rätta virket. Hade Ulvaeus födelsetimma varit känd, kunde med god precision hans sena "livscykler" tagits fram och analyserats utifrån det haveri hans kopplingar till England och dess självutnämnda "brigths" lett till.

*****

Undertecknad nådde sina bästa intellektuella år runt 45 i och med ingången i den 17 år långa Merkuriuscykeln (här ett inlägg som indikerar hur Merkurius anmälde sig utan att undertecknad ens kände till det indiska cykelsystemet). 

Intellektets och kommunikationens Merkurius råkar också vara härskaren över horoskopets ascendent och själv befinna sig i sanningens femte hus (Solens hus). Så ovana är svenskarna vid att tala sanning, att bloggen direkt hamnade på kant med mainstream-indoktrineringen och t.ex. bannlystes av Dagens Nyheter! Det ska till ett land med mycket att dölja för att sådant ska hända.

De indiska astrologerna de Fouw och Svoboda förklarade t.ex. Marilyn Monroes korta och exceptionellt olycka liv med att hon "råkade" få alla sina värsta planetära cykler tidigt i livet. Hade hon inte begått självmord (vilket i och för sig kanske var det som gjorde henne odödlig) hade hon haft behagligare årtionden framför sig. 

Men samtidigt är det ett inställsamt resonemang av två västerlänningar som inte tycks vilja köpa den extrema determinism som indisk astrologi någonstans uttrycker men som den stora nationen själv har svårt att acceptera - det kryllar av fåniga new age-trick för att ta udden av onda planeter. Man uppmanas t.ex. bära stenar som motverkar inflytandet från Saturnus, Rahu eller vad det nu kan vara. Om det är en människas tid att dö, då dör hon. Huruvida det kommer "behagliga cykler senare" är i själva verket bara dumprat om Saturnus har dragit gränsen snävt. 
 

*****


Anmärkning. 

Läran om de planetära ödescyklerna i den version bloggen provat några gånger - Vimshottari dasha - bygger på Månens position i de 27 månpalatsen (nakshatras) och kräver därför känd födelsetid.


Inga kommentarer: