Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 28 april 2013

Horoskop för Frankrikes nya homolagar


Symbolik uppstår mitt under skrivandet
av inlägget. (SvD, DN)

Det är inte lätt att utröna tidpunkten då lagen röstades igenom om homoäktenskap och rätten för homosexuella att förvirra eller t.o.m. vanställa ett barns livsuppfattning genom adoption. Ingen journalist i Frankrike eller övriga världen (AB) tycks ha tankarna på betydelsen av den tidpunkt då resultatet stod klart, vilket kanske inte är så förvånande.

Ett foto på glädjerusiga franska gayaktivister läggs upp en australiensk sajt men fotots publiceringstid omräknad från lokal tid (AEST +10 rel. UT) skulle ge en fransk tid runt mörkrets inbrott. Men det verkar vara kraftigt solljus i bakgrunden. Fotot tog alltså ett antal timmar på sig att läggas ut på nätet och publiceringstiden kan inte användas.

Efter ett antal likartade återvändsgränder finner jag nyhetsbyrån Reuters rapport från New York (EDT -4 rel. UT) vara den tidigaste indikatorn på när omröstningen var klar. 

Reuters har ett kort nyhetsmeddelande som dateras 3:09pm EDT. Detta motsvarar 21.09 lokal fransk (sommar-)tid. 

Så summariskt är meddelandet och så mycket av det skulle lika gärna ha kunnat vara skrivet i förhand att jag tror Reuters måste ha varit ute med det väldigt snart efter att resultatet stod klart. Inom 15-30 minuter? Jag skulle tro det.

Men det utlöser en fråga om fotot bara är ett påhitt. Solen går ner i Paris klockan 21.37 och fotografen verkar därför ljuga om att bilden föreställer gayaktivister EFTER att lagen gått igenom. Det ser ut som gayaktivister i gassande solsken tidigare på dagen - kanske i hoppfull förväntan om att lagen ska gå i genom! 


*****

Här är då bloggens förslag till horoskop för Frankrikes och Europas nästa steg ner i det helvete som väntar oss sedan både högerekonomin - den rike mannens sätt att styra världen - och den traditionellt högerorienterade moralismen klappar ihop. Fatta västvärldens sammanbrott när hela den politiska höger/vänster-skalan totalt rämnar. Det kan bli hur mycket krig och blodspillan som helst. Den sekulära västmänniskan har visat sin modell länge nu, men till sist visade den sig sämre än allt världen så här långt skådat. Bitter eftersmak, är det inte?

Zodiaken har förstås den objektiva sanningen om vad som är rätt och fel, fast vägen till förståelse av ett horoskop kan vara nog så krånglig. Astrologin är simpel och svart-vit på nybörjarnivå men blir snart nog ohyggligt komplex. Bara på den här lilla bloggen har säkert tio sätt att "göra horoskop" passerat revy. Men kan göra utsnitt och bara se på de fyra elementen, väga in de tre kvaliteterna, bygga på med analyser av hur väl placerade planeterna är och därtill om de är verksamma för gott eller ont... 

Varje gång man byter spelregler eller lägger till nya verktyg är det som att titta på horoskopet för första gången igen och nu med nya och ännu skarpare instrument. Inte undra på att Platon hävdade att astronomin (=astrologi) var en syssla väl skickad att utveckla sitt sinne (Månen) genom. För det är våra dimmiga sinnen som behöver putsas av, likt buddhisten putsar sin spegel. Får man bara bort världens smutsfläckar finns den gudomliga intelligensen därbakom, väntande på att människan verkligen ska rycka upp sig ur sitt patetiska plattmarksliv.

*****

Jag väljer att tro Reuters var riktigt snabba, att nationalförsamlingen hade resultatet klart, säg, 20.45 och att Reuters hade nyheten ute bara 24 minuter senare. Faktum är att vi kan unna oss en hel del osäkerhet eftersom det i vilket fall är den heterosexuella kärlekens Vågen som stiger över Paris redan f.o.m. 19.56 och ända fram till 22.40.

Efter att ha räknat ut en karta är det inte utan att jag börjar tro att högre makter är med mig i den här rekonstruktionen. För vad händer i horoskopet om inte följande: äktenskapshuset formligen brinner av aktivitet men det är omoralens och perversionens planet Mars i egocentriska Väduren. Och klockan 20.45 intar Mars en gradexakt opposition mot Vågen i öster och perverterar hela detta kosmiska ideal om motsatsernas förening för arters fortplantning! 

Notera att båda de essentiella illgörarna Saturnus och Mars står prominenta, Saturnus visserligen som tillfällig välgörare men har i första huset en ynkligt egocentrerad plattform som rimmar illa med denna djupa och visa planet. För bästa omdöme skall den stå vid vägens slut, i väster, och inte i barnets östra horisont! De verksamma illgörarna Solen och Mars är här ovanligt skadliga eftersom de står i ett framskjutet hörnhus. Och vilket hörnhus, sedan! Just det lagändringen gällde!


Det är samma Saturnus (lagens görare) som stiger i öster i Vågen som då den moralistiska Margaret Thatcher föddes. Men hon var konventionell Jungfru medan det här är ett kraftfullt Vädurshoroskop som dessutom är illa tilltygat av horbockens och horans överhettade signatur: Mars med Venus. 

Dessutom är månnoderna inblandade för en typisk varning om att någon äregirig försöker mäta sig med gudarna. Detta kommer att straffa sig hårt. Horoskopet är alltså ett rent katastrofhoroskopet och halshuggningen (Draksvansen) sker som synes i sjunde äktenskapshuset.

*****

Horoskopets enda strimma av ambition att genomskåda alla denna passionerade perversion utgörs av två placeringar i den kunskapssökande kvaliteten Sattva. Men Merkurius är fallen i Fiskarna och närmast utslagen av sitt onda och klena sjätte hus, och sinnelaget i Frankrike (och världen) vid denna tid var också klent: Månen i renlighetens Jungfru i nedsolkade 12e huset för den onda daimonen. 

Horoskopets mest manifesta sida beskriver alltså en legalistisk (Saturnus i 1a) grundsituation som involverar en korrupt form av äktenskap (7e). I axeln 6e/12e bäddas således för en materiell sjukdom som kräver ett renande soningsbad (12e). 

Att som gayaktivisterna döpa den 23 april till "kärlekens dag" är nog det mest korkade jag hört. Detta är alls inte kärlek med hatets Mars så nära invid sig, för att inte tala om att den "homo" Solen är fiende till kärlekens Venus i kraft av att redan ha övervunnit den motsatsernas förening Venus eftersträvar.

Däremot har jag tidigare föreslagit att just Venus i Väduren är ett naturligt "homo" placering genom sin extremt självfixerade tendens. Istället för att som Venus i härskarläge i Vågen söka jämvikt med en partner, söker Venus i egotecknet Väduren enbart jämvikt med sig själv och är mer benägen än kanske någon annan Venusplacering att rått utnyttja andra människor för sitt eget välbehags skull. 

Denna kärlekens totala perversion som är så uppenbar på många delar av gaykulturen har nu fransmännen lagstiftat för. Grattis, Europa. Vi kommer att bli mer och mer av de monster och zombier vi fascinerat slickat i oss genom underhållningen under senare år. 

*****

USA:s katoliker, reagerade förstås direkt på nyheten men överförde den till sin egen nationellt urspårade situation:

"Modern Americans are relentlessly pursuing a level of depravity far surpassing even the ancient Greeks. Think about that."

(källa)



Se även: Horoskopet för Svenska kyrkans ja till homoäktenskap 2009
Även här spelar den heterosexuella föreningens Vågen en nyckelroll - men genom att vara helt utslagen! (Obs. Inägget är baserat på andra och kanske enklare tolkningsregler som gällde 2009.)

Inga kommentarer: