Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


måndag 29 april 2013

IT-fascisterna - vilka är de?




Dagens Nyheter synar något tidningen finurligt kallar "skuldindustrin". Ämnet illustrerar perfekt det jag i flera år kallat vår tids IT-fascism: teknokrater och deras påhejare i maskopi med det numera vanartigt giriga näringslivet. Genom att tänka på allt genom räknenissens fattiga världsbild (intäkt/kostnad) förstör de livskvaliteten för människor på alla livets områden. 

Människorna själva smittas och blir sifferfascister i förhållande till sina kroppar - allt om den egna kroppen ska mätas som om vi var rasbiologiska labbråttor. Och jobbsökare sorteras enligt de heliga talens hierarki. Den utmärkte ekonomiskribenten Cervenka nådde nyligen samma slutsats som den här bloggen tjatat om i flera år.

Automatiskt gallrar rekryteringsföretagens datasystem bort platsansökningar som enligt arbetsgivarens förmanande finger skulle öka på företagets medelålder och firman kanske tappa i ungdomlig cool-faktor. Eller för att chefen är livrädd för att arbetsleda jämnåriga eller t.o.m. äldre och mer erfarna personer än honom själv. Och så vidare.

Att samma perversa och undantagslöst moderatröstande unga tekniker också lånar sina elementära räknekunskaper till näringslivets "it-under" och skapar kommersiella lösningar för att tjäna på att skuldsätta människor eller gör den psykiskt sjuka i ett spel- och bettingberoende, gör dem troligen till västvärldens lägsta kryp.

Skulden de bygger upp i sitt dagliga arbete mot sina medmänniskor kommer de inte att kunna betala av ens på tiotusen år - förutsatt att de får någon mer chans på planeten Jorden, vill säga.

Det är hanteringen av små logiska ramsor som följande exempel som fyller den unga manliga IT-fascisten med en så omotiverad uppblåsthet och distanserar honom från alla djupare tankar om vad slags monster hans systemvetande tjänar (det enda alla dessa rader kod gör är att visa upp en produkt i en nätbutik!):


SELECT DISTINCT a.ArticleID, a.ArticleName, a.MetaDesc, a.Price, a.PriceMod, a.VAT, a.ArticleNo, a.Icon1, a.Icon2, a.Icon3, a.Icon4, a.Image, a.ImgW, a.ImgH, a.ImgPos, a.xDoc, a.OnLine, a.ExtLink, a.MakeID, a.PubDate, a.PreOrder, a.ArticleText, ma.Make, null AS MenuID, null AS ACArtID, null AS MenuID, null AS MenuText, null AS FreeLimit, null AS ArtImgID, null AS XImage, null AS XWidth, null AS XHeight, null As Caption FROM article a LEFT OUTER JOIN (articlecategory ac) ON (ac.ArticleID=a.ArticleID) LEFT OUTER JOIN (make ma) ON (a.MakeID=ma.MakeID) WHERE a.ArticleID=" & aid & " AND a.Online=1 AND (a.PreOrder=1 OR DATE(a.PubDate) <= CURDATE()) UNION SELECT null, null, null, null, null, null, null, null, null, null, null, null, null, null, null, null, null, null, null, null, null, null, null, ac2.MenuID, ac2.ArticleID, m.MenuID, m.MenuText, m.FreeLimit,null,null,null,null,null  FROM articlecategory ac2 LEFT OUTER JOIN (menu m) ON (ac2.MenuID=m.MenuID) WHERE ac2.ArticleID="  & aid & " UNION SELECT null, null, null, null, null, null, null, null, null, null, null, null, null, null, null, null, null, null, null, null, null, null, null, null, null, null, null, null,aimg. ArtImgID, aimg.XImage, aimg.XWidth, aimg.XHeight,aimg.Caption FROM artimages aimg WHERE aimg.ArticleID=" & aid

(Nedknackat under bloggarens Fas 3-slavande hos kommersiell aktör. Reinfeldt ger företagen 5.000 i månadspeng för varje slav, undertecknad hamnar 1.000 kr under existensminimum varje månad. "Arbetslinje" jo jo.)


Nåväl, vilken är skillnaden mellan den näriga människans sifferfascism och den här bloggens granskningar? Jo, när bloggen t.ex. belade den antika misstanken om att Månen är "fallen" i dödens Skorpion genom 161 mördarhoroskop som just uppvisade en signifikant överrepresentation, så är det likväl inte ett domsord över varje individ född med detta sinne. 

Men IT-fascister är anti-intellektuella, när de bygger ett system där arbetsgivaren kan ange en maxålder som den outsourcade personalavdelningen har att förehålla sig till, ägnar det svenska näringslivet sig åt diskriminering på fundamentalistens nivå. Deras världsbild drabbar varje människa som inte motsvarar arbetsgivarens "kravspecifikation" på kugghjulet.

Med siffror beter sig det halvrasistiska svenska folkkynnet mot varandra precis som de skamlöst rabblar siffror om hur mycket invandring "kostar". Det verkliga priset är egentligen mycket högre: hur svenskarna var till mans (och kvinns) fastnad i den it-fascistoida "mätbarhetsmentaliteten". 

Sverige är duktigt på att mäta. IKEA har lärt oss bredd och djup och längd och våra ingenjörer kan mer därtill i sin export till diktaturer i alla väderstreck. Men jag föreslår att vi lägger ner både medicinforskning i Sverige och skolämnet matematik på hyllan under 20 år. Medicin för detta biologistiska tänkande skadar folkets självbild oerhört och matematik för att vi får så fyrkantiga hjärnor och alla börjar likna Borg & Reinfeldt. 

Den åtgärden kommer att ge oss en helt ny och oskadad generation, kanske värdig att starta om Sverige i helt ny riktning. Vi kanske ändå skulle kunna bli den Vattuman-nation som nationalhoroskopet tecknar men där kartan som helhet inte lever upp till soltecknets nivå.

Men vad dillar jag om? AB har ju idag börjat rota i den de facto plutokrati jag har kommenterat tidigare på den här bloggen. Folket tror de röstar på ett parti, men Storfinansen köper den politik DE vill ha. Vem tror att en flegmatisk befolkning med slumrande panikrädsla för att bli ställd på ekonomiskt bar backe skulle våga enas på ädelrevolutionärt vis och driva de fula fiskarna ur landet? Folk vill ha en smartfån och läsplatta just nu. De vill STJÄLA sin fördummande kvällsunderhållning. Hur ska man ens komma åt de små grå hos en befolkning som degenererat till den ambitionsnivån?

Västvärldens civilisationssystem är så komplext och idag så grundat på principen att människor ska slåss mot och suga ut varandra att det här antingen slutar i ett Tredje världskrig eller att moder Jord plötsligt får ett raserianfall och i sin rena destruktivitet ändrar spelets förutsättningar helt och hållet.


Se även:

SvD, IT-fascismen & självmålet (april 2012)
Folksams förfall till en spionorganisation (januari 2013)
Telekom-aktörer och nationalhoroskopets demoni (november 2011)
...för att bara nämna några inlägg från senare tid

1 kommentar:

Anonym sa...

Radera detta inlägg, men:
Ska du inte ta och flytta till Värmland, där man söker nybyggare?