Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


måndag 8 april 2013

Margaret Thatchers dödshoroskop


Jag tror den före detta premiärministerns frånfälle kan sammanfattas i två samtidiga transiter på himmelen just nu, Saturnus och Solen. Liemannen Saturnus var på sin 30-åriga runda tillbaka i sideriska Vågen där den stod då Thatcher en gång föddes.


Solen är i indisk astrologi ömsesidig fiende med Liemannen. Jiva-atman eller den levande själen (Solen) har naturligtvis en naturlig motpol i Saturnus som på ett djupare plan också är själens form, före, under och efter dess nedstigande på Jorden. 

Solen är för närvarande i opposition med det födelsetecken Solen befann sig i vid Thatchers födelse. I antiken räknade man från tecken till tecken, men den som jagar enstaka grad-korrespondenser kan säkert hitta ett eller annat talvärde att bygga sin signifikans från.





Saturnus är också symbolen för vårt medhavda bagage, det dåliga och goda karma som ackumulerats till följd av djupt hållna värderingar (felaktiga eller goda) och de handlingar som sprungit ur dessa övertygelser.

Den som vet det rätta men ändå agerar för det onda, hopar naturligtvis ont karma på sig som ingen annan. Var lämnar det högern, som vet att deras ideologi inte är för världens bästa men ändå envisas med att producera intellektuell smörja via sina tidningskolumnister?

Vad Margaret Thatchers just avslutade liv var värt kanske visar sig när ett annat barn återföds till Jorden under ett annat horoskop och med en besynnerlig Saturnuskonfiguration....


Dödsfallet i medierna:

BBC, DN, AB, SvD, DN 2

PS: "Dog om morgonen." Jag satte godtyckligt 03.00 för den yttre ringen av planeter, vilket lustigt nog gav en nästan exakt koppling mellan Londons östra horisont och Thatchers medfödda "befrielseplane" Jupiter. Det har sagts (av den brittiske astrologen Charles Carter som studerade dödens astrologiska signaturer) att Jupiter ger en lindrig förlossning, precis som den ger ädla själar religion och filosofi under livet och till och med simpla klippar deras "lätta pengar"!

2 kommentarer:

Havsörnen sa...

Siffrorna ger enbart materiens 4 och 8:

1925-10-13 = 40/4
13 = 4
"Margaret Thatcher" = 76/4
Personlig Dag vid sin död = 40/4

(Personlig Dag = Pers. År 28 + 04 + 08)

"Iron Lady" = 44

Ledde konservativa partiet från 1975-02-11 = 35/8 (då var hon i Personligt År 44) till 1990-11-28 = 58/4

Tillträdde som premiärminister 1979-05-04 = 35/8

Make Denis Thatcher 1915-05-10 = 31/4
"Denis Thatcher" = 62/8

Och så är ju dagens datum den 8/4. :)

Seaward sa...

Din numerologi är faktiskt lite kuslig. Tänkte du skulle nappa på utmaningen. Själv såg jag bara lite väl många åttor bland planetplaceringarna (associerat med åttonde korruptions/dödshuset : "gör om och gör rätt")