Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


fredag 5 april 2013

Moderaternas kalla hjärta lockar fram en istid

Inför SvD:s rubrik...




...kan man bara fundera om det är finnarnas nya främlingsfientlighet i kombination med den moderata regeringens hatiska demontering av det goda samhället som nu lockar fram en ny istid? 

För dem som inte kan tänka rätt har gudarna den yttersta piskan: ge dårarna en fysisk upplevelse av deras egen kallsinnighet!

Man ska vara noga om vad man ber om för gudarna lyssnar till åtminstone en del människor. Tredje gången gillt heter det ju, och när jag söker på ordet "istid" på den här bloggen visar det sig att jag mer eller mindre uttryckligt nedkallat en istid över Sverige vid tre tillfällen. 

Alltid i samband med högerns människofientliga politik, den som sätter pengar och aktieutdelningar före planetens och mänsklighetens framtid.

1 jan 2012: "2011 års svensk sket i utlandet, ägnade sig åt sig själv"'

18 sep 2012: Riksdagens öppnande - Rättrådighet på undantag

26 sep 2012: SvD:s tragiska människosyn

Kanhända hade artisten Orup en profetisk ådra. Det är inte igår som han deklarerade att "Stockholm har blivit en kall stad..." Jag är övertygad om att mängder av blåröstande huvudstadsbor gnolade med och skrattade lite, intellektuellt helt ur stånd att förstå att deras val och beslut från dag till dag drog mörkret närmare och närmare den kungliga huvudstaden.

Och tills sist satt vi där, med den statsminister och hans överordnade finansminister, båda av moderat övertygelse, och båda med det helvetiska storkoret i Mörkrets kvalitet på sina födelsehimlar. Men ondskans trojka är inge komplett förrän man noterat att det historiska osannolika hänt i högerregeringen, den så kallat "kristne demokraten" Göran Hägglund som deltagit så aktivt-passivt i destruktionen av alla kristna värderingar i alla hälsovårdsförsämringar har också han Mörkrets kors på sin himmel. 

Lämnar man barndomens små umgängesytor - där kanske alla i en skolklass var födda under samma signatur (och alla dog under skolresa när bussen föll ner i en ravin) - så måste det vara något gemensamt kontrakt med Djävulen som för dessa tre civilisationsförstörare samman i den värsta regering Sverige haft sedan Carl Bildt - också han med intressanta kopplingar till den Mörka sidan.

Kan det t.o.m. vara Bildts självberikande oljefiffel i österled som bidragit till kylan? En förnyad titt på hans horoskop, nu med tolkningsverktyget "planetens verksamma natur" (kanhända motsvarande Aristoteles "verksamma orsak" - "efficient cause" på engelska), ger förskräckande inblickar i en patologisk maktmänniskas natur.


När Skorpionen stiger får vi experter på att dölja sig, överlevnadsproffs som likt Bild vet hur man parerar trängda lägen, t.ex. genom att bara sitta och bluddra tomma ord i Skavlans tv-show eftersom han vet att inslagen är så korta att programledaren måste gå till nästa punkt om han bara fyller en halv minut med dravel. Att ens försätta sig i en sådan situation tyder emellertid på att Bilds omdömesförmåga är så nedsatt att han knappast kunnat göra karriär i något annat land än Sverige.

Nu kommer naturligtvis Skorpionascendenten i tusentals olika versioner. För inte bara kan dess härskare Mars bete sig väldigt olika beroende på var den befinner sig. Ascendenten diskuterar bara den utagerande människan - bakom till synes städade personliga ytor (ta t.ex. den korrekt ekiperade Fredrik Reinfeldt) kan fruktansvärda hemligheter döljas och fula grundattityder och tankar vanemässigt slira runt i själens skrymslen.

Bildts horoskop, om Skorpionascendenten stämmer (bloggen anonymt fått ett klockslag som verkligen stämmer perfekt), har en klent placerad ascendenthärskare i Mars-i-Tvillingarna. Människan blir snabbt putt och vresig när han inte själv får diktera situationen och det förklaras av Mars husplacering. För i sig är det inget fel på Mars som Skorpionascendentens herre, den "lilla illgärningsmannen" gör bara sitt jobb här och har som naturlig uppgift att skydda individen. 

Individualiteten verkar för den här typen av kroppsligt öde förvirrat sammanblandad med den ytliga personen - kroppen och rollmasken. T.o.m. ytliga oförrätter uppfattas alltför djupt av många av Skorpionascendentens sub-typer.

Skorpionen står ju för individualitetens död - det Jesus kallade den "andra döden" och det är kanske därför Skorpionerna slåss "intill döden" för att undvika att försvinna ur leken eller ens acceptera att något ofördelaktigt sägs om tecknet! En så infantilt omogen röst hördes på den här bloggen i början av dess existens. Individen kunde inte ens skilja sin egen person från en kartritning! Då är det illa. 

Lekfulla Lejon (äkta konungar) har Skorpionerna aldrig varit, men väl mörka och mästrande parodier på Livet. Förhållandet mellan Lejonet och dess skugga, Skorpionen, är ett av de mest spännande kapitlen i zodiaken fortlöpande uppenbarelse av människans mission på Jorden...

Det åttonde huset är ett av den indiska astrologins tre onda hus (6e, 8e och 12e) och eftersom det motsvarar Skorpionens tvära och mörkläggande stil, skulle man kunna tala om "synergi". Skorpionascendentens verksamt neutrala Mars hos Bildt ger goda resultat i åttonde korruptionshuset genom att ont kvittas mot ont så att Mars när allt är sagt och gjort alltjämt har varit, om inte något helgon så åtminstone inte en som tappar ministerposten pga. någon skandal. 

"Teflonkavajen" på Bildt tycks hjälpa honom att borsta bort alla den korruption som han bevisligen står upp till midjan i! Ett så välfyllt korruptionshus som det Bild har, ser man sällan - den här mannen opererar i huvudsak genom Syndens hus. Tänk om man kunde ha en privilegierad position och se vilket nästa jordeliv Carl Bildt redan nu byggt färdigt åt sig. Det kommer inte att vara vackert och man kommer att empatisera med den fruktansvärda nitlott hans själ förefaller ha dragit - inte ens någon krigarsläkt att vara stroppig över! Men empatin svalnar något när man ser att samma själ i sitt föregående liv hette Carl Bildt och hade blod, och folkmord och olja över hela sin kropp - fast han på något mirakulöst sätt lyckades mörklägga precis allt. De som hjälpte honom med mörkläggningen kommer också att återfödas till detta vidriga land där onda härskare kommer att hugga händer och fötter av dem.

Men ascendenthärskaren Mars är inte det viktigaste på Carl Bildts himmel, utan just hans futila fantasier om att vara en stor man i kraft av sin politikersläkt. I det tionde huset för ren och skär makt hittar vi en tydlig maktplanet: kontrollören Saturnus. Liksom med Mars i åttonde kunde man säga att Saturnus i sitt eget "naturliga" hus är en lyckad placering, åtminstone för en streber och makthungrig människa.

Men även här är budskapet egentligen rätt förödande. Bildts två viktigaste planeter är den lilla illgöraren (Mars) och en stora illgöraren (Saturnus) och av de båda är Saturnus den i särklass starkaste, i det tionde huset för överhet. 

Okej, jag har hittat några få horoskop för helt maktlösa människor med Saturnus i tionde, men intressant har då dessa hatat maktmänniskor! Det är frågan om det bara rör sig om avundsjuka (Saturnus är fylld av negativa stämningar inför allt) eller kanske om att ödet kastat ner dessa människor från en hög position (i ett tidigare liv) och nu bara givit dem en ringa lott i livet. Men Saturnus sitter segt och eftersläpande kvar i tionde makthuset och de kommer kanske genom hela detta liv att vara förbittrade över det öde och det inflytande de TYCKER SIG berättigade till. Men de minns inte - de har redan haft sina "femton minuter" av ära och berömmelse...

I Carl Bildts fall knyter Saturnus i tionde huset an till "kungamakaren" Regulus en av antikens viktigaste stjärnor. Men i det här fallet är Regulus inget tecken på "kungavärdighet" eftersom det är Solens fiende Saturnus som fångar upp välsignelsen från Regulus. Saturnus, likt den snåle onkel Scrooge i julsagan, vill inte dela med sig av sin makt. Kartan visar detta med pilar - Saturnus är som en svart sol som slukar allt och alla. 

Som Arbetsgivaren ÄTER den kallsinnigt sina barn och spottar ut benknotorna. En ond Saturnus kan verkligan vara ond! (Se horoskopet för fd. Svenska Arbetsgivarföreningen, numera maskerade bakom namnet Svenskt Näringsliv.)

Det är omöjligt att säga vilken astrologisk faktor som bidrar mest till Carl Bildts kalla arrogans, den naturligt kalla Skorpionen, dess härskare Mars i ett kallt och mörkt hus (vars nedbrytande krafter den här motverkar genom att prata, prata, prata - notera att Tvillingarna i åttonde huset utmärkt förklarar varför Bildt pladdrar så mycket så fort obehagliga sanningar är å färde). Eller den naturligt iskalla Saturnus som sannerligen inte blir varmare av att stå i det stora och älskvärda hjärtats tecken Lejonet - särskilt inte som även Solen flyttats in i åttonde korruptions- och/eller mörkläggningshuset. Bildt är en man som inte vill klargöra vem han är. Hans själ måste dölja mycket skit.

För Skorpionen i öster är inte Saturnus till mycket glädje. Som arbetstagare tenderar Skorpionen därför att demonisera alla med rå, materialistisk eller världslig makt. Har man, som Bildt själv, nått hög makt då är den stora illgärningsmannen inte bara essentiellt ond utan också en verksam illgörare.

Vad det betyder är bara i värsta fall att Saturnus slår över totalt och blir en mördare - och det är detta problem Bildt ytterst har genom sina slippriga oljehänder - eller är det afrikaners blod som ses droppa från fingrarna? Ett är säkert Saturnus som en bödel i ett land som praktiserar dödstraff gör bara vad han är ålagd enligt det landets lagar. En bödel kan förmodas ha en verksamt god Saturnus. 

Det är när en ond planet också är verksamt ond, vi får egenmäktiga naturer som söker spela bödlar. Fredrik Reinfeldts dubbelt onda Mars i första huset påminner om en som helt enkelt är sadist, han VILL förstöra och söndra det svenska folket i en grupp som "har" och en som "inte har". Han njuter av sin personliga makt och det gör honom både mer uppenbar och mindre farlig än t.ex. Carl Bildt som uppenbarligen tillhör en klan av både ondare och mäktigare svenskar än Täby-tönten Fredrik Reinfeldt någonsin kommer att tillhöra.

Bildts otroligt maktfixerade Saturnus i tionde huset är likt Reinfeldts Mars en både i grunden ond och också verksamt ond planet. Det här är inte längre bara en fråga om "makt som korrumperar" (Bildt har åttonde korruptionshuset fullt av krälande likmaskar) utan en korrupt makt som bara vill makt. Människan har inga ideal alls, förutom att hålla sin position i toppen skyddad.

Hur skulle en sådan Saturnus kunna motta Solkonungens (Regulus) välsignelser. Saturnus tar emot positionen Regulus ger, men returnerar inte favören. Saturnus behåller allt för sig själv. På så sätt har hans svikit regeringen Reinfeldt genom att utnyttja sin position som utrikesminister för att stärka sin egen position. Reinfeldts, Borgs och Hägglunds storkors i Mörkrets kvalitet i all ära, men Bildt är möjligen i en liga för sig.

Exkurs. Den indiske astrologen Narasimha Rao gör livet besvärligt genom att ge uppenbart självmotsägande instruktioner i läran om planeters verksamma natur! I sin tabulering av planeterna är Saturnus verksamt ond för Skorpionen i öster. På annat ställe säger han att den tillfälliga ägaren över ett hörnhus är verksamt neutral om den är essentiellt ond.

Detta stämmer på Bildts Saturnus som tillfälligen äger det fjärde huset. Så varför då "verksamt ond" enligt tabellen? Jo, Saturnus äger två hus, och det tredje huset är "ont men mottagligt för reformer". Men para nu en essentiellt ond planet som Saturnus med ett dubiöst intellekt (för det är vad det tredje huset representerar) - är det troligt att denna Saturnus kommer att bli annat än en kall och bakslug maktbevakare, särskilt som den står i ett tecken vara generösa Sol avskyr Saturnus slutna kontrollstrategier?

Att Solen själv tycks desarmerad av att ha ramlat in i åttonde korruptions- och dödshuset ska nog INTE tolkas som en förmildrande omständighet för frågan om Saturnus kapacitet till godhet. Bildts totala inkompetens kan om inte annat ses av de år då han ledde en borgerlig regering - det är där vi har början till det sönderfall som nu drabbat Sverige.)

Det som fungerar är lustigt nog samma indikation som visat sig så bra på att bygga upp egen förmögenhet i genomgången av 200 vd-horoskop (och kartor för styrelsemedlemmar): Månen i Fiskarna. Här dessutom understödd av en verksamt välgörande rikedomsplanet (Jupiter) som därtill befinner sig i tredje huset för kommunikation. Jupiter i Stenbocken är nu torrare än fnöske, och det är bara att lyssna till Bildts entonigt språkliga stil för att förstå hur en "platta" Stenbocken har det. 

Glädjen för dem födda Stenbockar ligger inte i det tecknet, utan i andra och mer upplyftande horoskopbudskap. Ett zodion är inte förhandlingsbart på värderelativistens sätt. Däremot kan en Stenbock hämta kraft ur tecknets inneboende glädjelöshet (= seriositet) och med detta göra goda ting. Socialdemokratiska politikers fokus på just soltecknet Stenbocken vittnar om hur de kosmiska principerna stämmer in i denna dag (och varför skulle de inte göra det? Den gudomliga lagen är oförändrad.)

Det bara ser ut som om Stenbocken ockuperar den högsta positionen i det västerländska sättet att rita runda horoskop. I själva verket befinner sig Stenbocken låst i helvetets nedersta region. I Kabbalan kallas Stenbockens domän för "Fästet". Platon brydde sig inte ens om att diskutera Jordelementet i relation till människans psykologi. 

Jordelementet representerar det perspektiv som ser de levande själarna som förtingligade, som enbart fysiska kroppar, som arbetshjon som Satan själv kan byta ut vartefter de blir utslitna. Fredrik Reinfeldt är galet obegåvad, men hade han en högre intelligens skulle han bli mörkrädd när han började inse vilka krafter i universum han betjänat i sin politiska karriär.

Det kanske mest humoristiska är hur borgerliga kulturkonsumenter gläds åt Dantes infernoskildringar utan att alls förmå koppla verket till sina egna livsval.

*****


Du som läste och förstod allt det här, gratulera dig själv! Du har kunskaper motsvarande långt över en magistersexamen. I Sverige, där obildade kapitalister sätter dagordningen och driver illa pålästa högersossarna med sig, är det väldigt få som tror det här är något annat än en astrologiblogg. 

I själva verket studerades astrologin noga av Platon och de stora tänkare som gav oss det vi stolt kallat västerlandet. Å, så de gamla grekerna skulle ha lamenterat avkommans urartning.

Inga kommentarer: