Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 14 april 2013

Mustafa-skandal pga (s) anti-intellektualitet

Statsvetaren Ulf Bjereld varnar för allvarliga skador mellan (s) och Sveriges troende muslimer (SvD). Socialdemokraternas Carina Hägg var pådrivande i kravet om att Omar Mustafa inte kunde sitta kvar i partiledningen. Tydligt besannar hon därmed den här bloggens två år gamla tolkning av hennes horoskop som tecknande en sekulär extremist - farligare, skulle jag vilja påstå, än den religiösa sorten (se Europas två världskrig under 1900-talet och kommunistvärldens folkförtryck).

Blogginläggets tes är sannare än någonsin att materialister utan filosofi skapar livsfarliga ideologier. En högerkritisk period är nu Sideriska siktet tillbaka vid sin tidigare position: att socialdemokratin är ytterligare ett svek mot den hela människan, hon som inte enbart lever av bröd och vatten.

Högersosseriet är idag omöjligt att skilja från högern som via föraktfulla kampanjer som den om högskolefilosofins bristande "lönsamhet" slutgiltigt söker degradera svenska folket till hamburgertuggande kreatur - otänkande arbetsrobotar åt den stormrika Storfinansen. Stefan Löfven har tydligt visat att han är näringslivets springpojke i denna hånfulla syn på människan som enbart en produktionsenhet!

I Mustafa-skandelen framträder också en andra och tredje kvinna, feministerna Veronica Palm och Anna Ardin. Den senare är problematisk eftersom hon kallar sig kristen, vilket i sin tur utlöser frågor om kristendomens problematiska och islamofobiska historia. Beteckningen "kristen" säger just ingenting när en man som Göran Hägglund kan leda ett parti vid namn kristdemokrater och ändå genomföra privatiseringar som försämrar livskvaliteten för Sveriges alla medborgare som inte råkar bo i högernästet Stockholm (jag talar apoteksdöden på landsorten).

När Håkan Juholt valdes hade jag goda hopp om att den gnista som så tydligt sågs i hans horoskop var uppfyllelsen av socialdemokratins skriande behov på mer takhöjd och en större intellektualitet. Men partiets mörka högerkrafter började genast - i samråd med högerpressen - konspirera och en snyggt orkestrerad serie av "skandaler" och "opinionsundersökningar" tvingade på bara tio månader bort en genuin humanist från partiordförandeposten. Istället skaffade sig partiet en variant på Fredrik Reinfeldt, bara marginellt skild från storfinansens väg.

De närmast inblandade horoskopen i Mustafa-skandalen väcker många tankar. Inte minst att Veronica Palm är född under det makthungriga Stenbockens tecken, som ofta visar sig som en maktfullkomlig despot. Jag har föreslagit att latinets Capricornus - just symboliserar envåldshärskarens (diktatorns) nyckfullt ("capri") stångande horn ("cornus").

Som alla tre Jordtecken (möjligen undantaget den helt naturliga Oxen) är Stenbocken en ren instrumentalist. Både Jungfrun (trälen) och Stenbocken (arbetsledaren) är baksluga instrumentalister och använder andra som medel för sina egna mål. Därav det ständiga kriget mellan arbetaren (Jungfrun) och kapitalet (Stenbocken). 

Stenbockens dominans i hundratalet testade (s)-politiker tolkade jag som den goda typen av Stenbock, den som tillkämpar sig makt för att vinna kontroll över resursernas fördelning med i bästa fall en vision om det goda samhället som tar en smula från de rika för att hjälpa upp de fattiga. Men Stenbocken har naturligtvis också en ond sida, en snål onkel Scrooge som piskar sina undersåtar och kastar åt de flitiga och de som har förstånd nog att hålla sig friska en morot eller ett jobbskatteavdrag som de stulit från de fattiga. 

I den skymningszon som är högersosseriet går det knappt längre att se vilken makt (Stenbocken) som är av den goda sorten och var individer bara och av själviska skäl vill bli sina egna arbetsledare (moderat idé om att alla ska vara sitt eget varumärke - psykopatens samhällstyp). Se det skrämmande förfall (s) uppvisar i sin vägran att förstå vad 90% av folket insett: man profiterar inte på barns behov av skola och sjukas behov av vård.

Eller för den delen: skänker bort fullgod arbetskraft som gratis Fas 3-slavar för företagare och ger företagaren 5000 kronor i "månadspeng" som tack för att han tog sig an "skräpet". Hela Fas 3 är en skrämmande manöver från manövern och högern för att chocksänka lönerna i Sverige. Med denna nyfattigdom kan dessa högermonster sedan sätta lönepress på den kriminellt naiva medelklassen som trodde moderaterna var deras vän under karriärklättringen!

Men nu var det (s) problem som var på tapeten...

Carina Häggs horoskop är tydligare idag än för två år sedan och kan sammanfattas mycket kort: ett besinningslöst hat och extrem rasism.



Intressant nog är hon en äldre generation med samma subjektiva Mars-attack riktad mot begränsaren Saturnus i Skorpionen som den man hittar i Omar Mustafas horoskop! Principen är densamma när två börjar bråka, men de har valt olika ståndpunkter i frågan!

Hatet mot utlänningar är påfallande tydligt i detta månhoroskop som överdriver den isolerade individens betydelse (Månen + uppsvullenhetens Jupiter i privatismens Jungfru). Det nionde huset kommer här att husera "det egna territoriets" Oxe och här tillåts Djävulens planet samverka med Draksvansen som alltid indikerar en vilja att "vingklippa", straffa eller eliminerar någon eller något. Nionde huset står för utlandet i stört och här demoniseras (stjärnan Algol) muslimerna.

Solen i Vattumannen borde stärka mänskligheten som helhet, men disponenten Saturnus position i hatiska Skorpionen leder till en sekteristisk syn - vissa ingår INTE i mänskligheten. Solen står dessutom i Fiendens sjätte hus vilket avslöjar att den här "socialdemokraten" har en del rejäla attitydstörningar att adressera. Ett perfekt exempel på den rabiat anti-intellektuella och frankt talat korkade sidan av socialdemokratin.

Stenbockens vilja till makt till i horoskopet men inte i lika hög grad som hos Veronica Palm. Hennes karta har dock en viss likhet med den moderata rasisten Tobias Billström, vilket skulle kunna förklara problemen. Återigen är det nionde huset eller dess motsvarighet Skytten som tillsammans med den maktlystna och begränsande Stenbocken dominerar. 

Men där Billström inte vill ha in "dom" i landet överhuvudtaget, är Palm en mer realpolitiskt kalkylerande typ. Hon söker vinna fördelar för sig och sitt parti genom att taktiskt fixa in en svartskalle som Mustafa i ledningen. Jag tror faktiskt Palm begått politiskt självmord här, trots många förtjänster.






Palms allierade, Anna Ardin, har det kanske mest svårbegripliga horoskopet.




Såväl feminismen som god yttring och hennes kristna övertygelse tycks bero på samma tecken som gjort Omar till troende muslim: Fiskarna och det vatten som här rentvår själen från synder snarare än det vatten som verkar degenererade på människan och föder girighet hos henne.

Tyvärr står Fiskarnas härskare i Kräftan som just beskriver detta passionerade Vatten som involverar sig ännu mer i världen (istället för att rentvå sig från den), och det rör sig därför om en kristendom av samma högerorienterade typ som Göran Hägglunds - en omöjlig position som båda söker rädda människans värdighet samtidigt som rovkapitalismen hyllas! Det går faktiskt inte att vara feminist och kristen, för det kristna budskapet ber alla att sluta tänka i termer av manligt/kvinnligt.

Detta är rimligen ett horoskop som tecknar en "högersosse", inte minst som vi återigen har en social utmobbarinstinkt här i den svåra kombinationen av grupptänkande Vattuman och utstötningstendensen hos åsidosatta Skorpionen. Så Broderskapare hon här, tycks kristendomens problem med exklusivitetsanspråket (åsiktsmonopol) kunna skönjas i just den problemhärva som Vattuman och Skorpion alltid utlöser: "vem får vara med, vem ska vi utmåla som syndaren"? Kristendomen har älskat att hata Abrahams yngsta barn, muhammedanerna.

Sossarnas skandal är en ideologisk soppa utan like - partiet är så vanvettigt okunnigt att de inte längre klarar att styra med vishet genom de många ideologiska landskap som samexisterar i vår moderna värld och vårt nutida Sverige! Lösningen ligger inte i att som högern låta Mammon styra hela skiten åt helvete utan att höja den intellektuella nivån hos folket. Vi har en "mind map" motsvarande en efterbliven i en tid som tvärtom kräver mer kunskap än någonsin i historien!

I samband med sista titten på Margaret Thatchers horoskop kom jag fram till att det inte var ett vettigt horoskop, man blev helt konfys av att studera hur svåra och djupa motsättningarna var mellan himmelens olika motiv. Intressant nog nådde den brittiske komikern Russell Brand samma slutsats i en krönika skriven samtidigt med eller kort efter min astroanalys. Thatcher var obegriplig! Och detta gäller också Anna Ardis karta. Den är för spretig. 

Om något gott ska sägas om "extremistiska" horoskop (t.ex. dem med väldigt mycket Eld i) så har de den fördelen att de får saker att hända. Ljumma eller förvirrade motivblandningar (islamsk tro och socialdemokratiska värderingar) är just vad Mustafa-affären påstås handla om - men hans horoskop är i så fall mer entydigt och genomlyst än Anna Ardis motsägelsefulla karta. 

På feministens himmel dras uppmärksamheten mot den illa placerade maktplaneten Saturnus i kombination med åtskilligt maktbegär (Drakhuvudet) i dominanta Lejonet. Budskapet skär sig illa mot den ödmjuka Fiskarna, här genuint motiverad av Jupiter-i-Kräftan (värnandet av de svaga men säkerligen också för ett generellt vinsttänkande).

Man kan ana att ett makthungrigt Saturnus-Lejon kan vara feminismens hatobjekt, men problemet här är att det egna sinnet/Månen involverar sig för mycket och själv kommer att bidra till "utmobbningssyndromet". Som sagt, ett extremt komplext horoskop.

*****

Tillägg 130415: Glädjande nog återfinns Ardins namn bland de socialdemokrater som i SvD nu kräver Mustafas upprättelse! Den framåtverkande Solen med en onekligen medkännande Jupiter i Kräftan som fundament har tydligen sista ordet i detta horoskopet.


Se även: Djävulen äger (s) inför beslutat att ställa Mustafa inför ultimatum

Se också en antik romersk teori om feminismens onda rot (den här också en god): Drevets psykologi och antikens tolv tempel

7 kommentarer:

Anonym sa...

månen i jupiter ! Mammon djävulens son...

Anonym sa...

1: "Det går faktiskt inte att vara feminist och kristen, för det kristna budskapet ber alla att sluta tänka i termer av manligt/kvinnligt": Men det är ju just det tänkandet som feminismen också vänder sig mot! Vad trodde du den handlade om?

2: "Kristendomen har älskat att hata Abrahams yngsta barn, Muhammedanerna": Det är ju högst ömsesidigt! De båda religionerna har väl allt som oftast "legat i luven" på varann genom historien. I nutid har vi bara som ett exempel förföljelserna av kopterna i Egypten.
S

Seaward sa...

1. Jag ska återkomma med en prosaöversättning av romerske poeten Manilius beskrivning av horoskopets tolv tempel (hus) på vers, vilken kanhända anknyter till att feminismen de facto beter sig som Mona Sahlin med flera i Mustafa-skandalen.

I praktiken beter sig feminister, åtminstone i Sverige, som särartsfeminister eftersom de börjar med att demonisera patriarkatet – ytterst sitt eget fäderne. Se i DN Peter Weiderud varsamt söka tala dessa inskränkta provinsialister inom (s) till rätta (Oxen = provinsialism, illusionen att man äger sin egen kropp m.m.).

2. Jag tog kurser i islam på Uppsala universitet då islamologen Jan Hjärpe var en stjärna i uppseglande, med några böcker i ämnet publicerade. Islam har aldrig betett sig mot kristendomen som de "europeiserade" kristna snart började göra mot både judar och muslimer. Muslimer har i historien generellt behandlat andra grupper bättre än de själva behandlats. Ifrågasatte du min historiska medvetenhet i punkt 1 kom det strax i retur i punkt 2. :-)

Seaward sa...

DN-länken ska vara:

http://www.dn.se/debatt/omar-mustafa-bedoms-med-annan-mattstock-an-vi-andra

Anonym sa...

1. Det var givetvis inte enskilda, dagsaktuella "skandaler" jag syftade på. De omnämnda damerna vet jag redan att du inte gillar. Själv har jag ingen åsikt varken om dem eller Mustafa - vet för lite. Det var naturligtvis feminismen som övergripande idé - som en sort avdelning av humanismen (i dess egentliga mening naturligtvis, inte i Sturmarks tappning)- som avsågs.

2. Jag är ju ingen religionsexpert, men ville bara peka på det ovedersägliga faktum att våldet inte bara varit ensidigt - från kristna till muslimer. Att Islam "aldrig har betett sig som Kristendomen" kan jag alltså varken hålla med om eller motsäga. Hjärpe är ju f.ö. rätt kontroversiell, och framstår väl knappast som särskilt opartisk...
S

Seaward sa...

1. Min invändning är att den verkliga "kristendomen", den juden Jesus rekommenderade, var att identifiera sig med sin ängel eller högre själ. Men han såg också att många inte var mogna detta och för dem hade även esséerna (De Fattiga, Ljusets barn) den mildare ordningen, äktenskap och barnalstring.

Feminism har helt enkelt inge någon plats i en sådan skildring av vad människan är, och det är bara kristendomens förvärldsligande och borttynande som moralisk kraft i samhället som gjort att man idag kan kalla sig såväl feminist som kristen.

Sannolikt talar jag alltid om den första judekristendomen när du ser en konfunderande rad som den du citerade. Jag har aldrig bloggat en enda gång om den samtida kristendomen (utom, om jag minns rätt, om horoskopet när Svenska kyrkan klubbade äktenskap mellan samkönade).

Del 1:
http://sidereal.hall-of-man.com/2009/10/stjarnorna-om-karlekens-seger.html

Del 2:
http://sidereal.hall-of-man.com/2010/02/kyrkans-nya-aktenskapssyn-uppfoljning.html

Anonym sa...

Ja, vi får väl vara överens om att vi inte är överens.

Jag tror dessutom inte att vi är överens om vad feminism är för något. Jag menar att Jesu lära t ex var feministisk i det att den var inkluderande mot kvinnor och inte gjorde åtskillnad mellan könen.

Svenska kyrkan av idag och enkönade äktenskap är en helt annan fråga...

S