Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 24 april 2013

Palm versus Mustafa - "bild" möter sanningen


Jämtin: "Drevet inte bakom Mustafas avgång" (SR)

Veronica Palm (s) använder tyvärr den inövade frasen om att inte dela den "bild" hon får när Omar Mustafa gav sin version av hans rekordsnabba uppgång och fall inom socialdemokratin. 

Den som talar om bilder (och skakar på huvudet som en Parkinsonsjuk i försöken att framstå som trovärdig under intervjuer) har sannolikt en del att dölja. Hör också Carin Jämtin köra det maktspråkliga och förklenande påståendet om "bilder" i andras huvuden.

Men låt oss inte gå ytliga intryck av den överspända Palm under intervjuer utan istället konsultera bådas sideriska horoskop i jakten på den i Reinfeldtsamhället mest förbisedda mänskliga egenskapen: sannfärdighet.

Den här dubbelkartan ritade jag till "Homo & Homofobi - samma sort?" - i en möjligen felaktig aning om att det var en stirrig homobejakande sida hos feministen Palm som låg bakom portandet av Omar Mustafa. (Senare har det visat sig att han inte ens har värst mycket med den mest traditionalistiska typen av islam att göra.)


Palm (inre kretsen) har Solen i Stenbocken: maktspråk och instrumentell realpolitik. Som baddat för hala politiker och falsk retorik om inte Stenbocken och andra faktorer fungerar bra i horoskopet. Härskare: den essentiellt onda och exkluderande Saturnus. (Den världsliga härskaren är alltid en ond och krum avbild av den gudomliga förlagan, face it.)

Mustala (yttre) har Solen i Fiskarna: sanningsvittnet i det tecken som - som bäst - söker uppleva och rena världen från dess synder (jfr Jesus och den tidigaste kristendomen som flitigt använde Fiskarnas symbol). Härskare: den essentiellt goda och inkluderande Jupiter.

Jupiter eller Zeus är själv belägen utanför tid och rum men har sin filial i den sjätte sjätte himmelens planet. Begränsad inuti det sjunde skalet - Saturnus som Världssjälens form - kan Jupiter inte uttrycka sig annat än som expansion, en vilja att uppfylla, fullborda och därför överskrida själens form. Den som är nöjd med materialismens eller inomvärldslighetens förklaringar saknar definitivt en hel del i sin psykiska konstitution alternativt intelligens!

Redan Mustafas soltecken har således en del som talar för sig, men jämförelsen är naturligtvis för ytlig. I termer av handlingsmänniska - det vi faktiskt gör (och inte bara pratar om eller "känner") - är solplaceringen faktiskt mindre viktig än disponentens! Detta är ovant tänkande i väst men den indiska astrologin klargör att det är Palms Saturnus och Mustafas Jupiter vi måste studera för att förstå hur deras aktiva handlingsjag närmare beter sig. "Planeten bakom planeten" har kallats "dess själ".

För den naturliga zodiaken där 1a egohuset korrelerar med Väduren existerar inte den indiska läran om planeternas "verksamma natur" (som kontrast till vad de är innerst inne - i sin essens). Planeternas accidentella egenskaper uppstår först när det tar ägandeskap över husen, och husen bestäms av födelsetimman och ascendenttecknet. 

Som bäst kan man använda Månen som en sinnelagsascendent och studera Månens fantasier om sig själv som en Sol, en "handlingsmänniska" eller "hjälte/hjältinna". 

Här ger Palms Måne Skytten som förstahus. För Skytten, likt Jupiter ständigt orienterad mot expansion, är naturligtvis gränsdragaren Saturnus ett verksamt ont, en tegelstensmur som står i vägen för den jupiteriska viljan att växa sig stor som den Gud planeten ytterst symboliserar. Intressant nog har Palm Solen i Stenbocken så det är inte religion hon tänkt sig, utan att bli en gud över andra människor, deras Führer eller Ledare! 

Månen i "tillväxttecknet" Skytten och Solen i positionsmedvetna Stenbocken är exceptionell tydlig indikation på makthunger, där känslan i Månen driver på och handlingens Sol söker Jordelementets konkretisering av det inre begäret efter tillväxt. 

Tydligen finns inom Stockholms arbetarkommun en maffialiknande struktur av "klaner" vilka slåss om makten. Detta stämmer perfekt på Stenbockens tecken som är det mest hackordningsmedvetna och graderande av dem alla (Jungfrun får ursäkta här, men Stenbocken är den STORA hackordningen, Jungfrun kritiserar och diskriminerar i det lilla).

Som målsättning betyder Solen baserad på den naturligt OCH verksamt onda Saturnus tyvärr att Palms solära strävanden är "verksamt onda", dvs. den dåliga sortens politiker. Hennes känslomässiga begär efter tillväxt driver inte till Kristus (som Martin Luther sade) utan mot en ond version av världslig makt. Palm är en maktkåt, ateistisk materialist. T.o.m. en värre sorts politiker än moderaterna som är så förslappade att de inte ens orkar bry sig om religion. Men för Löfven och Palm var tydligen islam en viktig faktor.

Mustafas Sol i Fiskarna vilar således på en helt annan grund, inte på den hackordningsmedvetna och härsklystna Saturnus utan på den välvilliga och egalitära Jupiter, välviljans planet som vill allt gott åt alla. Det är notabelt att Fiskarna nästan alltid är ett ödmjukt tecken - kolla in hundra sideriska Sol-Fiskar: de hymlar inte, de gör fel men erkänner sina fel, likt fiskstimmet prövar de olika vägar för att komma fram. De är det sista Vattentecknet, där detta solkiga känsloelement äntligen kan renas från den osunda materialism som zodiakens Jordelement består en del själar med. (Jordtecken i vattenhusen kan indikera en pågående arbetspass i "själens tvättstuga"!)

Lite pikant är Mustafas Jupiter-placering: i Veronica Palms soltecken Stenbocken! Mitt i den rigida strukturens (eller t.o.m. diktaturens) zodiaktecken ligger den expanderande Jupiter - som därför hotar att spränga strukturen! Fatta att Mustafa är som en tidsinställd bom för Palms solära karriärambition och alla andra "solar" i partiet - Löfven inte minst.

*****

Mustalfas Måne är problematisk. Den kan antingen ligga i Fiskarna under födelsedygnet, eller i Väduren. Vi vet därför inte ens vilken månascendent denna herre har! Lyckligtvis spelar det mindre roll för diskussionen om hans Måne eller föreställningar om ledarskap (Solen). För Solen står ju i offrets eller martyriets tecken Fiskarna. Han är beredd att offra karriären för det större goda - för det Jupiter representerar.

Jupiters välvilja försökte alltså verka inom Stenbocken, inom traditionella hierarkier och maktstrukturer. Han var ordförande i ett islamskt förbund och han var på vippen att bli socialdemokratisk styrelsesuppleant. Helt klart är detta en Fisk som vill verka inom ramen för samhällsstrukturen (Stenbocken) och som en makthavare. Han är inte enbart en Fisk av typen "självuppoffrare" - disponenten Jupiter säger tvärtom att han gärna offrar sig för samhällsstrukturens bästa.

Och nu kommer en viktig sak: det spelar mindre roll om han har ett självuppoffrande sinnelag i Fiskarnas tecken eller samma Måne i framåt och piga, personliga och aningen självcentrerade Väduren (den placering bloggen antog för den alerte Håkan Juholt - en annan man som drevades bort från sin position). I båda fallen gör nämligen den naturliga välgöraren Jupiter ett lika bra jobb som Solens dolda disponent! 

Månen i Fiskarna tar bara aningen udden av Jupiter och kallar den en "neutral" faktor. Men det är småsaker eftersom Jupiter i sin essens är "den stora välgöraren". Skulle Månen ha nått Väduren är det ännu mer klartecken för Mustafas känsla för en solär karriärsträvan i tjänandets tecken och via politiska eller andra organisatoriska strukturer, denna Jupiter är både essentiellt och accidentellt en välgörare.

Ekots Tomas Ramberg tydliggör innebörden i det Omar Mustafa sade under sin presskonferens. Det rimmar väl med vad den här jämförelsen av graden av idealitet i Palms och Mustafas solar.

Solen och dess disponents verksamma natur ger naturligtvis bara en mycket begränsad snittyta av ett helt horoskop, men redan här ser vi tydligt vem himmelen favoriserar. Det det är inte den makthungriga typen av politiker utan den som ger sig in i organisations-Sverige utifrån siktet på det Högsta goda, högre än bara politik som självändamål eller väg till personlig eller kollektiv makt... 

Sannerligen, Omar Mustafa är för bra för det här landet, och socialdemokratin har dessa dagar avslöjat "svenskheten" och hur vansinnigt primitiv och simpel den är i sitt plattmarkshierarkiska tänkande.

***** 

Tillägg

Senare samma dag publicerar Expressen en intressant betraktelse av Daniel Suhonen, där han kallar Veronica Palm den enda som faktiskt tagit ansvar medan partiledningen hukat och gömt sig. 

Prova gärna att se Solen i ansvarstagande Stenbocken som Veronica Palms egna aktiva bemödanden. Men ta då den verksamt onda disponenten Saturnus där ute i mörkret som den som ger henne direktiven! Då stämmer Omar Mustafas ord perfekt: "Partiledaren ville hellre prata om jobb"...

Faktum kvarstår: Palm har allierat sig i en struktur som den indiska astrologin avfärdar som en ond struktur. Högersosseri med kärlek till vårdvinster och allt det där, är ett hån mot allt vad det här partiet borde ha stått för.
 
Se även: Regeringen Reinfeldts fascistiska hälsoprofilering

4 kommentarer:

Anonym sa...

hmm...tycker mej se ett mönster i kosmoskartan, det verkar vara stökigt om människor med planeterna utspridda över zodiaken, medans dom som har samlade grupper också verkar mer samlade och kanske mer fokuserade, eller...

Anonym sa...

De som påstår sig bekämpa Djävulen är i själva verket hans bästa påhejare, just i
kraften av sin Tro på det onda..

Seaward sa...

Jag har inspekterat 7000+ kartor under ett kvarts sekel. Sådana här intryck kan uppstå om man tittar på några få kartor. En tid senare visar lika många nya kartor att det första intrycket var en tillfällig bild. Det är som en kunskapsprocess som aldrig tar slut - ungefär som vetenskapens jakt på en TOE (Theory of Everything).

Seaward sa...

Korrekt att man göder en förställning genom att skänka den energi - dessa är processer som är större än människan men som människorna reproducerar genom sitt tänkande. (En fix attityd är ett sådant tänkande som gått för långt, låst sig och ligger som en bakgrundsstörning. Det är där du ska söka den Djävul som FAKTISKT existerar! Uppdämd, mörk, negativism.)

Men vad denna allmänna sanning har att göra med det aktuella inlägget, det begriper jag inte riktigt...