Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 7 april 2013

PK-maffian ondgör sig över klarsynt vänsterpartist


Hitler har upphöjts till en rikslikare mot vilken alla gärna vill mäta sin egen förträfflighet, så ett tweet från vänsterpartisten Markus Allard som ser en likhet mellan en formulering från Hitler som nu upprepas av Stefan Löven faller inte i god jord någonstans. Sverige som helhet står ju per definition över nassefasoner!

Men det är en imponerande klarsyn och ett enkelt och okonstlat resonemang som utmärker Allards (Ung Vänster) konstaterande om den nya högervridna socialdemokratin (NA). Och just för att liknelsen mellan Stefan Löfven och Adolf Hitler är så adekvat i den här frågan, rasar högersosseriet - de kan inte i sak kan dementera parallellismen

Det här visar hur genuint antiintellektuell dagens socialdemokrati är - samtidigt som, lustigt nog, DN genererar (s) genom att ta fram statistik som visar hur den generellt undervärderade lärarkåren tjänar sämst i (s)-kommuner! 

Se även: (S)-kongressens horoskop: Pengar är gott, men folkdjupet gillar vi inte. 

En kort titt på Allards horoskop för att se om också han tillhör "the good guys" - det är ju bara två veckor sedan en annan ung och välmenande vänsterpartist upphävde sin stämma på ett mindre PK-mässigt sätt och strax fick bita i gräset. Hans ilskeutbrott mot den sociopatiska migrationsministern befanns inte utgöra något olaga hot. Uppenbarligen försökte någon rutten borgare sätta dit honom för att ge uttryck för värdet av Billströms politik, precis som (s) nu rasar mot Allards korrekta kritik mot en socialdemokrati djupt rövknullad av storkapitalet. 

Vissa lever i ideologiska myter och vågar inte röra vid sanningen. Alla har sina blindfläckar men för den del är blindfläcken så stor att den bättre kan beskrivas som hela den världsbild människan tar sig fram genom.




Månen i Fiskarna är zodiakens bild för människan i trångmål, "all at sea" som engelsmännen säger. Också vänsterpartisten Hurtig i sitt utfall mot Billström, var född i Fiskarna.

Kan detta vara Existentialismens eget tecken? Symbolens två fiskar simmar i distinkt olika riktning, och en väljer fel, den andra väljer rätt. Obeslutsamheten hos Fiskarna som soltecken är omvittnad, och det här är ett av de soltecken där övriga horoskopet måste studeras noga. Vad driver "fiskstimmet" i för riktning?

Fiskarna i första huset ger, som sagt, flest "verksamma illgörare", vilket för ett sinnelagshoroskop kan antyda att Fiskarna målar fan på väggen mer än andra. Det är dock vissenblåsarens eller sanningsvittnets (martyrens) tecken - livsuppdraget är att visa var skon klämmer.

Sinnelaget självt är verksamt gott med Fiskarna i första huset, Månen är ju tillfällig ägare till bara det hus som överlappar Kräftans tecken och det är den goda lyckans femte hus, sanningens hus (Solen). Paradoxalt nog kommer alltså Vattenelementet till sin bästa rätt när Fiskarna stiger eftersom den irrationella lunära principen - dvs. den simpla del av människan som registrerar intryck via sina sinnen - här står i direkt kontakt med Sanningen. 

Om Platon var tveksam till doxa - till åsikter och deras varierande grad av överensstämmelse med sanningen - är tydligen Fiskarna en perfekt ascendent för den som använder sin sinnesorienterade själshalva (i kontrast till den abstrakt-intellektuella). Fiskarna observerar väl! Är det därför de blivit zodiakens visselblåsare?

Fiskarna i 1a huset ger nu "bara" en verksamt neutral Jupiter, pga. de spelregler som gör att Jupiters tillfälliga ägarskap över husen 1 och 10 måste brytas mot varandra. Jupiter är helt och hållet god som förstahusägare, men verksamt ond om den äger ett världsligt hörnhus som här det tionde. Sammantaget blir således den stora välgöraren "bara" neutral i det här horoskopet. Men det är väl att påminna om att framgångens planet kan tänkas ge problem när den uttrycker sig om maktens män (10e huset) vilket är just vad som nu hänt! Det betyder nu inte att Jupiter i grunden blivit ond utan bara att den möter onda resultat istället för "lätt framgång".

Fiskarna i 1a huset placerar den passivt-aggressiva och värnande Skorpionen i nionde huset - "det bästa huset" enligt indisk astrologi och "Gudens hus" (Zeus/Jupiter) enligt hellenistisk. Som det högsta dharma-huset är Mars hemma i negativt härskarläge i Skorpionen en av de bra krigarna! Att Mars och Skorpionen stinger smärtsamt är en sak, men här är saken god. Krigaren är en verksam välgörare och Allard kan sägas ha mandat från Himmelen själv för det han säger och gör. Eftersom Mars är i sitt hemmatecken kan planeten sägas vara helt aktualiserad - så här låter Skorpionen. Dess sting är definitivt och obönhörligt.

Så här långt har bara sinnelagets dharmiska 5e- och 9e-husplikt noterats. Det är sorgens element Vatten som korrekt förklarar vad socialdemokratins förräderi består i. Den har övergivit den lilla människan närmast sig den globala Storfinansen. Den har i den just avklarade kongressen och i installationen av Löfven ytterligare kompromissat bort den lidelse som drev det första kongresshoroskopet som också är partiets födelsehoroskop.

Allard försvarar sitt tweet med att mediets 140 tecken gör det omöjligt att uttrycka sig tillräckligt exakt, men frågan blir då: "Varför använda ett sånt fördumningens verktyg?" När IT-fascister designar ett sånt här meddelandesystem är det helt i linje med den globala Storfinansens plan att fördumma mänskligheten och göra den till en mänsklighet av triviala leverantörer av fyndiga one-liners.

Här ser man plötsligt glappen och kanske också en falsk rationalisering hos Allard: Månen i Fiskarna är en genuin känsla, men dess ägare är Jupiter i Luft och elementen är i ofas med varandra. Allt från lögn till fluddrig logik kan resultera, eller kanske bara vissa problem i "översättningen" av en känsla till intellektuella argument. Det kan vara "dissociationssyndromets" äldsta beskrivning på denna blogg, "tappat vid översättningen" som bäst förklarar tumultet. I Nerikes Allehanda lägger Allard ut texten lite mer och så låter allt perfekt.

Likväl har vänsterpartisten Solen i Skytten i välgörande opposition mot Jupiter för just den förhöjda intelligens som eminente brittiske astrologen Charles Carter (1887-1968) noterade hos den här kombinationen. Det betyder att den essentiella välgöraren aspekterar sitt eget positiva tecken och fastän Fiskarna i 1a huset gör Solen till en verksam illgörare (en plågsamt överhettad sol som trälen lider av), så modifieras detta budskap av den Stora Välgöraren Jupiter. Vi kan inte kalla den här Solen en sadist, så länge det finns ett gott sinnelag som belyser Solen/Ledaren utifrån godhetens perspektiv.

Och det kan sannerligen behövas! För Solen är inte bara fiende med Saturnus - här är båda verksamma illgörare och delar Skyttens tecken. För en som vilar i sitt lunära läge och reflekterar över den här typen av ledarskap ser direkt ondskan i ett ledarskap som söker maktens tionde hus, har globala ambitioner (Skytten) och via Saturnus söker kontrollera förmögenhetskoncentrationen. 

Det sista är överkurs även för den här bloggen. Men Allard har enorm kraft i sitt tionde hus vilket tyder på stor företagsamhet på ledarnivån. Lika viktigt är det 11e huset som antyder "förmögenhetsansamling till följd av ledarskap", dvs. det 2a huset som ett ekonomihus som ett bihang till tionde ledarskapshuset. Här hittar vi de två återstående illgörarna ur Fiskascendentens perspektiv, kommunikationens Merkurius och pengarnas Venus. Det här är ett märkligt horoskop som utifrån ett gott sinnelag ser ondska i den form av globalism som syftar till att bygga förmögenhet.

Notera hur det här horoskopet ser ut att ha förverkat sin chans till egen karriär. Skulle Allard följa sin solära bana skulle också han förvandlas till en ful padda som söker lägga rikedomar under sig. 

För att uppfylla sin andliga plikt måste han offra den solära karriärismen och fortsätta vara ett sanningsvittne. Hans Vattenplaceringar har som dharmisk (andlig) plikt att agera som antikens gråterskor: att lamentera det ONDA IDEAL som 11e huset i hans fall tecknar.

MEN DETTA ÄR UR MÅNHOROSKOPETS PERSPEKTIV !!!

Indisk astrologi söker nu harmoniera detta budskap med vad en ascendent baserad på soltecknet säger samt den ascendent som tillhör "denna världen" (och kräver ett födelseklockslag).

Solen i Skytten i första huset är en verksamt god Sol och spridare av Jupiters nobla intention att "ge allt åt alla".

Men detta kommer inte att lyckas eftersom begränsaren Saturnus sätter stopp för Solen några grader längre fram i tecknet. Allard liknar i hög grad Vänsterpartiets signatur som jag noterade den via partiledningen: en delad dominans mellan Vågen och Skytten. Men för denna idealistiska Skytt betyder den dubbelt onda Saturnus att hans lyckopolitik skulle övergå i tyranni (Saturnus) - vilket möjligen ligger i Marx egen teori. De arbetande massornas frigörelse på jorden måste föregås av "proletariatets diktatur".

Men dessa är alltså observationer från solhoroskopet - handlingsvägen. Man får inte glömma hur gott sinnelaget här är, och hur korrekt månhoroskopet ser den globala Rovkapitalismen som mänsklighetens fiende. Mot den enorma insikten är en tids inskränkning (Saturnus) medan mänskligheten omorganiserar sig och själva tar över planet Jorden ett litet offer.


PS: Minns den ohyggliga kvinnan Margaret Thatcher som också hade Saturnus i första huset. Det var i det fysiska horoskopet, baserat på känd födelsetid. Skenbart såg detta ut som en bra indikation för en rättrådig ledare eftersom Saturnus var "upphöjd" i jämlikhetens tecken då kvinnan föddes. Man kan säga att hon som kvinnokropp sugit åt sig alla patriarkala härskartekniker - för "jämlikhetens sak". I tidigare inlägg noterade jag dock hur usel en Saturnus absoluta makt är när den kopplas till en så låg förståelsenivå som individens eget ego (1a huset). 


Som åldermannen fungerar Saturnus bättre på sin ålders höst, när den samlat in mycket erfarenhet. Indisk astrologi tillskriver Saturnus maximal kraft i väster, i sjunde huset. Det är också alla patriarkala kulturers mönster att gammelfar respekteras intill döden - eller allmänt: att dessa kulturer respekterar äldre människor. Se den skitkultur som svenskar odlar, där av sniken materialism folk inte ens får jobb vid 35 längre!

Ett annat sätt till att Margaret Thatchers Saturnus i första huset mest var en kall diktatorstyp låg i disponenten Venus omständigheter. 



I västastrologin är Venus "skadad" i hatets och separationens tecken Skorpionen. Det skulle betyda att många Vågar - detta partnerskapets tecken - har separationer "förprogrammerade" på sin himmel. Indisk astrologi har inte läran om "detrimentplaceringar", och jag har (motvilligt) valt att släppa den för att inte gröta till den indiska modellen.

Indisk astrologi studerar istället noga förhållandet mellan planeten och dess ägare (eller disponent). Och här skiter det sig för den hjärtlösa järnladyn till högerpolitiker: Venus i Skorpionen är även utan att kallas "skadad" en bitskare och fränare placering än Venus i härskarläge. Och ska vi tala om en kall och urskiljande disposition som hellre låter siffror och logik råda än mänsklig storhet, så äger den diskriminerande Mars i Jungfrun Thatchers förmåga till venusiansk älsklighet och kooperation. 

Det vill säga: kvinnan sakar totalt social kompetens och hennes stigande Saturnus är just bara en sociopatisk diktator. Att Mars står i världsligt undanröjda 12e huset inverkar här inte på resonemanget eftersom vi noterar den som den dolda ägaren av ascendenthärskaren Venus (som också förfogar över Saturnus). Precis jag nyligen föreslog om Draksvansen kan man läsa det 12e huset för världslig förlust som ett hus kontrollerat av den jungianska psykologins arketyp Skuggan.

1 kommentar:

Anonym sa...

har du varit inne på apg29 !