Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 19 maj 2013

Apokalypsens fyra ryttare (ateism)

I söndagens SvD skriver kulturredaktören om det tröttsamma jaget eller egot som borde få vila sig ett tag. Den här principen symboliserades av Väduren i den antika verklighetsbilden och tycks, som vi strax ska se, att vara en verksam faktor i ärthjärnans mentalitet, folk med skygglappar och ur stånd att förstå att människan dock inte är alltings mått.

Med en allusion till Uppenbarelsebokens fyra ryttare som förebådar världens undergång har spefulla förnuftsdyrkare singlat ut namnen Richard Dawkins, Christopher Hitchens, Daniel Dennett och Sam Harris som "ateismens fyra ryttare". Dessa ateister tänks då förebåda religionens död. 

Nu var tyvärr Hitchens en suput som dukade under i cancer och ett depressivt gudlöst psyke. Detta försvagar i någon mån det roliga i den här, den ironiska generationens pajaseri med sin kulturhistoria. 

Vi ser f.ö. samma löjeväckande mentalitet hos Moderaterna som ärligt talat skiter fullständigt i att de ljuger ihop sina historier från riksdagens talarstol eller inför medierna - de har nått det mänsklighetens lågvattenmärke där man helt enkelt inte bryr sig längre, eftersom den sekulära människan köpt argumentet att "allt är relativt" och att det inte längre finns något annat än "berättelser" och framför allt ingen gudagiven objektiv norm att hänga upp något på. Det är på det här stadiet mänskliga kulturer helt urartar och bryter samman.

För att se om ateismens fyra ryttare har någon minsta gemensam nämnare försökte jag sammanställa dem, men finner att Sam Harris verkligen inte vill släppa sitt födelsedatum. Årtalet 1967 är det enda som funnits tillgängligt under de senaste fyra-fem åren då jag intresserat mig för den ateistiska villfarelsen.

Emellertid, och jag har redan glömt hur, lyckades jag den 16 juni 2011 spåra upp en Samuel Lee Harris född 1967 och som jag till min belåtenhet identifierade som ateisten. Typiskt nog var fadern till denne Samuel L Harris en kväkare, en kristen rörelse med låg organisationsgrad och istället en tonvikt på andens inspiration (i kontrast till fundamentalistiskt rabblande av dogmer).

Mycket talar således för att det är rätt person. Inte minst som Månen i Jungfrun hos denne Sam Harris är bloggens klassiska rävspels-Måne, observerad i testet av 402 brottsdömda för att vara en ovanligt bakslug och kriminell Måne. Men även noterad som ett tema för Humanisternas oförsonliga religionshatare: Christer Stenmark, Björn Ulvaeus och Dilsa Demirbag Sten har den alla. 

Det är något i det här tecknets negativt analytiska fixering vid Jordelementet som tycks göra tecknet utmärkt som räknenisse och profitjägare men extremt illa lämpad att brottas med de stora frågorna.

Låt oss nu rada upp apokalypsens fyra ateistryttare och se om det finns någon minsta gemensamma nämnare för dem alla! För att förenkla jämförelsen använder vi den naturliga zodiaken där Väduren korresponderar mot det första ego-huset och följer på Fiskarna och egots sammanbrott i kaos - det onda tolfte husets krav på att egot renar sig från sina synder.


Richard Dawkins,
zoolog och snorkig religionshatare
Christopher Hitchens, journalist och
religionshatare
Daniel Dennett, kognitionsforskare och ateist
Sam Harris, hjärnforskare och ateist


I ett butiksfönster, inte långt därifrån jag bor kan man läsa följande graverande new age-smörja:

"Allt har sin skönhet men det är inte alla som ser det".
/Konfucius.

Jag har läst Konfucius samlade talesätt i tre olika engelska översättningar och vishetsläraren sade aldrig något ens i närheten av detta prosaiska dravel! Men det är typiskt Stockholm - moderatstaden där alla LJUGER ihop lite kultur eftersom ingen har någon. 


Vad Konfucius däremot kan ha sagt var det kryptiska, "Om jag ger min student ett hörn och han inte med hjälp av detta lyckas klura ut de övriga tre, säger jag inget mer."


Daniel Dennett rekommenderar i The Guardian blivande brittiska ateister att använda sig av det inkorrekta kvantitetsargumentet eller prestige-kriteriet för att inte ödsla tid på kritik eller analys av oviktig smörja. En version av detta falska argument är "Femtio miljoner Elvis-fans kan aldrig ha fel" som skivbolaget troligen helt utan självironi eller lek betitlade ett av kungens album.

Lever Daniel Dennett som han lär kommer han därför struntviktigt att kunna följa Hitchens i graven utan att någonsin ha sett tecken som ovanstående på att det existerar en högre ordning i tillvaron. Astrologin har ju de här individerna a priori sorterat bort som skräp. 

Likväl både bejakar och förnekar han och neurologerna en högre ordning på det mest schizofrena sätt. För hörde vi inte helt nyligen ur det här arroganta lägret att man kan se i en avlidens hjärna vilken timma personen dött? 

Detta eftersom kroppens celler är proppfull av "klockor" som interagerar med dag och natt i det externa. Upptäckten här var att depressiva människors hjärnceller inte verkade synkade med det externa och dödstimman inte kunde avläsas av dem "ur spår". 

Så... då har den i regel ateistiska neurologin redan medgivit att en ointelligent hjärncell utan ögon likväl reagerar på natt och dag "därute"! Om vi skrotar de senaste hundratals åren av inbilskhet om hur upplyst mänskligheten blev i samma ögonblick dess mest skrikiga och omogna barn började förneka Gud, kanske vetenskapen en dag kommer att förstå de intrikata sammanhang astrologin var på spåren för länge sedan. Sammanhang som förvisso byggde på grundläggande principer som Ljus och Mörker (vilka neurologin således nyligen åberopat) men tog sin forskning så mycket längre. 

Den minsta gemensamma nämnaren för dessa fyra undergångens (ateismens) ryttare är indikationen om ett rabiat barn - hetsigt och impulsivt ego-hävdande eftersom barnet samtidigt äts inifrån av en förfluten Synd i den onda andens hus. Horoskopmönstret stinker av dåligt karma från ett tidigare liv (mycket möjligt ett liv som terminerades på ett traumatiskt sätt). 

De här fyra väljer det sämsta möjliga sättet att få tyst på sin ångest (och som mycket möjligt skulle kunna vara mätbar som en biokemisk obalans hos alla rabitata ateister - de är med andra ord sinnessjuka). Mycket möjligt var Hitchens alkoholism bara för att döva det onda samvetets röst...

Inga kommentarer: