Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


torsdag 2 maj 2013

BBC-pedofilerna - "opportunistiska rovdjur"

BBC-kändisen Jimmy Saviles förehavanden avslöjades först efter hans död, men nu har en annan åldrad programledare erkänt sex- eller pedofilangrepp och av rätten kallats ett "opportunistiskt rovdjur" (MailOnline, SvD)
Se även: Britter, pedofiler & sexperversionens historiska rot (i väst)
Intressant nog verkar det finnas en tematik om man studerar båda männens horoskop. Kanske kan vara värt att följa upp i fler fall för att se om det är mer än en tillfällighet.




Jimmy Savile (inre kretsen) var född i relationstörstande Vågen men hade olyckligtvis den egoistiska och aggressiva Mars i Väduren riktad mot sig. Mars attack mot även Venus påminner om att jag faktiskt döpte den här två planeternas aspekter till "hor- och horbockssymptom" innan jag insåg att alltför många oskyldiga horoskop svärtades av en sådan beskrivning.

Men som synes dyker den upp i båda männens horoskop och om Stuart Hall är född fram mot lunch har vi hos honom en stark konjunktion i Skyttens tecken. Föds Hall tidigt under dygnet är det ändå samma sak, för nu är det Mars i Eld som disponerar över en Venus i Skorpionen. 

Eld eldar på det kalla och begärliga vattnet. Det djuret ser, det åtrår djuret. Det finns ibland något djupt förhastat över grundkonstitutioner av typen Eld/Vatten - se bara artisten Madonnas förtärande behov av att vara i rampljuset och allmänt extrema tendenser.

Man kan också fråga sig om Vågen (Venus) som är aktiv hos båda männen kan ha något med en förhöjd amorös läggning att göra. Venus är dock "kopplerskan" som söker "få till det", antingen å sina egna vägnar eller också som en obotlig match maker som springer runt och söker para ihop allt och alla i omvärlden.

Vare sig Stuart Hall har Venus inne i Skytten eller i kontakt med Mars-Skytten i slutet av Skorpionen är också hans Måne en kombination av ett brinnande och febrilt slag, likt Saviles. Venus förfogar ju över hans Måne/psyke.

Till sist kan man fundera över koincidensen att båda männen har "opportunismens" planet Jupiter i det fysikaliska och handgripliga Jordelementet. Det är visserligen en chans på fyra, men beroende på Stuart Halls födelse på dygnet kan båda männen ha en Jupiter som drar mot sinnlig "lersörja". Savile har Jupiter baserad på Saturnus i skorpioniska vatten och föddes Hall före tolvslaget har också han en Jupiter i eroderad Jord eftersom Oxen befinner sig i skorpioniska vatten fram till lunch.

De båda pedofilernas kartor har således brinnande Eld (ett djuriskt element i sin lägre manifestation) och Vågens relationssjuka natur och kanske en gyttjig jupiterisk opportunism som minsta gemensamma nämnare. Jupiter är ju lyckans och tursamhetens planet och blir definitivt gamblern, chanstagaren och opportunisten när själen är låg och outvecklad. 

Eftersom Jupiter också skänker framgång, kan man förmoda att sådana här bestialiska kändisar med en mörk baksida har sökt framgång just för att få utlopp för sin lägsta sida. Hur många gånger har man inte hört snacket om att killar vill bli rockstjärnor som ett sätt att fånga villiga tjejer. Det är den här typen av horoskop som formulerar sådant i sina huvuden.

Romaren Manilius underströk (precis som Ptolemaios något århundrade senare) att de tre Eldtecknen är djuriska - animaliska, levande. Det är uppenbart att tankar om den "nobla vilden" var formulerade redan i antiken och Lejonet kallas både "nobel" men också ett rovdjur som lever för att lägga ned byten. Det här går igen i Lejonets femte hus som är "lekens" men också spekulationens (börsklipparnas) sektor. 

Den unge Magnus Uggla skaldade med otymplig grammatik: "Att ragga brudar har för oss blivit en sport" (Let's gå ner på stan)



Uggla kommenterade troligen inte enbart andras beteenden i sina texter ("Jag mår illa"). Han var i sin dag själv ökänd som fjortisjägare. Och som synes hade Uggla passat märkligt väl i BBC-gänget om de varit jämngamla. Mars i "indisk" 210-gradersattack från Eld mot en Venus i Vatten (sensationalism). Och så då förstås den febrila fullmånen. Dock ingen som helst Jord i Ugglas horoskop och han ger också en rätt lättviktig känsla ifrån sig. En som blåser varmluft.

Frågan om det existerar grundläggande "signaturer" eller "komplex" av det här slaget är så spännande att jag ska försöka göra en pedofilspaning, fastän ämnet är sunkigt. Jag vet f.n. inte hur många pedofildömda horoskop jag noterat under de senaste årens intensiva datainsamlande.

Inga kommentarer: