Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 1 maj 2013

Blodig prototyp till 1 maj




SvD:s rubrik om den sekulära helgdagen första maj skildrar perfekt Storfinansens hat mot mänskligheten och deras oavbrutna kampanj genom alla medier att framställa pengar som det enda måttet på livet (ekonomism). Här ses uslingarna beskriva helgdagens kostnad jämfört med om de små råttorna suttit på kontoren eller stått i fabrikerna och gjort "nytta". 

Så föredrar Urban Bäckströms Svenskt Näringsliv och SvD att beskriva den kanske viktigaste dagen i den en fria västerlänningens historia! Ja, det som var en fri västerlänning. Nu har kontorsråttor och medelklassborgare fullständigt tappat kunskap nog att förstå sin roll i livet. 

Stockholmssyndromet har drabbat medelklassen som nu tror de har mer gemensamt med världens 1% av snuskigt rika än med vare sig samhällets enklare skikt eller ens någon av de egna. 

Medelklassen ser sig inte ens i sina egna. Hjärntvättade tror de nu att de - som alla köper samma medelklassprodukter och livsstil - att de är individualister! De ser inte hur den översta procenten totalt styr deras värderingar och styr den mot självisk ekonomism - "Se där vad vänsterfanskapet kostar våra arbetsgivare och oss, den korttänkta medelklassen!"

Stockholmstidningen DN visar hur lågt mentaliteten fallit hos många. DN vill att stockholmaren bara ser dagen som ett praktiskt problem och prioriterar tipset hur man tar sig från punkt A till B för att så lite som möjligt påverkas av demonstrationstågen!



Nå, senare under dagen lyfts istället "DN:s rapportering" från FIRANDET av första maj. Notera ordvalet. DN använder kanske inte gärna ordet DEMONSTRATION eftersom det påminner tidningens läsare om de djupa problem det högerstyrda samhället lider av.


*****

Den sekulära helgdagen första maj har en prototyp i ett torgmöte i Chicago 1896 dit arbetande människor samlats för att manifestera sin önskan om åtta timmars arbetsdag. Enligt Wikipedia började mötet lugnt men slog slint.

Runt klockan 22.30 anländer polisen, utkommenderade av den tidens amerikanska motsvarighet till Svenskt Näringsliv. Någon anarkist med extremistiska böjelser måste ha förutsett överhetens försök att krossa arbetarnas sammankomst och hade förberett en bomb. Denna kastades i polisens väg och så började vild skottlossning mot de fredliga demonstranterna.

Hade inte makten skickat ut polisen för att bryta upp det fredliga mötet hade horoskopets ställts för mötets början. Eller? Hade det ens funnits något första maj om inte näringslivet försökt kväsa den lilla människan? Och som vi ser av dagens svenska högertidningar pågår denna hatkamp mot anställda och deras ständiga krav på mer än smulor från den stormrike mannens bord.

Det var alltså arbetsgivarnas måttliga önskan om att få vila en timma längre vart dygn som triggade prototypen till vårt första maj. Men situationen blir mer komplex av att någon tycks ha förutsett Ondskans tilltag och tillverkat en bomb. 

Faller då inte kollektiv skuld över hela den protesterande arbetarklassen? Jo, och i lika hög grad som alla som röstar höger är direkt medskyldig till att Storfinansen låter kvinnor till svältlön se upp märkeskläder åt medelklassen i svartbyggda åttavånigsfabriker i Bangladesh som rasar över de anställda. 

Alla kvinnor som röstar moderat och bär Bennetton är lika medskyldig till dessa sömmerskors död som församlingen på Hötorgsplatsen i Chicago faktiskt måste ta ansvar för att en av dem hade mord i sinnet. Sådan är hederskulturernas lag och den är sann. Falsk är däremot den individualism som sprids som en falsk rökridå i västerlandet för att dölja de verkliga sammanhangen - kopplingen mellan dina märkeskläder och sömmerskorna i rasmassorna. 

Kvinnorna i Bangladesh dog för dina synder, 400 kvinnliga jesusar på ett bräde! Männen kan ju titta med lite mer distans på sin smartphone tillverkad av slavar i Kina på fabriker där plötsliga självmordsvågor bryter ut för att den onda medelklassen i ett land långt borta deltar i ett kollektivt projekt av "individualistisk valfrihet" som innebär helvetet på jorden för många.

Det är för att världen ser ut så här som man firar första maj. Men det har de svenska socialdemokraterna helt glömt - för de krympte tidigt ihop och markerade ointresse för det stora sammanhanget. 

Som den kommunisthatande historiken visade häromdagen i samma SvD, försöker den tidningen t.o.m. genom köpt "forskning i socialdemokratins historia" smutskasta allt som är mer radikalt än dagens extremt köpta högersosseri, det som dansar efter arbetsgivarnas pipa och inte kan vänta med att också få bli en näringslivslobbyist och tjänat massor av dineros. En genomkorrupt kultur genomsyrar partiet på de högre nivåerna där alla med makt ligger i säng med varandra.


*****


Horoskopet gäller alltså inte arbetarnas fredliga möte för drägligare arbetsvillkor utan ögonblicket då överheten griper in med en våldsam urladdning som följd.

Man kan diskutera vad eller vem Satans onda stjärna i horoskopet beskriver: men eftersom överheten det här horoskopet för konfrontationen passar det bra med en folkmassa (Månen) i fiendens hus (6e), men uppenbarligen en fiende som dessutom angrips av den store förstöraren, Satan!

Det är väl att minnas att sjätte huset inte enbart står för fiender (i indisk astrologi) utan generellt i väst är en träldomens och serviceyrkenas plats. Jungfrun är historiska människor i arbete ute på fälten för att bärga en skörd som de gärna vill ha men som ofta är landägarens. Jungfruns egenintresse intensifieras naturligtvis om hon jobbar under en snål och fordrande Stenbock (makt över resurserna) och det är troligen härav bloggens fynd om den höga kriminaliteten hos Månen (det hungriga sinnet) i Jungfrun kommer.

Men faktum är att astrologin ser på sjätte huset i ofördelaktig dager, som "fiender", som "olyckor", som "trälar" (lätt utbytbara produktionsenheter). Det ser faktiskt ut som om astrologin konstruerats utifrån den världsliga maktens perspektiv, och uttrycker makthavarens låga syn på yrkeslivets små. 

Men systemet är bara deskriptivt, för det är ju så här överheten ser (ner) på arbetarna vare sig de sköter sig eller kastar bomber. Se bara hur SvD kollektivt demoniserar löntagarnas enda dag genom artiklar som den här ovan. Den läsare av SvD som låter sig dras åt höger av sådan här desinformation kommer snart att bli en klasshatare han också.


*****

Eftersom den våldsamma kvällen i Chicago gav arbetarna deras första martyrer måste man läsa detta sjätte arbetarhus som fiendens hus på ett annat sätt: det är Ägarna (Oxen = äga resurser) och begärets Måne i kombination med Satans perversion som är den arbetande majoritetens verkliga fiende. Oxens stelhet lägger sordin över det flinka och flitiga sjätte huset - tjänarens hus. 

Det hindrar inte från att Satans stjärna också skulle kunna antyda en förrädare inom gruppen - med medhavd bomb - inom kort kommer att förstöra för alla.

Oxen är inte ett bra tecken för dem som tjänar en herre eftersom Oxen saknar progressivitet. Och sjätte huset handlar ju om aktivitet som ska ge vinster. Oxen segar ner detta hus, landägarna gör anspråk på att äga folket på åkrarna. Det är en ful och primitiv symbolik som framtonar. Det är högerns kärlek till att hålla sig med slavar eller den fula medelklassvenskens som jublar över att den högervridna staten subventionerar hemhjälp.

En modern medelklassversion på gamla tiders herre och tjänstefolk. Vedervärdigt! Medelklassen kommer kollektivt att direkt återfödas som kastlös underklass i något verkligt efterblivet land. De visste att de valde fel men de var inte tillräckligt karaktärsstarka för att avstå från frestelsen att diskret leka småpampar i sina konsumtionsvanor (för konsumera är det enda medelklassen har talang för - i sin yrkesutövning är de rent mediokra). 

Fråga Fredrik Reinfeldt som väl de flesta redan glömt att han också höll sig med svart städhjälp innan hans rykte snyggades till av propagandageneralen Schlingmann (nu tillbaka i näringslivet för att skapa nya bedrägliga sken).


*****

Horoskopets ascendent verkar bekräfta bloggens tidigare förslag att Skytten är den arbetande människans symbol, hennes sökande efter frihet ur slavdrivarsystemet. Jupiter i Skytten står för universell eller åtminstone global generositet. Skytthärskaren står i detta horoskop dessutom i lönsamhetens eller profittänkaren Jungfrun i tionde huset för makt. Men återigen uppstår frågan: är detta den onda Jungfrun, den profithungrande överheten? Eller är det arbetarnas vilja att få makt och inflytande för sin egen grupp?

Det är svårt att reda ut vem som är vem i horoskopet, på grund av komplikationen med den bombkastande anarkisten... Samtidigt vore det fattigt, fyra år in på bloggens historia att nöja sig med att peka på Jord och Eld - den klassiska bilden av andens vulgarisering till en strid om resurserna... 

Givet omständigheterna kan det inte vara Jupiter som betecknar den församlade folkmassan (Månen). Det enda de ville med mötet var att ventilera sin vilja till drägligare arbetsförhållanden, inte världsherravälde (Jupiter i tionde)! 

Att arbetarklassen får sina första martyrer den här kvällen kan man se på Oxens härskare Venus i martyrens tecken Fiskarna. 

Att allkärlekens och empatins Venus står lågt i fjärde huset och dessutom opponerar sig mot stora rikedomars Jupiter, tyder på att det är arbetsgivaren/slavdrivaren som tecknas av Jupiter i maktens tionde hus.

Den fattiga förloraren Fiskarna opponerar sig från det mest maktlösa av alla hus (det fjärde) mot den som tronar högt och orättmätigt med själviska rikedomar. Jämför Nya Moderaternas horoskop i vilket Jungfrun med Jupiter stiger i öster som pr-kuppens emblem. "Jag identifierar mig med stora och lätta pengar men bara för egen del (ingen kollektivism för Jungfrun)!"

*****

Jag tror tanken om Skytten måste justeras pga, att den rör maktens uppdykande och den massaker som följer. Denna Skytt i öster är sannerligen inte samma Skytt jag föreslagit som arbetarklassens symbol. (Horoskopen för Vänsterpartiets ledning bekräftade den generella välfärdens tecken genom att ovanligt många medlemmar var födda i zodiakens kanske ädlaste tecken.)

I Haymarket-tumultets horoskop ser vi den goda Skyttens onda kusin, klipparen och chanstagaren, "lätta pengars" jupiterian. Överheten Jupiter i tionde makthuset tjänar, likt Jungfrun, bara sina egna intressen. Jupiter i tionde visar att mötets dödliga efterspel är en ren demonstration av vem som har makten!

Jupiter är i grunden astrologins stora välgörare. Men här sänks planetens gynnsamhet något genom den förutom att äga det goda första också äger det fjärde huset. Och i fjärde hörnhuset förvandlas en välgörare till en verksam illgärningsman

Eftersom Jupiter är verksamt god som ägare till första huset tycks dess båda sidor kvittas i länkens tabell och Jupiter kallas neutral. Men det är en förenkling. Jupiter är egentligen ond mot martyrerna (Venus-Fiskarna) i det maktlösa fjärde huset (opposit maktens boning i tionde huset). 


Eftersom den rike mannen (Jupiter) är ond för dem i fjärde huset blir det naturligtvis inte angenämare att tillhöra samhällets fattiga när denna Jupiter dessutom perverst ställer sig helt öppet i sitt tionde makthus och OPPONERAR dem som inget har men söker drägliga arbetstider!

Problemet är bara att också Månens eller den församlade folkmassans disponent Venus anses vara en illgärningsman när Skytten stiger i öster. Men det är då det gäller att inte glömma vad horoskopet gäller: ordningsmakten som på den onda arbetsgivaren skickats till torget för att upplösa arbetarnas sammankomst där de talat inför varandra och propagerat för drägligare arbetsförhållanden. Naturligtvis anser den tidens Svenskt Näringsliv att detta är en ond Venus - i fattighjonen Fiskarnas tecken dessutom - fattiga och klagande över bättre villkor - skicka polisen på dem! Det låter precis som regeringen Reinfeldt som skickade polisen på att jaga papperslösa och nödlidande i Stockholms tunnelbana!

Fiskarnas koppling till tolfte husets "världslig förlust" rimmar bra med verkligheten, för tecknet har något så empatiskt över sig att det ofta slutar som förlorare. Motsatta Jungfrun är uttryckligt självtjänande och personal stjäl matsilver inte bara i Downton Abbey - Nya Moderaterna stal till och med från dem i samhällsklasserna under dem genom regeringen Reinfeldts skattesänkningar för dem som redan hade och där pengarna togs från den allmänna välfärden. Det finns ett riktigt varmt helvete förberedd åt alla som sjöng med i sen sången...

Men skulle kunna bolla symbolerna i evighet utan att komma till något slutgiltigt besked. För historien visar ju att det fanns ondska (bombkastaren) också bland de fredliga arbetarna som samlats på torget. 

Det kanske är så att det inte helt går att friköpa arbetarna eller trälarna från viss skuld, lika lite som en småborgare som "gör rätt för sig" som träl på något företag kan bedyra sin oskuld gentemot slaveriet i Tredje världen, vars fattiga skapar den ynkliga medelklassborgarens (illa tillverkade) statusprodukter. Alla människor hänger samman i ett gigantiskt orsakssammanhang och den första Syndaren är den som blundar för detta och väljer att leva det lilla, privata och individualistiska livet.

Fulast i det här horoskopet är definitivt den rike mannen (Jupiter i tionde). För det är han som 22.30 uppenbarar sig på torget via en polisstyrka i syfte att markera mot de fattiga (i fjärde) som kräver lindrigare (Venus) arbetsförhållanden. 

Jupiter har ansvar för folkets väl och deras rätt till lite privat tid i sina hem (4e huset) där de vilar upp sig efter en arbetsdag. Mötet handlade om åtta timmars arbetsdag. "Låt oss bara få vila lite längre varje natt." Jupiter är en ond Jupiter i sitt ägande av fjärde och här har vi alltså ett problem. Ett problem med generositeten i frågor som rör arbetarnas privata timmar och deras rätt att "kick back" och hitta lite gnista till nästa arbetsdag. 

Arbetsgivardjävulen ställer sig i demonstrativ maktposition i det tionde och motarbetar det som han anser vara "onda" krav på mer komfort från arbetarnas sida (Månen/folkmassans disponent Venus knyter an till det fjärde husets frågeställningar).

Arbetsgivardjävlarna förnekar, då som nu, människan som grupp (Månen) ett liv fritt från slaveri. Och att lyssna på morgonradion i den första maj 2013 i Sverige inger inget hopp om sakernas ändring. En nonstop propaganda för arbetets betydelse! Som om träldom är det enda som hindrar människosläktet från att degenerera till träskmonster!

Stefan Löfven är sannerligen ännu en köpt politiker. Vi vet att inte det högteknologiska samhället längre behöver alla människor. Under regeringen Reinfeldt lärde vi oss att det räknas med en "jämviktsarbetslöshet" - marknadsekonomin vill ha arbetslösa för att hindra dem som har arbete för att ta sig ton ("mycket vill ha mer"). Så onda blir räknenissarna på en gång när sifferrabblande möter politik möter närig företagsmentalitet! Men börjar spela ut människor mot varandra. 

Inte konstigt sedan att svenskarna stinker värre av främlingsfientlighet än på många, många år. De reagerar som otänkande zombies - precis som systemet vill. Och se på den värste av dem alla - dubbelfiguren Reinfeldt/Löfven, strax redo att prata om "etniska svenskar" eller hur engagerade Omars inte har någon plats i socialdemokratin om de inte tänker som likriktade och hjärndöda varumärkespushare. Fy fan, vad lågt högersosseriet sänkte sig i den skandalen. Men minns att vi redan har Reinfeldts i regeringsställning. Så det politiska valet måste bli något mer radikalt. 

Socialdemokraterna är köpta av Storfinansen som för en tid låt Nya Moderaterna göra det skitiga jobbet med att skapa ett nytt Underklasssverige. Nu öses pengarna in i en valseger för (s) 2014 och Löfven/Andersson kommer att vidmakthålla klassamhället medan de fallerar i sitt löfte att "halvera arbetslösheten". 

All denna dyrkan av "arbetet" är ett förlegat spel för gallerierna. För Storfinansen är naturligtvis inte intresserad av att delta i en ny världsordning med medborgarlöner för de obehövliga och lönearbete för den majoritet som faktiskt inget alla har i sina huvuden, och för vilka kroppsarbete är det enda sättet att skapa mening i deras liv.

Minns det gångna årets snack från Svenskt Näringsliv och regeringen Reinfeldt om att svenskarna måste jobba tills de stupar. Det är Monstret från Chicago den 4 maj 1886 som tar sig ton igen. Nuförtiden kommer Monstret med "hårda siffror" och ekonomiska teorier för att dupera de arbetande människorna - teorier som verkar vara ungefär hur felräknade som helst men som i vilket fall girigt greppas av Europas högerpolitikern för att i stor skala slussa rikedomarna mot dem i toppen. 

Och den illa rustade medelklassen - som inte tror den har något gemensamt med vänstern - jobbar högtryck på att förtränga de sammanhang som för ett ögonblick skymtade i blogginlägg från den underjordiska motståndsrörelsen. "Njae, det var nog bara en serie isolerade företeelser som enbart tycktes som ett annat och olustigt sammanhang..." 

Den ynkliga människan skyddar sig från verkligheten genom att kalla allt obehagligt för "bara en berättelse", bara "din bild av saken". Men hur skulle den ynkliga människan kunna avgöra det? Hon tror ju inte ens att det finns en objektiv verklighet! Ner i det mörkret faller bara de svåra Syndare. Vi har ett ord för dem: de är alla "sekulära" - de saknar kontakt med sina själar.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Och så har vi mars med rahu i lejonet i 9:e. Överdrivet våld som "det högsta goda"...

Det är tyvärr inte bara kvinnor som bär Benetton som har orsak till dåligt samvete... enligt vad jag har läst så levererades kläder både till H&M, Kapp-Ahl och Gina Tricot från fabriken i fråga. (De två förstnämnda säljer f ö även herrkläder.) Jag har tänkt att jag ska försöka komma ihåg att inte köpa från de kedjorna. Men det kan ju ha varit även fler kedjor som använde sig av denna leverantör fast det inte har kommit fram... och även om de inte gör det så jobbar naturligtvis även de som syr åt de andra klädjättarna under usla förhållanden.
S

Seaward sa...

"Mars/Rahu" - Ja, den här kartan är hur komplicerad som helst! Det verkar i ett nötskal rymma Storfinansen (Jupiter) i högsätet (10e) och dess syn på världen.

Jag hade ett mindre helvete att förstå kartan innan jag kom ihåg att detta faktiskt är horoskopet för Maktens försök att upplösa människor som kommit samman med berättigade önskemål.

Det är således inte prototypen till dagens 1a maj-möten utan horoskopet för motståndet mot och demoniseringen av människor som verkar tillsammans för något gott. Bara så kan man fatta den fenomenalt vackra "upphöjda" Venus i Fiskarna: den blir ful ur den härsklystna överhetens ögon! När planeterna börjar byta roller (verksam natur) då blir det riktigt knepigt att hålla reda på vad man egentligen uttyder!

Många fler klädmärken har säkert blod på sina händer, och ingen har väl ens mer än skrapat på ytan av hemelektronikbranschen - religionsopium åt folket i väst - och hittat Foxconns slavfabriker...

Anonym sa...

Det är bara med Kärlek som det går att bekämpa Demonen!

Seaward sa...

Eller genom en särskilt lurig form av kommunikation! Se mitt senaste inlägg om "dialog med den mörka sidan" :-)