Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 7 maj 2013

Comte, en störd sekularist

SvD publicerar en artikel om en bok om sekularister skriven utifrån ett historicistiskt perspektiv. Sekularister är människor som förträngt livets stora frågor och försöker hitta livets mening i små världsliga ting. Historieperspektivet är för övrigt den fälla sekuaristen alltsedan Darwin föredrar att falla i. Sekularisten förnekar a priori existensen av Platons tidlösa idévärld, men det är just den sidan som roar den här bloggen mest. 

Det fina med Platon och idealismen är att den förstår sig på fångarna i det historiska tidsflödet - detta är ju också en "form" eller ett "existential mode". Men man är därmed ur fas med verkligheten och kan kan inte längre se tillvarons eviga principer eller att moral har en förankring i det eviga. 

(Einstein kan ha varit en uråldrig "religiös" insikt på spåren när han noterade att tid och rum tycks kröka sig eller korrumperas i närheten av Det Onda, dvs. materiella kroppar. Vad Einstein förstått men knappt någon av hans tillskyndare, kommer det här inlägget att spinna vidare på, fast inte via fysik utan via mytologiska motiv.)

I artikeln citeras en brittisk litteraturvetare. Inför män som den fanatiska Auguste Comte och hans försök att bygga en sekulär kyrka i Frankrike, med "världsliga helgon", säger litteraturvetaren: "Att imitera det man vill förtränga är i själva verket att erkänna sig besegrad." 

Mina tankar går förstås direkt till den parodiska svenska versionen Humanisterna - som t.o.m. stulit kyrkans konfirmation och där de ytligaste av svenska föräldrar nu låter sina barn "invigas" i... ja vad då?

Satanism är den här bloggens svar. Underkastelse inför Djävulen som inget hellre vill än binda människor enbart till den här planeten och få dem att tänka litet, negativt och småttigt. Förnuft som rökridå för att skymma högre kognitiva fakulteter - klärvoajans och telepati - egenskaper hos ett fåtal mogna själar som t.ex. skeptikerna ständigt söker förneka existensen av.

Bloggen definierar Satan som en personifikation av absolut negativitet (din typiska kroniska kritiker och nej-sägare, en som aldrig klarar att följa med i en annans resonemang och undersöka det utan redan bestämt sig för att värna den Absoluta Negativitetens pol). 

Samma funktion hade också Moder Jord i det antika universum. Jorden är smutsfläcken som bara drar till sig krypen. Bättre själar har aldrig satt sin fot på den här planeten och aldrig fastnat i dess kretslopp. Den här planeten likställdes också med själens absoluta ras ner i Dödsriket där rikedomens gud Plauton bor och dyrkan av pengar är det enda som återstår. 

De levande varelserna är nu så intellektuellt förkrympta att de inte längre förmår tänka ut några vägande argument för Guds existens eller ett medvetande överordnat myten om materien. Indisk mytologi talar om en större jord som de döda själarna inte längre kan se eftersom de dragit för långt åt det negativa - vårt synliga universum är en slags förkrympt skuggversion av den verkliga världen! I judisk tro finns lustigt nog samma föreställning. "Före syndafallet var Adam så reslig att hans huvud nådde till himmelen."

Comte nämns så ofta i dessa sammanhang att han väl närmast är synonym med den sekulära människotypen (läs: förvärldsligade, shoppande borgaren eller arbetaren med vänstersympatier). Hans sideriska horoskop - som astrologins skapare i Babylon hade betraktat födelsehimmelen - uppvisar inte otippat tydliga tecken på en sociopatisk galning. 

Bloggaren har flera gånger uttryckt sina fläckvisa intryck av en irrationell besatthet hos ateister och hur denna ofta nog yttrat sig som bristen på samverkan mellan det irrationella Vattenelementet - naturens "instinkt" eller reproduktionskrafter - och den andliga och rationella aspekten i människan: Luftelementet.

Hos Comte skiter det sig maximalt och han har USA-hataren och terroristen bin Ladins hatiska kombination av Skorpionens mörka natur (Vatten) och Vattumannens mänskliga samlade förnuft (Luft).

Men det är naturligtvis Comtes kända födelsetid (mitt på dagen) som ger en extraordinär bekräftelse på den mest förfallna typen av hedonism. Den onda stjärnan Algol stiger i öster, den judarna använda i sin astrologi och redan i förkristen tid kan ha kallat Satans huvud. 

Nyligen kunde bloggen visa att dess bruk av begreppet "sataniska axeln" inte var något nyandligt påfund utan hittas även hos romaren Manilius (1a århundradet) fast då som den ondsinta Jordmodernas avartiga son Tyfon - ett djävulsliknande monster som låg inspärrad under vulkanen Etna på Sicilien. Pusselbitar som dessa har givit den sinnesberoende människan grafiska framsställningar om vad Djävulen och negativ destruktivitet är.

Det är bara ett stenkast från infernaliska inre magmaflöden till den ständigt kåta Naturens rådare Pan och hans försök att sexuellt förgripa sig på allt och alla som kommer i hans väg. Det intressanta i socialdemokratins Omar Mustafa-skandal var att halvdussinet "socialistiska" kvinnor på kort tid stod upp och ljög eftersom deras feminism i själva verket drevs just av denna helvetiska underjord - och är det inte demoniserandet av den arabiske (eller muslimske) mannen som en våldsverkare, våldtäktsman - vad du vill - som kunde anas som det verkliga motivet till socialdemokratins eländiga hantering. Underjordens inspärrade Djävul och faunans rådare Pan är bara gradskillnader i det tilltagande mörker som ateister involverar sig i.

Svenskarna är själva som helhet slavar under materiens primitiva raseri - nationalhoroskopet har sinnelags-Månens disponent Mars i kompanjonskap med den onda stjärnan Algol. Så alla gladdes egentligen åt det här drevet mot Omar. Näringslivet vill för sin del ha bort oduglingarna Borg och Reinfeldt eftersom Löfven så tydligt signalerat sin solidaritet till underjordens Plauton och den plutokrati som styr Sveriges falskskyltade demokrati. Därför fick ingen obetydlig Omar-affär tillåtas störa det maktskifte som vi dessa dagar ser genomföras via alla medier, t.o.m. de borgerliga! 

Glöm inte det när ni går och lägger er röst på socialdemokratin 2014, det var Marknaden som manipulerade er dit. Bakom allt babbel om att sätta folk i jobb döljer sig alltjämt de stormrika fåmansväldet som leker demokrati en gång vart fjärde år i Sverige. Som horoskopet för Svenskt Näringsliv tydligt visar, är det den onda stjärnan Algol - signal för Djävulen - som ligger bakom Storfinansen.

Att bloggen introducerade antikens onda stjärna Algol genom värstingen Charlie Sheen (som sedan dess sparkats från den tv-serie som gav honom en andra karriär efter åren som bioartist), är fel. Jag tror jag påstått det några gånger, men en sökning visar att det var iskalla barnmördaren Myra Hindley (iskalla Liemannen Saturnus stigande i öster precis som då Margaret 'the Milk Snatcher' Thatcher föddes). 

Här en ny karta som påminner om hur den kalla Saturnus helt dödar Myra Hindleys Sol i Kräftan - hennes eventuella modersinstinkt. Moderskapets Måne, Kräftans ägare, är fallen i dödens Skorpion och attackeras exakt av Satanshuvudet! Underskatta inte den låga intelligens Saturnus i första huset i attack mot Solen i tredje intellektshuset kan ge. Särskilt om instinktivt (anti-intellektuellt) Vatten involveras i signaturen!



Att Charlie Sheen fastnade i minnet som bloggens första "algolier" snarare än en ful, sadistisk brittiska med dålig hy, är bloggarens eget problem med hans esteticism. Sheen är en roligare och mer tilltalande människa och ger dessutom prov på den kanske lättsammaste typen av demonangrepp.

Den hångrinande Djävulen kan hos Sheen bäst liknas vid den harmlösa fånen Pan som ränner efter alla kjoltyg i "Två och en halv män". Men ett och annat uppmärksammat raseriutbrott på hotellrum påminner om att det pågår vulkanisk aktivitet under ytan på en Oxascendent och att Tyfon finns där...
Se även: Christer Pettersson & Charlie Sheen - nu klarnar allt
(Se Satan lysa fram allt tydligare i ansiktsdragen hos människor som kastat sig ner i Tartaros mörka avgrund och låter helvetets eller materiens mörka energier dominera själ och hjärta.)
Men vad är väl Sheens totalt sekulära "fuck objektiva moralregler", hans kärlek till den världens horor och knark mot Auguste Comtes galenskap? En besatthet som t.o.m. rymmer idén att förgudliga människor och bygga en narcissisternas religion kring sig själva, de "brighta" och förnuftiga? 


Det är inte Kräftan (närande moderskap) som är Comtes problem utan hans interna problem med Vattumannen i högsta maktposition (10e huset). I hans mikrokosmos fungerar inte frågan om vad mänskligheten är för något.

Eftersom den illvilliga Mars i Skorpionen angriper Vattumannen från den korrupta Naturens stadium har vi direkt den dolska och "fruntimmersaktiga" Naturens hämndlystna attack mot alla högre påståenden om vad som är Människan. (Purusha, Guds kosmiska gestalt, varje människas inre Översjäl, nyplatonismens Nous eller rättare inneboende logos, människans gudomliga förnuftsprincip.)

Auguste Comte var i allt väsentligt som en svartsjuk kvinna som hatade Vattumannen - sin egen högre intellektuella aspekt! Det är inte så sökt som först kan tyckas att para mörderskan Myra med den stolta sekularisten Auguste - de är båda frukt från samma dåliga träd. Comtes intellektshus går återigen i den jordbundna vegetativa själens tecken (Kräftan = Månen) och även i Comtes horoskop angrips Månen av en illgärningsman, nu Mars.

Men det är kanske framför allt den underliggande målarduken - Vatten angriper Luft - som är kritiskt här.

Parodisk är hans försök att göra religion av det världsliga: se nionde huset för religion och filosofi. Hos positivismens fader gäller bara materiellt mätbara utsagor. Inget annat får förekomma. Det här är helt klart den sämre typen av Stenbock som introducerar sin inskränkta och diktatoriska mentalitet ("one size fits all") och missfärgar det normalt eldstrålande och seende nionde religionshuset med sin brunmurriga materialism.'

*****

Det ligger djup signifikans i att Auguste Comte dyker upp i SvD i det dygnets viktigaste artikel, bara dagen efter att bloggen kommenterat den Algol-infekterade Madeleine Sjöstedt - bisarrt pengafixerat kulturborgarråd i Stockholm.

Satan eller stjärnan Algol verkar generellt sprida förvirring och korruption därhelst den är aktiv. I Myra Hindleys horoskop noteras främst en perversion av modersinstinkten. (Månen ska per definition vara empatisk och receptiv för barnet, "den andre", eller för inkommande intryck.) 

I fallet Auguste Comte är det ascendeten själv som sammanfaller med Algol och som i fallet Fredrik Reinfeldt (dubbelt ond Mars i första huset) blir den "religiösa sekularistens" hela kropp och utblick perverterad av Den Onde. Allt han sade och gjorde hade något skruvat över sig. Och det blir då skorpiongiftet mot Vattumannen som närmare bestämmer hans vurpade och osakliga natur.

Eftersom indisk astrologi pragmatiskt erkänner den fysiska kroppen som ett andesjälens redskap (trots att materialism ur ett högre perspektiv bara är en fix föreställning hos själar som fallit lågt) blir astrologins ascendent förbindelsepunkten mellan Jordens falskhet och Himmelens sannfärdighet. Det är således något fel på Auguste Comtes fysiska kropp. 

Algol visar att Djävulen brännmärkt honom som sitt barn. Och pur Negativitet utmärks alltid av sin brist, sin negativitet, sin oförmåga. Tankelivet hos Comte är ett uttryck för detta, men troligen hade han också någon biokemisk obalans. Jag har bara träffat (och varit bekant med) två personer som jag senare fått höra att de diagnostiserats som schizofrena (i ena fallet subtypen "paranoid"). 

Jag har sett båda i djupa tillstånd av bisarr förföljelsemani och med djupt osunda tankegångar. I det enda fallet blev jag vittne till hur mina egna tankar inom en minut processades hos den sjuka och kom ut som konspiratorisk gallimatias: "Och dom säger att man ska...bla bla bla..." 

"Dom" är alltså den person den djävulsangripne sitter och för ett "pseudosamtal" med. I själva verket har Satan/total negativitet tagit kontroll över honom och bojad som Satans på botten av ett avgrundsdjupt svart hål suger den sjuke urskillningslöst i sig allt och förvanskar informationen utifrån en eller annan fixerad och negativ attityd till "dom" (samhället, etc).

Man måste förstå att sekularismen ÄR uttryck för Satan eller en kollektiv schizofreni som gör att medborgarna kluvit sig i en sinnefixerad kropp som bara gör och pratar som reklamen säger (den här delen av mänskligheten är tragiskt ointressant i valen av samtalsämnen - alltid bara pryl- eller konsumtionsorienterade fraser). Den andra halvan, den intellektuella naturen, rationaliserar sina irrationella beteenden, och här är nyckeln till både Comte och svenska Humanisterna. 

Vad har alla stockholmare som förklaring till att de jobbar som besatta? Lyssna på deras kostdoktriner och oändliga pladder om det rent kroppsliga. (Naturligtvis är landstingssjukvårdsrådet Filippa Reinfeldt född i den kroppsliga identifikationens Oxe, ni vet hon som började sälja ut folkets sjukhus till sina vänner för en spottstyver innan det blev ett ramaskri. 

Hon har verkligen givit människans mest simplistiska drivkrafter ett ansikte. Med nöd och näppe avstyrdes också kommunalval inne på McDonalds-restauranger med den moderata smilfinken Filippa på brickunderläggen - som en liten "hint" till väljare precis när de skulle lägga sin röst! Fatta graden av helvetisk dumhet och korruption.

Att sedan en lobbyorganisation "kommit ut" och medgett att de fixade restaurangmomssänkningen på 5,4 miljarder öppnar för så korrupta bråddjup att man riktigt känner svaveloset ur Filippas ändalykt. Passande nog hittade arkeologer nyligen den antika kultplats i Turkiet som var känd som Hades port

Dess ryktbarhet gnuggade av sig på den hellenistiska astrologin där Oxens andra penga- och mathus fick namnet Dödsrikets port. Gaserna ur denna mynning ner i den vulkaniska underjorden fick fåglar som flög in att falla döda till marken. Ungefär som sjuka som drabbas av Filippa Reinfelds nya differentierade sjukvård i Stockholm, allt beror på om man har tumme med Plauton, rikedomens gud som håller till i underjorden, bland de döda - och med de döda menas de sämsta bland människorna.

Varför detta besatta jobbande? Vad är det för fel på en promenad? Den både ser angenämare ut för omgivningen och är mindre självfixerad - flanören ser och upplever mer än den som är sataniskt negativ och bara pressar mot den egna fysiska kroppen. 

Men flanörer går det inte att tjäna pengar på! Stegräknare, speciella löpskor och sparkdräkter i glada färger - där har vi en produktifiering som duger! Den joggande stockholmsmoderaten lever i den sekulära schizofrenins hjärta och förstår inte längre varför hon går igenom alla dessa rörelsescheman. Hon är smörjmedlet som göder andra bankböcker. Hennes rationella halva efterrationaliserar sitt rännande och logiken är Djävulens förvrängningar.

Skälet till att folk klumpar runt som idioter - kom till Stockholm och titta på råttor på gator och trottoarer -  kan vara karmiskt. I instituten där man utövar hälsofascism står ett motto att läsa. Man avser göra "Stockholm världens friskaste stad". Det är som om nazistiska judemördare har återvänt och nu söker springa sig fria från dåligt samvete för mordet på miljoner människor bara för att de hade "underlägsna kroppar".

Nu driver deras själars skuld dem att vara fordrande och missnöjda med sig själva, tvångsdrivna att se ut på "det bra sättet". Det här är inte längre människor, de liknar mer tragiska experimentråttor eller nyttiga idioter för Storfinansen som försöker produktifiera allt, nu senast människans hälsa. (Se i AB om Göran Hägglunds apoteksmygel.)



Jag uppehåller mig en smula vid dessa kulörta joggande pajaser på Stockholms gator eftersom sekularismen - med Djävulen som instiftaren - uttryckligen försöker reducera människans intellekt till att bara ägna sig åt det materiella. När den högre verkligheten förklarats saga och nonsens av pur Negativitet vad ska vi då förtrolla oss med? 


Folkets opium på en rent fysisk nivå: laga mat och sedan genast springa bort kalorierna eftersom vi har skönhetsmallar för vad vår arbetsgivare kan acceptera! Det kallar jag att ha valt Helvetet. Satan hånskrattar åt myriader av små kryp som ränner runt i hans ekorrhjul, negativa och rädda för att inte passa in i mönstret. Och dessa - sekularisterna - tror verkligen att de sysslar med "valfrihet"! Är det en gudomlig komedi eller är det en oerhörd tragedi?


Inga kommentarer: