Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


torsdag 9 maj 2013

Det sexuella rovdjuret i Cleveland

Att kidnapparen i Cleveland stod för en urspårad sexualitet stod klart så fort medierna knystade om hittade sexhjälpmedel. Men när det här långa inlägget (3.000 ord) skrevs den 8 maj hade ännu inget sagts om självmordsbrevet där Ariel Castro beskriver sig själv som ett "sexuellt rovdjur". 

Om Cleveland-affären: SR, SvD, AB, DN (allt färre länkmöjligheter i svenska nätmedier)
Den här lilla astrologiska studien, som fick stå tillbaka ett dygn för granskningen av 49 brottsoffer, bekräftar Castros självskattning.

*****



När man granskar kidnapparen och sexförövaren Ariel Castros horoskop (kommenterat nyligen), går tankarna ganska omgående till problemen i passionens kvalitet Rajas. Han har Månen i Stenbocken - en hård och omild position fast de som har den kanske hellre ser sig som tåliga och effektiva. Inte sällan utstuderade och med en tendens att ritualisera sina känslor (sexredskap hittade i Cleveland-monstrets tillbommade hus).

Castro hade krigaren eller libidoplaneten Mars i sitt mest imbecilla läge i Väduren. Att en planet som intar sitt härskarläge (som här) är inte alls självklart något gott ting. I brist på tecken om intellektualitet i ett horoskop kan denna Mars bli en ren idiot, och våldsbenägen dessutom. 

Mars i Väduren kan ge en pushig och häftigt omdömeslös natur - likt den drivande baggen. I den kinesiska vishetstexten Förvandlingarnas bok används baggen som sinnebild för någon som saknar vett att tänka alls och bara stångas om och om igen för att få sin vilja igenom - tills baggen fastnat med hornen i staketet. (kapitel 34, Ta Chuang, om skillnaden mellan stor kraft och vettlöst energispill eller t.o.m. våldsam skadegörelse).

Sexförbrytaren i Cleveland har också den rajasiska och sårbara Kräftan aktiv via intellektets planet Merkurius, kanske inte Merkurius starkaste placering i zodiaken med tanke på Kräftans koppling till den anti-intellektuella Naturens instinkter. När Mars attackerar Kräftan har vi genast en tendens till våld mot barn i barndomshemmet eller individer som senare begår våld mot familjen bakom Kräftans lyckta dörrar. 

Eftersom Merkurius generellt ringar in unga människor mellan 5 och 14 år ser Mars i attack mot Merkurius ut som en riskabel position. Antingen som att individen själv är olycksbenägen under denna period eller senare kan ha en osund våldstendens mot barn. I bra horoskop kan man tänka sig att effekten begränsar sig till ett högenergiskt intellekt med avsevärt förmåga att tillfoga andra skada i debatt!

Jämför för all del det sagda med "Kapten Klänning" - jämlikhetspolisen som i sitt dubbelliv trakasserade och våldförde sig sexuellt på kvinnor. Här står våldets Mars inne i det skyddade hägnets Kräfta - illgärningsmannen har tagit sin in i den fredade zonen som traditionellt tillhörde kvinnorna! Månen (en annan kvinnlig/huslig symbol) är av samma kallsinniga typ som hos Cleveland-monstret (sexredskap figurerade också med det svenska monstret). 

Och till sist är den egocentriska Väduren, som bara ser till sina egna passioner, aktiv även i den f.d. polismannens horoskop, som soltecknet.

Men jag misstänker att den snäva Månen i Stenbocken med dess märkligt placerade disponent (Saturnus) i ett frihetligt tecken som Skytten kan vara en potentiell problemkälla, inte minst pga. den antagonism som antikens astrologer tycks ha föreställt sig mellan naturens mest basala element, Jord, och det mest förfinade och upphöjda, Eld. En av de kidnappade kvinnorna har samma spänning mellan dessa angränsande tecken och Natascha Kampusch - ett lika uppmärksammat kidnappningsoffer - hade den också.

Men en genomsökning av drygt 7.300 kartor efter Månen i Stenbocken, disponenten Saturnus i Skytten, Mars hemma i Väduren, och vilken som helst planet i Kräftan (för att pricka in tre av de fyra passionstecknen) kammar noll. Ariel Castros kombination var alltför unik.

Men jag är ovillig att ge upp misstanken om en förhärdning eller brutalisering i när Månen i Jord inte uppfattar sin ägare i Elden eller där det visuella Eldelementet ser och det mörklagda Jordelementet reagerar på det enda sätt den kan: genom att försöka äga eller i extrema fall mörka/döda det skådade. Jag behåller därför kravet på Månen i Stenbocken och Saturnus i Skytten samt den påfallande primitiva Mars i Väduren.

Nu trillar några träffar in, och minsann, den första av dem är ett monster av precis samma slag som Ariel Castro!
  • Albert Fish;19.5.1870 - homo pedofil, torterare, mördare och kannibal
  • Lynn-Holly Johnson;13.12.1958 - aktris, spelade ung pilsk skridskoåkerska i Bond-rullen "For Your Eyes Only" och kåtade upp en hel värld av potentiella manliga pedofiler. Roger Moore som James Bond lyckas i filmen bara med svårighet undvika att ta för sig av lammköttet som erbjuder sig själv! Vilket märkligt sammanträffande, givet vårt olustiga ämne.
  • Mike Scott;14.12.1958 - sångaren i Waterboys som hyllar bockguden Pan och naturens brunst (eller i hans ögon: andlighet) - ska man kalla detta en som håller sig på symbolikens legitima sida?
  • Ariel Castro;10.7.1960 - kidnappare och kvinnoskändare. mördare?
  • Rasmus Sundstedt;8.1.1989 - bandyspelare som gjorde ett utfall och hävdade att "hockeyspelare saknar spelsinne"

Med fallet Fish och Johnson och Scott som "mildare" versioner, är det ingen tvekan om att det är Rajas guna, passionens kvalitet, som är en viktig faktor och som hos Cleveland-monstret helt gått överstyr. 

Jag vill påminna om artisten Kate Bush med storkorset i Rajas, som en bit in i hemmafrulivet inte ens kunde titta åt en tvättmaskin där byxor valsar runt utan att rusa till skrivbordet och författa en låttext om hur erotisk den anblicken var för henne (se skivan Aerial från 2005 - i sig en lustig koppling till Cleveland-monstrets judiska förnamn Ariel - Ari-El, Guds Lejon). 

I en sorglig och taktiskt fullständigt idiotisk episod sökte en kvinna nästla sig in i mitt liv genom att efter tjugo år plötsligt höra av sig och i första samtalet ta till tunga artilleriet direkt, och påminna om vissa sexuella nyckelscener från en svunnen tid. Det var bara plumpt och desperat och slutade i att kvinnan fick ett sammanbrott i telefonen och bekände hur olyckligt hennes liv varit! 

Månen i förhärdade (och retentiva) Stenbocken där också, precis som hos Bush och personerna i listan här ovan (hon och Bush t.o.m. liknade varandra på vissa bilder). 

*****

Cleveland-monstret ur Solens perspektiv

Tittar man istället på Cleveland-monstrets horoskop ur den agerande Solens perspektiv (Surya lagna, solascendenten), får man några intressanta budskap:



Nu idealiseras plötsligt våldets Mars i 11e huset, och i synnerhet våld mot kvinnor (Kräftan) eller bakom hemmets stängda dörrar!

Dessutom faller Merkurius i Kräftan i dess opposition till Månen i Stenbocken in i den romerske astrologens allra hemskaste husduo, som han kallade den monstruösa lavaspyende Tyfons område. Jag har fortfarande inte riktigt lyckats smälta att jag från bloggens början egenhändigt döpte den här axeln till "den sataniska". Men som jag en smula spekulativt lagt en serie tänkbara tidigare liv längs en tidsaxel har jag aldrig varit romare. 

Det måste vara så att axeln mellan 2a/8e lånar sig till dylika tolkningar och att vidundret Tyfon, fängslad under vulkanen Etna i den romerska fantasin, grekernas tankar om andra huset som ingången till Dödsriket och judarnas lära Satans huvud i början av Oxens tecken alla är olika försök att ringa in själens ultimata fall ner i fysikalitet och de brutala drivkrafter som utmärker den här primitiva planeten. 

Waterboys alias Mike Scott har gjort Pan (faunans rådare) till en gullig friskus när han i verkligheten är en tragisk och misslyckad våldtäktsman! Denna världens herre, Djävulen i någon form, är verkligen inte särskilt smart i alla sina skepnader. Vad den saknar i vett tar den igen genom att stinka och frusta och urladda sig. En sådan typ verkar Ariel Castro vara.

Det indiska schemat över planeternas verksamma natur ser inga större problem med Saturnus i det fall när Tvillingarna äger första huset. Tvillingarnas Merkurius ser Saturnus som en vän, medan den mörke Saturnus som ljussvagt smyger i solsystemets (kosmos) utkanter är upphöjt likgiltig inför Merkurius. Saturnus är kompakt intelligens och tillförs inget av den fjäderlätta postiljonen Merkurius surrande genom världarna. Som "själens form" har Saturnus har sina sätt att ändå driva hem sina påbud, vare sig man är intellektuellt (Merkurius) medveten om det eller inte.

Ur handlingsmänniskan Ariel Castros perspektiv är Saturnus mer exakt en verksam välgörare ur niondehusperspektivet. Religionens och samvetets hus. Synd bara att den halshuggna Draksvansen tycks "täppa till" det här huset så att Saturnus ordnade moral och önskan om måttlighet inte påverkar handlingsjaget (Solen) annat än som en oönskad partner Solen söker göra sig fri från. 

Eller ska man se Saturnus i sjunde huset som att individen söker binda och lamslå sina partners? Han misshandlade sin hustru (aggression som ett idealiskt macho-beteende i 11e huset) tills hon tog barnen och lämnade det som sedan blev ett skräckens hus. 

Givet Mars inverkan på Kräftan (hemmet och särskilt kvinnor) går tankarna kring Saturnus i 7e mer till en diktatorstyp. (Bloggaren finner det här horoskopet extremt spännande, själv med en fysisk Tvillingascendent och Saturnus i Skytten i 7e. Han hade en repressivt och delvis obehärskad far och har kanske tonat ner sin egen önskan att dominera partners lite väl mycket i livet. Fadersgestalten var ödesbestämd pga. den här själens egna förbrytelser mot kvinnor i tidigare liv - genom att med egna ögon se ett dåligt beteende kan själen "vakna upp" och fatta vad den inte fattade när den själv satt fast i drömmen.)

Cleveland-monstrets diktatoriska eller bossiga Saturnus är således en svårbedömd planet, verksam välgörare för nionde huset (som dock är skadat av södra månnoden) men en verksam illgörare som det onda åttonde husets tillfälliga ägare. Saturnus själv står starkt i ett hörnhus, låt vara inte den fysiska himmelens västra horisont utan den agerande andesjälens västra horisont - det sista ordet om handlingsjaget i detta liv. Det lyfter lustigt nog fram Solens värsta fiende i just solascendenthoroskopet. 

Är det månne Lagens görare Saturnus som får sista ordet i relation till den aggressionsdyrkande och själviska Vädurs-Tvillingen? Saturnus som en helt extern makt som motsätter sig den agerande Castros Sol?

*****

För det här handlingsjaget (Solen) är dessutom Lagen själv ett problem: Jupiter antar alltid rollen av en verksam illgörare när den amoraliska Tvillingarna äger första huset. Det är som om Tvillingarnas frihet på något sätt står i strid med Jupiter, den stora välgörarens intentioner: Zeus vill allt gott åt alla, men Merkurius är ju en krämare, en handelsman som skyfflar varor längsmed karavanvägarna, slugt planerande för att få ut maximal vinst.

Jupiter är en så mycket större kraft än Merkurius att det inte är förvånande att merkuriern inte har något gott att hämta av den Stora Rikedomens Jupiter. Den gör Merkurius och dess skytteltrafik obehövlig. Zeus rör sig med blixtens hastighet, och är helt överlägsen Merkurius i alla avseenden. Därför är Jupiter/Guru/Zeus/Marduk astrologins Lagplanet medan Merkurius/Buddhi/Hermes/Nebu bara skrivaren som nedtecknar (och kommunicerar) densamma.

Att nu Jupiter omvandlas till en verksam illgörare i förhållande till Tvillingarnas utblick blir troligen än tydligare av att också denna är hörnplacerad. Dock väger Saturnus tyngre eftersom den är längre gången genom Skytten och faktiskt förmår introducera saturniska restriktioner i Skytten fast den är gäst hos Jupiter. Den onda Skyttens gränslösa tendenser har ett slut i tiden (Saturnus = Kronos).

Allt detta är flummigt. Så vad betyder det? Jo, att Ariel Castro, handlingsmänniskan, är en typisk dubbelnatur (Tvillingarna) som har ett otroligt komplext förhållande till frågor om frihet (Jupiter) och tvång/bundenhet (Saturnus). Flummet beror på att jag inte riktigt förmår famna de här motsägelserna som handlingsmänniskan (Solen) involverar sig genom att agera i opposition till sina partners (7e huset).

I fallet med totala sexmissbrukaren Tiger Woods var det enkelt: Den självtjänande Jungfrun som fysiskt ascendenttecken och den pluralistiska Jupiter i sjunde: alla dessa affärer som han startade med kvinnor utan att någonsin ha för avsikt att fullfölja någon enda av dem! Cleveland-monstret har en jupiterisk aptit på mångfald i partner- (och äktenskapshuset) men Saturnus vill också ha dem kvar och under fast kontroll. Kedjor i taket. Monstret är som att studera de duala tecknen Tvillingarna och Skytten som helt rasat sönder i en mängd parallella liv inom samma skräckens villa.

*****

Se bara den här bloggarens harmlösa,(?) parallell: Månen i Tvillingarna opposit Saturnus i Skytten: jag tänkte först driva två bloggar parallellt (denna och Ockulta ögat) men släppte sedan den ena och istället började den här fyllas av inlägg som strikt talat inte har med astrologi att göra. Vissa inlägg är t.ex. polemiska inlägg maskerade som astrologi. 

Om fokusering på ett enda tema är nyckeln till framgång i en allt mer korkad värld av konsumtionsgalna människor, är Tvillingarnas tecken dömt att misslyckas skapa sig ett namn. Tvillingarna vägrar logotyptänkandets enfaldighet eftersom "principen" representerar intellektuell rörlighet. Logotyper är för de på ett sätt medvetslösa tecknen i Mörkrets kvalitet (Tamas guna), de som söker en fixpunkt.

Hade bloggaren haft Månen opposit Jupiter i sjunde huset i stället för den systematiska Saturnus, hade bloggen troligen varit fullständigt obegriplig nu och fylld av hur många fruktlösa utfransningar som helst! Men Saturnus i sjunde söker hålla en viss gräns, så att olika teman kommer tillbaka gång på gång och ibland mer fördjupade.

Om lätthetens kvalitet Sattva har ett problem så är det just att de så lätt grenar ut sig och startar nya projekt och trådar - med en illa fungerande Saturnus kan det bli den besvärande tendensen med folk som aldrig håller sig till ämnet utan bara använder en utsaga för att spinna loss i privata funderingar. 

Moderatorerna av den i nätmedierna snart helt censurerade svenska bloggosfären har det inte lätt. Jag kan förstå hur många av den här bloggens inlägg bedömts vara "off-topic" för en moderator som lurats in i den västerländska myten att människan och hennes handlingar är två olika saker och att det därför inte är korrekt att analysera en politikers horoskop utifrån hans/hennes politik.

Kidnapparen i Cleveland har de planetära vännerna Solen och Jupiter i kreativ opposition, en märkligt framgångsrik förmåga (i tio år) att leva dubbelliv utan att någon märkt något. Men Jupiter har varit en "lycksökare" av det verksamt onda slaget - fråga hans "sjundehuspartners". Jämför med bloggarens verksamt onda Jupiter som står i 6e fiendehuset: fråga hans ideologiska motståndare om de tycker sig ha gynnats av hans jupiterisk-filosofiska utläggningar! 

Fråga i synnerhet Nya Moderaterna, vars horoskop avslöjar en stigande Jupiter i egennyttans Jungfru som tillika är en verksam illgörare. DÄR är fienden bloggaren har ringat in i de politiserande inläggen: en ond vilja till materiell framgång men bara det egna jaget - en dum människa helt utan social medvetenhet. På många sätt är därför bloggarens "verksamt onda Jupiter" mest till problem för honom själv och för egoister, eftersom det likväl är Jupiters djupaste budskap som signaleras: "allt åt alla", en filosofi som går stick i stäv med den rådande Rovkapitalismen.

Cleveland-monstrets personlighetsklyvning framgår således av handlingsmänniskan som utnyttjar partners på ett ont sätt. (Bloggaren påvisar att hans Fiender uttrycker Jupiters onda valör - guldgrävarmentaliteten.) 
Men den här solära aktivismen når ett slut eftersom Saturnus ligger en bit fram i sjunde huset och terminerar dess aktivitet.


Farväl till fasta förbindelser

Följande horoskop ger en infallsvinkel på Cleveland-monstrets oförmåga att hantera 7e partnerhuset. Jag minns inte exakt dagen då jag och dåvarande flickvän avslutade vår relation men det var bara någon vecka efter midsommar och kan mycket väl ha varit just under en spänningsladdade fullmånen den 1 juli. Jag var inte medveten om det då men denna separation markerade mitt livs sista fasta förhållande. Jag begrundade mitt liv och natur och kom fram till att jag inte var menad att sitta och prata väder och vind över frukosten. Och se hur starkt Ljuset är, dvs. frihetsaspekten i kontrast till Mörkrets bundenhet.

Jag kände inte till den sideriska zodiaken vid den här tiden, men den med Månen och ascendenten i Tvillingarna har ingenting gott att hämta från Oxens tecken, äganderättskänslans och de stabila förhållandenas tecken, som i vilket fall är ett inaktuellt kapitel för Tvillingarna (om inte tecknens härskare tvingar samman dem). 

Följaktligen kan vi ta Solen i Tvillingarna som ett aktivt steg mot frihet från det "offer" (12e huset) som den tungfotade relationen hade inneburit och som mer och mer fått mig att tappa livsandarna pga. kvinnans kroniskt depressiva natur (född under en nymåne i Fiskarna jupiteriska Skytten stigande i öster och den olyckliga konjunktionen mellan Saturnus och Jupiter).

Effekten var omedelbar, samma höst satt jag åter i skolbänken och var kunskapshungrig Tvilling, nu på väg in i datateknikens märkliga och extremt logiska värld.

Transiter 1996:




Bloggarens födelsehoroskop:



I transit-horoskopet är det förstås Solens kreativa opposition till Jupiter i 7e allianshuset som indikerar "easy come, easy go", fast inte på Tiger Woods egoistiska sätt. Den här oppositionen mellan jagets handlingsväg och Jupiters förmåga att öppna upp och expandera var inte golfarens materialistiska väg (Jord och Vatten) utan ren himmelsk kreativitet (Luft/Eld). Man kan säga att den här definitiva separationen från hämmande relationer öppnade upp en kreativitet jag tenderade att tappa i fasta relationer (Saturnus i Skytten i 7e huset i födelsehoroskopet).

Tack vare några år med datateknik vässades intellekt och logik enormt och de här åren förutan hade jag inte kunnat återvända till astrologin och nu tydligare se de smarta tankar och koncept (Saturnus) som faktiskt ligger inbäddade i den gamla zodiaken.

Föredettingen var nog lika glad att bli av med undertecknad och kastade sig direkt i armarna (har jag hört) på ett antal män, den ena ett värre stolpskott än den andra. Alkohol och t.o.m. viskningar om lite misshandel.

Varför det här starkt medvetna (sattviska) och frihetsorienterade horoskopet är så bra, är dess kontrast till Ariel Castros kontrollproblematik i sjunde huset (man får betrakta hans tre, kanske fyra, kidnappade unga flickor som hans partners). Se hur Saturnus i Fiskarna SÖKER MEN INTE LYCKAS KONTROLLERA SJUNDE HUSET. Saturnus, den permanenta, slås nämligen ut detta år genom att Draksvansen signalerar "halshuggning" för de institutioner Saturnus älskar att uppföra och de tyglar den aldrig vill släppa. Den indiska astrologins 270-gradersaspekt visar därför att Saturnus repressiva kontroll över förhållandets hus släpper (pga. Draksvansens närvaro) och två människor går skilda vägar.

För exet lyste den transiterande frihetens Jupiter i öster (1a huset) medan tungsinnets Saturnus kvävde livskraften i hennes nymåne i Fiskarna (vi hade just försökt en nystart). För bloggarens Tvillingascendent togs därför halshuggningen av Saturnus tacksamt mot eftersom sjunde huset samtidigt bar på Jupiters tendens att upplösa och gå vidare.

Om separationen ägde rum under fullmånen den 1-2 juli (vilket är fullt möjligt) är det närmast magnifikt hur fjärrstyrda vi människor tycks vara. Vi tror vi fattar våra egna beslut men när vi väl kommer till skott är det helt i linje med vad FÖRSYNEN redan sett.

Inga kommentarer: