Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


fredag 31 maj 2013

Död mans hand (skarpt författarskap)

Läs den förträffliga kulturartikeln i AB om motvallsförfattaren Folke Fridell som ansåg att arbete var själsdödande slaveri. Till skillnad från Arbetsgivaren, som behöver reservdelar till sitt Profitskaparmaskineri, och Stefan Löfven, som villigt agerar mänsklig kugge i det inhumana maskineriet.

Jag tyckte Fridell hade åsikter jag skulle kunnat skriva under på, och mycket riktigt har Månen/sinnet vid lunch lämnat Oxen för den tigande och lidande arbetaren till förmån för den luftburna Tvillingarna/kritikern. Fridell måste rimligen ha varit född med det senare sarkastiska och drastiska sinnelaget - samma som undertecknad.

I artikeln nämner Anneli Jordahl arbetarförfattarens känsla för överdrifter, något väl ingen som sett den här bloggens klargörande koppling mellan högerregeringens arbetslinje - i synnerhet soptippen Fas 3 - och Nazitysklands arbetsläger kan ha missat. 

Det är ett sinne i Tvillingarna som ser och skapar sådana samband - om dess härskare Merkurius är alert. Och det är den sannerligen hos Fridell, med krigaren Mars och "överdriftens" eller hungerns Drakhuvud i dramatikerns tecken Lejonet!



Här ser vi ett perfekt exempel på hur Solen i Jungfrun verkar fungera bra med Månen i Tvillingarna - jag tror bloggen redan nämnt att den här kombinationen verkar vara en tillgång för Solen i Jungfrun som annars kan dra mot rent självtjänande. Jungfrun tecknar ju arbetare, slavar eller servicefolk. Men när det reflekterande sinnet höjer sig upp ur den bruna lorten och börjar reflektera över slavens plats på Jorden, då jävlaranamma! Flera journalister med ovanligt spetsig penna och båda de merkuriska tecknen högaktiva har noterats.

Att som trettonåring drivas in på fabrik och sedan uthärda 30 år av själsdödande verksamhet som en "maskinbetjänt" (där kom Jungfrun som tjänaren) utmynnade till sist i Fridells första, självbiografiska bok, "Död mans hand."

Det är inte svårt att se Liemannen Saturnus koppla sitt stora grepp om den förfinade Venus i Lufttecknet Vågen! Här kan Saturnus i negativt härskarläge i det materialistiska Jordeelementet inte vara annat än den förhatliga Arbetsgivaren som piskar skiten ur sina anställda. 

Jordelementet tynger ner och sänker takhöjden i Luftelementet och försöker reducera människan till bara en kugga i Slavdrivarens Ordnung! "Död mans hand" syftar väl förmodligen på någon spak på maskinen Fridell tvingades hålla i, timma efter timma, för att tillverkningen inte skulle avstanna. Slavdrivardjävulens förbannade sätt att "delegera" "ansvar"! Slaven får stå på helspänn medan Slavdrivaren är ute på en golvrunda.

Fascinerande men begripligt hur en annan arbetarförfattare, Ivar Lo-Johansson, som upphöjde det nedriga arbetet till en religiös avgud, inget hade till övers för Folke Fridell! Lo-Johansson har typiskt nog samma sinnelag som Stefan Löfven! Kan Månen i egocentriska Väduren vara arbetsgivarvänlig? Lo-Johansson har samma Mars i Lejonet som Folke Fridell och således en perfekt Eld-till-Eld harmoni mellan sinnelaget och dess bakomliggande disponent. Kärlek till arbetet!

Fridell har vad inte Lo-Johansson har - en direkt koppling till kungavärdighetens Regulus. Men den tycks skadad eftersom välviljans stjärna först kontaktar olyckans planet Mars. Är det därför Fridell var så harmsen: han kände att han var en kung, en värdig människa men att omständigheterna degraderade honom?

Mars är ju också kroppsarbetaren och i Eldelementet med den dagaktiva och jordnära Jungfru-Solens disponent Merkurius i samma tecken (Lejonet), ser man en klar koppling till "arbetarförfattandet". Men här saknas Lo-Johanssons problemfria Eld-till-Eld-förhållande och Fridells karta utmärks istället av sammansmetningen mellan Eld och Jord - ett konfliktfyllt möte med den brutala och meningslösa Jorden (för den som uppnått full kognition, full Eld).

Mars gagnar nu inte det fria och filosofiska sinnelaget (Månen) i Tvillingarna, den är en verksam illgärningsman, så det är uppenbart att Fridell härdade ut länge och väl innan han befriades från den hjärndöda fysiska ansträngningens planet. Med Tvillingarna som månascendent hamnar det starkt aktiverade Lejonet i tredje kommunikationshuset - och Fridell reste runt som agitator för Syndikalisterna! Allt verkar tala för en sen födelse och Månen i Tvillingarna. 

Husen passar så fenomenalt bra och undertecknad med samma inställning och samma hus (1a, 3e, 5e) är extremt aktiva också hos den här bloggaren, som i hög grad använder astrologins objektiva svar på vad som är gott och ont för att påminna om att svenskarna valde in rena brottslingar i regeringsställning 2006. Det finns väl snart inte ens en moderat som inte börjat uppleva att det här knappast var det man trodde på...

*****

Det är illustrativt att backa tillbaka till föregående inlägg, om Skattebetalarnas vd och notera skillnaden i "vibration" mellan den här levande Syndikalisten. En själ som lagt sig helt platt för pengar och prylar och därför inte har någon lust att ens tänka tanken medborgarlön för att få bukt med västerlandets alltmer dysfunktionella situation, där en del har väldigt mycket och andra inte ens klarar sig.



Inga kommentarer: