Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


lördag 4 maj 2013

En Reinfeldt-wannabe samt Kräftan som rent käril




SvD meddelar att forna SD-toppen David Kronlid går över till moderaterna. Den här bloggen tackar och tar emot alla bra studietips. för Kronlids skäl att byta till moderaterna, för att de är "proffsigare", är nog det ytligare och dummaste jag hört. Och just därför en så stor hjälp för att etablera rätt typ av sinnelag eftersom Månen rör sig mellan två zodiaktecken detta dygn. 

Med hjälp av "look-alike"-metoden och Kronlids födelse i sideriska Kräftans tecken kan det knappast råda någon tvekan om att vi här har att göra med en copycat på Fredrik Reinfeldt, också en man med slickat yttre men helt renons på substans.

Båda är födda med Solen i sideriska Kräftan (blötdjuret som behöver ett yttre skal eftersom de är ryggradslösa) och Reinfeldts Måne står definitivt i Vågen, tecknet som i värsta fall urartar till en skrämmande ytlig estet, just en så banal människa som skulle kunna byta parti bara för att samma gräs på den lika rasistiska andra sidan råkar vara lite proffsigare klippt.

Reinfeldts Måne får alltså fälla avgörandet. Vad gäller männens snarlika yttre, tillhör nog Reinfeldt den grupp människor Platon skulle ha klassat som störda själar och deformerade kranier (de bearbetar inte informationen om sin omvärld korrekt). Så jag tog och breddade nyllet på hans foto en smula för att man tydligare ska se snarlikheten.



Ingen född i den sideriska Kräftan behöver förebrå sig för sin sensationslystna och smått populistiska kortsiktighet - Kräftan och Månen är som den hungrande kvartalskapitalismen - söker bara vara mätt och belåten tills NATUREN pockar på nytt.

Det är precis så Kräftans tecken ska vara för att fylla sin funktion som symbol för den näriga lägre själen i människans väsen - den förgängliga del som också kallas den vegetativa själen. Alla kan inte vara födda till filosofer eller världsfrånvända teoretiker. Dessutom kan lämpliga tillskott av t.ex. LUFT genast introducera en dragning mot rationalitet, Reinfeldts Måne eller sinne i Vågen har uppenbarligen ett intresse av att kommunicera eller tänka kring...ja, vad då?

Enligt hans Jungfruascendent slösas den i grunden mycket fina Månen i Vågen nästan helt bort på ett så trivialt ämne som det andra husets pengar och mat !!! När nu lobbyister själva gått ut och medgett att deras uppdragsgivare köpte loss en 5,4 miljarder stor matmomssänkning av regeringen Reinfeldt, börjar vi med hjälp av "landsfaderns" pinsamma andra hus bättre förstå den f.d. familjen Reinfeldts djupa insyltning i företaget McDonalds. 

Frågan var tydligen så känslig att en talesperson från McDonalds dementerade alla kopplingar mellan företaget och rikets första familj på min andra (nu avsomnade) 50-öresblogg. Det tyder på att de blev skakis. Men statsministern är oberörbar och ingen journalist vågade rota i saken.

Se även: Katrine Kielos krönika om lobbyism och korruption i den svenska politiken. Hon hämtar, likt den senare delen av detta inlägg, en god (siderisk) Kräfta från Hollywood i skådespelaren Kevin Spacey.

Har vi nu att göra med en obehaglig copycat i Kronlid skulle en Måne i Vågen göra också honom till en människa som rationaliserar kring den egna magen och nästa mål mat (Kräftan) och just inte om några högre ting i livet. 

Det var också moderaternas ekonomiska tankar som han sade sig sympatisera med (förutom att partiet var "proffsigare" än hopen av öppet eller fördolt rasistiska Sverigedemokrater). Vid partiövergången passade han också på att frikänna sin hustru, i SD:s partistyrelse, och kallade henne en av "de goda". Fattas bara annars! Julia Kronlid är också född i det rasistiska tecknet Kräftan men har en mycket bossigare Måne än maken - en Måne i Lejonet. 

Det sinnelaget har jag erfarenhet från en tidigare relation. Gud nåde den man som hamnar i vägen för en kvinna som blåser upp sin känsla av att ha rätt i en fråga! Månen i Lejonet är så bräddfylld fylld av sin egen storhet att det egentligen bara finns en väg för den här typen att sinne att gå, och det är nedåt, mot en ökad realism om att man ändå är rätt liten på jorden... 

Att kronlidarna alls gifte sig blir dock mer begripligt om man räknar med en Måne i den positiva polariteten (Lejon resp. Vågen) hos de båda. Skulle kvinnan ha haft Månen i Lejonet och mannen Månen i Jungfrun hade det blivit ett ställningskrig från första dag och där Jungfrun gradvist utvecklar det den är bäst på: att kritisera och invända sig och till sist växa in i rollen som den uttalade Fienden (indisk astrologi).

*****

Det är mycket märkligt att Fredrik Reinfeldts och förmodligen också David Kronlids typ dyker upp strax efter att jag på nytt begrundat kartan för den exceptionellt vackra aktrisen Mila Kunis, Solen i Kräftan och Månen i Vågen. I ett tidigare inlägg om aktrisen, kanske är mest känd som rösten till den brutalt mobbade tonårsdottern Meg i tecknade serien Family Guy, föreslog jag Luft och Vatten som en lättsam och vimsig typ. Men det väl egentligen Kräftans och Vågens tendens att skapa ytlighet jag avsåg.

Astrotheme.fr visade sig ha en födelsetid på kvinnan och kartan är värd några ord ytterligare, inte minst som exempel på hur Vattenelementet och Luften i kombination ibland skapar närmast hypnotisk skönhet. Jag har inte riktigt rett ut det här ännu, men går man tillbaka till "det vackra folket" (Brad Pitt och Johnny Depp) så ser man där Naturens element Vatten i ascendenten hos dem båda (och båda har något feminint över sig). 

Båda männen har också sin ascendenthärskare i Eld så att vi inte får några mörka eller murriga vatten utan ett karismatiskt sug! De lyser inifrån, men Vattnet är alltid negativt och magnetiskt. Alla som har kontakt med sin vegetativa eller rent biologiska nivå dras till dem. De både strålar utåt (Eld) samtidigt som de magnetiskt drar till sig (Vatten).

Angelina Jolie är väl också en av de mest renodlade femme fataler Hollywood producerat och här är ännu en ascendent i Vatten men nu med även disponenten i Vatten. Hon är helt klart en kallare personlighet än någon av männen. 

Att lägga hennes karta bredvid den spensliga lilla Mila Kunis är annars välgörande, här visas hur ofattbart stark dragningskraft RENT VATTEN har. Smutsiga vatten blir porr eller kriminalitet eller dårskap. Rent Vatten kanske smutsiga själar tolkar som sexiga men det är egentligen Naturens eget rena väsen man ser, den Natur som också är LYHÖRD UPPÅT, mot den gudomliga Elden som det rena Vattnet föredrar. Eld och Vatten brukar beskrivas som blixtrande men slitiga relationer, men i en och samma människa tycks kombinationen ofta nog leda till teater och drama.

Som synes gäller Eld/Vatten-blandningen också för Mila Kunis, fast på ett lite annorlunda sätt:



Det intressanta med dessa två extrema skönheter är att båda har libido-planeten Mars på sin sida och dessutom placerad i horoskopets bästa hus, "Gudens nionde hus". Frågan om vem som blir mest ikonisk ser lätt besvarad ut, det är Angelina Jolie som har guden själv - Jupiter - hemma i härskarläge i Fiskarna i nionde, som en välsignelse av Månen som här äger kroppen eller ascendenttecknet Kräftan.

Men för mig, Sol-Våg, faller valet istället på Mila Kunis, vars Måne i Vågen bloggarens Sol-Våg uppenbarligen harmonierar med. Vad som är skönhet ligger inte enbart i betraktarens öga, men uppenbarligen styrs preferenserna av vilken "våglängd" man själv är på. Förutom att spela den gruvligt alienerade tonårsdottern i Family Guy har jag bara sett Mila Kunis i en filmroll där hon också spelade en passiv kvinna som tenderade att underkasta sig för mycket. 

Hur häpnadsväckande väl stämmer inte det med en närmast sadomasochistisk böjelse i kopplingen mellan den starke härskaren Saturnus och den underkuvade folkmassans Måne - men allt detta är dold i den onda ängelns tolfte hus och tydligen en passivitet som gränsar till en skadlig acceptans.  (Kunis har en extrem önskan om privatism, har sagt sig villig att kämpa intill döden för att hålla en relation utanför pressen.)

Hur har hon gått med på att göra den extremt mobbade flickans röst i Family Guy i alla år utan att ens föreslå att karaktären ska mogna eller genomgå en förvandling? Svaret kan ligga i hennes dubbelt svaga horoskop: Solen i Kräftan gör som Reinfeldt: så fort han kom in i Rosenbad drog han ner gardinerna och började skapa nya sekretesslagar för att hindra landet från att se in i hans regerings arbete.

Mila Kunis födelse i Ukraina men omstart sju år gammal i USA måste ha tagit udden av henne. En så radikal omlokalisering leder till tvärstopp och ett noggrant lyssnande efter sprickor i marken. Man får jobba dubbelt som en lyssnare för att höra alla de nya koderna. Man kanske också fogar sig i allt för att få vara med där det gäller. Mila Kunis fallna Mars i Kräftan ger visserligen en nerv och en glöd utseendemässigt (och kanske i sängen) men den är INTE en karaktärsstärkande faktor. Mars jobbar högvarv för att värna mot faror eller orosmoment. (Jag har mött andra kvinnliga Skorpionascendenter med just Mars i Kräftan som medgivit en extrem svartsjuka - och detta alltså trots att Mars rent tekniskt inte alls är en dum planet när Skorpionen stiger i öster.)

Jag kommer förresten att tänka på den lilla magra sparven Brittany Murphy som också var påtänkt för större saker i Hollywood men som inte pallade trycket och dog 33 år gammal. Samma Mars i Kräftan i attack mot Vågen som hos Murphy rymde inte bara Mila Kunis (och moderattöntarnas) Måne i Vågen utan även Solen. Mila Kunis är 30 nu och har just börjat etablera sig i filmproduktioner med lite större budget. Hoppas hennes kombination är mer lyckosam än Brittany Murphys, där en fallen Mars i attack mot både Sol och Måne verkligen ser prövosam ut redan på pappret. 

Till Mila Kunis fördel talar förstås också den sällsynt lyckosamma Jupiter som här stiger i Skorpionen i hennes första hus. Hennes egen kropp är märkt för framgång (och mörk attraktiv sexualitet)!






När jag på olika sätt beskriver Mila Kunis som en diminutiv figur, är det delvis för att planeterna signalerar detta men dels för att den kinesiska Ho Lo Li Shu-metoden placerar hennes födelsetimma under symbolen CHIEN, "Den Lågmälda och anspråkslösa" - och ger henne högsta karaktärsbetyg för en raffinerad förmåga att arbeta med små nyanser:
"Kan något inte gynna den som äger anspråkslöshetens förmåga att teckna?"
En alternativ översättning skulle kunna vara:
"Inget saknar sin fördel när anspråkslösheten praktiseras." (källa
Av det kinesiska systemets 64 huvudsymboler är "Anspråkslösheten" ett av de vanligaste, men jag har mött flera människor under denna symbol som varit väldigt magnetiska och attraktiva. Kineserna beskriver saken som att "ett rikedomens berg ligger fördold under markytan" - det är uppenbarligen denna symbol för dolda rikedomar som förgyller även dessa människors yttre.

Samtidigt hör man av tecknet CHIEN vad saken rör: anspråkslösheten är en metod för att nå sina syften utan att göra allt för mycket väsen av sig. De är, likt Kräftans tecken, överlevare i första hand, inte revolutionärer eller idealister. Därför misstänker jag att Mila Kunis också tillhör den extremt ytliga typ av människor som kombinationen av Kräfta och Vågen ofta resulterar i, och där Reinfeldts val av Läckberg som favoritförfattare visar hur livrädd mannen är att sticka ut näsan. Allt han gör är i någon mening falskt och anpassat för att skydda sin maktposition. 

Den vackraste kvinna jag känt hade Mars fallen i Kräftan i tionde huset och i attack mot skönhetens Venus och Solen i soluppgången. Hon var av delvis utländsk härkomst och så rätt att råka ut för rasistiska glåpord att det tog henne till 30-årsåldern innan hon vågade sätta på sig ett rockmärke med någon allmän "rör inte min kompis"-slogan. Men det var säkert ett stort framsteg för henne! 

Förstå hur djup fruktan är i Kräftans tecken, Naturen är iskall inför utsikten att dra på sig minsta blåtira. Moder Natur producerar ibland underbart vackra barn men de bidrar sannerligen inte värst till samhällets förbättring. En Reinfeldt bygger istället rasistiska Täby-murar omkring sig och förbjuder fattiglappar från att ens bo i närheten. Fattigdomen kanske smittar ...

Detta är också min enda förklaring till hur Mila Kunis fortsätter att göra rösten till Meg i Family Guy år in och år ut, utan att ha några åsikter om det kvinnohat seriens skapare Seth MacFarlane valt att utgjuta över just den här rollfiguren. En olustig sida i en annars fantastiskt intelligent satir över det korkade och fördomsfyllda USA. Mila Kunis är en "survivor" och hon kniper käft eftersom serien har givit och fortsätter att ge henne kredd.

Hur Kunis blivit involverad i MacFarlanes projekt blir tydligare om man tittar på hans horoskop:



Våg med en stark Mars i Väduren ger honom en brinnande passion för medier och popkultur (popkultur eftersom Väduren är så nu-orienterad). Detta stämmer nu bara delvis eftersom FamilyGuy innehåller många obskyra referenser, och Jupiter (expansion) ligger också i det dammigaste av historieälskande tecken: Stenbocken. Stenbockens ägare i vetgiriga Tvillingarna.

Men det är MacFarlanes tydligt patologiska urladdningar mot kvinnor och hur den smått sadomasochistiska Milan Kunis kommit att bli hans musa i det här avseendet som saken gäller. Vågen/relationer och det helvete en relation blir för en råbarkad egoist (Mars i Väduren) är bara alltför uppenbar i serieskaparens horoskop. Tendens att ta ut ilskan på "den andre" är också tydlig med den här oppositionen.

Men det är det faktum att båda hans aktiva Lufttecken vilar på slipprig Vatten-grund som - tror jag - förklarar varför han faktiskt gått överstyr ett antal gånger i karriären (Fox lade ner serien en gång för att den var så sadistisk och smaklös, och han gjorde inte väl ifrån sig som konferencier på senaste Oscarsgalan). 

Båda den formsäkra Saturnus i Tvillingarna och nymånen i Vågen ger mentala konceptioner som undermineras av den giftiga Skorpionen, och denna i sin tur brinner lika sensationalistiskt som Vattenascendenterna hos Brad Pitt och Johnny Deep och som Mila Kunis tionde statushus i dramatiska Lejonet gör! MacFarlane går helt enkelt för långt. Själv brinner hans Mars i Väduren som härskare över sig själv och fattar inte tills omvärlden stänger ner honom!

Seth MacFarlanes födelsetimma är okänd och därmed Månens gradtal, men hennes negativa Skorpionascendent plockar upp serieskaparens fulla eldfängdhet via en Skorpion som inifrån drivs av det ursinniga barnet (Mars-Väduren). Detta hatiska barn finns också med i tv-serien, som den onde Stevie! Det är bara det att Mila Kunis figur Meg får utstå spott och spe eller fysiskt våld från samtliga familjemedlemmar och alla i staden.

MacFarlanes Skorpion, driven av Mars i Väduren (som också destabiliserar relationerna med omvärlden/Vågen) är därför en nyckel till aggressionen i den tecknade serien. Väduren och Skorpionen - nytt liv eller död. Kanhända är också Seth M.F. en reinkarnerad jude från nazisternas förintelseläger? Varifrån kommer alla denna vrede som syns i horoskopet?

Och Mila Kunis, en rysk judinna som flydde den vite mannens antisemitism finner sig likafullt göra en röst åt efter år, till en nedtrampad familjedotter. I allmänhet söker FamilyGuy ingen moralisk slutknorr som t.ex. Simpsons gör och tycks i den meningen vara en högintelligent men patologisk tv-serie för ett sörjande gäng judar som fortfarande lider av historiens oförrätter och inte kan mer än synliggöra våldet. I den meningen är då Mila Kunis inget offer för en tokig MacFarlane - hennes undergivna horoskop illustrerar bara ännu en sida av den lidande judenheten genom deras mörka historia i det onda Europa. Lider och fördrar.

Med detta har vi kommit långt från de två moderata töntarna, sekulära dussinexemplar av Kräftans tecken, som ju också kan representera instinkten att värna något gott. Förutsatt att Kräftan förädlas så den kan tänka större än till sitt eget muromgärdade kvarter. 

Mila Kunis fall är ett bra exempel på en högre form av Kräftan: hennes föräldrar, för att bevara sin judiska tro, valde att lämna Sovjetunionen. Detta är överlevnad på en högre nivå än den svenska fegheten och vakandet över den egna plånboken - Reinfeldts och Kronlids tragiskt vingklippta förståelsehorisont. Kunis familj ville rädda den heliga Graal, sitt folks djupaste känslor. Detta är också Kräftan och drottningen av bägare var alltid mitt favoritkort i Tarot-leken. Den här bilden från nätet framkallar samma känsla.

För en annan judinna i Hollywood med dominant överlevnads-Kräfta, se Rachel Weisz (nu Månen snarare än Solen). Hennes uttalade ateism (skadad av födelsen i England) står i bjärt kontrast med Mila Kunis. Weisz har Månen i Kräftan och är därför ett hjälplöst rov för tidvattnens eviga rörelse fram och åter. 

Också hon har en Eld/Vatten-tendens men istället via Mars i Eld som kastar en aspekt mot det kalla havsvattnet. Mars är inte permanent utan momentan, plötslig men övergående. Hon saknar värmen i djupet, vare sig MacFarlanes terrorbarn Stevie på insidan eller Brad Pitts och Johnny Depps Vattenascendent med genuin uppvärmning INIFRÅN, via Vattentecknets disponent.

Mila Kunis är, tror jag, Rachel Weisz raka motpol - hon förvaltar sina religiösa föräldrars mystiska sida - det formligen strålar bortomjordiskt medvetande om henne, och nionde huset talar ett tydligt språk. Ett rent käril av vatten upplyft till Gudens ära. The Queen of Cups. Det är därför Mila Kunis är Hollywoods just nu vackraste kvinna. 

Ateister är en lägre sorts själ. Skönhet kommer verkligen från insidan. Jag tror t.o.m. Angelina Jolie, trots störd papparelation och egendomliga excesser i sitt vuxna liv har någon slags andlig medvetenhet. Också hon har ett fascinerande nionde hus.


Tillägg

Efter avslutat skrivande läser jag om Kunis på Wikipedia och upptäcker att hon spelade som barn mot Angelina Jolie - i
"the Angelina Jolie film Gia, as the young Gia Carangi".



Inte bara astrologin har tydligen sett kopplingar mellan de två...

Ytterligare: Mila Kunis debuterade i en framgångsrik tv-serie som 14-åring genom att ljuga om sin ålder. Jfr "dissoiationen" som den "omoraliska" Mars kastar i förhållande till sakliga fakta och ålderdomens planet Saturnus i "offrets hus". Små vita lögner. Jag har kallat Luft/Vatten-störningarna för potentiella desinformatörer, men här tycks viljan att skydda det egna hemmet (Månen) och relationen (Vågen) förklara varför.

Inga kommentarer: