Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


fredag 10 maj 2013

Fler paralleller till Cleveland-monstret


Jord och Eld sammantvingade -
"egenmäktighetssyndromet"

Inlägget Det sexuella rovdjuret i Cleveland identifierade ett potentiellt problem i horoskopet för kidnapparen, våldtäktsmannen och den psykiska torteraren Ariel Castro.

Se: SvD, DN, AB, Expr, SR - svenska nätmedier tycks frukta att bloggosfären levererar djupare och mer värdefulla insikter än deras eget skummande av nyhetsytan. De spikar i alarmerande takt för de fönster de en gång öppnade mot bloggosfären - inte olikt skräckens hus i Cleveland, Ohio.

Paralleller med främlingshatiske migrationsministern Tobias Billströms horoskop påminde mig om dennes problem med vem som ska få "vara i huset Sverige" och vem som ska skickas tillbaka till helvetet - en slags omvänd variant på Castro. Billströms och Castros öden har förlöpt under en symbolkombination som verkar utlösa ett problem mellan "fria och öppna landskaps" Skytten och den polisiära, omslutande och kontrollerande Stenbocken. 

Det är Saturnus som i antik förställning härskar över den sjunde himmelen ("kosmos" ytterkant) och som via Jordelementet (Stenbocken) bygger maktens murar och svartsjukt håller på sina resurser. Ska något gott sägas, tar en frisk Saturnus/Stenbock ansvar, detta ord Fredrik Reinfeldt, född i Stenbockens motpol Kräftan, nu har missbrukat så till den grad att ordet inte längre kan användas i politiken. 

(Intressant nog snappar copycat-tecknet Kräftan upp ordet så att vi genast får höra från Stefan Löfven - också Sol-Kräfta - att han minsann tar ansvar. Var Löfven kan tänkas skilja sig från Reinfeldt är att nuvarande "landsfaderns" sinnelag, Månen i Vågen, bara vill softa och ha det bekvämt, där har hans opponent just har Månen i oppositionstecknet Väduren!)

För en sjuk Saturnus/Stenbocken, se hur moderata finansministern Anders Borg korrumperats och blivit rena onkel Scrooge ur En vintersaga - han unnar inte landets Sverige den allmänna välfärden, denna socialdemokratiska idé som på sin tid gjorde Sverige till ett beundrat land i hela världen. Borg sitter som Joakim von Anka på statens pengakistor och bevakar dem! Han vill äga, äga, äga (och jag tror faktiskt inte han är medveten om var gränsen går mellan den egna patologin och frågor om samhällets och medborgarnas bästa).

Det finns således ett patologiskt kontrollproblem på Cleveland-monstrets födelsehimmel och han t.o.m. mindfuckat de tre kvinnorna genom att lämna dörrar på glänt bara för att sedan lurpassa på dem när de trodde friheten hägrade - och slagit dem till underkastelse! Märkligt hur Tobias Billström med nästan samma störning på himmelen har hamnat i den ödessits där också han har makt över dörren in och ut ur Sverige och där pennalism och vidriga utvisningsbeslut t.o.m. i de mest ömmande fall (Castro, fast i omvänd riktning) följt denne moderats "karriär".

*****

Det tidigare inlägget noterade alltså Husets planet Månen i den snåla, tillslutna och kontrollerande Stenbocken men med en disponent (Saturnus) som i det vidsträckta och expansiva Skytten leder till en formidabel självmotsägelse.

Men tänk så här: Disponenten bakom sinnelaget är den verkliga aktören och Månen visar det som resulterar i människans sinne genom de djupare budskapen. Ariel Castro har därför ett gränslöst (Skytten) behov av att dominera, kontrollera och stänga in husfolket! Det är sinnets disponent Saturnus i Skytten som verkar på sitt värdteckens villkor. 

Mellan den 22 januari 1960 och den 31 januari 1961 befinner sig nu den expansiva Skyttens härskare Jupiter hemma i sitt eget tecken och ger en extremt ren signal om just en slags hejdlös tendens att breda ut sig och sitt. Frihet för frihetens skull, så att säga.

Men det här språket förstår inte begränsaren Saturnus ett dyft av och sätter genast åstad med att söka hitta begränsade - och begränsande - uttryck för denna uppblåsta upplevelse av att själva vara Gud Allsmäktig. (Skyttens korresponderande nionde hus i den hellenistiska astrologin betitlades Theos, Guden - en tydlig hänvisning till Jupiter/Zeus.) Därav idén om ett gränslöst kontrolldille när det härsklystna saturniska sinnelaget har sin disponent i Skytten och Jupiter dessutom befinner sig i härskarläge. 

Eftersom Eld är det mest klarsynta elementet och Jord det blindaste och minst självreflekterande, inser vi direkt att samtliga tre månplaceringar i Jordtecknen tenderar mot konkretism, fundamentalism, etc. De AGERAR UT istället för att reflektera. (Jag har ett fantastiskt exempel på detta i en skicklig musiker, vars Sol i Jord och Måne i Jord berövat honom nästan all intellektuell förmåga, ordblind och rädd för bokstäver och siffror men helt fri när han får angripa sitt instrument och kroppsligen uttrycka känslor.)

I Cleveland-monstrets fall innebär detta att Månen i Jord är mörklagd och inte kan förnimma sin bakomliggande herre (Saturnus) och inte förstår varifrån denna obetvingliga önskan om att kontrollera kommer. I ett påträffat självmordsbrev redan från början av flickornas fångenskap indikerar Castro att han inte kunde rå på sin sexuella bestialitet. Hans "erkännande" visar perfekt vad jag tidigare sagt om hur Eld/Jord i kontakt tenderar att ta fram det sämsta hos varandra (och de zodiaktecken som elementen implicerar).

*****

Apropå Castros mindfuck av flickorna - att låtsas kusten var klar och stå och lurpassa på dem, påminner det här skrämselbeteendet inte så lite om förre statsministern Göran Perssons hyss på Regeringskansliet där han gömde sig bakom dörrar och "skrämde" sina medarbetare. Och gissa vad? Också Persson har problem i regionen Skytt/Stenbock - "kusten är klar/polisen har koll på dig"!


Eld och Jord sköter var och en sitt

Men det här är en välvillig och godartad kombination av tecknen. De griper inte in i varandra och det är nu den glada skälmen som bor i joviala Jupiter som visar sig, inte Cleveland-monstrets betoning på den dystra och kontrollerande Stenbocken. 

Göran Persson har den goda turen att vara Stenbock enbart i riktning mot det andra finanshuset. Persson var mannen som sanerade Sveriges finanser efter stolpskottet Carl Bildts värdelösa moderatregering. Man ska inte glömma att det var moderaterna som satte igång privatiseringen av den svenska skolan med resultatet att landet nu är överfyllt av människor som varken kan tänka eller uttrycka sig i text. 

Kan man tala om moderaternas politiska gärningar i termer av folkmord? Titta i så fall på det här inlägget som prövar tanken på Nya Moderaterna som massmördaren Adolf Hitlers andliga arvtagare!

*****

Jag prövar nu att lägga en ny snittyta på Ariel Castros horoskop, den första sökningen på liknande signaturer gav tematiska paralleller på temat brutal lusta - kanske inte helt oväntat eftersom ett fokus låg på den mörka passionens planet Mars. (Mars är enligt indierna eld av Tamas typ, den mest korkade formen av kognition - ja ingen kongnition alls, bara primitiv, blind ilska.)

Men nu zoomar jag ut en smula och ser vilka av de nästan 7.500 insamlade kartorna som tillhör de perioder när Jupiter, den goda, är hemma Skytten och förfogar över sin motpol Saturnus och Saturnus i sin tur äger psyket (Månen).

Finns tecken redan i denna kombination på ett ohälsosamt kontrollbehov?

Utanför sökmönstret drar jag mig genast till minnes två personer födda 1960 som båda är hustrumisshandlare, den ena av den klassiska svenska torsktypen med hemsläpad postorderhustru från Sydostasien. Om inte det beteende avslöjar det osunda kontrollbehovet gör väl inget det! Typiskt nog hade denna person Solen i Oxen, som vill äga! Och Månen i Kräftan, som står för irrationella kvinnor och/eller underkastelse. 

Den andra hustrumisshandlaren hade Solen i Jungfrun - Jordelementet igen! - samt samma Måne i Kräftan. Det slippriga och instabila sinnet i Vatten bidrar säkert till manlig osäkerhet som markerar med våld mot husfolket (Kräftan), men att båda männen har Solen i brutala och blinda Jordelementet och den inneboende motsägelsen i Skytten (med frihet/tvång sida vid sida) utlöser ännu en gång den brutalisering bloggen alltid sett i mötet mellan Jord och Eld.

Är det bara en slump att de två enda hustrumisshandlare jag känner till (inom bekantskapskretsen) båda är födda 1960? Jag skulle tro det, Jupiter och Saturnus i Skytten står inte i sig för kvinnovåld, men möjligen leder den hotade friheten i Skytten (pga. Saturnus närvaro) att svaga män, t.ex. med Månen i sårbara Kräftan, inte kan hålla emot utan tappar omdömet. Månen är, nästefter den fysiska kroppen (ascendenten) kanske den svagaste länken i den astrologiska kedjan - se Anders Breiviks Måne för ett exempellöst stört sinne.

Sökningen på Ariel Castros kontrollorienterade sinne (Mån-Stenbocken) på basis av Saturnus med Jupiter i Skytten ger följande träffar:
  • Jacques  Lacan;13.4.1901 - en psykolog vars teorier var viktiga för gendertänkandet (vars mest extrema former reducerar de biologiska könen helt och anser dem vara enbart ett socialt sanktionerat spel)
  • Jaroslav Seifert;23.9.1901 - Nobelprisbelönad författare
  • John Galliano;28.1.1960 - homosexuell chefsdesigner för Dior som avskedades pga. antisemitism
  • John Swedenmark;25.2.1960 - kulturredaktör LO-tidningen
  • Ariel Castro;10.7.1960 - jämförelseobjektet
  • David Duchovny;7.8.1960 - skådespelare, 3 månader på rehab för sexmissbruk
  • Anonym1;3.9.1960 - vänlig, men fegade ur ungdomsgängets marijuanaexperiment; reducerade sig senare (förutsägbart) till banktjänsteman
  • Mia Sydow Mölleby;27.10.1960 - vänsterpartist, medlem i Republikanska föreningen som lobbar för monarkins utrensning från det svenska samhället
  • Anonym2;17.1.1961 - kvinnlig vagabond som levde många år i tropiskt land, särling i den kontorsmiljö jag lärde känna henne
Tidpunkt saknas för de flesta men Månen i Stenbocken är ändå säker för allt förutom X-Files-skådisen David Duchovny, vars Måne når Vattumannen vid lunch. Sexmissbruket tyder dock distinkt på ett sinne i Stenbocken, ett tecken av den passionerade kvaliteten Rajas. 

Av träffarna är Ariel Castro den överlägset mest vanartiga, vilket tyder på att den första analysen som inbegrep Mars i Väduren kom närmare pudelns kärna.

*****

Intressant är dock den judehatande f.d. klädskaparen åt Dior. Är det för att han själv är gay som han söker någon annan att trampa på eller är människan helt enkelt lika vurpad som Ariel Castro? Här skulle vi kunna ha ett jämförbart fall. Horoskopet diskuterades sommaren 2011 i samband med rättegången mot Galliano, och vad jag nu ser är att han har samma störningar som den sexuellt störda Tobias Billström! Frågan om att släppa ut i frihet/stänga in i huset (och kanske förtrycka), tycks verkligen vara ett beteende som uppstår när Stenbock och Skytt ingår en ohelig allians!






Främlingshatiske och "bisexuelle" Billström föddes ett Jupiter-varv senare än den judehatande homosexuella Galliano. Med fokus på sinnelaget (månascendent) har båda två väldigt livaktiga tolfte hus, "den onda daimonens hus" i hellenistisk astrologi. På modernt språk: ett undermedvetet som är "infekterat" eller åtminstone högaktivt. 

Båda dessa horoskop är så komplexa att det skulle bära för långt att gå genom dem på nytt, men i samband med "dörrvakten" Ariel Castro och hans kvinnliga fångar står det klart att latinamerikanen mycket troligt också är homosexuell. 

Våldtäkterna har inget med attraktioner till kvinnans väsen att göra utan det är egentligen en homoerotisk lusta som bara våldför sig på det andra könet. Och det är också min upplevelse av Månen i Stenbocken - själen har skrumpnat och individerna kämpar i sina liv desperat för att hitta tillbaka till en fungerande form. 

Minns Schlager-Anna som svenskarna valde till sin representant under en ovanligt tydlig blackout som synliggjorde svenska folkets inre sjukdom: deras främlingsfientlighet. Det årets genialiska låt framfördes tyvärr av en man med arabiskklingande namn, och folkets val, Annas tungfotade och egocentriska "det här är mitt liv"-låt föll inte Europa på läppen alls. Med tanke på ESC-sammanhanget ska man inte förundra sig att unga Schlager-Anna i intervjuer förklarade sig öppen för lesbiska relationer. 

Antingen hade hon en död själ som famlade efter en "yttre form" i relationsfrågan, eller också illustrerade hon Stenbockens värsta sida: politikernas helt och hållet falska och hycklande spel för gallerierna. (Här för att vinna kortsiktig kredd i gay/ESC-träsket.)

Några år senare gick det betydligt bättre för Loreen, troligen också hon med Månen i Stenbocken (jag har aldrig hört en så manierad och klichéartad kommunikation som från den människan: "I love you!" - och det enorma fokus på koreografi som är en del av hennes image talar också för den kroppsliga Stenbocken. 

Jag har känt flera kvinnor med Månen i Stenbocken som dansat eller varit slaviska offer för kroppsliga fixeringar. Tveklöst "finns" de fyra elementen i någon mening, och fast inte alls intresserad av dans har jag reagerat på hur ofta det till synes orörliga Jordelementet figurerar i dessa horoskop. Men Jordelementet måste här fattas som att vissa människor är praktiskt lagda och inte teoretiker.  

Som min mor sade när jag var liten: "Det man inte har i huvudet får man ha i benen." Hon var Sol-Stenbocken och drabbades sedan av hjärnsjukdomen Alzheimers och fick bara benens rörelser kvar eftersom hon som Stenbock i vilket fall bara ägnat sitt liv åt det praktiska och materiella. Jag tror Jordtecken bör gå tvärsemot deras naturliga instinkt och försöka bryta upp helt ny mark! 

Detta gäller alla element och horoskoptyper: det ligger lätta vinster i att bara följa minsta motståndets lag, men det utvecklar inte att bara bete sig precis som födelsehoroskopet antyder att man kommer att göra! Se Ariel Castro: föll totalt offer för de fula passioner som födelsehoroskopet ansåg honom predisponerad för!

Apropå Alzheimer, se filmvärldens mest tragiska fall av denna senilitetssjukdom (Saturnus = åldrande, svaghet) redan i unga år: Vivien Leigh från "Borta med vinden". Och vad hittar vi där, om inte Månen i rutinens och de gamla hjulspårens Stenbocken? (Schlager-Anna/Mån-Stenbocken, sjöng också om de gamla nedtrampade stigarna i sin schlagerflopp.)

Inga kommentarer: