Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 21 maj 2013

Hälsofascism kan botas med yoga!

En före detta självsvältare och fitnessfascist delar i AB generöst med sig av sin förbannelses historia och hur ödet till sist sade nej och gav henne en chans att tänka om.

Inför det helt otroligt tydliga horoskopet måste man fundera på vad ett liv egentligen är. Man tror man lever det och tar små och stora beslut i det. Men för omvärlden kanske det inte är just mer än ett vägmärke för andra att ta notis om och väga in på sin egen livsväg. 

Det är bara på det sättet jag kan fatta jesusberättelsen som jag länge ville ha till en själavandringsantydan i Nya testamentet men som egentligen är verkar bära på en djupare berättelse. Att lärjungarna, som ser mannen FÖDD BLIND tänker på själavandring är helt klart. Varför skulle de annars fråga sin guru eller lärare (Jesus) om det var mannens EGNA SYNDER (i en själens tidigare existens) som förorsakat denna från födelsen skadade kropp? Tydligen har de också hört att fädernas missgärningar kan sätta sig på avkomman så de ställer två alternativ mot varandra.

Jesus ignorerar båda teorierna och förklarar - till synes som en storhetsvansinnig - att den blindfödde mannan sitter där i gathörnet för att Jesus x antal år in i hans eländiga liv skulle komma förbi och använda honom för en demonstration av Guds storhet. Sedan följer miraklet där mannen får synförmåga.

Det kan antingen vara en rikligt dålig litterär fiktion, hopdiktad av någon som ville bidra till den växande legendbildningen om Jesus. För att han tycks ha gjort sig ett namn som tankeläsare och mirakelman går inte att undvika - detta är hela kärnan i Nya testamentets jesusberättelser. Det var det som skilde honom från allsköns självutnämnda lärare som traskade runt i antiken och sökte säljer in sina kurser hos överheten mot en veckas logi.

Jag tror historien är fiktiv och så klantigt skriven att den ser korkad ut med mindre man samtidigt serveras läran om Gud, teologin, som förklarar varför det mötet med Jesus faktiskt var den själens centrala händelse, den milstolpe som förklarar varför han valt att födas.

Jesus tar här rollen av allvetande guru - i Indien har den här tanken om att invigda lärare har Guds egen allvetenhet tagits till smärtgränsen och patenterade makt- och lycksökare accepteras okritiskt för påstådda övernaturliga egenskaper. Historiens Sitz im Leben är således den österländska traditionen av djupt insiktsfulla lärare/helare. Jesus delar Guds insikt och kan därför läsa enskilda själar sen en öppen bok. För Gud bor på insidan av allt levande och väljer man Den Ene först följer allt det andra som "bonus".

Den fiktiva Jesus i berättelsen säger således: Nu du blindstyre ska vi skapa litterär historia, för jag visste innan du ens föddes att du ville ha en scen i den här berättelsen. Simsalabim! Texten är faktiskt genial om man bara slutar upp att vara så förbannat obildad som dagens "religionskritiker" (hatiska nollor) är.


Ta nu den fitness-drabbade kvinnans horoskop. Med både Sol och Måne i Jungfrun får vi ett både solärt och lunärt horoskop med detta tecken i första egohuset. 

Fitnesstecknet Jungfrun i öster
och den onda demonens 12e hus övertaggat


Vad än den "verkliga" eller kroppsliga ascendenten indikerar, har vi redan här, i Sol och Måne, nästan en parodi på Jungfuns missräknade jakt på varenda kalori och taget steg enligt high-tech-redskapet stegräknaren. High-Tech-prylar är verkligen Djävulens sätt att komma åt Jungfrun. Jag känner flera och alla är helt tokiga i småmojänger som man klarar sig precis lika bra utan. (Men detta sagt av en som vägrat skaffa ens mobil.)

När britterna säger att "Djävulen bor i detaljerna" måste det rimligen betyda att Djävulen tar kontroll över den som tappar sikte på Helheten (som är ett av Guds attribut) och snöar in på detaljer. Man blir som räknenissen Fredrik Reinfeldt vars Jungfruascendent med den illvilliga Mars blir en nidbild av Jungfrun, som i sin neutrala tagning knappast är bättre eller värre än något annat tecken.

Men det öde den före detta självsvälterskan berättar om stämmer exakt med vad den är bloggen sagt om Jungfruns tecken när principen tar över totalt. Var hennes horoskop (livsöde) precis som den blindfödde mannens skapat som det var JUST FÖR DEN DAG hon närmast döende av sin egentjänande egenvård (Jungfruns nyckeltema) fattade att det var dags att göra något annat? 

Hör det till samma milstolpe att nu gå ut med sitt vittnesmål i en tid när medierna alltmer uppmärksammar det sjuka kropps- och hälsoidealet som drabbat vårt smygnazistiska Sverige?

Nymånen är alltså så pass tydliga tider att bara datumet enligt indisk astrologi för det mesta ger två av de tre viktigaste ascendenterna, Chandra lagna och Surya lagna. Utöver Månen och Solen återstår den ascendent som väst enbart använder, men som för indierna är den minst viktiga. Att slutligen falla ända ner till Jorden och dra på sig ett separat kroppsligt hölje är den ultimata förnedringen för en själ som fortfarande uppe på Månen vidmakthöll en viss storhet i sin varseblivning, den kognitiva kraft som Solen indikerar.

"Virtuality"-pionjären Jaron Lanier i föregående inlägg föddes t.ex. utan en enda himlakropp i det förhållandevis okunniga och oföljsamma Jordelementet. Under sin utveckling av virtual reality upptäckte han därför hur han i virtual reality-tillståndet kunde sträcka ut sin kroppsliga upplevelse långt bortom det som gäller för en människa bojad i identifikationen med den egna kroppen. (Hans redogörelse i SvD tillåter inga slutsatser om det var hans egen upptäckt eller om den gäller alla.)

Tänk själv att du är van vid att ha två armar och redan i barndomen övat upp motorisk förmåga att lösa uppgifter genom båda händernas samarbete. Plötsligt finner du dig i virtual reality likt guden Vishnu ha sex armar till ditt förfogande. KLARAR DITT MEDVETANDE ATT TILLGODOGÖRA SIG MEDIETS (KROPPENS) MÖJLIGHETER?

Det kan vara detta som skiljer astrologins Eldelement från alla de andra. Den kognitiva kraften - Ljuset - är i sig obegränsat. Det är bara i kontakten med Mörkrets (Satan, materien) det indefinita ansluter sig till uppgiften. Vad om man då föddes till Djävulens avkomma - i princip helt under den Jord IT-gurun och (förmodligen) Jesus helt saknade? Skulle Jordens tyng, kroppens tröghet, innebära ett hinder mot att tillägna sig ett nytt "kognitivt tillstånd"? Skulle ekot av att man hade två armar som människa "vingklippa" själen så att man lämnade fyra av Vishnus sex armar slakt hängande?

Här är en hemlighet Vishnu just viskade åt mig: hans sex armar är bara en kod för de sex riktningar i den äldsta judiska Kabbala-texten Sefer Yetzirah (kanske så tidig som 100-talet). Vi hittar Jesus nämna dem i ett av de många texter makthungriga män i Rom förbjöd. I Thomasevangeliet frågar lärjungarna när de ska få se Himmelriket. Och Jesus svarar genom att kvitta ut de sex armarna eller riktningarna mot varandra:

När upp är ner och ned är upp, när höger är vänster och vänster höger, när fram är bak och bak är fram, då kommer ni att se Himmelriket. Jesus talar förstås här om PERFEKT CENTRERING, vilket också är yogas slutmål. Och yoga praktiseras inte som stockholmsmoderater  eller borgare gör det, för avslappning och välmående. 

Yoga är redskapet för att hitta sitt gudomliga inre. Gud eller Den Ene finns i Centrum före världen spändes upp i de sex riktningarna. Den som börjar med Gud får både lyckan och allt det andra som bonus. Den som ränner runt och räknar steg får absolut ingenting. Antikens astrologer kallade Jungfrun "olyckans" eller "fiendskapens" medvetandetillstånd. Den blivit kroppsmedveten i den lägsta dimensionen a medvetenhet - Jordelementet - vet att någon annan kan komma och med blotta fysiska massan köra över en. Vinst och förlust löper genom hjärnan tills Jungfrun blir nästan galen. 

Redan på Vattenelementet minskar sinnessjukdomen eftersom Vattnets barn blandar sina vätskor och plaskar glatt i samma känslor. SEX. Vattnets fara är att det drar ner en fullständigt så att en degraderar missbrukarpersonlighet av annat slag resulterar.

Luften är fri och inte heller här har själen några problem med att leva med andras tankar. En tanke kan inte våldta eller skada någon, med mindre den människan redan är skadad, genom t.ex. problematiska kopplingar mellan Luft och Vatten. Eld slutligen är för många ett skrämmande fritt element. Låter sig bindas bara av Jorden, men interagerar kraftfullt med både Luft och Vatten.


1 kommentar:

Anonym sa...

eller - se universum i ett sandkorn..blunda och tänk en ring runt huvudet och låt
den växa så får du se hur långt du kan komma innan den löses upp .månen brukar vara lagom att börja med. trevlig resa !