Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 22 maj 2013

Reinfeldt-ligan, klassklyftepolitik & vanmakten i förorten

Oroligheterna i Stockholms ytterstadsområden framkallade av moderat klassframskaparpolitik har nu tvingat fram Reinfeldts man i förortsfrågor, moderaten Joakim Larsson.  (SR, SvD, DN)

Han uppmärksammades i medierna sommaren 2011 efter att arrogant ha bett en kvinna gå till ruta Noll och söka lägenhet via nätet efter 17 fruktlösa år i Stockholms bostadskö - den kö vi nu vet via SvD:s undersökningar att det här högernästets hyresvärdar ignorerar. De säljer hellre hyresrätterna svart...

Joakim Larsson saturniskt betryckta stämma i morgonradion är tråkig att höra - han låter som en ännu mer knarrig Reinfeldt som inte-inte-inte accepterar oro i förorterna och inte alls förstår att moderata politiker som alla bor i innerstaden skulle kunna påverka deras politiska värderingar.

Hans horoskop illustrerar perfekt hur en arketyp både drar oss mot ett visst område - här Kräftans tecken för hus och hem - men om vårt öde är dåligt (vi har hopat skulder i detta eller föregående liv) hur den zodiakala principen istället tjänar till att knäcka oss i detta liv. Och ur misslyckandet kanske en ny och bättre tanke än den moderata föds...


Ömsesidig reception mellan Kräftans och Vågens
härskare - men mellan dissociativa Vatten och Luft


Det här ett horoskop från "Solsidan". Utifrån Solen opposit välståndets Jupiter är det svårt att fatta mannens arroganta besked till kvinnan att rätta in sig i moderaternas marknadsspel. I princip beskriver ju Jupiter hemma i Skytten kommunismens ideal: välstånd universellt utbrett. Detta är vad mänskligheten till sist har att lära sig eller dö ut som art, en insikt moderaterna naturligtvis är ljusår.

Det finns alltså något i horoskopet som stör ut ytterstadsborgarrådets intelligens, som hindrar honom från att agera för det fantastiska löfte solsidan av hans horoskop tecknar.

Och förklaringen är lika tydligt som i lögnaren och svikaren den moderata f.d. försvarsministern Sten Tolgfors: en intensiv "dissociation" från verkligheten pågår på horoskopets subjektiva månsida, i sinnelaget. Om ett högintelligent och samtidigt verklighetsorienterat öde ska resultera bör inte Solens bollplank Månen ha en så här avvikande tendens (minns Anders Breiviks spektakulärt skadade Måne).

Problemen med moderatpolitikerns sinnelags- och hus & hem-planet Månen i komfortsökande Vågen är faktiskt mins lika svårartade som Mån-Vågen hos stadsminister Fredrik Reinfeldt. Hos Reinfeldt ligger Månen i den primitiva sektorn för "min plånbok" vilket förklarar den mannens otillräckliga bevekelsegrund för en rättvis politisk livsgärning. Vad värre är att Reinfeldts sinnelag i Vågen disponeras från Venus i dolda tolfte huset. Reinfeldt har en påtagligt nedsatt förmåga att interagera med sin samtid. Det maskerar han bakom en extrem ideologisk fixering. Vi har tyvärr en statsminister som inte förstår den verklighet han har att styra!

Joakim Larsson uppvisar samma problem men via en annan "astrologisk dialekt". Här har sinnet i den balanserande Vågen visserligen en mer genuint intellektuell bas eftersom också Venus står i Luft och i det lyckosamma nionde huset (faktiskt, horoskopets "bästa hus" som indierna uttrycker saken). Mannen har fått ett oförskämt bra utseende och påminner starkt i kranieutformningen om den vackraste kvinna, en fotomodell, jag någonsin haft tillfälle att göra horoskop för. Hon var en övertydlig Våg (född med Solen och behagets Venus i soluppgången). Här använder vi politikerna Måne som substitutascendent.

Nämnda modell hade likt moderatpolitikern den bedrövliga, fallna Mars (Olyckan) i Kräftans tecken i tionde huset, vilket kan i hennes fall kunde kopplas till den ständiga rädsla hon upplevde i offentliga sammanhang (10e huset = det publika). (Den gav samtidigt en extrem sexuell attraktionskraft - som en fyrtorn som sög till sig manliga slemproppar.) 

Den fallna Mars i tecknet för "hus & hem" vittnar om att skadegörelse trängt in i själva den fredade zonen (och jag ska inte gå in på de traumatiska förhållandens i hennes barndomshem), och när ett så "internt tecken" som Kräftan ställs ut i det publika är det som att säga "nerverna på utsidan". Eller rättare sagt: naturens defensiva och slutna försvarsinstinkt ständigt påkopplad, aldrig lugn och trygg och avslappnad.

Se också den korrupte polisen Kapten Klännings horoskop och hur en skadad Mars i Kräftan kan ge våld mot kvinnor - eller dem som behöver en skyddad plantskola att växa i.

Nu börjar vi förstå varför en människa i ständigt hyperalert försvarsläge, alltid med känslan av att den egna lyckan och de egna privilegierna är hotade inte kan föra en rättvis politik. Moderaten Larssons lättstörda känsloliv, med dess extrema betoning på egen komfort och trygghet, gör honom till ett värdelöst språkrör för offren i ytterförorterna för den klassklyftepolitik hans parti representerar! 

Inte konstigt att det inte går att skapa någon konstruktiv koppling mellan hans Sol och Måne (aktivitet/reflektion). Det här han själv, på sin begärsfyllda nattsida som dras ner t.o.m. från Vågens fair play mellan två personer och till sist måste beskrivas som en självisk och hemmafavoriserande fallen krigare i Kräftan! Sådan är den politik (10e huset) han faktiskt förespråkar! Och se hur demonen Ketu (Drakssvansen) förebådar en halshuggning!

Det vill säga, Larsson är en som ständigt hamnar på defensiven eftersom ribban är satt lågt och själviskt. Och södra månnoden har märkt hans sinne för en ren avrättning. Helt odugligt politikermaterial - som jag sagt om både Sol-Kräftan Fredrik Reinfeldt och hans ex-fru.

Glöm heller inte att Sol-Kräftan Stefan Löfven har kallats in till den monstruöst rika och mäktiga Bilderberggruppen. Nu ska Storkapitalet, som redan bestämt vem som vinner valet i Sverige 2014, försäkra sig om att Löfven är deras man efter att den nyttiga idioten Reinfeldt gjort ett smutsigt jobb åt dem med att riva ner den svenska välfärdsmodellen. 

Kräftan är INTE ett bra politikertecken eftersom den så snabbt korrumperas och lierar sig med den som lovar den trygghet och hemkomfort! Det finns astrologiska signaler som kan stadga Kräftan, men symbolen som sådan är inte utan anledning kopplad till frågor om hemtrivsel. Politik tillhör det motsatta tecknet Stenbocken - just det tecken som besynnerligt visade sig lysa med sin frånvaro vid en genomgång av runt 100 moderata politiker på regerings- och lokal nivå.

*****


Anmärkning. I samband med Larssons arroganta råd till den bostadslösa kvinnan 2011 hade jag svårigheter att hitta rätt födelsedag bland alla Larssons. Det inlägget har utgått eftersom det byggde på fel födelsedag. (Det horoskopet, av extremt ägandefixerad Ox-typ påminde dock sannerligen om moderat mentalitet.)

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hihi, jag innehar precis exakt samma karta. Men med lejonet i öster blir mars en välgörare. (Har inte riktigt greppat det än!). Dock, och det här är tydligt för mig, så slår bägge illgärningsmännen (min saturnus är en verksam illgörare) mot Vattumannen! Socialt utstötningssyndrom i hög grad. Och det skulle man väl kunna tillskriva denne ruttne politiker såtillvida att han anser sig stå över alla andra?

Mvh,

P.S. Gjorde f.ö. mitt Dasamsa (Karriär och intrikata detaljer på arbetsplatsen – jag bara häpnade och garvade. Så klockrent!). ;)

Seaward sa...

Det är väl tur att jag noterade utmärka kvaliteter på den här kartans solsida. För det är ju så att Lejonet i öster får den allra mäktigaste serie av välgörare på sin sida: Solen, Jupiter (den stora välgöraren!) och så krigaren Mars!

Om nu Månen antyder problem så är du åtminstone garanterad en orientering framåt som den indiska astrologin välsignar!

Kan man leva utan feedback från Månen utan att bli egomanisk eller "driven"? Hypomani är ett annat ord jag snappat upp i samband med alltför solära naturer. Ja, jag tror det.

Men empatin kan vara försvagad. Lejon agerar hellre än lyssnar - det är dock ett chefs- och befälhavartecken och dess forte är inte att sitta vid sängkanten och lyssna på flickvännens ändlösa bekymmer utan att vara ute och ta beslut.

"Dasamsa" har jag aldrig ens tittat på. Jag satte inte mina ambitioner så högt som "hinduisk astrolog" men det finns så ofattbart många metoder och doktriner och jag är just nu kanske mest nyfiken på hur de äldsta historiska spåren förhåller sig till varandra.