Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 5 maj 2013

Soltecknet hos 31 pedofiler

Hack i häl på den franska lagändringen som tillåter homoäktenskap och rätten för homosexuella att adoptera (se horoskopet) drabbades britterna av två präktiga skandaler som också rörde sexualperversion. 

Först erkännandet från BBC-kändisen som förgripit sig på så unga flickor som en nioåring och kort därpå den homosexuelle politikern som arresterats för våldtäkt på unga män i 20-årsåldern. 

I sanning en svart vecka för marknadskrafterna som pumpar in pengar i gay- & sexreklamen. Det finns grova pengar att tjäna på "livsstilar" av alla de slag. Jämför med hur marknaden lät några försumbara rocksluskar knarka ihjäl sig så att punkvågen fick sina martyrer och kunde kommersialiseras i slutet av 70-talet. "HBT + och tio bokstäver till är en ren kommersiell produkt - glöm inte det när du klentroget stirrar på Schibsteds förstasida av Aftonbladet, denna ogenerade invitation till underklassen att hålla sig kvar i sitt träskbeteende och fortsätta konsumera på någon zombieliknande medvetenhetsnivå.

Så varför inte titta astrologiskt på den ultimata självdegraderingen (vid sidan av mord): människor som ger sig på barn? 

När jag går igenom drygt 7.300 sparade horoskop, hittar jag 31 kartor som flaggats för pedofili, flera i samband med sadism och mord, men i ett fall en homosexuell präst som sökte dölja pedofilin inom kyrkan. Denne man är medskyldig till brotten mot barn och ingår därför i denna minimala pilotstudie. 

Att de "signifikanta överrepresentationerna" som presenteras inte har någon vetenskaplig tyngd är uppenbart från genomsnittet: 2,6 födslar i vart soltecken. Att några tecken skulle nå överrepresentation var bara att vänta. Men det intressanta, och som får mig att publicera denna ministudie, är VILKA tecken det var som genast tog täten!



Ja, är inte livet märkligt? Om BBC-pedofilen sade rättsmyndigheterna att han betett sig som ett "opportunistiskt rovdjur" och här hittar vi nu rovdjurens konung i centrum, flankerad av två relationsorienterade (sociala) Lufttecken.

Lejonets yttersta drivkraft är att leva och nedlägga byte och här råkar Eldelementet visa sin lägsta sida! Jag känner mer och mer att det var rätt att klassa Eld och Luft som extremismens kombination.

Jord och Vatten är alldeles för gyttjigt och trögt och "verklighetsanpassat" för att kunna producera de lätta och koleriska griller som utmärker den kreativa typen. Det är helt klart att pedofili tillhör kategorin sinnessjuka föreställningar - någon slags överkreativ föreställningsvärld in i vilken individen skriver in sig och använder verkliga barn och ungdomar som statister. Lejonet är ju dramatikern i zodiaken.

I synnerhet Tvillingarna har ju kopplingar till unga pojkar och flickor och är i indisk astrologi ett uttryckligt relationstecken. Vågen kan via opposition till "barnet" Väduren sägas bära på åtminstone en potential att se en partner i barnet. 

I ett smått osunt exempel har jag en far med Vågascendent opponerad av Mars i Väduren som fullständigt assimilerat sig till sin son och nu lever ett parasitliv på avkommans försök att skapa sig en identitet genom antisocial depprock och allt vad det nu är. Omöjligt med en häftplåster till far som nästlar sig in i ungens intressen och gör dem till sina egna!

Att Lejonet har med barnkärlek att göra, är en tradition i västastrologin som väl ytterst går tillbaka på det femte huset som ett lekfullhetens (och kreativitetens) hus. Men Månen/Kräftan och Solen/Lejonet sida vid sida inbjuder också till tankar om den närande moderligheten (Kräftan) och fadersrollen - allt det skojiga man kan göra med en sprallig pappa. Eller en ful gubbe som lockar med godis...

*****

Man kan ju påminna sig den tragiska popidolen Michael Jackson och hans fäbless för att umgås med småpojkar... (Att hans födelseklockslag någonsin skulle bli offentligt kan man nog glömma - se AstroDatabank - så jag ritar upp kartan som en naturlig zodiak.)



Lejonet under angrepp från Saturnus i onda åttonde huset: troligen den demoniska fadersgestalten som förstörde Michaels liv och gjorde honom till en sådan slav under Saturnus formalism (Jackson var en anal och sjuklig perfektionist). Se även en koppling mellan barnet Väduren och mogenrelationens Vågen som liknar den jag just beskriv i fallet med fadern som parasiterade på sin son. 

Var det detta Michael Jackson också gjorde: försökte leva om en ny och lyckligare barndom via barn som han mutade och köpte? Är det detta som är pedofilins innersta väsen: viljan att få leka glatt och uppsluppet? 

Kanske i något enstaka fall men inte generellt. För bland de 31 pedofilerna hittar man också monster som Marc Dutroux - som fängslade och torterade barn innan han mördade dem.


Soltecknet hos
31 pedofiler
2
1
4
2
5
1
5
2
3
2
1
3
Snitt:
2,6
Signifik.
rel. snitt
(±50%):
<=1,3 e.
>=3,9

7 kommentarer:

Anonym sa...

Även om underlaget är litet hade det varit intressant att få se var månen står liksom mars och eventuellt venus...

Seaward sa...

Det finns skäl till att jag bara använde Solen. Detta är barnalstringens planet och har, upphöjd i Väduren, en särskild koppling till barnet eller debutanten på jorden. Men skulle, om man så vill, kunna kalla Väduren för offret i den här studien av "varmt tycke för barn" (pedo-fili).

Men med bara 31 horoskop och en osäker Måne i flera horoskop är det meningslöst att redovisa de placeringarna. Hur Mars beter sig sexuellt vet vi redan och jag tror inte pedofili skiljer sig från homosexualitet (som det väl oftast är frågan om). Mars position i bara 31 horoskop skulle bara förvirra jämfört med de mer omfattande studier som redan gjorts.

Venus ligger alltid som en satellit i närheten av Solen (och soltecknet) och kan därför inte användas för en granskning av zodiaktecknen. Venus är inte fri att indikera ett zodiaktecken värst långt från soltecknet.

Anonym sa...

Jag vet en som anklagades för våldtäktsförsök på sin egen dotterdotter, han var dubbeltvilling, med mars i lejonet(17/6 -31). Född några veckor före pedofilmördaren Sten-Erik Eriksson.
S

Seaward sa...

Där är "en på tusen" - dvs. det sällsynta och anekdotiska "enskilda fall" som aldrig i sig skulle kunna ha avslöjat något, men som, när "grundforskningen" redan är gjord, blir synlig för det sinne som plussar ihop och upplever meningsfullheten i "grundforskningen".

Allt som skett här är, att det lägre sinnet (Månen) uppfattat och med hjälp av en egen databank fyllt i linjerna mellan tre numrerade punkter och hittat en match.

Detta är inte kritik utan bara ett konstaterande av hur vi människor blir förvillade av våra sinnesintryck och glömmer fråga oss vari verkligt vetande består. För dig som råkade ha just ett matchande horoskop blir detta å andra sidan en "meningsfull bekräftelse" eller t.o.m. en jungiansk synkronicitet (beroende på graden av naiv godtrogenhet). Det finns folk som blir religiösa på grundval av "tecken" av denna typ. Det är detta skeptiker invänder sig mot, och jag tar som du märker här rollen som djävulens advokat, själv född i Vågen, det mest ateistiska soltecknet! :-)

Sannolikheten för tre placeringar i tre på förhand givna tecken:

1/12 x 1/12 x 1/12 eller ett horoskop på 1728.

Men man kan lika gärna vända på steken och säga: med mindre du enbart vistas bland pedofiler är det häpnadsväckande att du direkt hittar en, visserligen bara genom övertolkning av testet (som enbart uttalar sig om Solens placering) men ändå!

Om jag knäpper av djävulens advokatyr är det ändå en suggestiv iakttagelse och S.E. Erikssons var ett av de 31 horoskopen som användes. Så om jag tolkar dig rätt, och det är nog så man ska uppfatta ministudiens fynd, så ökar risken för "överdriven kärvänlighet" mot de unga om både ungdomstecknet Tvillingarna och den "älskvärda mentorns" (eller inspirationskällan) Lejonet är samtidigt aktiva på himmelen.

Det kan stämma. Jag är helt ointresserad av barn och har aldrig satt några till världen, men ungar klänger på mig! (Månen i Tvillingarna, Venus i Lejonet som ägare till Solen i Vågen och de båda sistnämnda i ömsesidig reception. Hjälp, jag uppfyller med andra ord själv alla kriterier på en pedofil! Och det är därför artikeln i SvD var så välgörande efter något trams om "kriminella hjärnor". Med en ohelig blandning av svenskans ”förutsäga” och filosofiskans favoritord ”predikera” säger en forskare, att ”De[t] är omöjligt att prediktera vilka enskilda individer som blir våldsbrottslingar”. Samma brasklapp sprids ju tröttande ofta på den här bloggen.

Anonym sa...

Apropå det du skriver sist så kan jag nämna att jag känner en annan nymåne i tvillingarna (venus i lejonet) som inte har några egna barn men som har bran hand med barn. Han fick en styvdotter genom giftermål och blev verkligen en omtyckt och engagerad styvpappa, och när hon fick egna barn, tvillingdöttrar, var han väldigt förtjust i dem, och var mer med dem än t o m mormodern. (Han är också väldigt förtjust i djur.) Så självklart är det inte alla som är störda bara för att de har stark betoning på tvillingarna (eller lejonet el vågen).
S

Seaward sa...

Att söka zodiaktecken som "tar för sig" i samband med varjehanda karaktäristiskt mänskligt förehavande är som att återvända till första klass och lära sig alfabetet från början igen. Jag har varit så här grundlig på bloggen eftersom det helt tycks saknas genuint intresse inom den västerländska astrologin för att ta reda på om byggbitarna fungerar eller inte.

Ditt andra exempel illustrerar det jag just sade (talade vi förbi varandra?): att bloggens många brasklappar påminner om att statistisk signifikans inte determinerar någon till något.

Det intressanta ligger snarare i VAD som ser stört ut på pedofilernas himlar jämfört med dem som bara älskar barn eller har god hand med barn. Och där kommer man snabbt till ett stopp med mindre man känner till klockslaget. För det är uppenbart att de tolv (fysiska) husen "finfördelar" aktiviteten. Kallsinniga barnamörderskan Myra Hindley repriserades nyss i ett nyskrivet inlägg och likt Margaret Thatcher (utan barnkärlek) finns ledtrådarna bortom Tvillingarna, Lejonet och Vågen.

Med klockslag blir dessa ABC-böcker jag tagit fram genom kvantitativa småstudier överflödiga, för från och med nu handlar astrologin inte om att "rita och peka" utan om intellektuell analys utifrån de käpphästar man tillägnat sig men i varje skede måste vara redo att släppa.

Fixa och färdiga astroböcker "sån är du, vädur" kan liknas vid religiös fundamentalism, mantran att rabbla för dem som bara önskar en tröstande filt att om och om återvända till.

Den verkliga indiska astrologin har ju visat sig närapå en labyrint - allting _kan_ vara nästan vad som helst och i slutändan är det bara tydarens egen koherens som avgör vilka tolkningarna blir. Och tydaren själv modifieras också med tiden av sina erfarenheter!

Sattva guna: Kunskapen sin egen belöning.
Tamas guna: "Ignorance is bliss."
Rajas guna: I valet och kvalet.

Anonym sa...

Som du säger illustrerar mitt andra exempel just att statistik signifikans inte determinerar någon till något. Jag ville alltså bara ge ett gott exempel, förutom ditt eget, på att man inte behöver vara pedofil för att man har ett tvillingdominerat horoskop, utan att det också kan beteckna en person som har god hand med barn.
S