Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


torsdag 30 maj 2013

Strukturers hållbarhet

SvD berättar i god detalj om vari de två Harvardekonomernas klantiga sifferbygge felade, med den följden att högerpolitiker i väst dragit européiska människomassor i misär. Hur räknenissars dårskap och ytterligt sköra luftslottsbyggen förstör livet för mänskligheten. (Growth in a Time of Debt, färdigställd "januari 2010" och publicerad i maj.)

Ämnet kan med fördel knytas till Aftonbladets pågående serie om hur de med pengar t.o.m. har bättre sex än den underklass högern så effektivt har lyckats återskapa i Sverige efter årtionden av acceptabel jämlikhet mellan människor. 

Vi talar om det en moderat eller högermänniska inte alls vill tala om: STRUKTUREN I SAMHÄLLET. För evigt ska Fredrik Reinfeldt och en stor mängd krönikörer i högertidningarna skämmas arslet av sig för att under oron i Stockholmsförorterna komma dragande med sina moraliserande lögner om det individuella ansvaret som rökridå mot den enkla sanningen: Borg och Reinfeldt har bjudit in Rovkapitalismen att ta över den gemensamma struktur - samhället - som tidigare var folkets, stycka upp och privatisera den.

Vill någon bli mörkrädd, läs då i The Guardian om den högerbrittiska parlamentsledamoten som vill privatisera Englands rättsväsende (!) så att Storfinansen ska kunna KÖPA SIG FRI från sina brott. Där är moderaternas ideologiska polare! Detta är vad som händer i Sverige just nu, även om utförsäljningen av rättvisans gudinna Justitia är så extremt att högern härmed visar sig värda ett nackskott och inte någon demokratisk diskussion. Vissa ideologier har helt enkelt gått över gränsen. 

Se inte till personen - hur ofta har inte en trevlig rollmask dragit en vid näsan? Observera istället resultatet av individens tankar. Då ser du direkt att det faktiskt finns något som en Gud och en Djävul bakom människor. Alla altruistiska tankar tillhör den goda sidan och varje reklamfilm som vädjar till ditt ego för dig närmare och närmare den död som så tydligt utmärker högern.

Att de VERKAR ha mer pengar och bättre sex kan inte dölja det faktum att de är en anomali och hela deras liv en intrikat väv av lögner.

STRUKTUR ligger inom den astrologiska Saturnus jurisdiktion. Gränsdragaren Saturnus som händelsevis också bidrar till bilden av Justitia genom sin "upphöjelse" i vågskålarnas tecken, där jämviktens eller den sociala rättvisans Venus härskar. Att Vågen/Venus också har med sexuell attraktion och könens förening att göra, bara understryker Aftonbladets upptäckt av hur högerns nya ojämlikhetsideal skapar människor på alla nivåer av upplevelse.

Som exempel på en teoris duglighet och kanske livslängd - ja, på betydelsen av att plantera en STRUKTUR i rätt tid - kan man ta de båda Harvardekonomernas falska teori om att tillväxtsamhällena kollapsar när statens upplåning börjar närma sig bruttonationalprodukten.

Den här (felaktiga) teorin anammades mer än gärna av Europas högerregeringar som i den såg ett legitimt skäl att hårdbanta staten, något bara privategoister som tror en civilisation fungerar bättre om allt är Vilda Västern skulle köpa.

Året var för nationalekonomernas tes var 2010 och i år 2013 är den falska matematiken - den onda strukturen - redan genomskådad. 

Det är intressant att strukturplaneten bara hann förflytta sig en grundprincip i just det här fallet. Den falska teorin lanserades i Jungfruns tecken, tecknet som genom bloggens grundforskning kommit att bli mer synonymt än någonsin med den agrara ungmön som jobbar flitigt på sitt fält för att maximera sin egen vinst. (Och så ovillig att dela med sig till någon att Naturen utlöser en motreaktion, i Hades våldtäkt av den unga åkerbrukaren.)

Om Saturnus i Jungfrun indikerar PRINCPIELL FIXERING VID TILLVÄXTTÄNKANDE, resulterar Saturnus förflyttning till nästa zodiaktecken, Vågen, att den föregående positionen inte bara blir obsolet utan också en källa till "tolftehusförlust" i förhållande till Saturnus nyvaknade intresse för Vågen och sociala rättvisor. 

Jungfruns självtjänande, profitsökande och förlustpaniska mentalitet visar sig, ur Vågens perspektiv, vara samhällets fiende nummer ett. 

Saturnus överlägset starka placering i Vågen kan alltså förklara varför det som såddes i en egocentrisk period - en falsk teori om skuldsättning eftersom STRUKTUREN formligen ropar "PROFIT" - dör i samma ögonblick man höjer förståelsehorisonten från själviskt inåtvänd nationalism och börjar titta på hur en självtjänande tendensen alltid skadar människors relationer (Vågen, relationens tecken eller princip). 

Astrologin är så enkel att förstå att den gränsar till det geniala. Och dess logik kan inte bestridas. Varför används då inte systemet som måttstock på nationers och människors förehavanden längre? Därför att de verkliga skurkarna omedelbart avslöjas! Detta har bloggen visat många prov på.


Hur Sveriges statsminister måste vrida sig som en mask på kroken framgår av Saturnus rörelse i tiden dessa senaste år. Den ärevördiga men stränga Saturnus har sannerligen läst lusen av hans falska segregationspolitik. Det är fullständigt omöjligt att begripa om han verkligen tror på sina egen fördomar, men ideologi och samhällssyn brukar gå i arv mellan far och son, särskilt om avkomman är mentalt svag och inte förmår analysera det åsiktspaket man övertagit från föräldrahemmet.

Detta måste ha skett i statsministerns fall. Han är så sektskadad att avprogrammering kanske inte längre är möjlig. Vad blir det då kvar av detta svartbygge till människa? En modern sekulär konsumist har ju aldrig, från sin första dag i livet, gjort annat än avlägsna sig från de kunskaper som kunnat aktivera det inre samvetet (själen). Barn har ofta en stark själslig kontakt men i Reinfeldts fall tycks den inre människan ha dött tidigt. 

Och blanda nu inte ihop känslor med den inre människan! Känslor är biokemiska reaktioner på stimuli. Det är inte kroppshyddan vi talar om här, utan den odödliga inre människan - den som vandrar genom årtusendena och samlar erfarenheter och intryck! Vårt andra jag, som vi nästan skiter på oss när vi hör om och fattar att det inte är jag - egot. Inför utsikten att dö har Djävulen sin bästa väg in i det skraja egot. 

"Se så, köp det här och det här. Satsa på dig själv du. Gör dina dagar på Jorden så bekväma för dig själv som det är möjligt." Med färger och dofter och allsköns distraktioner dövar den döda människan verkligheten. Moderaternas verklighetsbild tål inte sådana elementära sanningar som att social rättvisa (Vågen) ger ett mer avancerat och viktigare perspektiv än vårdandet om bara sig själv (Jungfrun). 

Allt har sin plats men det gäller att rangordna principerna korrekt, för helhetens bästa, inte för den enskilda individens bästa. Om "helheten" bara är den privilegierade klassens perspektiv, gissa om allt går åt skogen. Det var därför socialismen har visionen om ett klasslöst samhälle. Människan är en nog problematisk art som det är utan de lägsta och mest egoistiska exemplaren ska få sätta tankemönstret.

Och det är därför KD i alliansregeringen häpnadsväckande nog visar sig stå i maskopi med Djävulen snarare än Gud. Det är därför Göran Hägglund sålde ut svenska folkets apotek så att de sjuka inte hittar sina mediciner längre medan Stockholms borgerliga joggare har stegräknare och deodoranter i överflöd att välja mellan.

*****

Om kartan. I januari 2010 visste förstås "min plånbok"-ekonomen Fredrik Reinfeldt inte om att studien "Tillväxt i en tid av skuld" existerade. Den publicerade i en facktidskrift först i maj och rimligen var det väl Anders Borg som först snappade upp den.

Men som landets ytterst ansvarige är det ändå intressant att se den potentiella skadan mot hans trovärdighet som ligger i luften redan i januari. Den transiterande Mars i sitt "fall" i Reinfeldts 11e hus för idealiseringen av närigheten (Kräftan) - en prioritering av ständig konsumtion som möjligheten skulle vara begriplig om han var stamledare i någon svältande folkstam. Men 5,4 miljarder till restaurangnäringen var väl knappast vad svenska folket ropade efter? 

Olycksbringaren Mars är nu stingande men ofta kortvarit. Det är Saturnus i sin roll som "den stora illgöraren" man ska vara vaksam på: Reinfeldts smekmånad med svenskarna var definitivt över i januari 2010, men det skulle visa sig först vid valet senare samma år. Den tungsinta, restriktiva och i Jungfruns tecken oändligt snåla och missunnsamma Saturnus hade nu börjat vandra genom statsministerns första hur (här dör hans och hustruns gnista, även om skilsmässan inträffar först när Saturnus drar gränsen i Vågens/partnerskapets tecken).

Vid valet i september 2010 är den snåla Saturnus bara tre grader från Fredrik Reinfeldts Jungfruascendent och insikten om att SD skulle bli vågmästare tycks ha förbittrat honom rejält. Valhoroskopet innehåller en hatisk krutdurk i formen av Mars/Venus i balansaktens tecken Vågen - just det tecken där Reinfeldt har Månen/sitt sinnelag. 

Månen som de dagliga göromålens planet (Solen de heroiska milstolparna) är således svårt skadad av valresultatets horoskop och regeringen har inte bara varit kriminellt passiv sedan september 2010, den har också lidit många svåra nederlag i riksdagsomröstningarna. Valhoroskopets karta är egentligen bara en mer intensifierat variant av kartan för den falska ekonomiska teori Reinfeldt (som alla andra högerpolitiker) har klängt fast vid i nästan tre år - tre bortkastade år för människorna i världen.

Hur ska världens ledare kunna betala tillbaka detta, deras beredvillighet att lyssna på räknenissar utan att ens dubbelkontrollera? Att NASA begick räknefel och slipade optiken skevt på Hubble-teleskopet borde väl ha tjänat som en påminnelse att matematiker sannerligen inte ska betraktas som några gudar...

Den svenske stadsministern tvingas nu genomlida en ännu djupare nesa när Saturnus hunnit in i Vågens tecken och där tynger politikerns sinnelag. Har inte medierna rapporterat om att Reinfeldt verkar trött och nere för räkning en längre tid? Det är Saturnus som suger musten ur vad den än passerar. Extra märkbart här eftersom Månen har med svarsviljan att göra. Landet har en försvarsminister som psykologiskt f.n. är ur funktion eller fungerar ungefär lika godtyckligt som landets försvar.

I en bättre värld hade han aldrig givits förtroendet eller åtminstone fasats ut i god tid före nuvarande transiter om astrologerna varit högsta rådgivande instans, vilket man måste misstänka att de faktiskt är i Platons modell för den perfekta staten. Platon avkrävde ju filosoferna kunskap i geometri vilken bäst studerades genom astrologin (ämnena astrologi och astronomi var inte utgrenade vid denna tid).

Hur kortlivade principiella beslut som tas i Jungfrun är, kan alltså skönjas av Saturnus "upphöjelse" till genuin rättrådighet redan i nästa tecken. Den föregående inkarnationen av Saturnus (i Jungfrun) ter sig nu som en "tolftehusangelägenhet" för Vågen, dvs. ett olycksfall i arbetet! Hur kunde man så korkat sätta det egna vinstintresset (och Jungfruns fobi mot skuldens tecken Jungfrun) före den sociala harmoni? 


Å andra sidan kommer den tidsanda som stavas Saturnus-i-Skorpionen att säga detsamma om de föregående 2½ åren. Här står jag nu inför döden och härdsmältan - hur kunde föregående teoretiker sjunga kärlekens lov som ett hippiebarn. Skorpionen har skådat det ofrånkomliga slutet, och alla dör ensamma. Vad poäng nu med Vågens tecken och löftet "tills döden skiljer oss åt"?

Saturnus i Vågens 25 grad valdagen den 14 september 2014. Tung press över Reinfeldts "populära" folkmasseplanet Månen, i hans andra hus för privatekonomi. Vad säger Gränsdragaren Saturnus genom att stå så nära en av statsministerns mest sensitiva horoskoppunkter?

Vad säger denna Saturnusplacering jämfört med Saturnus i Jungfrun i hans ego-hus vid valet 2010? Att den både konservativa men också försvagande Saturnus nu ytterligare försämrats eftersom ett nytt tecken (Vågen) nu öppnat för folkmassans insikt om att föregående politik - som enbart tjänade profit- och siffertricksarnas världsbild - i själva verket var en förlustbringande aktivitet? Den borgerliga alliansen ut och den rödgröna in? Saturnus som Liemannen vad Reinfeldt anbelangar?

Tittar man på den giriga demonen Rahu (Drakhuvudet), lägger den sig häpnadsväckande på valdagen: direkt på Reinfeldts dubbelt onda söndrare och diskriminerare Mars i Jungfrun. Måste inte detta vara ett tecken på att sittande statsministerns splittrande Mars-svärd som kluvit landet i fattiga och rika, att denna politik nu höjs till skyarna? I valresultat blir det nu tydligt vad svenska folket anser om hans plan att förvandla minsta skolbarn och sjuk människa till objekt att räkna på och söka göra vinst på? 

För att förstå vad Rahu i transit över Reinfeldts första hus har kapacitet att ställa till med, måste man studera hur stark och aktiv den är i födelsehoroskopet. "Landsfadern" har den kanske ondaste kombinationen av girighet (Rahu) och en ond vilja till stora materiella ansamlingar (Jupiter i Oxen) som det möjligt är. 

Jupiter i Oxen - detta är också Storfinansens symbolik och varför inte Djävulen ur hans "positiva" sida: som en blomstrande äng eller ett bördigt fält - naturen som ett ymnighetshorn för de ägandehungriga att lägga beslag på. 

Vi kan därför räkna med en fet käftsmäll från plutokraterna, vilka redan idag vrider makten ur Freddes händer och ger till Löfven. Som med alla människor som tjänar Djävulen och hans penningar på ett närmast religiöst sätt (9e huset=samvetets röst, religion, filosofi, äkta kunskap), finns det en tid när Den Onde avslöjar hur han bara lurat sina anhängare. Valet 2014 blir dagen då Reinfeldt blir sviken av Storfinansen. De har hittat en ny lojal pojke i Löfven.

Folk lever och dör som de alltid gjort, utan att ha förstått ett dyft av vad som pågår, att hela föreställningen är riggad.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hej!

Du refererar till en karta, "Valhoroskopet", som inte finns med på bild. Skulle du kunna vara så snäll att infoga den?

Seaward sa...

Texten beskriver de detaljer jag refererar till. De finns därför inför ditt inre öga. Det enda du själv behöver göra är att visualisera en smula. :-)