Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


fredag 17 maj 2013

Svenskens ekonomiska brottslighet bara toppad av belgarnas

Sverige är efter Belgien Europas mest kriminella land! (AB)

Att Sverigehoroskopet genom den sideriska zodiaken och midnattstimmans Vågascendent bitvis ser ut som rena rövarkulan, är helt klart. Skattesmitning och svartjobbande under folkets Måne (vars disponent Mars står i monetära Oxen, i åttonde korruptionshuset och under inverkan från den onda stjärnan Algol) ger dock inte hela bilden. 

Sverige leds av tjuvar på hög nivå. Solen och stora förmögenheters Jupiter i Vattumannen i femte tursamma spekulationshuset skulle mycket väl kunna tolkas som att det finns en liten plutokratisk elit som i själva verket styr det här landet. Det är därför sossar hoppar strömhopp över till näringslivet och fetlönerna så fort de ser en chans. 

Rötan i folksjälen på låg nivå motsvaras av ett självtjänande och slutet klientel på hög nivå, och överallt i detta skämt till land skapas kopior på samma elittänkande. Minns bara medieelitens skam när det perverterade barnet Alexander Bards "nätokratiska" mobbing- och skvallerklubb avslöjades för ett antal år sedan. Och vi talade inte om några 16-åringar utan om vuxna människor!

Det finns således gott om astrologiska tecken på svenskens materialistiska fixering - ett trauma från det gamla Fattig-Sverige som sitter benhårt kvar t.o.m. i nationalhoroskopet från 1974.

Men nu ska vi titta på Belgiens nationalhoroskop från 1803, ett land som snart skulle bli känt för sin groteskt grymma kolonialism (Kongo) och en kamp om resurser som mycket väl kan förklara det onda öde som fortfarande fyller den belgiska folksjälen och gör den till Europas mest statshatande och själviska.

Franska Astrotheme har en fullständigt fejkad födelseuppgift med minutexakt födelse. Den tycks skapad bara för att ge en Jupiter exakt på ascendenten. Från AstroDienst hämtar jag istället västastrologen Liz Greens uppgift (mycket troligt hämtad från Nick Campion, expert på nationella horoskop). "Klockan tolv på dagen" är ett lagom exakt årtal för 1830 och jag utgår från detta eftersom sajten visar en tropisk zodiak med ascendenten i Skytten.

Emellertid förklaras både Belgiens snara förfall in i den mest vedervärdiga kolonialism med övergrepp i Afrika och skattesmitarmentaliteten överlägset mycket bättre av den sideriska zodiaken. Nu får vi nämligen Skorpionen i ascendenten, och precis som med Skorpionascendenten Carl Bildts händer som dryper av afrikanskt blod och olja, får man återvända till frågan om varför Skorpionen i öster i sitt 11e idealhus sätter egentjänandets och profitens tecken Jungfrun som sitt högsta goda. 



Lycklig den människa som INTE har Jungfrun aktiv medan Skorpionen stiger i öster? Som vi ser av Belgiens horoskop och skamliga kamp om billiga "kolonialvaror" har belgarna som högsta ideal att bara berika sig själva. Och alla de tre resurshusen (2, 6, 10) ser rent av för jävliga ut!

Att sedan läsa Liz Greenes fjantiga text om "estetiska och fridfulla" belgare i soltecknet Vågen, säger det mesta om hur urartat västerlandet är! Greene ska ju gälla för att vara ett av de största namnen i väst, men så missvisande har nu sen tropiska zodiaken blivit efter 2.000 år av precession och så djupt sitter den vite mannens självlögn om att vara förmer än andra folk, att astrologin i väst med rätta förhånats av skeptiker. De uttalar sig bara om vad de ser, och det man ser av Liz Greenes text är en människa som helt saknar verklighetsförankring i sin analys. Om det inte ringer några varningsklockor under skönmålandet av Belgien då är det något fel.

Zodiaken är så konstruerad att Skorpionen som hatar att dö måste ha självtjänandets eller profitjaktens Jungfru som sitt ideal, har förklarats helt logiskt i ett tidigare inlägg. Den organiserade materien tenderar mot entropi och Skorpionen beskriver t.ex. kroppslig förruttnelse. Solen i ett negativt tecken tenderar därför i bästa fall att heroiskt arbeta MOT något missförhållande. 

För en kropp under döendets princip Skorpionen kan det därför knappast vara tal om att annat än ett ideal som bygger på att göra profit - Skorpionen känner döden flåsa sig i nacken jämt och ständigt (utan att förstå att det är sig själv den känner) och självtjänandet sätts om inte i tionde husets högsäte så åtminstone som högsätets högra hand, det elfte ideal och förmögenhetsbyggarhuset. 

Högsätet för en Skorpion är, lustigt nog, den strålande LejonKung Skorpionen inte själv är destinerad att vara. Men planeter i tionde, som i Belgiens horoskop, kan ge ett högsäte i tionde huset som snart intogs av en Leopold II - en sällsynt grym och bestialisk belgisk kung!

Inte bara har Belgien självtjänandet eller profiten som sitt ideal, det är i någon mening vurpat eftersom Jungfru-Solens disponent Merkurius befinner sig i den världsliga förlustens tolfte hus - platsen där man enligt modern västastrologi spärrar in förbrytare eller vårdar de sinnessjuka - eller frivilligt går i kloster! På något sätt känns detta som rimliga moderniseringar av den antika västastrologins tal om "den onda daimonens tempel".

Vad händer om en människa känner den onda daimonen flåsa sig i nacken samtidigt som idealet att göra sig en så stor hacka för egen del i alla frågor som rör materiella resurser? Vi får troligen en SINNESSJUK version av Jungfruns sämsta sida - dess vilja att kapa åt sig fördelar utan att bry sig om det omgivande samhället. 

Så valet är fritt: är det loser-Merkurius i tolfte som gör den här Skorpionascendentens profitideal till det sjukaste beteendet i hela Europa? Eller är det alla planeter i de jordiska resurshusen som drar ner belgarna på en slemmigt materialistisk nivå? Astrologiskt är det förstås en kombination. Ju fler varningstecken av viss typ horoskopet innehåller, desto säkrare kan man vara på att det också finns ett tydligt problem hos horoskopägaren - här det belgiska folket.

Men jag måste personligen säga att Sverigehoroskopets förbindelse med Satan själv och också här i ett "omedvetet" hus - så att folket inte ens förstår sina egna drivkrafter - att denna den svenska skattesmitarmentaliteten är strået vassare!

*****

Se även: Sverige - tjuvarnas paradis (okt 2010 - här ser jag att gamla bilder  ofta ser hemska ut, Blogger, dvs. Google, har förstört stora delar av de horoskop jag tills nyligen sparade i bildformatet GIF. För andra gången förstörde de vid ombyggnad sina system och nu tycks skadan ha blivit permanent. Jag sparar sedan en tid därför alla kartor i formatet PNG.) 

Se även: Sverige - ett folk av schackrare (nov 2010)


Personer med samma problem som Belgiens horoskop:

Samlingen med kända födelsetider växer irriterande långsamt. Men åtta personer visar sig vara födda då Skorpionen steg i öster, samtidigt som vinsttecknet Jungfrun drevs av solenergin men där Solens härskare hamnat i det olycksaliga tolfte huset. Och faktum är att det finns problem kring dessa åtta:
  • Martin Heidegger;26.9.1889;11:30
  • Heinrich Himmler;7.10.1900;11:34
  • Paul Hogan;8.10.1939; 9:30
  • Cliff Richard;14.10.1940; 9:00
  • Marc Bolan;30.9.1947;12:30
  • anonym 1;15.10.1958
  • anonym 2;12.10.1960
  • anonym 3;10.10.1966
Heidegger, filosofen, är hur man än vrider och vänder på hans grundliga filosofi om varat (existensen) en nazist, precis som nummer två i listan.

"Naturvilden" Paul Hogan med sin stora kniv (skorpiongadd) och ENDA merit som skapare och huvudrollsinnehavare i filmerna om Crocodile Dundee (som borde ha lagts ned efter den första, när idén var ny och fräsch). Här anar man Skorpionens ideal i Jungfrun mer som "orörd natur" samtidigt som han och de andra australiensarna tjänar pengar på turismen.

Popsångaren Cliff Richard verkar nog så harmlös och städad på det präktiga brittiska sättet, men Marc Bolan, en extremt narcissistisk men begåvad Jungfru, dog ung för skorpionstinget när hustrun körde in deras bil i ett träd.

Anonym 1 är en revisor som enligt rapport är "sjukligt snål" och lider av adhd. Här ser man kanske Skorpionen som ett generellt toxiskt tillstånd - ett förgiftat psyke. Och Solen i Jungfrun visar genast sin giriga och ogenerösa sida.

Anonym 2 har jag bara ungdomsminnen av, en nattvakt på ett servicehus. Satt alltid och stickade och var vänlig men inbunden. Vad mer säga? Merkurius i 12e huset för vårdinrättningar... Ett nog så harmlöst exemplar av vår "sammansatta astrosignatur".

Anonym 3 var en god (och påfallande vacker) kvinna, men helt uppfylld av fitness - Jungfrun som elftehusideal. Drev salladsbar i Stockholm. Jag förstod något av bakgrunden till hennes arbetsval när hon berättade om sin far som hon sett handikappad i rullstol sedan hon var liten. Här kommer mobila Merkurius in igen, skadad i tolfte huset för "världsliga offer". 

Kvinnan har också den fallna Venus i Jungfrun i idealhuset och, fånigt nog, "upp och hoppa-kombinationen" Mars och Månen i Lejonet i publika tionde (hon var associerad med ett känt gym). Mars med Månen i faderns tionde hus, antyder kanhända olyckan i barndomen - fadern var inte handikappad när hon föddes, så mycket förstod jag, men blev det när hon var liten.

Således: Heidegger som formulerade en naziliknande tanke inspirerad av judar som undermänniskor, som inte existerande människor. Sådana som säger "man kan ju inte tycka annat än..." och avslöjar att de är klena genom att tala om en diffus "man" istället för att bottna i sin egen existens. Himmler som definitivt ansåg att judar och diverse andra raser var så här klena och saknade existensberättigande. 

Hogan som sökt profitera på krokodil-grejen bortom rim och reson ("one trick ponies") och hälso-anonym som också var helt besatt av fruktan för att inte vara "fit". 

Revisorn Anonym 2 talar för sig själv.

Marc Bolan hånade hippies och alternativt folk och svassade med sin överlägsna klädsmak. (Jungfrun i idealhuset kan vara väldigt självgod, man ser tendenser även i Fredrik Reinfeldts Jungfruascendent.)

Bolans Merkurius i förlustens tolfte tog honom inte helt på sängen när hustrun körde ihjäl honom (och själv överlevde). Efter två år då han var en större popstjärna i England än t.o.m David Bowie dalade hans stjärna rejält. "Dandyn i Underjorden" drog till New York och gick ner sig rejält på kokain och bisex-missbruk. Just som han verkade ha skärpt till sig, dog han. Tydliga varningstecken från tolftehusplacerade Merkurius - fundamentet för hans livskrafts Sol med andra ord.

Den unge Cliff Richards rena drag och oskuldsfulla ansikte fick honom att se ut som ett perfekt rasbiologiskt experiment och jag känner inte till någon skandal alls. Drottningen adlade honom så det är Sir Cliff numera.

Eftersom gruppen faller i en skötsam del, kanske med otur inom familjen, och en grupp där man tydligt märker Jungfruns giriga och missunnsamma sidor, är det helt klart att inte enbart en Sol-Jungfru i 11e med Merkurius i 12e kan förklara de kriminella och själviska belgarna. Det här nationalhoroskopet har ytterligare problem som bidrar till att dra ner "vibbarna".

4 kommentarer:

Anonym sa...

Ett problem som Belgien alltid har haft är ju att det är en konstruerad statsbildning med två olika folkgrupper med två helt olika språk, som har tvingats samman. (Precis som med många stater i Afrika. Med den skillnaden förstås att det brukar handla om många fler folkgrupper och språk än två.) Per automatik uppstår ju spänningar och problem då.
Och tyvärr dog inte det koloniala uttnyttjandet med kung Leopold II, utan Belgien kan sägas vara det yttersta upphovet till folkmordet i Rwanda 1994, genom sitt kolonialstyre i landet, där de systematiskt favoriserade tutsier framför hutuer. Det var t ex endast de förstnämnda som fick poster i kolonialadministrationen. Enligt vad jag har läst byggde detta upp en rasmedvetenhet och ett hat mellan de två folkgrupperna som inte fanns tidigare. Dessutom var både Frankrike och Belgien insyltade i uppbyggandet av folkmordet på ett högst suspekt sätt, när det gäller vapenimport osv, samtidigt som de, när folkmordet bröt ut, skyndade sig att evakuera sina landsmän medan de gav blanka fan i vad som hände med de rwandier som var måltavla för folkmordet.
S

Anonym sa...

PS: Och så har vi ju Marc Dutroux också!
DS

Anonym sa...

En liten detalj att komma ihåg är att Kongo inte var Belgiens, utan Leopolds "privata" land...

Seaward sa...

Tack för denna värdefulla expansion av Belgiens historia. Den belyser än tydligare vad jag länge misstänkt - trots att det kan upplevas som den fjärdedel av mänskligheten född då Jordelementet stiger i öster: Jord i "eldiga" hus är som att kasta en skovel av materialistiska betraktelser över livsområden där Eldens andliga klarhet borde råda.

Som bäst blir det välvilliga försök att uttrycka andliga sanningar i konkret handling, men som jag ofta föreslagit, verkar det som om Jord förmörkar Eld och snarast ger korrupta uppfattningar. Se bara Jungfruascendenten Reinfeldts välvilja (Jupiter) i materialistiska och monetära Oxen i nionde huset för "andligt ideal". Självbevarandets princip Jungfrun gör per definition expansiva Jupiter till en ond kraft. Egenintresse måste ha en gräns!

Jupiter är gränsöverskridande och Reinfeldts Jupiter indikerar därför ett sjukligt självtjänande, den värsta sortens Jord som korrumperar och förmörkar det ljusbärande nionde huset. Hela Sverige utom den ignoranta medelklassen har nu förstått att detta är en djävulsk typ av generositet som moderaterna predikar: mer åt dem som redan har, mindre åt dem inte bor på solsidan. Reinfeldts nionde samvetshus tycks bortom räddning skadat och förvridet av Jord-Oxens monetära betraktelser.

Belgiens horoskop ger istället Eld i de materiella Jordhusen, men elementens oförenlighet ger här istället Eld (ljus) som bara lyser på materiens utsida, dvs. en förhöjd tendens att gå på ytan (vilket inte sällan leder till en motreaktion i formen av inre korruption). Särskilt Månen i sjätte olycks- och fiendehuset ser redan före analys oroväckande ut.